Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(nelabai @ 2011 02 07, 15:54)
viskam reikia pinigu unsure.gif

O vaistam pinigų nereik?

Va toks, kaip linamog rašo, nepilnai 150 lt. kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(_delete_ @ 2011 02 07, 11:22)
malonus  paklydeles sutikimas ax.gif sakyk ar mes nuo anksciau pazystamos,ar tik nuo depresijos temikes mane pastebejai,kazkaip nuo pradziu kai uzejau ir pamaciau jusu diskusijas su Leber,tai ne neskaiciau schmoll.gif akim permeciau,pasirode aukstos materijos doh.gif

Na, tiesiogiai mes nebendravom, bet kadangi as visa sia tema nuo pat jos atsiradimo perskaiciau, tai galima pasakyti, kad pazystamos nuo anksciau lotuliukas.gif Tik del to, kad skaiciau tavo postus cia, pastebejau, kad tu ir depresiju temuose dalyvauji, nes kartais ir ten aki uzmetu.
Kas del "aukstu materiju" biggrin.gif - jo, buna, kad uznesa ir LEBER, ir mane per aukstai, tada tikrai kitoms gali buti neidomu, bet gi ne visada mes skraidom padebesiais ir teoretizuojam ax.gif
Vat tu tikrai idomiai rasai savo monologus- su koloritu ir humoru thumbup.gif kol eilini karta neuzsiciklini ant minties, kad tu zemeje lisnia ir
niekam nereikalinga

P.S.Del nugaros labai uzjauciu - mane paprasta osteochondroze, be ataugu ir isvarzu, kartais privercia vos pajudejus sienomis laipioti nuo skausmo, ka jau sakyti apie rimtesnes stuburo bedas verysad.gif
Atsakyti
pencynykiu burelis smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 02 07, 11:21)
Laba,
1 Kokia prasme "padeda suprasti": suprasti, kas liečia gėrimą ar suprasti save aplamai?
2 Ar galima daryti prielaidą, jog manymas jog "aš kitokia, aš netokia" apsunkina bendravimą?
3 Ai, tai čia savaime suprantama, niekas negali sau leisti tų 28 dienų, vat su kokiu plaučių ar inkstų (tfu, tfu, tfu nelinkiu) uždegimu jei pagyldytų, tai čia būtų svarbu ir darbas nepasiustų, o čia, dėl tokios smulkmės net 28 dienos.  irnesakyk.gif
4 Tai paskambink tiesiai minesoton ir susižinosi, tuo telefonu tikrai atsiliepia.  biggrin.gif

Sveika,
1.Ir vel tu apie atskirima priklausomybes zmoguje nuo zmogaus kaip visumos? g.gif
Atrodo, sitoje vietoje mes niekada nesusisnekesime lotuliukas.gif
Pora citatu:
"Psichoanalitinė psichoterapija – dar ji vadinama „gilumine“ arba „atskleidžiančiąja“ psichoterapija. Ji skirta šalinti esmines psichologines sutrikimų priežastis, siekiant gilesnių ir ilgalaikių teigiamų asmenybės pokyčių."
"Psichoanalitinė psichoterapija tinka visoms "psichiatrinėms" ligoms gydyti: depresijai, įvairiems neuroziniams ar psichosomatiniams sutrikimams, priklausomybėms, asmenybės sutrikimams."
Na ir uzteks "aukstuju materiju" smile.gif

2.Tau, jeigu nori, galima, o as tokios prielaidos nedarau. Man "as kitokia" reiskia tik tai, kad visi zmones kitokie (net jei serga viena liga), ir nera jokio "bendro alkoholiku burio" (jei atsimeni,cia tavo issireiskimas lotuliukas.gif), is kurio nereikia issiskirti (cia irgi tavo patarimas lotuliukas.gif ). Bendravimo tai man neapsunkina.

