Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(tokia profesija @ 2011 02 03, 15:32)
Pelargonija, psichologijoje yra toks terminas, išsipildanti pranašystė. Žmogui nutinka tai, kuo jis tiki, jis lyg savaime netikslingai elgiasi taip, kad pasiektų savo slaptą tikslą. Koks jis bebūtų, geras ar blogas. Finale dar patvirtina sau - na ar aš nesakiau.

o geras, cia yra rimtai mokslinis terminas ?
ne mistika kazkokia? nes tikrai - buna sau kazkur uzsiprogramuoji, svajoji apie kazka ir bac - gaunasi viskas butent taip. atrodo lyg ir jokiu pastangu nedejai, bet matyt pasamoninai kazkaip elgiesi kryptingai taip kaip reikia.

tai gal ir su nevaisingumu galima save uzsiprogramuoti - man pasiseks, bet... kai ilgai nepasiseka, tada depresija apima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskinuke ten: 03 vasario 2011 - 15:34
Tokia profesija, klausėte, ko bijau.
atsakau, ateities - kas manęs laukia, kokie veiksmai, ar bus galima planus dėlioti ?
ir bijau reakcijos darbe. bijau pačios operacijos, diagnozės.
bet čia juk natūralu. ar gi ne taip ?

ir dar tuo pačiu noriu paklausti, o kaip Jūs (čia visoms klausimas) įsivaizduojat požiūrio pakeitimą?
na būna, kai sulauki patarimo "negali pakeist situacijos, keisk požiūrį".
kiek laiko ir pastangų reikia, kad tarkim ramiai reaguotum į vadovybės rėkimą, nepatenkintų klientų skundus ir keiksmus?
juk nebus taip, op atsibudau vieną rytą ir nebesinervinu ?
tad ir noriu paklausti ar lengva buvo /yra keisti savo mąstymą / požiūrį į mus supančią aplinką?

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 02 03, 15:00)
O ką? Tamista senutė?

Arba jaunikle, arba senute? Kitaip nebuna? g.gif

QUOTE(Nakviša @ 2011 02 03, 15:00)
Ir koks skirtumas ką kiti apie tave galvoja?

Jokio. Tik ten buvo ne tik pagalvota, bet tiesiai sviesiai ir parasyta. Su labai aiskia potekste.

Atsiprasau, tokia_profesija. Tikrai neverta aukoti nei laiko, nei temos puslapiu tokiems "pasisaudymams". Bet prasme ir nauda sios temos matau tik tuo atveju, jei cia vyksta diskusija, o ji be skirtingu nuomoniu neimanoma. Tik kitokia nuomone cia, deja, nera toleruojama, deja.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 02 03, 16:00)
Ir koks skirtumas ką kiti apie tave galvoja? Svarbu, kad pati apie save esi geros nuomonės. Kas gi šuniui uodegą pakels, jei ne pats sau  biggrin.gif

Labai didelis skirtumas ką kiti galvoja, tame tarpe ir apie mane. Tai neleidžia gyvenime lipti per kitų galvas, o forume neleidžia niekinti kito nuomonės ir tyčiotis iš jos! Tiesiog iš pagarbos kitiems ir sau...
Čia mes visos susirinkę to paties: ieškoti išeičių, konsultuotis ir guostis apie savo būseną, tad ir ieškom įvairiausių išeičių. Aš pasakiau vieną, kita gal pasakys ką protingesnio, taip tobulėjam ir siekiam tikslo, tvarkomės ne tik su fiziniu kūnu, bet ir su emocijom bei iš to kylančiu stresu. Jeigu žmogus neturi ką pasakyti, gal geriau susilaikyti, o ne svaidytis įžeidinėjimais ir savotišku jumoru?
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2011 02 03, 16:34)

Taip, visos šios baimės yra natūralios, tik kalbant apie jas jausmai vėdinasi, mažėja krūvis. Toks ir buvo tikslas.

QUOTE(Pireja @ 2011 02 03, 16:38)
... prasme ir nauda sios temos matau tik tuo atveju, jei cia vyksta diskusija, o ji be skirtingu nuomoniu neimanoma. Tik kitokia nuomone cia, deja, nera toleruojama, deja.

