Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(leber @ 2011 02 03, 03:43)
1 O tu nemanai, jog kol turėsi galvoje susikūrusi atsarginį variantą, tol juo ir naudosis priklausomybė?
2 Ne tai turėjau uomenyje. Kiekvienas alkoholikas, kaip žmogus, yra individualus. Bet nesakoma, kad kiekvieno alkoholiko, priklausomybei turi buti parenkamas ir taikomas individualus gydymo metodu kompleksas.
Ar aš čia nemoku išsireikšti, ar čia tu įsikabinusi į "aš ne tokia, aš kitokia" ir nori tai įrodyti? Klausimas kam- kitiems ar sau?
Beje, vaistų yra tiek lošėjams, tiek rūkantiems, kiek žinau, ruošiami, o gal jau pasirodė ir priklausomiems nuo meilės.  biggrin.gif  Pavadinimai skiriasi, o iš esmės, tai tas pats galas, tik kitoj saujoj, nors yra kam padeda- šaunu.
3 Tai paimi literatūrą alkoholikams, vietoj žodžio "alkoholis" skaitai "cigaretė" ir turi programą rūkantiems.
4 Klausiau. Tai tada paaiškink, kaip tu ten įsivaizduoji apgaunanti būtent savo priklausomybę? Ne kūną, ne savo ąsmenybę, o priklausomybę, poreikį, jauseną "reikia išgerti"?
5 Tik va klausimas, kuri gi dedasi tik tavo nuomonė, tik tavo supratimas ir visi tik tavo pačios priimti sprendimai, kai pareina čerka į gerklę?  Kita vertus, taip, visa tai yra tik tavo, toks komplektas.

1.Idomiai pasukai... g.gif
Reiskia, taip: planas A - savo jegom, planas B - psichologas ir AA, planas C - Minesotos programa. Manai, kad kol as visu planu neisnaudojau, priklausomybe gali jaustis ramiai, tipo niekas jos kol kas is namu nevaro? Visai gali buti, kad tu teisi... g.gif Pasamones vingiu protu nesuprasi ir neisanalizuosi.

2.Na kodel nesakoma?
Pvz."Vilniaus toksikologijos klinikoje pirmiausia įvertinama žmogaus individualybė. Kiekvienam pacientui taikoma individuali gydymo, psichologinės bei socialinės reabilitacijos programa." Ir daug kur kitur (ir privaciuose, ir valstybinese gydymo istaigose) pabreziama, kad gydymo kompleksas parenkamas individualiai. Gal seniai tuo nesidomejai?
I tavo teigini, kad as isikabinusi i "aš ne tokia, aš kitokia", galiu atsakyti tuo paciu:
kodel tu manai, kad, jei liga vienoda, tai ir visi alkoholikai vienodi, ir visiems tinka tie patys gydymo metodai?
Net gripu visi serga skirtingai, ir tie vaistai, kurie padeda, pvz.70 proc.ligoniu, 30 proc.- neveiksmingi, ir jiems issivysto komplikacijos!
Tai ka tada sneketi apie vienodus gydymo metodus prie tokios sunkios psichines-fizines ligos kaip alkoholizmas g.gif

3.Geras bajeris biggrin.gif
Butu labai linksma paskaityti AA literatura, skirta alkoholikams, kompanijoje - vietoje zodzio "alkoholis" idedant "cigarete", "narkotikai", "seksas" ir t.t.
Tu gi teigi, kad visos priklausomybes vienodos... g.gif lotuliukas.gif

4.Tiesa pasakius, atsibodo aiskinti, ka as turiu omeny, teigiant "apgaunu priklausomybe". Man tai absoliuciai aisku, ka as jauciu, bet jei tau tai reiskia visai kita nei man, manau, kad sioje vietoje nesusikalbesime. Geriau negaisti laiko veltui.

