Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *49 Namučiai...

Pažintį su Picoult kūryba pradėjau nuo"Dešimtasis ratas","Nykstatntys pavidalai".Man patiko,todėl ieškojau daugiau jos knygų.Bet kuo toliau,tuo nykiau darės.Geriausia buvo "19 minučių".Dabar visai nenoriu jos skaityt,juolab kai išgirtoji"Mano sesers globėjas" nepatiko rolleyes.gif

Šiandien parsivežiau "Prisilietimas",kaip gerai,nes žadėjau pirkt smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Ateinu su per pusdienį perskaityta knyga, bet rašiau rašiau atsiliepimą ir serveris sukvailiojo, tai trumpai:

Andrius Užkalnis "Prijaukintoji Anglija"

user posted image

Šioje knygoje Užkalnis toliau tęsia pirmoje knygoje pradėtą pasakojimą apie Angliją, tačiau šįkart dėmesys skiriamas neįprastiems papročiams ir lietuvių santykiais su Anglija. Knygoje yra ir patarimų, ir informacijos švietimo, sveikatos, mokesčių ir kitais klausimais, ir tradicinių lietuvių akiai neįprastų anglų ypatumų pradedant humoru ir baigiant seksu. Todėl knyga vietomis ir šokiruoja, ir papiktina, ir, kita vertus, pradžiugina. Ji - lyg daugiasluoksnis mėsos pyragas, į kurį prakandęs standartinis lietuvis (o gal ir kitas užsienietis) emigrantas, nebežino nuo ko pradėti valgyti. Ir kuo tolyn (gilyn į knygą), tuo labiau pasijunti lyg kreivų veidrodžių karalystėje (L. Carroll mini ir pats autorius).

Siūlau paskaityti visiems smalsumui patenkinti ir sužinoti, kodėl Užkalnio tokia rašymo maniera (netgi jei jis nepatinka, bus suprantamiau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 23 sausio 2011 - 19:41
QUOTE(eliss @ 2011 01 23, 19:34)
Pažintį su Picoult kūryba pradėjau nuo"Dešimtasis ratas","Nykstatntys pavidalai".Man patiko,todėl ieškojau daugiau jos knygų.Bet kuo toliau,tuo nykiau darės.Geriausia buvo "19 minučių".Dabar visai nenoriu jos skaityt,juolab kai išgirtoji"Mano sesers globėjas" nepatiko  rolleyes.gif

O aš pradėjau pažintį su Picoult nuo "Mano sesers globėjas". Ir dabar manau, kad tai pakankamai vidutiniška knyga, jei lyginti visas jos lietuviškai išverstas.
O va "Nykstantys pavidalai" vienintelę iš jos knygų nutėškiau (visai nepatiko schmoll.gif ).
Žodžiu, kiek žmonių, tiek ir nuomonių smile.gif
Atsakyti
Valio, valio užsirezervavau Silva Rerum, tai vienintelė knyga, kurią kaip ir norėjau pirkt, bet vis neužmatydavau knygynuose, o dabar užmačiau bibliotekoj, ir žiūriu, kad eilėj niekas skaityti nelaukia...
Tai pagal laTulipes pamokymus, užsirezervavau pirmą kart, tikiuosi mėn. bėgyje gausiu paskaityti, nes po „Jūros katedros“ labai užsinorėjau ko nors lietuviško ta tematika paskaityti...
Kas skaitė, ar patiko?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 23, 18:02)
O nusipirkau tokias knygas:

P. Robert Smith "Naktį parke aukštai medyje su ežiuku"

šią ir aš esu nusipirkusi, bet dar neskaičiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 01 23, 17:06)
Pradėjau rusiškai skaityti Bulgakovo „Meistras ir margarita“ ir pasibaigė mano lakstymai per eilutes, dabar tariu žodžius mintyse... smile.gif. Bet jau kaip man patinka pati knyga, koks gėris knyga, kad nemoku net papasakoti.

Sveikos brangios knygadrauges biggrin.gif nu tu cia sudominai.. a kur tu ja gavai? bigsmile.gif pirkt jau jauciu senai ner situ knygu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 23, 15:17)
O gal tiesiog jau gana tos tematikos knygų  ax.gif

Va va.. cia tas pats kaip skaityt daug knygu apie keliones, daug meiles romanu is kart.. pabosta po biski unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 01 23, 22:05)
Valio, valio užsirezervavau Silva Rerum, tai vienintelė knyga, kurią kaip ir norėjau pirkt, bet vis neužmatydavau knygynuose, o dabar užmačiau bibliotekoj, ir žiūriu, kad eilėj niekas skaityti nelaukia...
Tai pagal laTulipes pamokymus, užsirezervavau pirmą kart, tikiuosi mėn. bėgyje gausiu paskaityti, nes po „Jūros katedros“ labai užsinorėjau ko nors lietuviško ta tematika paskaityti...
Kas skaitė, ar patiko?

