Įkraunama...
Įkraunama...

Joga

QUOTE(Irunia @ 2012 01 27, 12:37)
Subręsi ir tam. Tik reikia laiko  mirksiukas.gif

Tiesa, o tu kur lankai?

sunkiai subresiu,nes galva subrendus,o kunas ne,vien todel,kad turiu labai sekt svori,o jis ir taip mazas,visa gyvenima bandau islaikyti ir prideti,jau tom kalbom palauk 25,paskui 30 ir 35 seniai netikiu lotuliukas.gif tai nuo darzoviu pakratysiu kojas ,tiesiog stengiuosi maziau mesos vartoti,o grybai ir svogunas tai mano meile doh.gif
Pranajoga lankau Kaune,nors dabar daugiausia namie praktikuoju,kazkaip geriausia,uzsidedu savo meditacine muzika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sly smile @ 2012 01 26, 11:31)
na as apie joga svarstau kaip is dalies apie kuno sveikatinima, is dalies sporta, nes vis nors prasitampyti gerai, kai uzsisedejusi jauciuosi... viliuosi, kad gal ir paciai mintis susidelioti pavyks, nusiraminti ismokins, tiek kad kiek itariai ziuriu as i tas meditacijas, gal kad nebandzius, keista atrodo...cia tik man taip atrodo nesusidurusiai su tuo? ar buvo daugiau su panasiu poziuriu nuejusiu i joga? tiesiog mastau, ar ji tikrai man blush2.gif

Man tik po dvieju metu jogos praktikos pagaliau pavyksta uzsiemimuose "stabdyti" mintis ir negalvoti apie darbus/reikalus/problemas/ligas, o tiesiog buti...Kai pagalvoju, kokia ta galvele anksciau buvo - 24/7, ne sekundes non stop, vis dirba, dirba...Kaip galima apie nieka negalvoti nemiegant man tuomet buvo visikai neimanoma suvokti. Tik dabar pagaliau imu suprasti, kad galbut jau ir galeciau pradeti bandyti medituoti:) Taip kad nebijokite, bandykite, viskas - jusu rankose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 01 26, 18:31)

O koks tavo nuomone skirtumas tarp jogos užsiėmimų specializuotuose jogos centruose nuo jogos užsiėmimų sporto klube?
Atsakyti
QUOTE(TomasMalcius @ 2012 01 27, 16:44)
O koks tavo nuomone skirtumas tarp jogos užsiėmimų specializuotuose jogos centruose nuo jogos užsiėmimų sporto klube?

Ne man klausimas, bet atsakysiu. Sporto klubuose dažniausiai ir vyksta ta praktika. Nieko nemokant, geriau ten neiti, nes dažniausiai žmonių būna nemažai ir dėmesio kiekvienam neįmanoma skirti. Teko girdėti, kad traumos užsiimant joga ir nutinka būtent sporto klubuose, nes ten viskas rodoma kaip pažengusiems, o pradinukai pervertina savo jėgas. Be to, sporto klubai ne visada turi profesionalius mokytojus. Todėl susipažinimui su joga patariu eiti tik į specialias mokyklas smile.gif
Atsakyti
sporto klube joga kaip ir pilvo sokiai ir visa kita-sportas,neskirta dideliam tobulejimui,tiesiog,kad butu idomiau,nei svarmenys ir aerobika,pritraukt klienta ,be dideliu gilinimusi,o jogos centruose tai ne tik judesys,o ir gyvenimo budas,cia kiek man ir mano draugams teko susidurti.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 01 27, 18:29)
Ne man klausimas, bet atsakysiu. Sporto klubuose dažniausiai ir vyksta ta praktika. Nieko nemokant, geriau ten neiti, nes dažniausiai žmonių būna nemažai ir dėmesio kiekvienam neįmanoma skirti. Teko girdėti, kad traumos užsiimant joga ir nutinka būtent sporto klubuose, nes ten viskas rodoma kaip pažengusiems, o pradinukai pervertina savo jėgas. Be to, sporto klubai ne visada turi profesionalius mokytojus. Todėl susipažinimui su joga patariu eiti tik į specialias mokyklas smile.gif