5.Pagalaiu! Gal tu ir ironiskai pasakei:"Kita vertus, taip, visa tai yra tik tavo, toks komplektas.", bet butent taip as ir jauciuosi - viskas, kas yra manyje, yra mano, ir neatskiriama vienas nuo kito, o eina komplektu.
Todel man taip sunku atsakyti i tavo klausimus apie jausmus, jausenas, busenas, susijusias tik su priklausomybe, nes as negaliu isskirti savyje kokiu nors specifiniu jausmu, kurie liecia tik liga, ir atsiriboti nuo kitu gyvenimisku situaciju ir jausenu/busenu.
As (ir esu tikra, kiekvienas zmogus) yra nedaloma visuma, ir preparuoti jausmus atskirai - cia jausmai, susije tik su darbu, cia - tik su meile, o cia - tik su alkoholizmu, paciam zmogui sunkiai imanoma misija.
Ziurint is salies (nepyk, bet tu pati sakei, kad tau idomu, ka jaucia alkoholikas yra tikslesnis zodis SMALSU) - viskas atrodo daug paprasciau, neveltui sakoma, kad tuoj pacioj situacijoj patarti kitam yra lengviau nei sau.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 02 05, 18:48)
as gi parasiau pas mane hiper rupinimasis vaiku, tai bijau visko, stengiuosi rupintis kuo geriau ir ka galiu darau smile.gif 
Ptashka del pneumo 23 man gydytoja irgi sake, kad bandysim gal ir dabar daryt, nors pupai tik 1 m. 4 men., bet girdejau daug geru atsiliepimu, tai bandysim gal ir mes padaryt smile.gif nors noriu dar keleta skiepu jai padaryt - nuo hepatito a ir nuo erkinio encefalito.... nesciai buvo lengviau.... smile.gif nors vis tiek antro noriu smile.gif

Dabar supratau (ir nusiraminau, kad nieko esminio nepraleidau ir neapsikvailinau) lotuliukas.gif
O nuo hiper rupinimosi ligos vaistu tikrai nera, galiu tik uzjausti smile.gif
Net patarimu vadovautis sveiku protu neduosiu, nes beprasmiska - tu ir taip viska supranti g.gif

P.S.Prajuokinai su savo "nesciai buvo lengviau" biggrin.gif
Manau, kiekviena motina (ir as tame tarpe) su tavim sutiks...
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 02 05, 17:48)
as gi parasiau pas mane hiper rupinimasis vaiku, tai bijau visko, stengiuosi rupintis kuo geriau ir ka galiu darau smile.gif 
Ptashka del pneumo 23 man gydytoja irgi sake, kad bandysim gal ir dabar daryt, nors pupai tik 1 m. 4 men., bet girdejau daug geru atsiliepimu, tai bandysim gal ir mes padaryt smile.gif nors noriu dar keleta skiepu jai padaryt - nuo hepatito a ir nuo erkinio encefalito.... oj nesciai buvo lengviau.... smile.gif nors vis tiek antro noriu smile.gif

O Jums neatrodo, kad tas perdetas rupinimasis vaiku, jam paciam duos labiau neigiamo poveikio nei teigiamo?
As klausiu to, matydama gyvenimiskus pavyzdzius. Kad ir is mano aplinkos. Manajam dar tik 5m, bet, kadangi as mama-tingine blush2.gif tai mano vaikas viska moka pats pasidaryti. Pasiziuriu i vyresnius vaikus, tai kartais net baisu, mamos dar eina kartu i tulika uzpakali nuvalyti, nosi ispusti ir pan.
Na, as ne kokia asociali, tiesiog mano vaikas super energingas, tai as jo energija bandau panaudoti jo naudai ir sau pasilengvinti gyvenima ax.gif
Nors neneigsiu, iki kokiu 2m as irgi tas dulkes tryniau nuo grindu biggrin.gif ilgai lyginau visus rubus ir pan. Sirgo kaip isprotes, ligoninej jau mus pazinojo, pastovus bronchitai, pulines anginos. Mes neissisukom, mums teko operuoti angina, kai tik vaikui sukako 3m, nes kitaip su antibiotikais buciau numarinus.
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 02 05, 21:42)
O Jums neatrodo, kad tas perdetas rupinimasis vaiku, jam paciam duos labiau neigiamo poveikio nei teigiamo?
As klausiu to, matydama gyvenimiskus pavyzdzius. Kad ir is mano aplinkos. Manajam dar tik 5m, bet, kadangi as mama-tingine  blush2.gif  tai mano vaikas viska moka pats pasidaryti. Pasiziuriu i vyresnius vaikus, tai kartais net baisu, mamos dar eina kartu i tulika uzpakali nuvalyti, nosi ispusti ir pan.
Na, as ne kokia asociali, tiesiog mano vaikas super energingas, tai as jo energija bandau panaudoti jo naudai ir sau pasilengvinti gyvenima  ax.gif
Nors neneigsiu, iki kokiu 2m as irgi tas dulkes tryniau nuo grindu  biggrin.gif  ilgai lyginau visus rubus ir pan. Sirgo kaip isprotes, ligoninej jau mus pazinojo, pastovus bronchitai, pulines anginos. Mes neissisukom, mums teko operuoti angina, kai tik vaikui sukako 3m, nes kitaip su antibiotikais buciau numarinus.

