QUOTE(tokia profesija @ 2011 03 05, 23:23)
Tino, šaunu, kad Jus supa supratingi žmonės, su kuriais galite atvirai kalbėtis apie savo bėdas. Be to, atviravimas labai priklauso nuo nevaisingumo patirties. Pačioje pradžioje moterys būna uždaresnės, slepia savo bėdą nuo kitų.
Dėl santykių su tėvais. Tarp domėjimosi vaiku ir kišimosi į jo gyvenimą, noro vaiką kontroliuoti - yra labai slidi riba. Kada tėvai domisi, rūpinasi, ieško būdų padėti, žinoma tai nuostabu, bet kada bando įžengti į privačią erdvę, žūt būt nori sužinoti apie tai, ko vaikas nenori, negali, nedrįsta sakyti - tai jau netaktas.
Kartu eina kitas kraštutinumas, kada tėvai visiškai nesidomi savo vaiko gyvenimu. Klausimas tuomet toks - nesidomi aplamai, visose situacijose, ar tik kalbant apie nevaisingumą? Gali būti, kad tėvai jaučiasi kalti, kad pagimdė Jus "su" šia liga.
Dėl santykių su tėvais. Tarp domėjimosi vaiku ir kišimosi į jo gyvenimą, noro vaiką kontroliuoti - yra labai slidi riba. Kada tėvai domisi, rūpinasi, ieško būdų padėti, žinoma tai nuostabu, bet kada bando įžengti į privačią erdvę, žūt būt nori sužinoti apie tai, ko vaikas nenori, negali, nedrįsta sakyti - tai jau netaktas.
Kartu eina kitas kraštutinumas, kada tėvai visiškai nesidomi savo vaiko gyvenimu. Klausimas tuomet toks - nesidomi aplamai, visose situacijose, ar tik kalbant apie nevaisingumą? Gali būti, kad tėvai jaučiasi kalti, kad pagimdė Jus "su" šia liga.
Nėra tobuli mano santykiai su tėvais: ir kišasi, ir atsiriboja - visko būna ir aš tai priimu nieko iš jų nesitikėdama, tik nematau prasmės slėpti savo bėdos. Jeigu kišasi per daug, pasakau, ko aš noriu ir pabaigiam pokalbius, jeigu matau, kad patarimų negausiu, o tik atsiribos nuo atsakomybės, kuria aš noriu lyg pasidalinti, irgi pabaiga ta pati. Bet kai reikia pasikalbėti, vistiek daugiausiai gali kalbėtis su tėvais, jie labiausiai gali suprasti. Kartais labai fainai pasiguodi, kartais nepavyksta, bet bent jau pasikalbi, nes kitaip nuo virimo savose sultyse ir ištisą dieną laisvom minutėm galvojimo, ką daryt, gali išprotėt...
o Jeigu jaustųsi kalti, tai čia jau jų problemos, nes lygiai taip pat jie gali jaustis kalti, kad aš į juos panaši, kad sergu kažkokia kita liga - čia tas gali būt esant bet kokiai ligai ir nuo to niekur nepabėgsi. toks gyvenimas.