Sutinku su Jumis, kita nuomonė labai svarbi jau vien tuo, kad pasitikrintume savo vertybes.
O pokyčiai visada prasideda nuo mūsų pačių.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 02 03, 15:41)
Juk aiskiai buvo parasyta - netempti paskui save.
Siaip cia ne pirma karta tas dalykas sioje temoje iskyla, uztat ir sureagavau gana karstai. Man irgi, ne taip jau seniai, toje pacioje temoje, uz kitokia nuomone, uz akiu nedraskyma, buvo pasakyta: "A, jaunikle... Paziuresime, ka uzgiedos po ilgesnio laiko tarpo". Nors as su savo "patirtimi" tu zodziu autore toli praspjaunu.

mes kartas karstai sureguojam net i menkiausia smulkmena, nes tokia yra busena o kartasi kai reiketu isizesti, kazkodel neisizeidziam, sakom na ir tegul.viskas priklauso nuo to, kaip jautiesi, kokiu problemu esama, o jei dar kas pataiko su savo replika i skaudzia vieta tai ir prasideda.
neraikia cia varzybu, as geresne, tu blogesne, mano patirtis ilgesne, ir pan.
as visada vertinu gyvenime zmones turincius SAVO nuomone ir siekiancius savo tikslo, o ne besikeiciancius vos tik kas ka pasako ar pagalvoja.
diskusijos vyksta ir kitose temose ir kartais net karstesnes, bet jei tai mums padeda kodel gi nepasigincyti, juk tik gincuose ir gimsta tiesa.jei butume vienodos nuomones visos tai nebutu ir diskusijos.o kad ir piktos diskusijos jos vistik variklis judeti pirmyn, tai sujudina musu emocijas, isjudina kartais is tasko.
juk jei si tema neidomi ar nepatinka, tiesiog galima neuzeiti mirksiukas.gif
o pasiteisinimai irgi kartasi buna ne pasiteisinimai, o tiesiog isaiskinimas ka norejai pasakyti, nes cia nera gyvas eteris, nepertaiksi intonacijos, mimikos ir kartasi ta pati sakini galima ir vienaip ir kitasip suprasti.
Atsakyti
tai, kad jus su Pireja, bent jau man taip pasirode, nei kitu nuomone priimat, nei jumoro kaikuriose vietose nesuprantat ir burnojat cia dabar ant kitu, kad neva tai jus is cia varo..nei merginos kviete, nei jos varo - viesa erdve reiksti nuomonei. Vienos kalba "kieciau", kitos labiau pasimetusios, nedrasios, tai taip paskui ir gaunasi, kad uz kietesne (tik nesupraskit sito zodzio taip kaip parasyta, kaip kad suprantat Nakvisos zodzius biggrin.gif ). Kodel mokot koki jumora reikia turet? jums atrodo nuo vieno reikia susilaikyt, kitiems gal atrodo, kad nuo kitko reiketu susilaikyt. Nejaugi negalima tiesiog perskaityt tai, ka nori ir arba priimt arba ne, sutikt arba ne?

QUOTE(Tino @ 2011 02 03, 17:59)
..... savotišku jumoru?

Atsakyti
QUOTE(rucik @ 2011 02 03, 17:35)

Arba jus nick'us supainiojote, arba pati kazka ne taip supratote unsure.gif
Atsakyti
Tokia profesija, mano baimė sumažėjo, šiek tiek.
ar palengvėjo ? net nežinau.
o gal ir nebenoriu apie tai rašyti.

galiu tik prisipažinti, kad išėjusi iš gydyt. pirmiausia paskambinau vyrui, išlemenau, kad cista, vėl operacija, keiksmažodis ir .. trūkčiojančiu balsu "nu iki". tada nusišluosčius ašaras, nosį iškėlusi paskambinau sesei, bet ta negalėjo kalbėti, o dar tuo metu drėbiausi.... slydu baisiai buvo, nežinau kaip ten gavosi, bet šikną užsigavau. tada paskambinau... Pelargonijai. kodėl jai? nežinau... gal todėl, kad tikėjau, jog JI gali mane tuo momentu suprast ir tikėjausi išgirsti tai, ką noriu išgirsti.

ir žinot kas sunkiausia? visada buvau su mama atvira. bet dėl tam tikrų priežasčių nebegaliu sakyti jai, kas blogai. tad labai sunku, sakyti, oi mama, viskas gerai, nea, ką tu, nieko blogo, ar mes sveiki, žinoma sveiki....

reikia turbūt džiaugtis, kad turiu kelis tikrus žmones, kuriems galiu pasakyti kaip yra iš tikrųjų. o ar jie supranta? šito aš tikrai nežinau ir kaži ar kada sužinosiu.

ir dar įdomu, ką vyras galvoja. nes jis tyli. tarsi nieko ir nenutiko.

p.s. noriu tikėti, kad mano atviravimai, kažkam padeda pasijusti lengviau, nes manau, kad yra ir daugiau tokių nelaimėlių kaip aš, tik ne visos nori/drįsta viešai parašyti.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 02 03, 15:32)
Pelargonija, psichologijoje yra toks terminas, išsipildanti pranašystė. Žmogui nutinka tai, kuo jis tiki, jis lyg savaime netikslingai elgiasi taip, kad pasiektų savo slaptą tikslą. Koks jis bebūtų, geras ar blogas. Finale dar patvirtina sau - na ar aš nesakiau.
Kam stengtis, jei aš turiu atsarginį planą?
Žmogus kuria atsarginius variantus tam, kad jaustųsi ramesnis, saugesnis.