o is kur jus zinot kas bus paskui ?? as sakau kaip yra siandien, bet nezinau kas iir kaip bus po metu smile.gif gal as pasikeisiu, o gal ir pupa smile.gif nors charakteris jos, tai dieve, dieve - ko nori to ir isreikalauja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 02 05, 21:50)
o is kur jus zinot kas bus paskui ?? as sakau kaip yra siandien, bet nezinau kas iir kaip bus po metu smile.gif gal as pasikeisiu, o gal ir  pupa smile.gif nors charakteris jos, tai dieve, dieve  - ko nori to ir isreikalauja smile.gif

Su ligom tai pas mus irgi siaubas. Ka tikrai supratau augindama vaikus, tai reikia isnaudoti visas imanomas naturalias gydymo priemones ir antibu imtis tik paciu paskutiniu atveju.
Ir dar vienas dalykas, ka supratau augindama vaikus-tai, kad vaikai issireikalauja ir gauna tik tiek, kiek jiems leidziama issireikalauti mirksiukas.gif . Pasakyk ne ir nepersigalvok, nepasigailek, nenusileisk, tiesiog nereaguok i priestaravimus, nes tu pasakei-NE. Po kokiu triju tokiu neperkalbamu NE, jau tikrai pavirs NE. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 02 05, 20:50)
o is kur jus zinot kas bus paskui ?? as sakau kaip yra siandien, bet nezinau kas iir kaip bus po metu smile.gif gal as pasikeisiu, o gal ir  pupa smile.gif nors charakteris jos, tai dieve, dieve  - ko nori to ir isreikalauja smile.gif

Oi, as net bijau pagalvoti kas gali buti doh.gif
O, manot, kad tas toks savarankiskumas gali issiversti i blogaja puse?
As bijau labai del ateities, bijau paauglystes, nes jei vaikas i teva, tai doh.gif Tevas turejo priklausomybe nuo losimo aparatu ir mano vaikas juos pamates, negali atsitraukti ir dar tos mociutes per daug artima draugyste su alkoholiu verysad.gif
O vaikai jau tokie yra, dazniausiai gauna ko nori. Manasis jau dabar manipuliuoja ivairiais budais, paskutinis ka ismoko, tai pakreipia galva i sona, iziebia akis ir taip juokingai mykia, kad niekaip negali islikti rimtas.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 02 05, 18:58)
1.Idomiai pasukai... g.gif
Reiskia, taip: planas A - savo jegom, planas B - psichologas ir AA, planas C - Minesotos programa. Manai, kad kol as visu planu neisnaudojau, priklausomybe gali jaustis ramiai, tipo niekas jos kol kas is namu nevaro? Visai gali buti, kad tu teisi... g.gif Pasamones vingiu protu nesuprasi ir neisanalizuosi.

