Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *50 Namučiai...

Labas rytas, aš tik prieš valandą iš lovos... biggrin.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 12, 10:19)
Labas rytas mirksiukas.gif

Pabudau su galvoje skambančia Mikutavičiaus daina "Aš labai myliu Lietuvą" lotuliukas.gif Wtf? blink.gif lotuliukas.gif

O ką, nemyli Lietuvos? laugh.gif

QUOTE(Argija @ 2011 02 12, 13:56)
Sveikos skaitytojos  4u.gif  aptikau jūsų temą tik dabar, nors sm lankausi ne pirmi metai  biggrin.gif perskaičiau nemažai jūsų atsiliepimų, teks išplėsti knygų sąrašą iki begalybės  biggrin.gif

šiuo metu skaitau "numylėtieji kaulai", gavau dovanų. Gal skaitėte? patiko?

Sveika prisijungus 4u.gif

Bandžiau skaityt, bet numečiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 12 vasario 2011 - 15:51

QUOTE(Argija @ 2011 02 12, 12:56)
Sveikos skaitytojos  4u.gif
p.s. kuo skiriasi temos "Knygos, knygos, knygos..." ir "Knygų skaitytojų klubas" ?
Sveika mirksiukas.gif Čia standartinis mūsų atsakymas į šį klausimą: "Matote, šiais visuotinės kompiuterizacijos laikais, forume sukurti temą labai paprasta. Seniai labai senai tikriausiai taip gavosi, kad dviem knygų mėgėjoms panašiu metu kilo idėja pakalbėti apie knygas, ir jos tuos mygtukus spragtelėjo. Ir, kadangi kaip paaiškėjo, tų skaitančiųjų knygas ne taip jau ir mažai, tai kaip nebeužtvenksi upės bėgimo, taip ir moteriškių, norinčių papliurpti apie knygas, nebesulaikysi... Taip ir pradėjo jos diskutuoti, vienos vienoje temoje, kitos kitoje temoje, dar kitos - abiejose temose, kaip kam arčiau širdies. Vienos susipažino, kitos susidraugavo, o dar kitos ir į svečius jau ruošiasi važiuoti.... Na o pabaigoje tikimės, kad tos temos dar ilgai gyvuos, viena kitą gražiai papildys, o naujokai pasiskaitinės senesnes temeles. Happy End." biggrin.gif Taip jau gavosi, kad yra dvi temos, bet viena kitai nemaišo ir puikiai egzistuoja viena šalia kitos biggrin.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 02 12, 13:13)
Jaaargau kiek dar fainų knygų tavęs laukia bigsmile.gif Aš vienareikšmiškai imčiau arba "Gėlių kraujas", arba "Tryliktoji pasaka" wub.gif

QUOTE(sphinx @ 2011 02 12, 15:17)
** Ši manęs dar laukia ax.gif
O mane Alvtegen jau stipriau užkabino, tai dabar noriu ir kitų jos knygų bigsmile.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 12, 15:50)
O ką, nemyli Lietuvos? laugh.gif
Ne visada rolleyes.gif Už gamtą tai Lietuvą dievinu wub.gif Bet dėl bendros atmosferos, žmonių nuotaikų, politikos ir algų Lietuvos visai nemyliu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 12, 09:19)
Pabudau su galvoje skambančia Mikutavičiaus daina "Aš labai myliu Lietuvą" lotuliukas.gif Wtf? blink.gif lotuliukas.gif
lotuliukas.gif
QUOTE(muminukas @ 2011 02 12, 13:27)
Stikliuk, buvai teisi dėl tos Kretos...

sakiau .................. unsure.gif

Vyras ir toliau skaito Provansą, nupirko Rimi vyno ir pietums patiekė man taurėje, užkandai pelėsinio sūrio lotuliukas.gif thumbup.gif ir svaigsta, kad varysim ir mes senatvėj bigsmile.gif biggrin.gif

o aš knisuosi su praktikos darbu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 12 vasario 2011 - 16:24
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 12, 17:23)
o aš knisuosi su praktikos darbu rolleyes.gif

