Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *49 Namučiai...

QUOTE(Masako @ 2011 01 24, 10:45)
net labai idomu biggrin.gif
Pamenu tavo komentara, kad knyga prastesne uz filma, kazkas tokio, ane? g.gif  bet kaip ir Prestizo atveju,  protest.gif  lotuliukas.gif

Ne, aš nesakau, kad kažkuri yra prastesnė, tiek knyga, tiek filmas yra geras, bet tik po vieną. Aš skaičiau knygą tik pažiūrėjus filmą ir rašiau, kad knygoje yra viskas tas pats, net dialogai. Kaip iškirptum iš knygos citatą ir pridėtum prie filmo subtitrų. Todėl man knyga ir nublanko šiek tiek. Jeigu nebūčiau mačiusi filmo, tik skaičiusi, tada knyga būtų labai gera. Arba tada filmą reikia žiūrėti po knygos skaitymo.

O dėl "Prestižas" tai nuomonės niekad nekeisiu schmoll.gif Filmas superinis, o knyga schmoll.gif

"Saugi vieta" irgi planuoju skaityt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 24, 11:48)
Arba tada filmą reikia žiūrėti po knygos skaitymo.

Manau, kad visada taip butu geriausia drinks_cheers.gif , bet ne visada pavyksta doh.gif
As tik dabar skaitau tas knygas, kuriu ekranizacijas maciau dar vaikysteje/ paauglysteje. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 01 24, 10:45)
*ooo, tai jau as griebiu, jei niekas nepagriebe clap.gif 4u.gif

Ok, bus tavo drinks_cheers.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 01 24, 10:48)
Ne, aš nesakau, kad kažkuri yra prastesnė, tiek knyga, tiek filmas yra geras, bet tik po vieną. Aš skaičiau knygą tik pažiūrėjus filmą ir rašiau, kad knygoje yra viskas tas pats, net dialogai. Kaip iškirptum iš knygos citatą ir pridėtum prie filmo subtitrų. Todėl man knyga ir nublanko šiek tiek. Jeigu nebūčiau mačiusi filmo, tik skaičiusi, tada knyga būtų labai gera. Arba tada filmą reikia žiūrėti po knygos skaitymo.

O aš nemanau, kad būtina pirma perskaityti knygą, tik paskui žiūrėti filmą. Aišku, labai priklauso ir nuo to, koks laiko tarpas tarp filmo ir knygos žiūrėjimo. Abejoju, ar pati sugalvočiau vieną po kito iškart skaityti/žiūrėti (tokiu atveju, nuomonė apie kažkurį iš jų vistiek turbūt nukentėtų). Kai pareina nuo filmo žiūrėjimo 3, 5 ar daugiau metų, knygą gali skaityti kaip visai naują kūrinį. Daugelio detalių gal ir nebeprisiminsi (bent man taip būna).
Atsakyti
Ingėnai, sutinku, prikauso dar ir kada skaitysi/žiūrėsi. Kad ir "Lūšnynų milijonierius", filmą mačiau prieš kelis metus, kai dabar skaičiauknygą, tai patį principą jos žinojau, bet tikrai neprisiminiau, kokie ten klausimai buvo ir pan. Tuo labiau, kad knyga skyrėsi nuo filmo. "PVV" man čia toks kaip vienetinis atvejas, nes filmą mačiau gal 3-4kartus ir kai dar knyga tokia pati, identiška tiesiog, tai ką tu gali iš jos gauti?
Vistiek tai yra du atskiri meno kūriniai, filmuose dažnai keičia pabaigas, režisierius interpretuoja kitaip, prideda kažką. Pvz "Prisukamas apelsinas", pabaiga baigiasi vienoje vietoje, kur režisierius palieka vietos žiūrovo pamąstymui, o knygoje dar tęsiama toliau.
Man gal tik trys filmai yra buvę geresni nei knygos. Ir stengiuos geriau pirmą paskaityt, paskui pažiūrėt ekranizaciją. Nežinau va kaip bus dabar su "Popiežė Joana", pažiūrėjau filmą, noro neatmušė skaityt, tai bus įdomu kaip ten kas.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 24, 11:24)
Ir tau dar įdomu skaityt mačius filmą?  blink.gif

O turi būti neįdomu? smile.gif

Aš va imu skaityti Šeiniau „Kuprelį“, penktadienį vesiu pamoką iš šio kūrinio, tai reikia pačiai būti perskaičius laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 24 sausio 2011 - 11:18
QUOTE(aistuliaa @ 2011 01 24, 11:17)
O turi būti neįdomu? smile.gif

Šiuo knygos-filmo atveju taip biggrin.gif bet jau parašiau kodėl.
Atsakyti

Sveikos.

