Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 22, 08:12)
Na kur gi visos slieku "mamos" ?

laukiam šiltų orų ax.gif nežinau kaip kaime maniškiai išmiegojo
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 21, 10:22)
Pas mane mazdaug 10 ltr kibiras , pilna sliekiuku suaugusiu yra ir labai daug matau mazu siuleliu. Vakar imeciau bulviu lupenas, tai dabar jos visos aplipusios maziukais sliekiukais.

Kiek dienu , savaiciu prireiks kol jie suvirskins darzoves ir turesiu pirmojo pagaminto dirvozemio ?

Neįsivaizduoju smile.gif Pas mane gal 20-30 ltr. Sliekučius pasiėmiau daug man vasaros pradžioj gal.. Kiek ten jų tiksliai buvo irgi nžn biggrin.gif Prieš žiemą išėmiau šiek tiek daugiau nei pusę kibiro žemių, bet taip šiek tiek vis su kokiu mažu likučiu maisto ir aišku su daug kokonų. Laukiu kol pradės šilt orai, galės vizgint uodegytes iš kokonų biggrin.gif Tada kai paūgės reiks išsirankiot ir tikiuos bus pats tas laikas kai jau persodinsiu pomidorus į galutinius vazonus vasarai. Dabar va 2 trečdaliai sliekų gyvenamosios vietos jau beveik vien žemė, tai kai atšils labiau orai reiks tremt į balkoną ir konstruot, kad sliekai persikraustytų į naują kompostą ir nereiktų man jų rankiot iš tos visos žemės smile.gif O bananų žievių įdėdant tai per gerą savaitę patvarko ir pilna žemių aplink būna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 03 22, 11:58)
O bananų žievių įdėdant tai per gerą savaitę patvarko ir pilna žemių aplink būna  biggrin.gif

Tai jie tokie smaguriai ? Megsta kas saldesnio. Na tai gal tiks ir mano morkos. Pasinaudoju kazkurios patarimu - morku tirscius susaldau lauke, greiciau paskui supuva ir patiekiu sliekuciams.

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 22, 13:19)
Tai jie tokie smaguriai ? Megsta kas saldesnio. Na tai gal tiks ir mano morkos. Pasinaudoju kazkurios patarimu - morku tirscius susaldau lauke, greiciau paskui supuva ir patiekiu sliekuciams.

Bananas, melionas, arbūzas jiem delikatesų delikatesas smile.gif Na ir visa kita kas saldumo turi.
Atsakyti
Vakar paziurejom su vyru , ogi jaunikliai baltieji ant kibiro sieneliu uzsipile, seniai tai viduj.
Kazkas jiems nepatiko, tai perdejau i kita inda , dideli vazona apie 15 litru. Kvapas tai ojei koks buvo , ar cia bulviu lupenos toki duoda ar ten oro mazai pateko.

Ant dugno skyluciu pridedu kartoniniu kiausiniu deklu tik tada uzmetu ta visa kose. Dar pasluoksniuju popieriniu ranksluosciu . Hm ... Ka dar ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 25, 08:51)
Vakar paziurejom su vyru , ogi jaunikliai baltieji ant kibiro sieneliu uzsipile, seniai tai viduj.
Kazkas jiems nepatiko, tai perdejau i kita inda , dideli vazona apie 15 litru. Kvapas tai ojei koks buvo , ar cia bulviu lupenos toki duoda ar ten oro mazai pateko.

Su tais baltais jaunikliais klausimas kiek ten jie tikrai jaunikliai biggrin.gif O kadangi ginčytis beprasmiška, tai šio klausimo ir neliesčiau biggrin.gif Šios temos pradžios kelis puslapius perskaityk, buvo šnekėta apie juos. Pati iš pradžių buvau įsitikinus, kad balti tai vaikučiai, bet dabar tai apart pradžios, nė karto nemačiau baltųjų. Visi mažuliukai labai švelniai rausvi ar net beveik permatomi.

Bulvių lupenos dvokia gerai, ypač kai pradeda pūt.. Todėl privengiu dėt, nors dabar kai va maisto trūkumas jiem tai vieno skutimo lupenų sumečiau į jų maisto kibiriuką ir dabar ištrėmus juos balkonan supyliau, ten gali smardint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 25 kovo 2013 - 09:07
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 25, 09:51)

Ant dugno skyluciu pridedu kartoniniu kiausiniu deklu tik tada uzmetu ta visa kose. Dar pasluoksniuju popieriniu ranksluosciu . Hm ... Ka dar ?

