QUOTE(leber @ 2011 02 03, 03:43)
1 O tu nemanai, jog kol turėsi galvoje susikūrusi atsarginį variantą, tol juo ir naudosis priklausomybė?
2 Ne tai turėjau uomenyje. Kiekvienas alkoholikas, kaip žmogus, yra individualus. Bet nesakoma, kad kiekvieno alkoholiko, priklausomybei turi buti parenkamas ir taikomas individualus gydymo metodu kompleksas.
Ar aš čia nemoku išsireikšti, ar čia tu įsikabinusi į "aš ne tokia, aš kitokia" ir nori tai įrodyti? Klausimas kam- kitiems ar sau?
Beje, vaistų yra tiek lošėjams, tiek rūkantiems, kiek žinau, ruošiami, o gal jau pasirodė ir priklausomiems nuo meilės.
Pavadinimai skiriasi, o iš esmės, tai tas pats galas, tik kitoj saujoj, nors yra kam padeda- šaunu.
3 Tai paimi literatūrą alkoholikams, vietoj žodžio "alkoholis" skaitai "cigaretė" ir turi programą rūkantiems.
4 Klausiau. Tai tada paaiškink, kaip tu ten įsivaizduoji apgaunanti būtent savo priklausomybę? Ne kūną, ne savo ąsmenybę, o priklausomybę, poreikį, jauseną "reikia išgerti"?
5 Tik va klausimas, kuri gi dedasi tik tavo nuomonė, tik tavo supratimas ir visi tik tavo pačios priimti sprendimai, kai pareina čerka į gerklę? Kita vertus, taip, visa tai yra tik tavo, toks komplektas.
2 Ne tai turėjau uomenyje. Kiekvienas alkoholikas, kaip žmogus, yra individualus. Bet nesakoma, kad kiekvieno alkoholiko, priklausomybei turi buti parenkamas ir taikomas individualus gydymo metodu kompleksas.
Ar aš čia nemoku išsireikšti, ar čia tu įsikabinusi į "aš ne tokia, aš kitokia" ir nori tai įrodyti? Klausimas kam- kitiems ar sau?
Beje, vaistų yra tiek lošėjams, tiek rūkantiems, kiek žinau, ruošiami, o gal jau pasirodė ir priklausomiems nuo meilės.

3 Tai paimi literatūrą alkoholikams, vietoj žodžio "alkoholis" skaitai "cigaretė" ir turi programą rūkantiems.
4 Klausiau. Tai tada paaiškink, kaip tu ten įsivaizduoji apgaunanti būtent savo priklausomybę? Ne kūną, ne savo ąsmenybę, o priklausomybę, poreikį, jauseną "reikia išgerti"?
5 Tik va klausimas, kuri gi dedasi tik tavo nuomonė, tik tavo supratimas ir visi tik tavo pačios priimti sprendimai, kai pareina čerka į gerklę? Kita vertus, taip, visa tai yra tik tavo, toks komplektas.
1.Idomiai pasukai...

Reiskia, taip: planas A - savo jegom, planas B - psichologas ir AA, planas C - Minesotos programa. Manai, kad kol as visu planu neisnaudojau, priklausomybe gali jaustis ramiai, tipo niekas jos kol kas is namu nevaro? Visai gali buti, kad tu teisi...

2.Na kodel nesakoma?
Pvz."Vilniaus toksikologijos klinikoje pirmiausia įvertinama žmogaus individualybė. Kiekvienam pacientui taikoma individuali gydymo, psichologinės bei socialinės reabilitacijos programa." Ir daug kur kitur (ir privaciuose, ir valstybinese gydymo istaigose) pabreziama, kad gydymo kompleksas parenkamas individualiai. Gal seniai tuo nesidomejai?
I tavo teigini, kad as isikabinusi i "aš ne tokia, aš kitokia", galiu atsakyti tuo paciu:
kodel tu manai, kad, jei liga vienoda, tai ir visi alkoholikai vienodi, ir visiems tinka tie patys gydymo metodai?
Net gripu visi serga skirtingai, ir tie vaistai, kurie padeda, pvz.70 proc.ligoniu, 30 proc.- neveiksmingi, ir jiems issivysto komplikacijos!
Tai ka tada sneketi apie vienodus gydymo metodus prie tokios sunkios psichines-fizines ligos kaip alkoholizmas

3.Geras bajeris

Butu labai linksma paskaityti AA literatura, skirta alkoholikams, kompanijoje - vietoje zodzio "alkoholis" idedant "cigarete", "narkotikai", "seksas" ir t.t.
Tu gi teigi, kad visos priklausomybes vienodos...

4.Tiesa pasakius, atsibodo aiskinti, ka as turiu omeny, teigiant "apgaunu priklausomybe". Man tai absoliuciai aisku, ka as jauciu, bet jei tau tai reiskia visai kita nei man, manau, kad sioje vietoje nesusikalbesime. Geriau negaisti laiko veltui.
5.Pagalaiu! Gal tu ir ironiskai pasakei:"Kita vertus, taip, visa tai yra tik tavo, toks komplektas.", bet butent taip as ir jauciuosi - viskas, kas yra manyje, yra mano, ir neatskiriama vienas nuo kito, o eina komplektu.
Todel man taip sunku atsakyti i tavo klausimus apie jausmus, jausenas, busenas, susijusias tik su priklausomybe, nes as negaliu isskirti savyje kokiu nors specifiniu jausmu, kurie liecia tik liga, ir atsiriboti nuo kitu gyvenimisku situaciju ir jausenu/busenu.
As (ir esu tikra, kiekvienas zmogus) yra nedaloma visuma, ir preparuoti jausmus atskirai - cia jausmai, susije tik su darbu, cia - tik su meile, o cia - tik su alkoholizmu, paciam zmogui sunkiai imanoma misija.
Ziurint is salies (nepyk, bet tu pati sakei, kad tau idomu, ka jaucia alkoholikas yra tikslesnis zodis SMALSU) - viskas atrodo daug paprasciau, neveltui sakoma, kad tuoj pacioj situacijoj patarti kitam yra lengviau nei sau.