Man tas pats malonumas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 11, 22:48)
Šiandien varčiau knygyne naująją Carlos Ruiz Zafon ("Vėjo šešėlis" autorius ) knygą "Angelo žaidimas". Maaaammma mia blink.gif  blink.gif  doh.gif 53 Lt berods kainuoja (tikrai virš 50-ties). Ir žinau, kad būtinai norėsiu ją perskaityti. Nusivyliau unsure.gif  Kuo toliau, tuo brangesnes knygas leidžia g.gif Ir svarbiausia, nėra ji ypatingai stora

Nu tikrai kad mamma mia. Už tiek pinigų šios knygos tikrai nepirksiu, ir ne dėl to, kad būtų gaila (nors tikrai gaila), bet šiaip sau, iš principo. Pusė šimto litų už romaną- lyg knygos būtų kokia deficitinė prekė. schmoll.gif O dar prisimenu, kad "Vėjo šešėlį" tik už keliolika litų pirkau, nes buvo nupiginta. smile.gif

Aš pagaliau pabaigiau Pascal Mercier "Naktinis traukinys į Lisaboną". Jau seniai nesu taip ilgai išbuvusi su viena knyga, nors skaitėsi palyginti lengvai. Tiesiog man ji buvo tokia knyga, prie kurios netinka prisėsti tik kelioms minutėms.

Turinys trumpai toks- pagyvenęs čveicaras, klasikinių kalbų mokytojas, vieną dieną trumpam susiduria su nepažįstama portugale, po to nusiperka portugalų gydytojo knygą ir visa tai jį taip apžavi, kad viską palikęs sėda į traukinį ir išvažiuoja į Lisaboną. Ten jis susiranda žmonių, geriausiai pažinojusių tą gydytoją ir iš jų pasakojimų bei pačios knygos ima pažinti seniai mirusį, bet išskirtinį žmogų, o tuo pačiu pamažu pasikeičia ir jis pats.

Labiausiai ši knyga man patiko tuo, kad pilna meilės knygoms- rašytam žodžiui, "puikių sakinių žavesiui ir spindesiui", tam, kokius turtus knygos savyje slepia. Taip pat kalboms- tiek gimtajai, tiek svetimoms. Pagrindinis veikėjas tiesiog įsimyli portugalų kalbą, išgirdęs vos vieną ja pasakytą žodį. (Skaitydama pati panorau pulti mokytis kokios nors užsienio kalbos arba atnaujinti užmestus mokslus smile.gif ).

Dar vienas labai patikęs dalykas- kad romane cituojama beveik visa portugalo gydytojo knyga (taigi išeina kaip knyga knygoje). Ji verta netgi ne vieno skaitymo, nes pilna daugybės įdomių, svarbių, daug apmąstymų sukeliančių minčių.

Tikrai verta dėmesio knyga (tik, aišku, netinkama tiems, kam būtinas veiksmas ir kas nemėgsta romanų su daug pamąstymų). Beje, ji man daug kuo priminė "Vėjo šešėlį".

Atsakyti
Erich Maria Remarque
„Gyvybės kibirkštis“

user posted image

Gyvybės kibirkštimi Remarque dar kartą įrodo, kad jis neabejotinai yra vienas geriausių 20 a. rašytojų.

Literatūriniai įgūdžiai, įtraukiantis pasakojimas ir tikri veikėjai – visa tai ir dar daugiau padeda šiai knygai nenusileisti žymiausiam ir populiariausiam Erich Maria Remarque kūriniui Vakarų fronte nieko naujo.

Gyvybės kibirkštis pasakoja apie paskutiniųjų Antrojo pasaulinio karo mėnesių įvykius vienoje iš Vokietijos koncentracijos stovyklų. Nr.509, čia kali nuo pat lagerio atidarymo, jau maždaug 12 metų, tačiau netikėtai jam vėl įsižiebia viltis. Jis įsitikinęs, kad nepaisant ką sako SS karininkai, karas tuoj bus pralaimėtas ir stovykla išlaisvinta. Neilgai trukus už lagerio tvoros pradeda vykti Vokietijoje neregėti dalykai ir Nr.509 likimo draugai – seni ir jauni, žydai ir politiniai bei kriminaliniai kaliniai – pradeda semtis stiprybės. Jie pasiryžę ne tik išgyventi, bet ir išlikti žmonėmis pasaulyje, kur karaliauja barbariškumas.

