Įkraunama...
Įkraunama...

Joga

QUOTE(linete33 @ 2012 01 25, 16:02)
zinoma galima ir susizaloti,ir negalima daryti tam tikru asanu su aukstu spaudimu,arba jei turite problemu su akiu tinklaine,tam ir yra mokytojai,nezinau kaip kitur ,bet ten kur as lankiausi visada pradinuku kursuose ispeja,o ir pervertint savo jegu ir lankstumo nereikia,siaip neisivaizduoju,kaip tinkamai viska atliekant galima pakenkt sau,man beje neurologas joga parekomendavo del stuburo,aciu jam  thumbup.gif  o straipsnelius rasineja daugiausiai kas nieko apie joga neismano ir patys ne nebande,as ir ju kruvas skaiciau,svarbiausia issirinkt gera centra.Galiu tik viena pasakyt,nezinau kiek tableciu nuo skausmo tureciau suryt,jei ne pastovus jogos praktikavimas,jau neskaitant malonumo.

O ilgai jau užsiimi? Koks pirmas įspūdis buvo kai pirmą kart atėjai? Nebuvo taip, kad sumažėjo entuziazmas? Vistiek pirmą kartą matyt nebuvo labai lengva unsure.gif Bijau kad nebūtų vėliau žinai, kažkas nepatiko ir "jau nebeįdomu ir jau nebelankysiu.. " smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TomasMalcius @ 2012 01 25, 22:33)
O ilgai jau užsiimi? Koks pirmas įspūdis buvo kai pirmą kart atėjai? Nebuvo taip, kad sumažėjo entuziazmas? Vistiek pirmą kartą matyt nebuvo labai lengva  unsure.gif Bijau kad nebūtų vėliau žinai, kažkas nepatiko ir "jau nebeįdomu ir jau nebelankysiu.. " smile.gif

vasari bus 2 metai,kaip sako mano drauge,jogai turi subresti,nes truputi kitoks uzsiemimas,man patiko pirmas kartas,kazkaip labai atpalaidavo,po sunkios darbo dienos labai gerai,buvo nelengvu asanu,bet kai matai progresa diena is dienos tai smagu,be to jogu tiek visokiu yra,galima pabandyti kita rusi, as ir visko isbandziau visokiu sportu,sokiu,o joga kazkaip uzkabino ir rami tapau,jokiu PMS-u,nervu,piktumu,kaip belge thumbup.gif reikia tiesiog pabandyt,kaip kitaip rasi savo smile.gif
Atsakyti
na as apie joga svarstau kaip is dalies apie kuno sveikatinima, is dalies sporta, nes vis nors prasitampyti gerai, kai uzsisedejusi jauciuosi... viliuosi, kad gal ir paciai mintis susidelioti pavyks, nusiraminti ismokins, tiek kad kiek itariai ziuriu as i tas meditacijas, gal kad nebandzius, keista atrodo...cia tik man taip atrodo nesusidurusiai su tuo? ar buvo daugiau su panasiu poziuriu nuejusiu i joga? tiesiog mastau, ar ji tikrai man blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TomasMalcius @ 2012 01 25, 22:33)
Koks pirmas įspūdis buvo kai pirmą kart atėjai? Nebuvo taip, kad sumažėjo entuziazmas? Vistiek pirmą kartą matyt nebuvo labai lengva  unsure.gif Bijau kad nebūtų vėliau žinai, kažkas nepatiko ir "jau nebeįdomu ir jau nebelankysiu.. " smile.gif

Aš manau, kaip ir bet kokia sporto rūšis - turi užkabinti.
Man dėl stuburo buvo uždrausti šokinėjimai. Tai aerobika atkrito iškart.
Treniruokliuose buvo nuobodu, o ir rezultato nemačiau - su stuburu vis dar buvo blogai. O po to išbandžiau jogą...
Ir kaip linete33, užsikabinau iš pirmo karto. Jau 6 metai. Ir nė karto nebuvo to "nenoriu". Jokios monotonijos, galva skaidri. Tapau geresnė. Irgi jokių PMS, nuotaikų svyravimo, geriau suprantu kitus, esu pakantesnė. Ir žinoma, susitvarkau su savo stuburu smile.gif

O susižaloti galima ir šachmatus žaidžiant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sly smile @ 2012 01 26, 11:31)
na as apie joga svarstau kaip is dalies apie kuno sveikatinima, is dalies sporta, nes vis nors prasitampyti gerai, kai uzsisedejusi jauciuosi... viliuosi, kad gal ir paciai mintis susidelioti pavyks, nusiraminti ismokins, tiek kad kiek itariai ziuriu as i tas meditacijas, gal kad nebandzius, keista atrodo...cia tik man taip atrodo nesusidurusiai su tuo? ar buvo daugiau su panasiu poziuriu nuejusiu i joga? tiesiog mastau, ar ji tikrai man blush2.gif

