Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

Ex... blink.gif blink.gif blink.gif
Pirma mintis buvo tokia - ar negali būt kur nors elektros nuotekio? Kad ir silpno.. jei atmest chemiją, nesigilint į žemės sudėtį, man galvoj elektra, ultragarsas ir vibracija...

Sliekai taip šiūpeliais-kibirais tik šiltnamy ar matai, kad ir darže jie kraustosi iš proto?

(bliamba, nemanau, kad pas mane šiltnamy jų tokie kiekiai... bigsmile.gif nu gal)
Atsakyti
QUOTE(ra @ 2011 12 01, 17:24)
Pirma mintis buvo tokia - ar negali būt kur nors elektros nuotekio? Kad ir silpno.. jei atmest chemiją, nesigilint į žemės sudėtį, man galvoj elektra, ultragarsas ir vibracija...

Sveika Ra, seniai bematyta 4u.gif
Nu ne.... Vanduo iš gręžinio iki šiltnamio atbėga, bet elektros jokių laidų nėr... Nu tai jei sliekai bando "bėgt" nuo vibracijos, tai tada ir kurmiai neitų, o tie velniai prie šiltnamio savo miestelį ištisus metus stato...
Anksčiau taip nebuvo, tik šiemet pastebėjau, o susirūpinau tik dabar, nes vaizdelis tai katastrofiškas doh.gif
Atsakyti
Ex,o gal kaiptik zeme persausa gyliau ir jie neturi kur ziemavot?O pas mane siltnamyje ikasta statinaite su sliekais kalifornietiskais,tai as siandien ten cirkus stebejau.Irgi lenda per apdengta sintetini tinkla,bet islenda iki puses dairosi i visas puses ir atgal sulenda ir taip kiek ten uzejus buvau vis stebedavau ju apsidairimus,bet neradau nei vieno ant zemes ar joje,nes ten labai sausa,mano siltnamis uzdengtas ir neturiu is ko palaistyt.Bet sliekams maista tai palaiscius buvau.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 12 01, 16:51)
Sveika Ra, seniai bematyta 4u.gif
Nu ne.... Vanduo iš gręžinio iki šiltnamio atbėga, bet elektros jokių laidų nėr... Nu tai jei sliekai bando "bėgt" nuo vibracijos, tai tada ir kurmiai neitų, o tie velniai prie šiltnamio savo miestelį ištisus metus stato...
Anksčiau taip nebuvo, tik šiemet pastebėjau, o susirūpinau tik dabar, nes vaizdelis tai katastrofiškas doh.gif

4u.gif

nu ką aš tada galiu pasakyt... 2012 artėja... pirm bėga žiurkės, paskui sliekai...
Nu nesu aš tryznė įpatinga, ale jei gyviai iš žemės mieles neša, apsitryzniočiau.. ir užsiparanojinčiau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 12 01, 21:05)
Ex,o gal kaiptik zeme persausa gyliau ir jie neturi kur ziemavot?

Hm.. g.gif vot šito kažkaip neapmąsčiau... vakar žiūrėjau, mulčą pakėliau - viršuje viskas gerai, vidutiniškai drėgna. O kad pakapstyt bent 20 cm, tai nedaėjo galvon... visai pamiršau, kad pas mane šiltnamyje lietus nelyja... doh.gif
Ačiū labai 4u.gif Eisiu šiandien normaliai apžiūrėt, kaip ten bebūtų - žemę palaistysiu. Gal tada aiškiau taps.. smile.gif

QUOTE(ra @ 2011 12 01, 21:45)
Nu nesu aš tryznė įpatinga, ale jei gyviai iš žemės mieles neša, apsitryzniočiau.. ir užsiparanojinčiau...  unsure.gif

lotuliukas.gif
nu nelabai ir man jauku į tai žiūrėt, bet gal kaip nors rasiu priežastį, nuo ko iš mano "laivo" žiurkės bėga. Matyt, kažko nedadariau kokybiškai...
Nenusimenu, va ir pamąstymų, patarimų iš jūsų gaunu, nepaliekat gi manęs likimo valiai su savo bėgančiais sliekais... smile.gif Gaila tik, kad jų tiek išdvėsė.. verysad.gif
Atsakyti
Nu bet pas mani laivas Tavo dydžio.. nu ir nelaistau gi jo dabar... lAvonų nesimato..
gerai, o vasarą? Juk visvien laikas nuo laiko palaistydavai, kokio velnio jie tada bėgo? g.gif
Vnž jau dabar baisiai smalsu ir man.. Jei atrasi priežastį, būk žmogus, parašyk...
O aš prisiminiaau, kad mano šiknius diedis tikrai prieš važiuojant žvejot besdavo žemėn du geležinius strypus, elektrą paleisdavo, visi sliekai tuntais į viršų, belikdavo susigriebt...
Atsakyti
Aš vėl atkulniuoju su savo sliekais... smile.gif
Taip sakant tokie pamąstymai ir darbai: apžiūrėjau žemės drėgmę - per kastuvą (geležtę) žemė normaliai drėgna. Bet pagalvojusi, kad gal kažkuriam sliekui nepatinka, palaisčiau. Nepagailėjau vandens. Lai sliekai auginasi pelekus...