Jus tiktai Teko girdėti o as tiksliai zinau viskas priklauso nuo trenerio!
Atsakyti
QUOTE(rutaaaaa @ 2012 01 27, 17:03)
Jus tiktai Teko girdėti o as tiksliai zinau viskas priklauso nuo trenerio!

zinoma nuo trenerio,nors joga turi mokyt mokytojas,o ne treneris,bet sporto klube nevyksta nei meditacijos ir dalinimasis patirtim,nei maisto gaminimo pamokos,nei jogos stovyklos,nei domejimasis kiekvieno sveikatos problemomis,vartojamais vaistais ir panasiai,todel niekada neiciau i joga sporto klube,nes mokytojai cia turi but ne kursiukus baige,o gyvent tuo, ten kur uzsiimama 10 sporto rusiu,taip ir nueinama pavirsium,cia is patirties sakau,ne siaip pamastymai,aisku ir jogos centru visokiu yra,kai kuriuose irgi viskas del pinigo vyksta,reikia tiesiog atsirinkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linete33: 27 sausio 2012 - 17:39
sporto klube jus sportuojat,o joga tai ne sportas ir net ne asanos,tai filososfija,kuno ir proto rysys,toks ir skirtumas,asanos tik maza jogos dalis,o visa kita tai gyvenimo budas,mityba,meditacija,pranarajama ir dar daug dalyku,tai nuolatine praktika,tik tuomet yra nauda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuleb @ 2012 01 27, 18:19)
sporto klube jus sportuojat,o joga tai ne sportas ir net ne asanos,tai filososfija,kuno ir proto rysys,toks ir skirtumas,asanos tik maza jogos dalis,o visa kita tai gyvenimo budas,mityba,meditacija,pranarajama ir dar daug dalyku,tai nuolatine praktika,tik tuomet yra nauda  mirksiukas.gif

Butent sporto klube "uzsikabinau" uz jogos. Visada knietejo pabandyti, bet kazkaip gasdino tas stereotipas apie jogos mokyklu "sektantiskuma"...Labai pasiseke, kad sporto klube joga vede butent jogos mokytoja, o ne trenere. Manau, kad joga sporto klubuose, ypac jei uzsiemimus veda butent jogos mokytojai, o ne siaip "treneriukai" yra labai labai sveikintinas dalykas! smile.gif Yra ir finansinis aspektas, tikrai ne kiekvienas zmogus gali sau leisti +-200lt per menesi skirti jogai...
Atsakyti
QUOTE(kristuleb @ 2012 01 27, 20:19)
sporto klube jus sportuojat,o joga tai ne sportas ir net ne asanos,tai filososfija,kuno ir proto rysys,toks ir skirtumas,asanos tik maza jogos dalis,o visa kita tai gyvenimo budas,mityba,meditacija,pranarajama ir dar daug dalyku,tai nuolatine praktika,tik tuomet yra nauda  mirksiukas.gif

QUOTE(linete33 @ 2012 01 27, 19:38)
zinoma nuo trenerio,nors joga turi mokyt mokytojas,o ne treneris,bet sporto klube nevyksta nei meditacijos ir dalinimasis patirtim,nei maisto gaminimo pamokos,nei jogos stovyklos,nei domejimasis kiekvieno sveikatos problemomis,vartojamais vaistais  ir panasiai,todel niekada neiciau i joga sporto klube,nes mokytojai cia turi but ne kursiukus baige,o gyvent tuo, ten kur uzsiimama 10 sporto rusiu,taip ir nueinama pavirsium,cia is patirties sakau,ne siaip pamastymai,aisku ir jogos centru visokiu yra,kai kuriuose irgi viskas del pinigo vyksta,reikia tiesiog atsirinkt.

