Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 08, 14:15)
daigams ir gėlėms perku žemes, o tų gyvių nusipirkau kartu su sliekais. Manau, kad tai normalu, darže tų šmirinėjančių dar ne tiek yra  biggrin.gif

Na taip..buvau pamiršus, kad kitiems nepasiseka ir pirktinėje žemėja randa pulkus muselių ar dar kokio bieso doh.gif

Šaunuoliai mano augintiniai pilnus savo namus humuso prigamino..teliko užduotis atšilus orams atskirt žemes nuo sliekų ir nesuvalgytų likučių lotuliukas.gif
Atsakyti
Gerai kad neisbegiojo ieskoot maisto, matyt istiek dar buvo kazkiek. Pas mano pazistama kieme kompostineje ir maisto uztektinai, bet vistie keliauja bile kur ieskot bile ko, aisku pavieniai, matyt smalsiausi ar dra siausi, net pas kaimynus uz tvoros atsirado, jie liko patenkinti, t.y. kaimynai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 03 08, 17:39)
Gerai kad neisbegiojo ieskoot maisto, matyt istiek dar buvo kazkiek. Pas mano pazistama kieme  kompostineje  ir maisto uztektinai, bet vistie keliauja bile kur ieskot  bile ko, aisku pavieniai, matyt smalsiausi ar dra siausi, net pas kaimynus uz tvoros atsirado, jie liko patenkinti, t.y. kaimynai biggrin.gif

Nelabai yra kur jiem bėgt.. Ilgas ir nuobodus kelias būtų iš 6-o aukšto iki žemės nusikabarot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 03 08, 18:46)
Nelabai yra kur jiem bėgt.. Ilgas ir nuobodus kelias būtų iš 6-o aukšto iki žemės nusikabarot lotuliukas.gif

biggrin.gif esu radus iš vonios į koridorių išėjusi pasivaikščiot.. deja per vėlai jį radau.
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 08, 19:07)
biggrin.gif esu radus iš vonios į koridorių išėjusi pasivaikščiot.. deja per vėlai jį radau.

Man gal keletas yra iškeliavę kambariuko kuriame stovi patyrinėt, bet pati kalta buvau, kad nebepamenu ko jiem ten valgyt primečiau kad labai užkaito viskas, tai šoko pro langus "gelbėdamiesi" biggrin.gif Pagrinde bėgliai sukrenta į apatinį kubiliuką kur skystaliukas varva.
Atsakyti
Teisingai, labai dėkui.
QUOTE(D ovile @ 2013 03 07, 15:35)
Norėčiau patikslinti jūsų skaičiavimus, 1g=1000mg, t.y 15-10-16 g/kg, 100g atitinkamai 1,5-1-1,6 g

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 08:51)
PASISKAICIAU temute , tai cia su sliekais istisi romanai ir nuotykiai , uzsimaniau ir as ju .
sklypa turim ,namo dar  ne , bet darzu jau zdau siemte uzsiimti.

kurioj sklypo vietoje geriausia isirengti sliekams nama-kompostine (aisku netoli darzo ar siltanamio ) sauletoj ar pavesy ar dar kaip ?

Kompostine idealausia isirengti pavesyje, uzuovejoje ir apsaugoti nuo didelio lietaus. Bet jei laikysite kompostine uzdengta (tik jokiu budu NE SANDARIAI), i ja nekris tiesioginiai saules spinduliai, ji neprilis, tai galite statyti jums patogioje vietoje, tik neuzmirskite palaistyti. Kalifornijos sliekai yra silumos megejai, jiems optimali 22-25C temperatura, tad zinant lietuvisku vasaru specifika, juos perkaitinti Lietuvoje butu sunkoka smile.gif, nebent sersite juos neperdegusiu pasaru, tada temperatura galite pakelti iki 80-100C, tada jiems butu biski karstoka smile.gif. O i kompostine as metu visas tinkamas virtuves atliekas, todel kompostine pasistaciau darziuko gale, bet ir ne per toli nuo namu, kad nereiketu toli vaikscioti smile.gif. Pradzioje sliekus isbandziau tik del idomumo, bet jie mane rimtai "uzkabino" smile.gif. Sekmes ir jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D ovile @ 2013 03 12, 12:12)
Kompostine idealausia isirengti pavesyje, uzuovejoje ir apsaugoti nuo didelio lietaus. Bet jei laikysite kompostine uzdengta (tik jokiu budu NE SANDARIAI), i ja nekris tiesioginiai saules spinduliai, ji neprilis, tai galite statyti jums patogioje vietoje, tik neuzmirskite palaistyti. Kalifornijos sliekai yra silumos megejai, jiems optimali 22-25C temperatura, tad zinant lietuvisku vasaru specifika, juos perkaitinti Lietuvoje butu sunkoka smile.gif, nebent sersite juos neperdegusiu pasaru, tada temperatura galite pakelti iki 80-100C, tada jiems butu biski karstoka smile.gif. O i kompostine as metu visas tinkamas virtuves atliekas, todel kompostine pasistaciau darziuko gale, bet ir ne per toli nuo namu, kad nereiketu toli vaikscioti smile.gif. Pradzioje sliekus isbandziau tik del idomumo, bet jie mane rimtai "uzkabino" smile.gif. Sekmes ir jums smile.gif

Sveikos, slieku seimininkes'

Pries pora dienu isigijau ir as , aciu vienai is supermamu smile.gif

Siuo metu ikurdinti kaip kambariokai virtuveje, spinteleje prie siuksliu dezes. Man patogu, tikiuosi ir jiems patogu bus, nes ten tamsu ir silta labai (salia indaplove , nuo jos eina papildoma siluma)
Atkeliavo su visa seimyna ir su maistu, dabar papildomai davaviau morku, bulviu lupenu.
Labai smalsu kaip ten jiems , bet nesinorisi kapstyt ir kistis labai.
Kibiro dugna isklojau kartonu nuo kiausiniu dezuciu, neturetu but per slapia.

Kvapas tai kazkoks yra ir museliu atsiranda. Galvoju gal zemiu uzdet , bet kazkur esu skaiciusi ,kad kalifornieciams nepatinka
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 21, 07:52)

Kvapas tai kazkoks yra  ir museliu atsiranda. Galvoju gal zemiu uzdet , bet kazkur esu skaiciusi ,kad kalifornieciams nepatinka

Aš pjuvenom užbėrus paviršių buvau tai muselės dingo ir kvepėjo skaniai pjuvenom smile.gif Tik jei kasdien vis įmetat kąnors jiem tai nepatogu, nes jei ant viršaus metant vėl smirdės ir museliukai veisis, tad aš kartą į savaitę dėdavau - prakapstau pjuvenas, sudedu ir vėl kiek išeina užkloju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 03 21, 10:03)
Aš pjuvenom užbėrus paviršių buvau tai muselės dingo ir kvepėjo skaniai pjuvenom  smile.gif Tik jei kasdien vis įmetat kąnors jiem tai nepatogu, nes jei ant viršaus metant vėl smirdės ir museliukai veisis, tad aš kartą į savaitę dėdavau - prakapstau pjuvenas, sudedu ir vėl kiek išeina užkloju smile.gif

Pas mane mazdaug 10 ltr kibiras , pilna sliekiuku suaugusiu yra ir labai daug matau mazu siuleliu. Vakar imeciau bulviu lupenas, tai dabar jos visos aplipusios maziukais sliekiukais.

Kiek dienu , savaiciu prireiks kol jie suvirskins darzoves ir turesiu pirmojo pagaminto dirvozemio ?

Atsakyti
Prisiskaiciau visokios info ,kas sliekam tyla ir ramybe svarbu.
Dabar mastau kaip jie pas mane virtuvej prabus iki vasaros cool.gif
Nes viruveje ir balsai ir sulciaspaude uzstaugia.
Hm ?
Atsakyti
Na kur gi visos slieku "mamos" ?
Atsakyti