3.Klysti - gulejimas ligonineje su plauciu uzdegimu nuo darbo neatleidzia g.gif lotuliukas.gif Pries menesi vienas is musu direktoriu, grizes is komandiruotes, butent su plauciu uzdegimu su greitaja buvo nuveztas is namu i ligonine ir jau kita diena, guledamas po laseline, dirbo noutbuku ir telefonu derino pasirasytu kontraktu detales... Kai mane rudeni susuko siaubingas osteochondrozes priepuolis, ir as keleta dienu pajudeti be asaru negalejau, ataskaitas ir sutartis derinimui man atsiusdavo e-mailu, o dokumentus pasirasymui atvezdavo i namus... Zinoma, eiliniu darbuotoju taip dirbti niekas neprivers, bet juos ir pakeisti galima arba laikinai be ju apsieiti, o vat vadovus buna, kad ir neimanoma (zinoma, kol zmogus gyvas g.gif neveltui sakoma, kad nepakeiciamu pilnas kapines).
Kad jus nepradetume musu - vadovu gaileti biggrin.gif pridedu:
valdzia, atsakomybe ir pinigai - labai galingas stimulu derinys tam tikro tipo zmonems, ir dideliu verslu savininkai puikiai moka juo naudotis.

4. Vat cia tu teisi - man kazkaip nedasuto paskambinti bent jau i vplc ir paklausti, ar aplamai kur nors Lietuvoje yra siuo metu ambulatorine Minesota! blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(minha @ 2011 02 07, 20:53)
pencynykiu burelis smile.gif  drinks_cheers.gif

Prisijungi? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 02 07, 14:44)
1.As norejau suzinoti ar ivyko kokia reakcija perskaicius knyga ar tai tik informacijos perdavimas ir jei tavo smegenys priima visa siauba tiesiogiai, susimastai, o jei reakcija neivyko, numoji ranka i eilines sapaliones  g.gif
2.Bet bunant namuose, atrodo "nieko blogo" jei vos ne kas vakara norisi "siek tiek atsipalaiduoti"  Bent jau MB taip ivertina alkoholio vartojima, nes as taip ir nesugebu ivardinti kam, nebent numalsinti troskuliui  doh.gif

1.Zinai, skaiciau Carra pries kokius tris metus, ir man labai nepatiko ne turinys, o autoriaus tonas, toks pamokantis, tipo ko jus cia sakote, kad alkoholyje yra kazkas gero ir jis kazkam reikalingas, as geriau zinau, alkoholis biaka, alkoholis s..., klausykite manes, jei savo proto neturite, as jums viska paaskinsiu...
Kai man skaito pamokslus su isankstine nuostata: "as protingesnis uz tave", man pacios protingiausios mintys darosi nepriimtinos, todel nieko as is tos knygos naudingo ir negavau lotuliukas.gif
Bet cia, zinoma, mano subjektyvi nuomone.
O objektyviai mastant - jei knyga tapo bestseleriu, ir ja skaito ir rekomenduoja paskaityti kitiems milijonai, reiskia, kazkas naudingo joje yra.

2.Na, jei tu net ivardinti negali, kam tau alkoholis reikalingas ir ka jis tau duoda, manau, alkoholizmas tau kol kas negresia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 02 07, 21:14)
Prisijungi? lotuliukas.gif

aga, bet tik mano nugara smile.gif
bet tu giurza uzsispyrusi kaip ozkyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 02 07, 21:44)
aga, bet tik mano nugara smile.gif
bet tu giurza uzsispyrusi kaip ozkyte smile.gif

Tai gi Avinas as ax.gif
O, tarp kitko, kodel tokia isvada? blink.gif
Atsakyti
Labas visoms
QUOTE(giurza @ 2011 02 06, 13:31)
Dabar pati stebiuosi, kodel man paciai neatejo i galva toks akivaizdus paaiskinimas - zinoma, priklausomybe priesinasi ir kelia galva butent tada, kai jai kyla gresme...