Bet ar tai blogai? Žmogus nori jaustis saugus. Tik veiksmo filmuose superherojus, įvarytas į kampą, puola atlikti žygdarbius. O man norisi žinoti, kad jeigu mane pvz. išmes iš darbo, aš nemirsiu badu. Bet tai nereiškia kad aš atmestinai dirbsiu, jau nusiteikusi bedarbystei. Čia kaip pavyzdys g.gif O gal, jeigu čia mano vienintelė viltis, tikrai labiau stengsiuos - kalnus nuversiu ir dar nuo viršininko švarko dulkeles nupūsiu unsure.gif
Sudomino mane tas Jūsų terminas g.gif
Neseniai man draugė pasakė - atsargiau galvok, mintys materializuojasi. Tikriausiai turėjo galvoje tą patį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 02 03, 14:44)
Na, as ne supermoteris, ir man rinktis, deja, tenka. Kad ir tai - atostogos ar IVF'as. Nes visoms proceduroms, tyrimams, echoskopijoms, vizitams as esu priversta naudoti savo atostogu dienas. Man tai butu ne problema, bet as turiu seima, senstancius tevus... Vaikui si pavasari atostogos buvo prizadetos, ir ju nebus - nebeliko atostoginiu dienu  unsure.gif Del tos pacios priezasties jau 5m. nerandu galimybes nuvaziuoti pas seseri i svecius. Man nuo vaistu dantys pradejo byreti - pasiemiau paskutine likusia diena, eisiu pas dantu gydytoja. Jau 3-is menesius nenuvedu vaiko pas dantu gydytoja (dantys kreivai dygsta). I mokyklos susirinkimus jau seniai nebeinu - ta daro vyras, nes uz mane echoskopijos jis nepasidarys. Darbo kokybe kencia. Prie nuolatinio streso darbe dar prisideda stresas vel prasyti atostogu. Tai gerai, kad pas mane darbe dar priima tuos atostogavimus po 1 diena.
Ir taip metu metais, o rezultatas - tas pats. Kol galiausi pradedi jausti, kad visus tuos metus tu tiesiog... dauzei galva i siena, nes nei per sprindi nepasistumejai pirmyn verysad:

perskaiciau ir klausimėlis pasistojo,šita,o ar tikrai jums reikia dar vieno vaiko?jau ir to pirmo gaila daros verysad.gif
Atsakyti
nakviša,tu šaunuolė smile.gif ir netingi tiek diskutuot.aš paskaitau paskaitau,kažkaip visa tai tokius prisiminimus sukėlė.kaip ir ne į temą,bet paaiškinsiu biggrin.gif neseniai po koncerto londone laukėm skrydžio namo ir atšaukė dėl blogų oro sąlygų.aišku visi pikti,nieks neaišku,info nera kada skrisim.ir taip natūraliai žmonės pradeda bendraut,grupuotis.vieni paklaikusiais veidais rasinėja sms,kažkam skambinėja,laksto,pyksta.bet iškart atsiranda grupelė(nakvišos tipažo),kuri sako,na taip,šudas ,bet nusiperka alaus,pradeda galvot ka veikt,atranda kas ka pazysta londone,ju vaikai susibendrauja per pusvalandi .jie kviečia prisijungt ir kitus,bet šie sako,ne ne,o kas bus jei išeisim ,negalima bla bla bla.taigi finalas visų toks pat,visi laimingai grįžo namo.tik vieni prasitryne aerouoste pikti,nelaimingi,gyvenimo nuskriausti.o kiti turėjo dar vieną nerealią naktį su naujais pažystamais,nerealiu tūsu po naktinį miestą ir naujų pažystamų facebooke.ta patį aš matau čia,visos kapstomės iš tos pačios mėšlo krūvos,tik nakviša ir čia randa kažka pozityvaus,naudingo,gero,netgi linksmo.išsikapstysim visos,tik kokie prisiminimai bus?tokią gilią mintį buvau išvysčius,bet raštu nesigauna doh.gif biggrin.gif
Atsakyti