tai nebutinai einant i joga dalyvauti meditacijoje,jei galvojate,kad tai ne jusu,as medituoju daug ilgiau,nei praktikuoju joga,cia daug kantrybes reikia ir ziniu,mano jogos centre meditacija atskirai vyksta,bet as neinu,man geriau namie kazkaip,gal iprasta tiesiog.Uzsirasykit i pradedanciuju kursus ir pamatysit,po ju daug labai atkrenta zmoniu,o tie ,kurie lieka,tai ilgam.
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2012 01 26, 12:09)
Ir nė karto nebuvo to "nenoriu". Jokios monotonijos, galva skaidri. Tapau geresnė. Irgi jokių PMS, nuotaikų svyravimo, geriau suprantu kitus, esu pakantesnė. Ir žinoma, susitvarkau su savo stuburu smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aciu merginos, atsaket i visus klausimus smile.gif butinai suoliuosiu i pradedanciuju grupe, matau kaip tik anandoj bus vasario 22 ax.gif na ir dar kalsuimelis kaip daznai ta joga uzsiimat? ar kasdien namuose, ar tik keli uzsiemimai kazkur?
Atsakyti
QUOTE(sly smile @ 2012 01 26, 13:15)
Aciu merginos, atsaket i visus klausimus smile.gif butinai suoliuosiu i pradedanciuju grupe, matau kaip tik anandoj bus vasario 22 ax.gif na ir dar kalsuimelis kaip daznai ta joga uzsiimat? ar kasdien namuose, ar tik keli uzsiemimai kazkur?

2 kartai per savaite butu gerai,o kai jau ismoksit,galima namuose atsirinkt labiausiai reikalingas ar patinkancias asanas ir daryt kasdien sutrumpinta programa arba saules pasveikinimus ryte,duoda gera tonusa thumbup.gif sakyciau idealu kasdien mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 01 26, 12:09)
Aš manau, kaip ir bet kokia sporto rūšis - turi užkabinti.
Man dėl stuburo buvo uždrausti šokinėjimai. Tai aerobika atkrito iškart.
Treniruokliuose buvo nuobodu, o ir rezultato nemačiau - su stuburu vis dar buvo blogai. O po to išbandžiau jogą...
Ir kaip linete33, užsikabinau iš pirmo karto. Jau 6 metai. Ir nė karto nebuvo to "nenoriu". Jokios monotonijos, galva skaidri. Tapau geresnė. Irgi jokių PMS, nuotaikų svyravimo, geriau suprantu kitus, esu pakantesnė. Ir žinoma, susitvarkau su savo stuburu smile.gif

Kuria prasme susitvarkai? Nebėr skausmo? O kokia problema buvo? Ar kreivas ar kas?
Atsakyti
mano stuburas ir ne dovana,mazai sveiku slanksteliu doh.gif todel pradzioj sunkiausia asana buvo ne stovesena ant galvos,o lenkimasis i prieki,del savo stuburo vos truputi pasilenkdavau ir krutindavau galva,kai mokytojai noredavo mane bent kiek pataisyti,dabar ramiai guliu ant koju be bedos ir dar noriu lotuliukas.gif o pradzioj tos 2 minutes buvo kancia,bet svarbiausia nepersistengt,o po truputeli ,ir jei bent 2 kartus per savaite praktikuoju,tai nei koju ir ranku tirpimo,nei skausmo nejauciu bigsmile.gif nes joga stiprina vidinius nugaros raumenis ir istempia stubura.
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2012 01 26, 19:22)
del savo stuburo vos truputi pasilenkdavau ir krutindavau galva,kai mokytojai noredavo mane bent kiek pataisyti,dabar ramiai guliu ant koju be bedos ir dar noriu  lotuliukas.gif

Jei daryčiau tai kasdien, gal ir gulėčiau ant kojų. Bet mano juosmeninė dalis nė krust smile.gif
O ant galvos aš net nesu stovėjus. Nebuvo noro. Bet va dabar pradedu norėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 01 26, 23:53)
Jei daryčiau tai kasdien, gal ir gulėčiau ant kojų. Bet mano juosmeninė dalis nė krust smile.gif
O ant galvos aš net nesu stovėjus. Nebuvo noro. Bet va dabar pradedu norėt smile.gif

ir mano juosmenine nekrutejo,nes ten didziausios problemos,ir aisku sprandas,ale bet lankstausi kaip didele dabar lotuliukas.gif o ant galvos stovejimas sirdi labai teigiamai veikia,tik esu skaiciusi,kad jei valgai mesos,tai negalima stovet daugiau 2 minuciu g.gif kad toksinai i smegenis nesuvaziuotu ax.gif o as mesos galeciau nevalgyt,bet atsisakyt grybu ir svogunu su cesnaku ne mano jegom,tai uzvalgau ir mesos,ar taip ar taip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2012 01 27, 11:36)
tai uzvalgau ir mesos,ar taip ar taip  blush2.gif

Subręsi ir tam. Tik reikia laiko mirksiukas.gif

Tiesa, o tu kur lankai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 27 sausio 2012 - 12:38