2.Na kodel nesakoma?
Pvz."Vilniaus toksikologijos klinikoje pirmiausia įvertinama žmogaus individualybė. Kiekvienam pacientui taikoma individuali gydymo, psichologinės bei socialinės reabilitacijos programa." Ir daug kur kitur (ir privaciuose, ir valstybinese gydymo istaigose) pabreziama, kad gydymo kompleksas parenkamas individualiai. Gal seniai tuo nesidomejai?
I tavo teigini, kad as isikabinusi i "aš ne tokia, aš kitokia", galiu atsakyti tuo paciu:
kodel tu manai, kad, jei liga vienoda, tai ir visi alkoholikai vienodi, ir visiems tinka tie patys gydymo metodai?
Net gripu visi serga skirtingai, ir tie vaistai, kurie padeda, pvz.70 proc.ligoniu, 30 proc.- neveiksmingi, ir jiems issivysto komplikacijos!
Tai ka tada sneketi apie vienodus gydymo metodus prie tokios sunkios psichines-fizines ligos kaip alkoholizmas g.gif

3.Geras bajeris biggrin.gif
Butu labai linksma paskaityti AA literatura, skirta alkoholikams, kompanijoje - vietoje zodzio "alkoholis" idedant "cigarete", "narkotikai", "seksas" ir t.t.
Tu gi teigi, kad visos priklausomybes vienodos... g.gif  lotuliukas.gif

5.Pagalaiu! Gal tu ir ironiskai pasakei:"Kita vertus, taip, visa tai yra tik tavo, toks komplektas.", bet butent taip as ir jauciuosi - viskas, kas yra manyje, yra mano, ir neatskiriama vienas nuo kito, o eina komplektu.
Todel man taip sunku atsakyti i tavo klausimus apie jausmus, jausenas, busenas, susijusias tik su priklausomybe, nes as negaliu isskirti savyje kokiu nors specifiniu jausmu, kurie liecia tik liga, ir atsiriboti nuo kitu gyvenimisku situaciju ir jausenu/busenu.

6.As (ir esu tikra, kiekvienas zmogus) yra nedaloma visuma, ir preparuoti jausmus atskirai - cia jausmai, susije tik su darbu, cia - tik su meile, o cia - tik su alkoholizmu, paciam zmogui sunkiai imanoma misija.
Ziurint is salies (nepyk, bet tu pati sakei, kad tau idomu, ka jaucia alkoholikas yra tikslesnis zodis SMALSU) - viskas atrodo daug paprasciau, neveltui sakoma, kad tuoj pacioj situacijoj patarti kitam yra lengviau nei sau.

1 tu jos (priklausomybės) iš savęs(namų) ir neišvarysi ir joks metodas to nepadarys yra ji ir bus kartu su tavimi. Skirtumas tik kaip tu su ja gyvensi: taikoje blaiviai ar kovoje gerdama.

2 Kur aš sakau, kad alkoholikai vienodi? O vat jų liga, taip, viena ir ta pati- priklausomybė. Kas kiekvienam iš alkoholikų gali padėti- vėl gi, yra iš ko rinktis nuo knygos "Lengvas būdas....", kodo, torpedos iki tos pačios Minesotos, čia jau kas kam prilips.

3 AA narkomanai:
"Draugija yra atvira bet kuriam priklausomam nuo narkotikų žmogui, nepaisant to, kokius narkotikus jis vartojo. Kai buvo pritaikytas AA Pirmasis žingsnis, vietoj žodžio „alkoholis” atsirado žodis ,,priklausomybė’’, pašalinant specifinę narkotikų kalbą ir atspindint ligos esmę – priklausomybę." ( http://www.lietuvos-.../?informacija#2 )

AA lošėjai:
"Žingsniai sudarantys Sveikimo programą.
1. Prisipažinome, kad esame bejėgiai prieš lošimą ir kad mūsų gyvenimas tapo nevaldomas.
2. Įsitikinome, kad tik Jėga, galingesnė už mus pačius, gali grąžinti mums sveiką mąstymą ir gyvenimą.
3. Nusprendėme patikėti savo valią ir gyvenimą tos Jėgos, kaip mes Ją suprantame, globai. ( http://www.anoniminiailosejai.lt/ )

....**** koks bajeris. lotuliukas.gif Pralinksminau bigsmile.gif

5 Ir tai, šiai dienai, yra tavo problema, tas nemokėjimas atsieti "čia aš, kaip ąsmenybė", o "čia visu gražumu mano priklausomybė".