Teisingai pastebėjo Amisė, tie balti "sliekučiai", tai greičiau sliekų "pusbroliai", o ne sliekai, maži sliekučiai vos vos ružavi. O kad lipa ant sienų ir blogas kvapas- tai greičiausiai per drėgna. Gerai padarei, kad pridėjai popieriaus. Dar gali kibiro dugne pragręžti daugiau skylių ir kurį laiką nustok duoti vaisių ir daržovių. Nors sliekai juos ir labai mėgsta, tačiau jie išskiria labai daug drėgmės, ir dėl to gaunasi taip, ką tu ką tik turėjai. Jei būtum ilgiau juos taip palaikius, jie būtų paskendę. Bet gerai, kas gerai baigiasi smile.gif.
Atsakyti
O kas tie ju ''pusbruliai'' ir is kur atsiranda. As cia sau ateiciai, jei rudeni sugalvociau ziemavot parsigabent. O tai ka vietoj vaisiu ir darzoviu tokiu metu galima jiems rast? Zole dar neauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 25 kovo 2013 - 23:10
Spėju tie pusbroliai bus kokios paprastos kirmėlaitės g.gif

Mūsų sliekučiai rūsyje gyvena per žiemą. Kiek žinau dar celiuliozę jie mėgsta. Mano vyras kokių nereikalingų popierių jiems nuneša, popierinių servetėlių, prieš tai sušlapina ir padaro košę. Kai neseniai dariau gluosnių arbatėlę tai tirščius kai nukošiau jiems nunešiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 26 kovo 2013 - 02:10
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 26, 03:10)
Spėju tie pusbroliai bus kokios paprastos kirmėlaitės  g.gif

Mūsų sliekučiai rūsyje gyvena per žiemą. Kiek žinau dar celiuliozę jie mėgsta. Mano vyras kokių nereikalingų popierių jiems nuneša, popierinių servetėlių, prieš tai sušlapina ir padaro košę. Kai neseniai dariau gluosnių arbatėlę tai tirščius kai nukošiau jiems nunešiau  smile.gif

Perrinkinet tai nesiimsiu , jau nedaug laiko liko iki atsilimo , keliaus sliekai i komposto deze , tai ten gal normalesnis ph bus ir nesiveis jokie pusbroliai

Papildyta:
O bulves tai oi koki kvapa duoda sad.gif , nu bet ka jau daryt kad idejau , negi davar isrankiot. Smalsu per kiek laiko jas suvirskins .

Ir dar man idomu ar jie krosciai "suvalgo iki galo" darzoves , ar kai gauna nauja skanesta lekia ten palike nuograuzas. Gal reik palaikyti ilgesni laika be naujo maisto . Dabar tai kas 2 dienas vis papildau tai arbatos tai kitka
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 26, 03:10)
Spėju tie pusbroliai bus kokios paprastos kirmėlaitės  g.gif

Mūsų sliekučiai rūsyje gyvena per žiemą. Kiek žinau dar celiuliozę jie mėgsta. Mano vyras kokių nereikalingų popierių jiems nuneša, popierinių servetėlių, prieš tai sušlapina ir padaro košę. Kai neseniai dariau gluosnių arbatėlę tai tirščius kai nukošiau jiems nunešiau  smile.gif

Paskaitinet ka nors , juk jie laiko tai turi tarp maisto virskinimo biggrin.gif O siaip tai nereiketu daznai sert, (cia as taip sumasciau) o po savaites kokios ar biski anksciau, ziurint kiek buvo ideta jo ir kiek yra besimaitinanciu. biggrin.gif O Jolituxxx tai jums jokio bio humuso nereikia is Verdeteros pirkt, nuosavo yra prigaminto. Nemoku is naujos eilutes pradet bigsmile.gif
Atsakyti
O sakykit kur šiuo metu būtų galima gauti tų darbštuolių? Turiu daug maistinių atliekų, o ir vietą jiems tinkamą turiu.
Atsakyti