Kaliniai, tvirtai įsikibę gyvybės kibirkšties, kyla iš po žemių; o tuo tarpu SS pečius užgriūna kalnai rūpesčių.

Kaip ir visada, Remarque sukūrė nepaprastai realistišką ir tikrą pasaulį. Visas siaubas, mirtys, baimės ir neabejotinas žmogaus dvasios triumfas, sugebėjęs nugalėti net tamsiausiais laikas. Apie tai mums pasakoja visus šiuos siaubus pats išgyvenęs Erich Maria Remarque.

Vienu žodžiu, nepaprasta knyga. Rekomenduoju visiems.
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 12, 12:56)
Sveikos skaitytojos  4u.gif  aptikau jūsų temą tik dabar, nors sm lankausi ne pirmi metai  biggrin.gif perskaičiau nemažai jūsų atsiliepimų, teks išplėsti knygų sąrašą iki begalybės  biggrin.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 12, 16:23)
Vyras ir toliau skaito Provansą, nupirko Rimi vyno ir pietums patiekė man taurėje, užkandai pelėsinio sūrio lotuliukas.gif  thumbup.gif ir svaigsta, kad varysim ir mes senatvėj bigsmile.gif  biggrin.gif

Po šitos knygos aš irgi pardėjau jausti susidomėjimą Provansu. Ir netgi apskritai užsikrėčiau kelioninėmis knygomis.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 12, 18:03)
Po šitos knygos aš irgi pardėjau jausti susidomėjimą Provansu. Ir netgi apskritai užsikrėčiau kelioninėmis knygomis.

galiu pasakyt, kodėl mums abiems ši knyga įdomi- mes prieš 2,5 m. net 2 savaites keliavome po Provansą wub.gif blush2.gif
noriu atgal bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 12, 18:13)
galiu pasakyt, kodėl mums abiems ši knyga įdomi- mes prieš 2,5 m. net 2 savaites keliavome po Provansą wub.gif  blush2.gif
noriu atgal bigsmile.gif

Na aš pati nebuvau toje pusėje. Bet įsimylėjau tą regioną tik iš aprašymų rolleyes.gif Taigi, reik manyt, parašyta tikrai įtaigiai.
Va priešingai nei kad kitiems skaitytojams, pulti valgyti ji manęs kažkaip neskatino. Gėrėjausi knygoje ne tik maisto/gėrimų aprašymais, bet labiau visuma: ta aplinka su jos spalvomis, papročiais, atpalaiduojančia nuotaika.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 12, 18:03)
Ir netgi apskritai užsikrėčiau kelioninėmis knygomis.

ir platini tą virusą!!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 02 12, 18:26)
ir platini tą virusą!!! biggrin.gif

Gal ir taip biggrin.gif
Tiesa, ar matėt skelbimų lentoje, "Metai Provanse" kaip tik už 12 Lt parduodama (pardavėja Vasara) .
Mačiau jau "Silva Rerum II" ir Maximoje.
Kaip man norėtųsi Maximos procentinių knygų nuolaidų. Jau keturias knygas iš naujienų esu nusižiūrėjusi, kurias pirkčiau Maximoje su akcija. Ir dar vaikui labai norėčiau "Ežiukas rūke"...
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 12, 19:45)
Gal ir taip biggrin.gif
Tiesa, ar matėt skelbimų lentoje,  "Metai Provanse" kaip tik už 12 Lt parduodama (pardavėja Vasara) .
Mačiau jau "Silva Rerum II" ir Maximoje.
Kaip man norėtųsi Maximos procentinių knygų nuolaidų. Jau keturias knygas iš naujienų esu nusižiūrėjusi, kurias pirkčiau Maximoje su akcija. Ir dar vaikui labai norėčiau "Ežiukas rūke"...

Ežiuką čia galima laimėti: feisbukas
Atsakyti