Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitinimas

Laba diena. Mano vaikelis valgo mišinuką, kartą paroje duodu arba daržovienės, arba kokios grūdinės košės. Taip pat valgo obuoliuką, bananą, iš daržovių- morkas, bulves, kopūstus. Dar valgo slyvų, obuolių, kriaušių tyreles. Ką dar galėčiau jam duoti. Greitai sukaks 6 mėn.
Atsakyti
Banano, patarčiau, iš viso neduoti. O obuolio kol kas (iki atsiras lietuviškų).
Dabar jau galite pradėti valgyti daržovių tyreles su mėsa.
Atsakyti
Norejau jusu paklaust nuo kada vaikui galim duoti ozkos piena? Kiek zinau jis yra labai sveika g.gif Parduotuvese yra ir ozku pieno misinio su grikiais dar kazkuom....Yra grynas ozkos pienas, sakykit nuo ko9kio amziaus vaikui galim jo duoti ir po koki kieki, gryna ar ta misini???? Isanksto dekoju uz atsakyma !
Atsakyti
Ožkos pienas, kaip ir karvės pienas kūdikiams nerekomenduojamas iki 1-1,5 metų. Ir jis nėra jau taip sveika. Ilgą laiką kūdikį maitinant ožkos pienu gali išsivystyti mažakraujystė, nes tame piene dar mažiau geležies , folinės rūgšties nei karvės piene. O nuo alergijos šis pienas irgi neapsaugo.
Atsakyti
Laba diena,
Gerb. gydytoja,noirėčiau paklausti, nuo kada reikėtų pradėti duoti daržovių košytes?Ar galima pertrintą buyvlytę duoti sumaišytą su mišinėliu?Taip pat girdėjau,kad 3, 5 mėn kūdikiui galima duoti Actimelio (be priedų),ar tai tiesa,kaip reiktų dozuot?
Su pagarba
Atsakyti
Noriu paklausti, 6,5 men kudikid nenori valgyti darzovienes. Pratinames jau nuo 5 menesiu, bet vos suvalgo ir tai nenoriai , na gal koki sauksta. Maitinu dar savo pienu.Vaisines tyreles valgo noriai. Ka daryt, nes turbut 6 men kudikiui jau reikia papildomu medziagu, ir ju jau neuztenka is mamos pieno? Beje, vaikucio svoris virsija norma (sveria 9,8 kg). Tai ar versti vaikuti nors kiek suvalgyt, ar ne?
Atsakyti
Daržovių tyrelę, kaip ir kitus kūdikių papildomam maitinimui skirtus produktus galima pradėti duoti ne anksčiau kaip nuo 4 mėn.Daržovių tyrelę galima skiesti pieno mišiniu. O Actimel kūdikiams netinka.
Atsakyti
Prie daržovių tyrelės kūdikį būtina pratinti. O nevalgo todėl, kad iki įpras valgyti daržoves davėte skanias vaisines tyreles.
Atsakyti

Sveiki,

mano suneliui 8,5 men.sveria 10kg.Esu labai sunerimus del jo mitybos.Iki siol pati maitinu(valgo normaliai),bet nepripazista jokio kito papildomo maisto.Zinau,kad nuo 4-6 men. mazyliai jau pradeda gauti papildomo maisto.Vasara kartais pakramsnodavo koki obuoli,ar siaip kokia darzove.Bet neilgai,nuo to laiko bandau ir zaidziant pamatint,kosytes,trintus vaisius-nusisuka.Net i rankutes padavus nenori ragaut,pazaidzia ir tiek.Apetitas lyg ir nera blogas,taip pat duodu vitamino c.Vis nieko nepavyksta.taip pat pastebejau,kad kai miega,prakaituoja galvyte.niekad siltai nekloju,mazai aprengiu,ir vis tiek nepadeda.Visada jauciu salta prakaita.Taip trunka jau apie menesi.Siuo metu turi du apatinius dantukus.Nelabai suvokiu ar prakaitas susijes kuo nors su nevalgymu? Kodel vaikas nenori papildomo maisto? Ar tai labai blogai?
Dekoju
Atsakyti
Tokio amžiaus vaikas jau turi valgyti papildomą maistą. Reikia jį pratinti prie daržovių tyrelių (pradžioje ankstyvųjų morkų, vėliau morkų bulvių, įvairių daržovių), po to stengtis įvesti daržovių tyreles su mėsa. Daržovių tyrelės turi pakeisti maitinimą motinos pienu. Pratinti Jūs turite kantriai, kiekvieną dieną, prieš maitinimą motinos pienu, kol vaikas yra alkanas. Kadangi Jūs maitinate tik mamos pienu, jis yra sotus ir nenori valgyti kito maisto. Tokio amžiaus kūdikis mamos pieną jau turėtų valgyti ne dažniau kaip 3 kartus per parą.
Į pratus valgyti tyreles su mėsa, pratinkite prie kruopų košių, vėl prieš kitą pasirinktą maitinimą mamos pienu, palaipsniui jį pakeičiant kruopų košele.
Atsakyti
Labas vakaras,
Mano maziui 5 men. Dabar sveriam 8,8 kg. Gimem 3400 gr. Nuo 4-iu men pradejau primaitinti , nes 4-ta menesi pasverus, pamateme , kad kudikis svorio nepriaugo visiskai (kai paprastai per menesi priaugdavo 1-2 kg) , tai ta pati vakara isviriau avizu koses ir pagardinau savo pienu. Lyg tai patiko. Bet pradejo mazius retai tustintis , tai gydytoja sake duoti slyvu tyreles. Tai jis laabai ja megsta biggrin.gif Is karto gali suvalgyt visa 125 gr indeli (bet , kad ir valgo ta tyrele , vistiek tustinasi kas 3-4 dienas). Bet kai paragavo tos tyreles , dabar nenori jokiu kosiu , jokiu darzoviu tyreliu , nuo visu net purtosi ir nevalgo (nors darzoviu ir iki to nevalge). Pastebejau , kad patinka tik tai , kas saldu. Dar matinu savo pienu pilnai. Bet manau , kad pienas ir slyvu tyrele nera pakankamas maisto racionas , jei jau pradejau primaitinti. Nes ir paskutiniu metu kudikis kas 2 val keliasi nakti valgyti ir seip neramiai miega (kai iki 3-ju menesiu ismiegodavo beveik visa nakti , keldavosi tik 1-2 kartus).
Kaip pripratinti kudiki valgyti nesaldzias koses ir darzovienes?
Kuo geriau primaitinti nakciai , kad vaikas geriau miegotu?
Ar normalu , kad valgydamas mano piena ir slyvu tyrele vaikas tustinasi retai?
Kodel vis dar atpylineja maista (dazniausiai mano piena, bet buna , kad ir tyrele)? Sako , kad truksta kazkokiu fermentu ir pilnai nesuvirskina. Ar tai tiesa? Kaip tuos fermentus atstatyti?
Ar gali buti susije atpylinejimas ir tai , kad as pati labai daug valgau saldumynu? Niekados ju tiek daug nevalgiau ir taip baisiai nenorejau , kaip dabar , kai maitinu krutimi!!!
As vis dar turiu labai daug pieno , o vaikas nesotus. Ar tai reiskia , kad pienas kuo toliau tuo liesesnis gaminasi?
Labai atsiprasau , kad tiek daug uzdaviau klausimu vienu metu , bet norejau kuo aiskiau nupasakoti situacija , ir manau visi klausimai tarpusavy susije. Kazka darau blogai ir uztai turiu problemu blush2.gif ...
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Retas tuštinimasis nėra tas pats, kas ir vidurių užkietėjimas. Mamos pieną valgantis kūdikis gali tuštintis 5-6 kartus per parą ir 2-3 kartus per savaitę. Ir tai, ir tai yra normalu. Todėl, jei Jūsų kūdikis retai tuštinasi, bet nekietomis išmatomis, slyvų tyrelė tikrai nepaskatins dažnesnio tuštinimosi.
O įpratinti prie daržovių tyrelės reikia tik mamai turėti kantrybės ją kasdien duoti, kol kūdikis įpras prie neįprasto skonio. Dar Jums nėra kur skubėti, nes vaikučiui tik 5 mėn. O jis jau pasiekęs pusmetinuko svorį.
O naktį blogai miegoti jis gali ir dėl kitų priežasčių, nebūtinai jis turi būti alkanas, ar kažko jam trūksta. Kūdikiui fermentų tikrai netrūksta.
O atpylinėjimas su saldumynais nesusiję. Mamos pienas yra toks, kokio kūdikiui reikia.
Atsakyti