Teko skaityti kai buvo ka tik isleista ir tikrai patiko thumbup.gif . Skaitosi tikrai maloniai (bent jau man taip buvo), nes istorija persipina su meile, aisku netruksta ir ziaurumo, kuris nera svetimas nei vienai tautai. Raso butent apie ta laikotarpi kai kazokai isniekino Vilniu. Taip pat idomu buvo idomu pasmalsauti kaip gyveno tuometiniai ponai. Pakankamai idomiai suguldytos mintys, gal siek tiek primine Cveigo rasymo stiliuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 01 23, 21:40)
Va va.. cia tas pats kaip skaityt daug knygu apie keliones, daug meiles romanu is kart.. pabosta po biski unsure.gif

Net keista dabar pasidarė biggrin.gif , kodėl jūs taip susigalvojot, kad aš paskutiniu metu daug ta (musulmonų) tematika skaitau ?
Per pastaruosius mėnesius berods esu perskaičiusi musulmoniška tematika tik "Mečetės namai" bei "Stambulo pavainikė". Ir abi labai labai patiko. Beje, "St. pavainikė" visgi kitokia tema, nors labai norint sąsajų rasti galima.
"Stambulo pavainikę" tai iš viso prisimenu tik su labai geromis emocijomis. Be reikalo ją pardaviau g.gif , įtariu, galėčiau skaityti ir antrą kartą, išties puiki knyga rolleyes.gif Dabar lauksiu daugiau šios autorės kūrinių lietuviškai rolleyes.gif

Baisiausia, kad pastarosiomis dienomis jau keletas knygų nuvilia, vis nelimpa doh.gif
Tikrai patiko tik "Istorikė" (jos dar nebaigiau) bei "Vaikantis vėją".
Dvi knygas ("Skortų saulė" bei "Kabulo kregždės") perskaičiau be skaitymo malonumo. Ir ką tik nusprendžiau visgi atidėti "Kapitono Korelio mandolina" doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Ingenai, o gal tu zadi parduoti Istorike? ar ne tavo? 4u.gif

O as ipusejau Pragaro virtuves vaikezus. Uzsokau nuo vieno siaubo ant kito (kazin, ko tikejaus - filma gi maciau doh.gif ). O siaip labai idomu skaityti, nors ir kraupu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 24 sausio 2011 - 08:46
QUOTE(Masako @ 2011 01 24, 08:45)

O as ipusejau Pragaro virtuves vaikezus. Uzsokau nuo vieno siaubo ant kito (kazin, ko tikejaus - filma gi maciau doh.gif ). O siaip labai idomu skaityti, nors ir kraupu..

Ir tau dar įdomu skaityt mačius filmą? blink.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2011 01 24, 08:45)

Aha, pardavinėsiu. Už 10 Lt ax.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 01 24, 10:24)
Ir tau dar įdomu skaityt mačius filmą?  blink.gif

Na ne visoms matyti filmai trukdo vėliau mėgautis knygomis biggrin.gif mirksiukas.gif Aš irgi buvau pirma mačiusi filmą (gal net ne vieną kartą), o knygą skaičiau jau vėliau.
Pati labai rekomenduoju to paties autoriaus "Saugi vieta". Prieš pat mytus ją perskaičiau. Man "Saugi vieta" ne ką nusileidžia "Pragaro virtuvės vaikėzams". Šio autoriaus autobiografinė knyga. Irgi su krūva žiaurumų.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 24, 11:24)
Ir tau dar įdomu skaityt mačius filmą?  blink.gif

net labai idomu biggrin.gif
Pamenu tavo komentara, kad knyga prastesne uz filma, kazkas tokio, ane? g.gif bet kaip ir Prestizo atveju, protest.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 24, 11:31)

*Aha, pardavinėsiu. Už  10 Lt  ax.gif 

**Na ne visoms matyti filmai trukdo vėliau mėgautis knygomis biggrin.gif  mirksiukas.gif

*ooo, tai jau as griebiu, jei niekas nepagriebe clap.gif 4u.gif

** drinks_cheers.gif
Papildyta:
Nu bet isversta kai kuriose vietose...

-Mes gi nejom ko nors nuskriausti, as tai noriu pasakyti.

- Labai mazai kas taip eina.

doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti