Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

QUOTE(zujka @ 2013 03 26, 13:53)
O sakykit kur šiuo metu būtų galima gauti tų darbštuolių? Turiu daug maistinių atliekų, o ir vietą jiems tinkamą turiu.

Mugeje ''Ka pasesi" Kaune noreikiskese.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 26, 03:10)
Spėju tie pusbroliai bus kokios paprastos kirmėlaitės  g.gif

Mūsų sliekučiai rūsyje gyvena per žiemą. Kiek žinau dar celiuliozę jie mėgsta. Mano vyras kokių nereikalingų popierių jiems nuneša, popierinių servetėlių, prieš tai sušlapina ir padaro košę. Kai neseniai dariau gluosnių arbatėlę tai tirščius kai nukošiau jiems nunešiau  smile.gif

o kalifornijos slieku jaunikliai ne balti buna?
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2013 03 26, 12:53)
O sakykit kur šiuo metu būtų galima gauti tų darbštuolių? Turiu daug maistinių atliekų, o ir vietą jiems tinkamą turiu.

Jeigu nerasit kas gali parduoti už šokoladą mirksiukas.gif
Yra toks puslapiukas http://www.alternaty...rnijos-sliekai/

ten Vilniuje senamiestyje prekiauja toks žmogelis ( yra kontaktuose), labai malonus. Pernai pavasarį buvo tokia juoda dėžė plastmasinė ( gal koks 10l)50Lt.
Sliekiuklų ten labai daug + biohumuso. Pernai pirkau, tik neišlaikiau jų doh.gif
sugebėjau numarinti verysad.gif

Aišku jei ne Vilniuje gyveni tai gal ir netiks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 27 kovo 2013 - 08:13
QUOTE(Venta9 @ 2013 03 26, 12:49)
Paskaitinet ka nors , juk jie laiko tai turi tarp maisto virskinimo biggrin.gif  O siaip tai nereiketu  daznai sert, (cia as taip sumasciau) o po savaites kokios ar biski anksciau, ziurint kiek buvo ideta jo ir kiek yra besimaitinanciu. biggrin.gif  O Jolituxxx tai jums jokio bio humuso nereikia is Verdeteros pirkt, nuosavo yra prigaminto.  Nemoku is naujos eilutes pradet bigsmile.gif

Nešeriam labai dažnai, vienu tarpu vargšai badavo tai dalis išemigravo į pievagrybių maišą blush2.gif

Iš verdeteros tai tikrai nebeperku, nes pernai radau ir metalo ir stiklų doh.gif Taupau aš savo biochumusą šiltnamiui ax.gif Enter paspaudžiate ir gaunasi iš naujos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaida39 @ 2013 03 27, 08:06)

Nu aš ir galvojau ir esu skaičius, jog balti, bet čia sako jog pusbroliai doh.gif Tie kūdikėliai pas mus tai tikrai balti ir kai pirko sakė, jog gerai kai daug baltų mažylių būna- vadinasi dauginasi gerai, patinka sąlygos ir maistas ax.gif
Atsakyti
Ir aš savo trigrašį pridėsiu. Pernai pirkau iš firmos, laaabai reikėjo. Kur laikiau pirmą žiemą nesakysiu, nes bus besijuokiančių blush2.gif Pasiimdavau padidinamąjį stiklą ir žiūrėdavau į juos. Buvau jau čia perskaičiusi visas temukes apie juos, dar įvairiom kalbom interneto platybėse. Kai pirkau, dėžėje buvo labiau biohumusas, suaugusieji slėkai, kažkiek papūvusių lapų, jokių ten maisto atliekų ar pan., jaunimo nesimatė. Padėjus „saldesnio maisto, sliekai po trupūtį susirinko į puotą , atsirado nemažai miniatiūrinių baltai-permatomų mažylių, jie tiesiog tokiom krūvom knibžda, didėja, po to tampa tokia rūžava mase, kuri tampa nedideliais jau raudonais slėkiukais. Tokie mano pastebėjimai. Nelabai suvokiu, kas tie „pusbroliai“, iš kur jie atsiranda ir kuo tampa unsure.gif jeigu lauke, kompostinėj, gal kokių musių lervos, ar skruzdžių kiaušiniai? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 27 kovo 2013 - 12:39
Dėl tų baltųjų nesliekų perskaitykit kelis pirmus puslapius šios temos. Bus ir nuotraukų.
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 03 27, 14:13)
Dėl tų baltųjų nesliekų perskaitykit kelis pirmus puslapius šios temos. Bus ir nuotraukų.