QUOTE(giurza @ 2011 02 07, 20:14)
1.Ir vel tu apie atskirima priklausomybes zmoguje nuo zmogaus kaip visumos? g.gif
Atrodo, sitoje vietoje mes niekada nesusisnekesime lotuliukas.gif 

Nesuprantu, tu pirmam poste atskiri, jog tai priklausomybė priešinasi, o ne tu kaip žmogus, kaip ąsmenybė. Antrame, jau aiškini, kad niekaip ji, priklausomybė, negali būti tik dalis tavęs, ji ir tu, tai vienas ir tas pats. g.gif Kaip čia suprasti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 02 07, 21:47)
Tai gi Avinas as ax.gif
O, tarp kitko, kodel tokia isvada? blink.gif

kad tu trept trept kojele ir neeiiisiuu, beedaryyysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 02 07, 20:33)
1.Zinai, skaiciau Carra pries kokius tris metus, ir man labai nepatiko ne turinys, o autoriaus tonas, toks pamokantis,
2.Na, jei tu net ivardinti negali, kam tau alkoholis reikalingas ir ka jis tau duoda, manau, alkoholizmas tau kol kas negresia lotuliukas.gif

O man kaip tik pasirode atsiprasinejantis tonas, pasako kokia "tiesa" ir mazdaug, juk tik negalvokit, kad as cia toks viska zinantis. Aisku, as dar mazai perskaiciau.
---
Na, gerai, sampanas man skanus, alus, vynas irgi, bet jei saziningai, pirma taure ar pirmas bokalas, o po to jau geri, nes turbut "uzsikabliuoji" bet jau tikrai nebera skanu mastau.gif
As manau, kad tiesiog uzkimbu, nes zinau jei sau pasizadesiu, kad tik sestadieni leisiu sau isgerti pora tauriu vyno, tai jau su pasimegavimu to sestadienio lauksiu rolleyes.gif
---
Beje, su nugara jau ne vieni metai turiu problemu, po desine mentim lyg kas uzspausta butu, o gydausi labai paprastai, Karaliunaites tepaliuku, kuris kainuoja lyg tai 15Lt, bet iskart padeda. Manau, tai nekenksminga bent jau kaip tabletes.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 02 07, 20:14)

2.Tau, jeigu nori, galima, o as tokios prielaidos nedarau. Man "as kitokia" reiskia tik tai, kad visi zmones kitokie (net jei serga viena liga), ir nera jokio "bendro alkoholiku burio" (jei atsimeni,cia tavo issireiskimas lotuliukas.gif), is kurio nereikia issiskirti (cia irgi tavo patarimas lotuliukas.gif ). Bendravimo tai man neapsunkina.

3.Klysti - gulejimas ligonineje su plauciu uzdegimu nuo darbo neatleidzia g.gif  lotuliukas.gif

2 Nu kur aš sakau, kad alkoholikai, kaip žmonės, vienodi?
Liga jų, taip, viena ir ta pati- alkoholizmas. doh.gif
Aišku, niekas tau negali uždrausti sirgti kokiu tais išskirtiniu, vienetiniu alkoholizmu, bile tik tu priemonių jam susirastum. 4u.gif

Tu nori pasakyti, jog vat kai tu manei, kad tik tau vienai, klausantis kitų grupėje, norisi išgerti, kitiems to nėra buvę, tai nevaržo bendravimo? A tai ko nepatogu tada apie tai pasakyti grupėje?