6. Klysti. Aš kuo puikiausiai atskiriu tai, jog aš esu bejėgė prieš nikotiną, nereiškia, jog kaip žmogus, aš ir gyvenime esu bejėgė. Tą skirtumą puikiai suvokia ir mano vyras, šiandien.

Kai replikavau, jog taip, visa tai yra tik tavo, akcentu uomenyje turėjau tavo išsakytą poziciją ".Mano atveju, net teoriskai, niekas, isskyrus mane, negali man padeti/sutrukdyti". Tokia tavo nuostata, mano galva, veda tave pačią į aklavietę, nes gi niekas tau negali padėti.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 02 05, 18:34)
na mes irgi kol kas papildomai tik nuo roto padarem pernai, tai itariu greitai darysim kitus papildomus smile.gif  o kokio amziaus jus daret pneumo 23 ?

Siek tiek virs 3 metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 02 05, 23:29)
Siek tiek virs 3 metu smile.gif

o mum tik 1 m. 4 men. smile.gif o kokia bukle buvo po skiepo, jeigu sakai, kad sunkiai buvo ?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 02 05, 22:14)
Kai replikavau, jog taip, visa tai yra tik tavo, akcentu uomenyje turėjau tavo išsakytą poziciją ".Mano atveju, net teoriskai, niekas, isskyrus mane, negali man padeti/sutrukdyti". Tokia tavo nuostata, mano galva, veda tave pačią į aklavietę, nes gi niekas tau negali padėti.

Nesimiega man...
Prabudau 5 valanda ir sedziu kaip peleda ant sakos blink.gif

I visus tavo klausimus dabar neatsakinesiu, nes tingiu mastyti, o vat sita pastaba uzkabino.
Psichologas irgi vadina mano dabartine jausena/busena aklaviete.
Jo apibudinimu, mano didziausias priesas sioje situacijoje yra stiprus charakteris, kuris neduoda man nusileisti ir patiketi savo likima kam nors kitam, nesvarbu kam.
Paradoksas - tas, kas gyvenime yra visu mano pasiekimu varomaja jega, dabar tapo mano priesu g.gif
Kaip si priesa paversti draugu ir sajugininku, dar nesusimasciau... Kapstysimes pasamoneje toliau...
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2011 02 05, 23:20)
o mum tik 1 m. 4 men. smile.gif o kokia bukle buvo po skiepo, jeigu sakai, kad sunkiai buvo ?

2 dienas labai sunkiai sirgo, buvo auksta temperatura, vangi, gulejo lovoje, net vaistai negalejo numusti. Skiepo vieta istino siaubingai, negalejau net priliesti rankytes, verkdavo. Po 2 dienu - kaip nebuta simptomu.
Atsakyti
Labutis, LEBER,

"Kodėl paradoksali? Labai normali reakcija, tik ne tavo, o tavo priklausomybės. Negi tu tikiesi, jog jinai, priklausomybė, pajutus nors menkiausią grėsmę, tyliai, ramiai susipakuos ir lauks, žiūrės kas čia toliau bus."

Zinai, kaip ne keista, tu mane nuraminai...Man kazkodel atrode, kad turetu buti atvirksciai, buvo net geda klausytis zmoniu, aprasanciu savo kelia link blaivybes, o galvoti tik apie "reikia isgerti"... Pora kartu po susirinkimu neatsilaikiau
Dabar pati stebiuosi, kodel man paciai neatejo i galva toks akivaizdus paaiskinimas - zinoma, priklausomybe priesinasi ir kelia galva butent tada, kai jai kyla gresme...
Dabar aisku ir tas, kodel skaitymas "Lengvo budo..." iskviete ta pacia reakcija. Reikia pabandyti vel paskaityti ta knyga ir isiklausyti i save - jei priklausomybe prades ragus rodyti, reiskia, sioje knygoje kazkas yra g.gif
Atsakyti