QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 11, 22:48)
Šiandien varčiau knygyne naująją
Carlos Ruiz Zafon ("Vėjo šešėlis" autorius ) knygą
"Angelo žaidimas".
Maaaammma mia

53 Lt berods kainuoja (tikrai virš 50-ties). Ir žinau, kad būtinai norėsiu ją perskaityti. Nusivyliau

Kuo toliau, tuo brangesnes knygas leidžia

Ir svarbiausia, nėra ji ypatingai stora
Nu tikrai kad mamma mia. Už tiek pinigų šios knygos tikrai nepirksiu, ir ne dėl to, kad būtų gaila (nors tikrai gaila), bet šiaip sau, iš principo. Pusė šimto litų už romaną- lyg knygos būtų kokia deficitinė prekė.

O dar prisimenu, kad "Vėjo šešėlį" tik už keliolika litų pirkau, nes buvo nupiginta.
Aš pagaliau pabaigiau
Pascal Mercier "Naktinis traukinys į Lisaboną". Jau seniai nesu taip ilgai išbuvusi su viena knyga, nors skaitėsi palyginti lengvai. Tiesiog man ji buvo tokia knyga, prie kurios netinka prisėsti tik kelioms minutėms.
Turinys trumpai toks- pagyvenęs čveicaras, klasikinių kalbų mokytojas, vieną dieną trumpam susiduria su nepažįstama portugale, po to nusiperka portugalų gydytojo knygą ir visa tai jį taip apžavi, kad viską palikęs sėda į traukinį ir išvažiuoja į Lisaboną. Ten jis susiranda žmonių, geriausiai pažinojusių tą gydytoją ir iš jų pasakojimų bei pačios knygos ima pažinti seniai mirusį, bet išskirtinį žmogų, o tuo pačiu pamažu pasikeičia ir jis pats.
Labiausiai ši knyga man patiko tuo, kad pilna meilės knygoms- rašytam žodžiui, "puikių sakinių žavesiui ir spindesiui", tam, kokius turtus knygos savyje slepia. Taip pat kalboms- tiek gimtajai, tiek svetimoms. Pagrindinis veikėjas tiesiog įsimyli portugalų kalbą, išgirdęs vos vieną ja pasakytą žodį. (Skaitydama pati panorau pulti mokytis kokios nors užsienio kalbos arba atnaujinti užmestus mokslus

).
Dar vienas labai patikęs dalykas- kad romane cituojama beveik visa portugalo gydytojo knyga (taigi išeina kaip knyga knygoje). Ji verta netgi ne vieno skaitymo, nes pilna daugybės įdomių, svarbių, daug apmąstymų sukeliančių minčių.
Tikrai verta dėmesio knyga (tik, aišku, netinkama tiems, kam būtinas veiksmas ir kas nemėgsta romanų su daug pamąstymų). Beje, ji man daug kuo priminė "Vėjo šešėlį".