3 Ir kur aš tą melodiją girdėjau ir ne vieną kartą. mastau.gif
Nepyk, nereikia aiškintis, tavo čia reikalas, kaip tamstai patogiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 02 07, 21:49)
1.Nesuprantu, tu pirmam poste atskiri, jog tai priklausomybė priešinasi, o ne tu kaip žmogus, kaip ąsmenybė. Antrame, jau aiškini, kad niekaip ji, priklausomybė, negali būti tik dalis tavęs, ji ir tu, tai vienas ir tas pats.  g.gif  Kaip čia suprasti mastau.gif
2.Nu kur aš sakau, kad alkoholikai, kaip žmonės, vienodi?
Liga jų, taip, viena ir ta pati- alkoholizmas.  doh.gif
Aišku, niekas tau negali uždrausti sirgti kokiu tais išskirtiniu, vienetiniu alkoholizmu, bile tik tu priemonių jam susirastum.  4u.gif
3.Tu nori pasakyti, jog vat kai tu manei, kad tik tau vienai, klausantis kitų grupėje, norisi išgerti, kitiems to nėra buvę, tai nevaržo bendravimo? A tai ko nepatogu tada apie tai pasakyti grupėje?
4.Ir kur aš tą melodiją girdėjau ir ne vieną kartą.  mastau.gif

Dar karta labas 4u.gif
Pirmiausia, tikrai nepykstu ir nesiaiskinu/nesiteisinu smile.gif
Jei tavo nuomone man nepatinka (o dazniausiai taip ir yra lotuliukas.gif ), tai nesutinku su ja, bet pikti tikrai neturiu uz ka.

1.Nematau priestaravimo g.gif
Taip, priesinasi priklausomybe, o ne visa asmenybe, bet ta priklausomybe tupi manyje, jos saknys yra mano asmenybeje, mano psichikoje.
Kur tarp sio sakinio zodziu:"Ir vel tu apie atskirima priklausomybes zmoguje nuo zmogaus kaip visumos?" tu iziurejai, kad priklausomybe ir zmogus yra tas pats?

2.Gal mes vel skirtingai suprantam viena kitos issireiskimus?
Man tavo ankstesni zodziai apie bendra alkoholiku buri, ir patarimas neissiskirti is jo, is karto piesia vaizdeli pionieriu/komjaunuoliu burio, kuris koja kojon "visi kaip vienas" zygiuoja i sviesia ateiti (ir neduok dieve kuo nors issiskirti is bendros mases).
Tarp kitko, tu nieko neatsakei i mano neseniai pateikta minti, kad ir gripo eiga pas zmones skiriasi, nekalbant apie baisesnies ligas... O alkoholizmu, reiskia, visi serga vienodai ir jokiu skirtumu tarp ligoniu nera?

3.Jei tik apie bendraujant grupeje kylanti nora isgerti, tai mazdaug taip: ziuriu i pasisakancius, maloniai bendraujancius zmones ir galvoju: blyn, kodel jiems nesinori isgerti, o as kuo daugiau klausau apie blaivaus gyvenimo privalumus, tuo daugiau isgerti noriu? Man paprasciausiai i galva neatejo, kad kiti irgi to gali noreti ir slepia is to paties nepatogumo kaip as! O gal is nenoro issiskirti is bendro burio? blink.gif

4.Gal ta melodija girdejai, o gal tik panasiai skambancia, o zodziai visai kitokie lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Perrin @ 2011 02 07, 22:13)
O man kaip tik pasirode atsiprasinejantis tonas, pasako kokia "tiesa" ir mazdaug, juk tik negalvokit, kad as cia toks viska zinantis. Aisku, as dar mazai perskaiciau.
---
As manau, kad tiesiog uzkimbu, nes zinau jei sau pasizadesiu, kad tik sestadieni leisiu sau isgerti pora tauriu vyno, tai jau su pasimegavimu to sestadienio lauksiu  rolleyes.gif
---

g.gif
Reikia pabandyti is naujo perskaityti, gal dabar ir man kitoks jo tonas pasirodys - vis del to 3 metai praejo...

Zinai, daug blogiau butu pirmadieni pasizadeti sau, kad isgersi pora tauriu vyno sestadieni, ir ta pati vakara visa buteli sutvarkyti... verysad.gif (cia toks juodas humoras biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(minha @ 2011 02 07, 21:57)
kad tu trept trept kojele ir neeiiisiuu, beedaryyysiu smile.gif

Aha, ir dar galva purtau: "neee-neee" lotuliukas.gif
Atsakyti