Išvaliau takelius, su liūdesiu susėmiau visus nusibaigusius sliekiukus, šiltnamio asla dabar blizga labiau, nei mano trioba.. biggrin.gif Kol šlaviau, žiūūūūriu, gi pliumpt vienas, kitas sliekas iš lysvių ant takelio... doh.gif

Galvoju, kokio velnio jiems taip rūpi išlipt... Nusprendžiau patobulint savo lysves. Vis tik jose žemės iki pat viršaus, mulčas kabo per kraštus nusviręs, gal tai ir yra mano klaida?... g.gif
Įmetu ankstesnę savo nuotrauką, kur matosi virš bortelių iškilęs mulčo kupstas:
user posted image

Mulčą nuo kraštų atstūmiau 10 cm ir prie bortelių kraštų žemę išgilinau, kad žioplas sliekas taip greit neiškristų.. Iškritęs jis paprasčiausiai neturi kur eit, iš abiejų pusių aukšti borteliai, ir jiems belieka tik padvėst...
Štai taip dabar atrodo išgilinti kraštai:
user posted image

O štai čia iš arčiau mano sliekai. Gal jiems per šilta, nes jų visur pilna, mulčo paviršiuje tiesiog knibžda tuntais... Kai padariau prie kraštų išgilinimus, jie tiesiog prie krašto šliaužia, pasidairo, mato, kad nėr kur nugriūt ir eina atgal į lysvę...
user posted image

Nežinau ar čia tikroji priežastis, dėl kurios jie nukrisdavo, tiesiog daugiau nieko neišmąstau. Po savaitės galėsiu savo "atradimą" patvirtint arba paneigt... smile.gif
Atsakyti
mnu jo..per šilta.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ale kokiu būdu jų pas Tavi tiek daug... bigsmile.gif ką kiši po pomidorais? aiškiai kažką stimuliuojančio smile.gif))))
Atsakyti
QUOTE(ra @ 2011 12 02, 16:43)
ale kokiu būdu jų pas Tavi tiek daug... bigsmile.gif  ką kiši po pomidorais? aiškiai kažką stimuliuojančio smile.gif))))

lotuliukas.gif
Nežinau iš kur jų tiek, anksčiau vos vieną kitą rasdavau, smėlyje jie nelabai nori gyvent. Pradėjau tą smėlį mulčiuot, tai dabar pilnos panagės ne žemių, o sliekų.

Pas mane beveisliai jie... dvorniaškos... pamaišyčiau su kaliforniečiais, tai turbūt nebūtų kur ir pomidoro pasodint.. smile.gif
Atsakyti
tai pati žinai, kaip sunku su tais suveisliais - šildyk, maitink.. gerai, kad kergt nereikia.. O šitie..jopapa.... nu kaip tai nenatūraliai maloniai daug.... cool.gif (nu čia kaip po geros bemiegės nakties - lyg ir gerai labai, ale lyg ir per daug)
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 12 02, 15:32)
žemę išgilinau, kad žioplas sliekas taip greit neiškristų..
pasidairo, mato, kad nėr kur nugriūt ir eina atgal į lysvę...

QUOTE(ra @ 2011 12 02, 16:00)
šildyk, maitink.. gerai, kad kergt nereikia..

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Geras humoro jausmas pas jus biggrin.gif
Turiu aš sliekiukų, bet nieko ypatingo nedarau. Sugrėbiau daug lapų, užkroviau kompostinę ir palikau. išgyveno praeitą žiemą, tikiuos išgyvens ir šią. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltagėlė: 02 gruodžio 2011 - 19:37

Pas mane beveisliai jie... dvorniaškos... pamaišyčiau su kaliforniečiais, tai turbūt nebūtų kur ir pomidoro pasodint.. smile.gif

Norėčiau ir aš savo trigrašį įkišti, labai jau tie sliekai įtartinai elgiasi. Gali būti, kad jiems trūksta drėgmės arba maisto medžiagų, šitie jūsų "dvorniaškos" labai įtartinai panašūs į kalifornietiškus, nes paprastų nebūtų toks kiekis ir jie būtų didesni. Ar labai šitie jūsų sliekiukai judrūs, jei taip tai tikrai bus kaliforniečiai, geromis sąlygomis jie greit užsiveisia. Gal kokį pomidoro daigą gavot dovanų su sliekiukais. Pabandykit kokių perpuvusių maisto atliekų kibiriuką išversti vidury lysvės ir pažiūrėkite ar daug jų susirinks į puotą.
Tai tik mano subjektyvi nuomonė, o kalifornietiški sliekai pas mane kompostinėje gyvena kokius 6 metus, kartais pašąla, bet jei lieka nors keli, tai per vasarą populiacija atsistato, šiemet jų ypač daug.
Atsakyti