Gal kam bus naudinga
http://www.failai.lt...as-1995.pdf.htm
QUOTE(zujka @ 2013 03 26, 13:53)
O sakykit kur šiuo metu būtų galima gauti tų darbštuolių? Turiu daug maistinių atliekų, o ir vietą jiems tinkamą turiu.
Sveikinu Zujką įstojus į superdaugiavaikių mamų klubą

Kam dar įdomu sliekai ir ne tik, kviečiu apsilankyti www.sliekyne.lt
Papildyta:
QUOTE(Amise @ 2013 03 27, 16:35)
Tai va, kad čia beviltiška ginčytis, nes pas vienus tikrai gali būt sliekai, o pas kitus ir tų pusbroliukų ar pusseserių užsiveisę
Bet man dabar atrodo, kad kur pas mane buvo, tai gal visgi pusbroliai kokie ar dar kas, nes lyginant su dabar randamais vaikiukais tai tokio pat dydžio kokio buvo tie baltieji, maniškiai jau rausvi būna. Na vienok skirias tas baltumas/permatomumas kaliforniečio ir jo pusbrolių, o ir kiekvieno žmogaus supratimas skiriasi baltas, rusvas, permatomas ar dar koks..
Reiktų kada šalia nufotografuot, tik iš kur dabar tų baltųjų giminaičių gaut
Savaitės bėgyje kraustysiu saviškius tai galėsiu pafotografuot ką įdomaus rasiu 

Labai taiklus Amises atsakymas apie "pusbrolius". Maži sliekučiai būna balti ir mažučiai, bet jie gan greitai parausta, o "pusbroliai" būna balti visą laiką ir didesni už mažus baltus sliekučius. Tačiau nereikia jų bijoti ar išrinkinėti, jie taip pat prisideda prie biohumuso gamybos

Mano sliekai labai puikiai issilaike namuose statineje,o jau ju daugybe ir visokiu dydziu
,neaisku kas giliau,bet ant virsaus tai grazu paziureti.Mano drauges nesupranta,kaip galima dziaugtis sliekais,o as labai laiminga

QUOTE(aurute66 @ 2013 04 12, 21:09)
Mano sliekai labai puikiai issilaike namuose statineje,o jau ju daugybe ir visokiu dydziu
,neaisku kas giliau,bet ant virsaus tai grazu paziureti.Mano drauges nesupranta,kaip galima dziaugtis sliekais,o as labai laiminga 

QUOTE(vasarema @ 2013 04 12, 23:33)
Kas nebandė, tas nežino

Laba diena,
mano kalifornieciai perziemojo komposto dezej ir jau pilnu tempu darbuojasi
mano kalifornieciai perziemojo komposto dezej ir jau pilnu tempu darbuojasi

Sveikos, o aš turbūt neturiu kuo pasidžiaugt
Sakyčiau, kad nebėra mano sliekų . Kompostinėj radau daug urvų
, greičiausiai, kurmis buvo įsisukęs, nepadėjo nei tinklas nuo kurmių. Na bet dar turiu namie kibire. Suversiu visus į kompostinę, bet tai jei kurmis įsisuko, tai nebežinau... Taip daug dirbom su MB kol tą kompostinę įrengėm, tai negi viską reiks iš naujo ?

Tol nesuzinosit kol neiskrausit viso komposto, kad pamatyti dugna ar tikrai kurmis pragrauze metalini tinkla, nors tai neitiketina, cia kazkas kita.
Tai turi buti geras. Bet kas suede sliekiukus