Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(fishke @ 2011 02 02, 21:24)
iš tikrųjų viskas taip ir yra?  O kas tada bus tas kuris išleido į VPA ( jei darbdavys sutartį nutraukia pasibaigus tam mėnesiui po NGA plius mėnuo ) ? unsure.gif

As visai ne toki atveji komentavau. Cia terminuota sutartis 2 metai. Taip kad po 13men. isejus i dekreta, darbdavys dar tikrai niekur nedings.
Papildyta:
QUOTE(mucka @ 2011 02 02, 22:13)
O aš turiu paprastesnį klausimą  ax.gif  į dekretą išeinu gegužės 16, nuo  gegužės 2 iki dekreto išeinu kasmetinių atostogų, už kurias man sumokės balandžio mėn. Klausimas toks - ar balandžio mėn. gauti atostoginiai įsiskaičiuos į pajamas pagal kurias skaičiuojami  NGA pinigai? g.gif  pagal mane turėtų įsiskaičiuoti  ax.gif
Ačiū smile.gif

Enita teisingai parase. Balandis nei geguzis nesiskaiciuos NGA pasalpai, bet skaiciuosis VPA pasalpai. Taip kad jokio skirtumo, kuri men. ismokesti bus atostoginiai.
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2011 02 02, 13:50)

Atsakydami i Jusu paklausima, informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro ir Lietuvos Respublikos socialines apsaugos ir darbo ministro 2010 m. liepos 21 d. isakymu Nr. V-653 /A1-356 patvirtinto elektroniniio nedarbingumo paaymejimu bei elektroniniu nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimu isdavimo taisykliu (Zin., 2010, Nr.89-4740) (toliau vadinama – Taisykles) 64 punktu, nescioms moterims elektroninius nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimus isduoda jas priziurintys asmens sveikatos prieziuros istaigu gydytojai akuseriai ginekologai arba seimos gydytojai.

niekur nerandu situ taisykliu, ir taip ir taip narsau internete.... g.gif gal kas radot?
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 02 02, 22:33)
As visai ne toki atveji komentavau. Cia terminuota sutartis 2 metai. Taip kad po 13men. isejus i dekreta, darbdavys dar tikrai niekur nedings.

o jei sutartis sudaryta 9 mėn ( nuo rugsėjo iki gegužės galo) g.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2011 02 02, 23:09)
niekur nerandu situ taisykliu, ir taip ir taip narsau internete.... g.gif  gal kas radot?

Google irasykite "elektroniniu nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimu isdavimo taisykles 2010 m. liepos 21 d 63 punktas",atsidaris ir pats pirmas failas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2011 - 23:27
Sveikos,

Sakykit, gal kuri susoduret su tokia situacija, kad pacios negalejot nuvezti dokumentu i Sodra, ar tetis gali tai padaryti? (dokumentai uzpildyti su parasais)

Aciu
Atsakyti
Issiaiskinau pati, gali nuvezti vyras dokumentus i Sodra del nestumo ir gimdymo atostogu smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Niekur nerandu atsakymo i man rupima klausima. Skambinausi i Sodra, bet negavau tikslaus atsakymo.

Siuo metu stoviu darbo birzoje. Vaiko prieziuros atostogu tureciau iseiti po liepos menesio. Stazo turiu 0. Siuo metu esame nesusituoke. Ar as gausiu kazka? Ar nieko visiskai? Ar priklauso kazkokie vaiko pinigai, pasalpos, net nezinau.
Ar geriau tuomet tuoktis ir vaiko tevas eitu tevystes atostogu. Staza turi, taciau oficialiai gauna minimuma.

Niekad jokiu pasalpu nereikejo. Visa laika dirbau. Deja darbo specifika tokia, kad neturiu oficialaus stazo. Nors darbas legalus, ne LT. Taip pat nuo pastojimo as nebegaliu dirbti, velgi del darbo specifikos. Neleidziama. Todel visa nestumo laikotarpi busiu be pajamu. Man rupi, ar kazka gausiu pagimdziusi.

