QUOTE(emiliute @ 2011 01 27, 18:05)
būtina, net neįsivaizduoju kaip klausimų gali kilti... jei Jūs gyventumėte Lenkijoje tai Jums ir tektų tada taikytis ir mokytis lenkiškai, o čia gi Lietuvoje...na nebent anyta labai senyvo amžiaus ir jai mokytis kalba būtų pernelyg sunku..
nemanau,kad sunku jai 55 metai.manau nenori ir tiek..is kitos puses kam jai ta lietuviu kalba.kad galetu su anuke susikalbet

visi kiti lenkai arba rusai,o su manim ji susikalba rusiskai.mano nuomone tokia namie kalbek kaip nori,bet parduotuveje ar kokioje kitokioje istaigoje kaip jau kaip malonek kalbet lietuviskai...arba jei nesugebi gerai kalbet bent uzsimink ar negaletu bendraut rusu kalba,o ne atejau drebiu rusiskai ir man dzin suprantu as ar nesuprantu.jei nesuprantu tai kaip drystu nesuprast..
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 27, 19:55)
Tuo metu rusų kalba buvo valstybinė antra kalba. Kas čia keisto?

Veik visi mokėjo rusiškai, nuo mažiausio iki didžiausio, tik po to primiršo, kai nebeprireikė kasdienai. Iki šiol daug kas moka ir suprantą rusų kalbą, dar iš anų laikų.

is dalies..mane moke rusiskai darzely.pirmoje kalseje budama as su teciu susikalbedvau rusiskai paprastom lengvutem frazem.dabar as susikalbu rusiskai ir manyciau neblogai.nu kartais galune ne tokia uzdedu ar juokyngai tariu,bet susikalbet susikalbu..