Jau kažkada diskutavom ta filmų, knygų žiūrėjimo, skaitymo pirmiau tema. Faktas, kad geriau iš pradžių perskaityti knygą ir tik tada žiūrėti jos ekranizaciją, nes asmeniškai mane pirmiau pamatytas filmas stabdo nuo knygos skaitymo, todėl ir neskaičiau, kad ir tų pačių "Pragaro virtuvės vaikėzų" ar "Kuprotojo kalno". O kas liečia intervalą tarp skaitytos knygos ir jos ekranizacijos žiūrėjimo, tai aš linkusi filmą žiūrėti beveik iš karto po perskaitytos knygos, kol šviežios detalės, jausmai, nes norisi pamatyti kaip visa tai buvo perteikta filme, ką režisierius keitė, matė kitaip. Šiuo metu manęs laukia trys filmai, kurių knygas turiu perskaityti: "Blogis", "Panelės Smilos sniego jausmas", "Palėpės gėlės".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 24 sausio 2011 - 11:53
Vilnietės gal žinote kokią nors specializuotą popieriaus parduotuvę?
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 01 24, 11:52)
Sveikos.

Jau kažkada diskutavom ta filmų, knygų žiūrėjimo, skaitymo pirmiau tema. Faktas, kad geriau iš pradžių perskaityti knygą ir tik tada žiūrėti jos ekranizaciją, nes asmeniškai mane pirmiau pamatytas filmas stabdo nuo knygos skaitymo, todėl ir neskaičiau, kad ir tų pačių "Pragaro virtuvės vaikėzų" ar "Kuprotojo kalno". O kas liečia intervalą tarp skaitytos knygos ir jos ekranizacijos žiūrėjimo, tai aš linkusi filmą žiūrėti beveik iš karto po perskaitytos knygos, kol šviežios detalės, jausmai, nes norisi pamatyti kaip visa tai buvo perteikta filme, ką režisierius keitė, matė kitaip. Šiuo metu manęs laukia trys filmai, kurių knygas turiu perskaityti: "Blogis", "Panelės Smilos sniego jausmas", "Palėpės gėlės".

Nesutinku tongue.gif Nes manau, kad kiekvienam žmogui skirtingai mirksiukas.gif Vienam geriau pirma žiūrėti filmą, kitam - pirma skaityti knygą. Trečiam gal nebus iš viso jokio esminio skirtumo. O ir intervalas vienam gal reiškia daug, kitam - visai nebūtinas ir netgi nepageidautinas.
O dar yra tokia grupuotė (kuriai dabar ir pati priklausau), kuri praktiškai iš viso nebežiūri ekranizacijų (ir TV), tenkinasi vien knygų skaitymų.
Va taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 24, 11:56)
Vilnietės gal žinote kokią nors specializuotą popieriaus parduotuvę?

Bandyk eit į dailininkų parduotuves, ten tikrai yra visokio popieriaus, nes pati pirkdavau. dar yra http://www.piestukai-popieriukai.lt
Atsakyti
Beje, kas ieško, labai pigiai parduoda "Panelės Smilos sniego jausmas"
http://www.sena.lt/d..._jausmas/129237

Ingėnai, greičiau pradėk skaityti "Amo sūpuoklės", labai įdomu, ar tau patiks. Nes man liko jau 100psl, šiandien jaučiu užbaigsiu ax.gif

daite, čia Užkalnio atsakymas į tavo atsiliepimą apie knygą:
Perduokite mano nuoširdžią padėką už tokį geranorišką atsiliepimą apie kontraversišką knygą, kuri daug ką suglumino, ypatingai praktinių patarimų skyriais.

Ir naujiena visoms apie kitą jo knygą:
Galite dar perduoti, kad sekantis etapas skaitytojų stebinimo sekoje - Užkalnio romanas - jau beveik baigtas, ir turėtų pasirodyti pavasarį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 24 sausio 2011 - 12:53
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 01 24, 12:52)
Faktas, kad geriau iš pradžių perskaityti knygą ir tik tada žiūrėti jos ekranizaciją, nes asmeniškai mane pirmiau pamatytas filmas stabdo nuo knygos skaitymo<...> O kas liečia intervalą tarp skaitytos knygos ir jos ekranizacijos žiūrėjimo, tai aš linkusi filmą žiūrėti beveik iš karto po perskaitytos knygos, kol šviežios detalės, jausmai, nes norisi pamatyti kaip visa tai buvo perteikta filme, ką režisierius keitė, matė kitaip.

drinks_cheers.gif vuo, mano mintys.

Ingenai, taip ir zinojau, kad nereikia man jamt tu tavo 10 litovcu lotuliukas.gif tai, jei neskubu su pinigais, gal iki meeto palaikytum?

Mane Amo supuokles irgi domina, turbut reiks papirkt is leidyklos rolleyes.gif
(Ingenai, jei pardavinesi, perku ir sita biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 24 sausio 2011 - 12:58