Jogos esmė suprasit tik asrame! O kol kas mes darom pirmus zinksnius, ir bukit geri
nedalinkit zmones i trenerius ir mokytojus ateis laikas ir kiekvienas ras savo guru! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Susve @ 2012 01 27, 19:31)
Butent sporto klube "uzsikabinau" uz jogos. Visada knietejo pabandyti, bet kazkaip gasdino tas stereotipas apie jogos mokyklu "sektantiskuma"...Labai pasiseke, kad sporto klube joga vede butent jogos mokytoja, o ne trenere. Manau, kad joga sporto klubuose, ypac jei uzsiemimus veda butent jogos mokytojai, o ne siaip "treneriukai" yra labai labai sveikintinas dalykas! smile.gif Yra ir finansinis aspektas, tikrai ne kiekvienas zmogus gali sau leisti +-200lt per menesi skirti jogai...

sportas bet koks manau sveikintinas,zinoma pradeti galima ir sporto klube,o paskui tobulintis,jei patinka,o tu sektantisku mokyklu tikrai yra,as pati buvau ispeta, joga pradziai brangiai kainuoja,bet gerumas tas,kad paskui gali namie praktikuotis smile.gif yra zmoniu,kuriems nepatinka giedojimai ir meditacijos,tai sporto klubas iseitis,tai tiesiog labiau vakarietiska kryptis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rutaaaaa @ 2012 01 27, 20:41)
Jogos esmė suprasit tik asrame! O kol kas mes darom pirmus zinksnius, ir bukit geri
nedalinkit zmones i trenerius ir mokytojus ateis laikas ir kiekvienas ras savo guru! smile.gif

nieko nera blogo nei zodyje treneris,nei zodyje mokytojas,ju tiesiog paskirtis kita,kiekvienas renkasi savo,o esme suprast yra daug budu,kaip ir daug jogu ir meditaciju krypciu mirksiukas.gif tik vakaruose zmones labai megsta padaryt kokia asana ir jau vadint joga,tai tik pratimai ir daromi neteisingai,gali labai pakenkti sveikatai,todel zmones turi tai ivertint,zinau ne viena ir sanarius susizalojusius ir stubura,visos asanos turi tikslia seka ir judesius,kuriu nepadarius gali ilgai negalet sportuot,jau nekalbant apie joga.
Atsakyti
QUOTE(TomasMalcius @ 2012 01 27, 15:44)

Nors jau beveik atsakyta į šį klausimą, bet dar apibendrinsiu savais žodžiais smile.gif
Tiksliau dar kartą pasikartosiu, nes jau n kartų man rods apie tai diskutavom.

Ir specializuotuose jogos centruose rasite sportinę, jėgos jogą. Taigi gaunasi, kad ne kažkuo ir skirsis nuo užsiėmimo sporto klube. Bet...
Man vienam sporto klube (nežinau, kaip kituose) nepatiko tas atstumas tarp instruktoriaus ir žmonių. Jis kažkur ten toli aukštai ant pakylos, ant kurios strakalioja aerobikos treneriai... Taip kad ne pavadinime dar esmė. Ir kaip kažkas sakė - nuo instruktoriaus priklauso. Visuma sudaro tą POJŪTĮ, kuris ir verčia grįžti vėl ir vėl. Verčia augti.

Ir jei jums patinka sporto klube joga - valio. Jei patinka sportinė joga - irgi valio. Aš apskritai esu už bet kokią veiklą, kuri padeda atpalaiduot smegeninę. Tai gali būti treniruoklis ar meditacija.
Svarbiausia yra tikslai, kurių norite pasiekti. Pagal tai ir rinksitės, kur eiti.
Man patinka sportinė joga, bet joga sporto klube man nepatiko.
Patinka man ir meditacija. Tik žmogus turi būti jai pasiruošęs. Kad jinai suveiktų taip, kaip priklauso, o ne nurautų stogą. rolleyes.gif
Atsakyti