Skaičiau, ir ne vieną kartą, forumą ir ne tik. „Jaunikliai užauga per 14–20 dienų. Sparčiausiai jie vystosi 25 °C temperatūroje. Tik ką išsiritę būna balti, 5–6-ąją gyvenimo dieną įgauna rožinį atspalvį, o 15–20-ąją – suaugusio individo spalvą.“ Lygiai taip elgiasi mano auginami sliekai. Viena narė temos pradžioje įkėlus nuotrauką ir rašo, kad per savaitę jos stebimi sliekai nepaketė spalvos. Normalūs ten sliekai, savaitės per mažai, kad užaugtų, juk užauga per 2-3 savaites. Nenoriu visiškai ginčytis, gal kuri sliekiukų „mama“papasakos, kuo pavirto jos „balti nesliekai“. Pas mane visas baltas jaunimas pavirto normaliais sliekais. Gal tiesiog nemačiau „nesliekų“, tuo labiau, kad pirkau, mano nuomone, iš patikimo pardavėjo.
Kaliforniečiai yra gėris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2013 03 27, 15:19)
Skaičiau, ir ne vieną kartą, forumą ir ne tik.  „Jaunikliai užauga per 14–20 dienų. Sparčiausiai jie vystosi 25 °C temperatūroje. Tik ką išsiritę būna balti, 5–6-ąją gyvenimo dieną įgauna rožinį atspalvį, o 15–20-ąją – suaugusio individo spalvą.“ Lygiai taip elgiasi mano auginami sliekai. Viena narė temos pradžioje įkėlus nuotrauką ir rašo, kad per savaitę jos stebimi sliekai nepaketė spalvos. Normalūs ten sliekai, savaitės per mažai, kad užaugtų, juk užauga per 2-3 savaites.  Nenoriu visiškai ginčytis, gal kuri sliekiukų „mama“papasakos, kuo pavirto jos „balti nesliekai“. Pas mane visas baltas jaunimas pavirto normaliais sliekais. Gal tiesiog nemačiau „nesliekų“, tuo labiau, kad pirkau, mano nuomone, iš patikimo pardavėjo.
Kaliforniečiai yra gėris thumbup.gif

Tai va, kad čia beviltiška ginčytis, nes pas vienus tikrai gali būt sliekai, o pas kitus ir tų pusbroliukų ar pusseserių užsiveisę smile.gif Bet man dabar atrodo, kad kur pas mane buvo, tai gal visgi pusbroliai kokie ar dar kas, nes lyginant su dabar randamais vaikiukais tai tokio pat dydžio kokio buvo tie baltieji, maniškiai jau rausvi būna. Na vienok skirias tas baltumas/permatomumas kaliforniečio ir jo pusbrolių, o ir kiekvieno žmogaus supratimas skiriasi baltas, rusvas, permatomas ar dar koks.. smile.gif Reiktų kada šalia nufotografuot, tik iš kur dabar tų baltųjų giminaičių gaut biggrin.gif Savaitės bėgyje kraustysiu saviškius tai galėsiu pafotografuot ką įdomaus rasiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida39 @ 2013 03 27, 09:06)

sakyčiau daugiau permatomi jie būna, kai ūgteli, tai net matos koks jų pilvelis ten yra wub.gif užauga tikrai kaliforniečiai mirksiukas.gif jei kas norėtų ginčytis, turėtu verdeterą apkaltint sukčiavimu, nes pirkau iš ten ir jau trečius metus juos laikau bute, ir visi mažiukai yra skaidraus baltumo.
Atsakyti
Jolituxxx, auginat pievagrybius? Kaip idomu. O sliekams patiko jie?Aisku patiko, jei ten persikrauste bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 03 27, 23:47)
Jolituxxx, auginat pievagrybius? Kaip idomu. O sliekams patiko  jie?Aisku patiko, jei ten persikrauste bigsmile.gif

Jau dabar numarino mb pievagrybius- užpylė gryno biohumusinio skysčio, norėjo geriau, o išejo kaip visada doh.gif Tik tas auginimo maišas su žemėmis dabar stovi ir keli kaliforniečiai gyvena jame. O maiše lyg ir arklio gėris, tai kur čia jiems nepatiks biggrin.gif
Atsakyti
Valio. turiu ir aš augintinius iš vienos Super mamytės. Ačiū dar kartelį už info ir gyvūnėlius smile.gif Kol kas įkurdinome vonioje. Bet nepatiko matyt šildomos grindys, nes buvo susiruošę bėgt namo topsecret.gif Teko perkelti vėsiau, paruošiau vaišių, tai apsiramino ir nubėgo puotaut clap.gif
Atsakyti