Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nutraukti pieno gamybą

QUOTE(ada21lt @ 2012 05 12, 18:14)
Bet ,kad jusu vaikelis tik gimes, kvieskites zindymo specialiste, konsultante.Daznai taip buna pirmais menesiais vien akruti duodi, o is kkitos bega, kol susireguliuoja ta gamyba... Negalima vaistu tokiu atveju  4u.gif


Dar tam paciam puslapyje auksciau mano zinute buvo, kad susitvarkiau be medikamentu - 'ukiskom priemonem' pries beveik menesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 05 12, 19:13)
Dar tam paciam puslapyje auksciau mano zinute buvo, kad susitvarkiau be medikamentu - 'ukiskom priemonem' pries beveik menesi  4u.gif

paskui jau poamaciau smile.gifo sausitvarket, tai susireguliavot? Dar tebezindot?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 12, 19:39)
paskui jau poamaciau smile.gifo sausitvarket, tai susireguliavot? Dar tebezindot?


Ne, susitvarkiau, tai sustabdziau pieno gamyba liaudiskomis priemonemis 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Norint nutraukti pieno gamyba- gerti salaviju arbata, nors tinka ir metu, bet salavijai veikia efektyviau. Nusitraukineti rankomis ar pientraukiu tik kad neverztu (stebeti ar neatsiranda guzu). Vaikucio nemaitinti is kruties visiskai.
Jei neiseina nemaitinti ir norima naturaliai uzbaigti maitinimus, tai retintinti maitinimu skaiciu ir tik vaikuti pamaitinus iprastu maistu, duoti kruti. Pratinti geri is buteliuko su snapeliu ar soske (priklausomai nuo vaiko amziaus) ir palaipsniui pratinti prie kitokio gerimo, velgi atsizvelgiant i vaikucio amziu (pieno misinio, karves pieno, sulciu, vandenuko, arbateliu ir pan.).
Apsisarvuot kantrybe 4u.gif ir geriausia, kad artejant maitinimo laikui tetis ar kiti seimos nariai, vaikui siulytu maista, bet ne mama (gal ir skamba drastiskai, bet mamai geriau nesirodyti tuo metu). Kontaktas su mama, tik kai vaikas sotus. Kaip greitai vaikas atpras nuo kruties priklauso tik nuo pacio vaiko ir mamos. Aisku tai stresas tiek mamai, tiek vaikui.
Atsakyti
Geriausias metodas nutraukti maitinima yra eiti iki to palengva, vis mazinant maitinimo skaiciu. Paskutinis taskas baigiant matinti buvo vienas kartas kas antra diena, o veliau tiesiog nutraukiau, ir nereikejo daugiau nieko:-)
Atsakyti
cool.gif
Atsakyti
kiek lankiau kursu apie zindyma -- tai mane itikino kad pienas gaminasi smegenyse o ne krutineje. Todel as kazkaip sau is pradziu ikaliau kad bus pieno, o kai nebenorejau - kad nebenoriu, uztenka ir nebesigamins. Ir man visa tai pavyko. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutemenuliukas @ 2012 09 16, 09:16)
Geriausias metodas nutraukti maitinima yra eiti iki to palengva, vis mazinant maitinimo skaiciu. Paskutinis taskas baigiant matinti buvo vienas kartas kas antra diena, o veliau tiesiog nutraukiau, ir nereikejo daugiau nieko:-)


aš taip irgi nutraukiau maitinimą 4u.gif
Atsakyti
Labas mielos mamos,

dėkoju visoms, o ypač ingsiui ir agatkai, už patarimus, kaip sustabdyti pieno gamybą. Mano situacija šiek tiek kitokia, nei rašančiųjų į šią temą - 17 nėštumo savaitę netekau savo vaikelio, todėl aš neturiu ką maitinti, o papukai pritvinko ir sukietėjo praėjus trims keturioms dienoms po "gimdymo". Vaistų nenorėjau gerti, tad sau nutariau padėti jūsų patarimais - dedu šaltus kompresus ir nuo šiandien pradėjau dėti kopūsto lapus bei mažinti skysčių kiekį. Eina trečia diena ir atrodo, kad viskas pamažu tvarkosi, papukai nesukietėja, nors yra labai jautrūs ir karšti. Temperatūra irgi ačiū Dievui normali.
Dar turiu klausimėlį toms, kas dėjo atšaldyto kopūsto lapus: kaip jūs nulupdavote patį kopūsto lapą? Aš visaip bandau, bet man jis suplyšinėja. Ar nieko tokio?

Ačiū dar kartą vismos ir linkiu kantrybės ir meilės sau, susidūrusioms su šiuo išbandymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verona: 19 gruodžio 2012 - 13:00
QUOTE(Verona @ 2012 12 19, 14:58)
Dar turiu klausimėlį toms, kas dėjo atšaldyto kopūsto lapus: kaip jūs nulupdavote patį kopūsto lapą? Aš visaip bandau, bet man jis suplyšinėja. Ar nieko tokio?

Padraskyk nagais, arba pabraižyk šakute.
Kopūsto lapas- ne tas pats kas šaldymas iš kameros išimtu maiseliu (ledukų, uogų, ar daržovių). Šaldoma ne ilgiau 20min. ir būtinai per medžiagą, neliečiant spenelio ir rudo laukelio.
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 12 19, 11:15)
Padraskyk nagais, arba pabraižyk šakute.
Kopūsto lapas- ne tas pats kas šaldymas iš kameros išimtu maiseliu (ledukų, uogų, ar daržovių). Šaldoma ne ilgiau 20min. ir būtinai per medžiagą, neliečiant spenelio ir rudo laukelio.
Laikykis  4u.gif


Koše-maloše, ačiū už patarimus ir tokią greitą reakciją.
Dar iškilo keletas klausimėlių: ką šaldyti ne daugiau kaip 20 min.: papuką ar patį kopūsto lapą (aš prieš dėdama kopūsto lapą ant papuko dar jį pašaldau kameroje apie 20 min.).
Kaip dažnai galiu dėti kopūsto lapą? Ar būtina daryti pertraukėles? Aš tai iki šiol visą dieną ir visą naktį su šaltais kompresais vaikšatu - pakaitomis pašaldydama tai vieną, tai kitą papuką - arba dedu ten, kur jaučiu karštį arba sukietėjimą.
Ir paskutinis klausimas - kodėl būtinai per medžiagą? Kad neargelizuotų?
Ačiū už palaikymą. Šiuo metu man jo labai labai reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verona: 19 gruodžio 2012 - 13:44