Atsakyti
QUOTE(eglejtree @ 2011 02 03, 13:13)
Sveikos. Niekur nerandu atsakymo i man rupima klausima. Skambinausi i Sodra, bet negavau tikslaus atsakymo.

Siuo metu stoviu darbo birzoje. Vaiko prieziuros atostogu tureciau iseiti po liepos menesio. Stazo turiu 0. Siuo metu esame nesusituoke. Ar as gausiu kazka? Ar nieko visiskai? Ar priklauso kazkokie vaiko pinigai, pasalpos, net nezinau.
Ar geriau tuomet tuoktis ir vaiko tevas eitu tevystes atostogu. Staza turi, taciau oficialiai gauna minimuma.
Niekad jokiu pasalpu nereikejo. Visa laika dirbau. Deja darbo specifika tokia, kad neturiu oficialaus stazo. Nors darbas legalus, ne LT. Taip pat nuo pastojimo as nebegaliu dirbti, velgi del darbo specifikos. Neleidziama. Todel visa nestumo laikotarpi busiu be pajamu. Man rupi, ar kazka gausiu pagimdziusi.

Gausit tik vienkartinę išmoką prieš gimdymą (kažkas apie 260 Lt berods), vienkartinę išmoką pagimdžius (1430 Lt), dar ko gero priklausys vaiko pinigai (97 Lt kas mėnesį dvejus metus), na ir gal kokia socialinė parama dar priklausytų. Bet iš Sodros negausit nieko.
Atsakyti
As uzdirbu per 2 darbus virs 4000 lt i rankas, tai kaip suprantu, jei pasirinksiu auginti 1m, gausiu 100 proc. nuo 4680 (pries mokescius). O tai kokia ta suma butu i rankas ? nepavyksta surasti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zometa @ 2011 02 03, 13:40)
As uzdirbu per 2 darbus virs 4000 lt i rankas, tai kaip suprantu, jei pasirinksiu auginti 1m, gausiu  100 proc. nuo 4680 (pries mokescius). O tai kokia ta suma butu i rankas ? nepavyksta surasti  ax.gif

Apie 3700 Lt.
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 02 02, 21:24)
iš tikrųjų viskas taip ir yra?  O kas tada bus tas kuris išleido į VPA ( jei darbdavys sutartį nutraukia pasibaigus tam mėnesiui po NGA plius mėnuo ) ? unsure.gif

taip is tikruju viskas ir yra. as nuo praeitos savaites esu jau NGA. nesigilinau sodroj kas isleidzia i NGA ir VPA, svarbu issiaiskinau kad visos ismokos priklauso ir ramu dabar. pildant prasyma reikejo irasyti buvusios darbovietes pavadinima kurioje dirbau terminuotai, tai gal ta darboviete kazkaip ten ir isleidzia,,... bet svarbiausia kad turint staza ir dirbant terminuotai NGA ir VPA priklauso 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rozine_svajone @ 2011 02 02, 14:40)
1)  tai "i rankas" gaunasi kazkur 308litai , jei teisingai mastau? smile.gif ir plius is seniunijos 97litai? taip?

2) dar norejau paklausti, pasiziurejau per EGAS savo dekreto apskaiciuota suma tai uz pirma menesi ir paskutini menesi yra nuskaiciuota pajamu mokestis, o uz likusius du - nenuskaiciuota. kaip tai suprasti? tikiuos nereiks grazint kai eisiu deklaruot pajamas  blink.gif

1) issiaiskinau kad drauge gauna "grindis" bet i rankas gauna 390lt, tai matomai jau pries tai buna nuskaiciuoti mokesciai 4u.gif

2) del antrojo mano klausimo nieks nezino atsakymo unsure.gif
Atsakyti
aciu Enita uz toki greita atsakyma smile.gif .
Man iskilo dar vienas klausimas: kaip minejau dirbu dviejuose darbuose, jei pasirenku auginti vaika 1 metus, tai po to i privalau iskart i abu darbus sugrizti? Ar galiu i viena darba sugrizti po metu, o i antra po dvieju?
Atsakyti