Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitinimas

Gaminu namuose daržovių tyres. Neseniai į trintą bulvių tyrę įmaišėme šiek tiek morkytės. Kokias daržoves rekomenduotumėte įvesti į tyrę, kūdikiui pripratus valgyti bulvių- morkų tyrę? AČIŪ.
Atsakyti
Kūdikių mitybai tinka be bulvių ir morkų, žiediniai kopūstai, brokoliai, špinatai, moliūgas, cukinija, žali žirneliai. Tik noriu atkreipti dėmesį, kad pramoniniu būdu šaldytos daržovės kūdikiams netinka.
Atsakyti
Sveiki,
mano mergytei 5 men. ir 5 dienos ax.gif . Kazkaip pradejau nerimauti g.gif del maitinimo. Maitinu krutimi tongue.gif ir dar diena jau duodu tyreles Hippo ir taip pat darzoves, bulves su moliugais irgi Hippo. Buvau isvirusi pati bulves su morkomis, sumaisiusi su savo pienuku, taciau kazkaip papildoma maisteli ji nelabai valgo, o tyreles tik duok. Jau kazkaip pradejau galvoti, gal jai nepakanka mano pienuko ir todel nakti taip keliasi, todel noriu pasiteirauti ar galima duoti koki misinuka ar kosele pries nakti? Gal galetumet patarti kokios firmos? Kadangi vaikutis pirmas tai truputi baisoka paciai kazka bandyti kai apie tai nieko dar nezinai.
Aciu.
Atsakyti
Jei jau valgote daržovių tyreles, galima įvesti daržovių tyreles su mėsa. Tai būtų pietų patiekalas.
Po jų reikia pratintis valgyti kruopų košes- galima ir sausas (ruošiamas iš dribsnių-geriau pieniškas, galima ir jau paruoštas vartojimui- "Labos nakties")Pabandykite HiPP kruopų košes-jos yra ir sausos ir jau paruoštos vartojimui.
Prieš naktį davus sotesnio maisto ("Labos nakties košelių"), yra tikimybė, kad vaikas bus sotesnis ir geriau miegos.
Atsakyti
Labadiena norejau jusu paklausti nuo kada galima duoti avizines ar 4 grudu kose?Mano berniukui jau 6 menesiai ar tokio amziaus galima duoti?O jei ne tai nuo kada rekomenduojate duoti?Ten kaip skaiciau yra gliutino
Atsakyti
Košės turi būti skirtos kūdikiams, reikia žiūrėti į rekomenduojamą amžių.
Jei nepasireiškia jokie viduriavimo epizodai, tai ir nėra gliuteno netoleravimo, todėl jas galima duoti ir anksčiau.
Atsakyti
gerb. gydytoja,

Kadangi šiuo metu šviežių ekologiškų daržovių dar nėra, nuo ko pradėti primaitinti 4 men dukrytę? Mums rekomendavo grikių košę, nes ten yra geležies (o gal geriau avižų?). Gal geriau nuo, pvz., HIPP, daržovienių? Turiu ir užšaldytų morkyčių iš savo daržo, tai gal nuo jų pradėti?
Sveriam 6 kg.
Ačiū
Atsakyti
Papildomą maitinimą reikia pradėti nuo daržovių tyrelių. Pirmasis daržovių patiekalas turi būti ankstyvųjų morkų tyrelė, vėliau -morkų bulvių ir tada daržovių asorti. Po daržovių tyrelės reikia įvesti kruopų košes ir vaisių tyreles.
Apie papildomo maisto įvedimą jau daug rašiau, todėl paskaitykite atsakymus į jau mamų pateiktus klausimus.
Atsakyti
Laba diena,

mano sunui jau 6 men ir keletas dienu. Iki siol maitinau savo pienu, pradejau primatinima ir dvi dienas duodu Hipp morku - bulves tyrele, po 2 k. i diena, per pietus apie 70 g., vakare - apie 60 g. Ant pakuotes nurodyta, kad gaminama is ankstyvuju morku. Vaika gana stipriai, smulkiais spuogeliais isbere. ka daryti? pereiti prie kitu darzoviu, gal keisti gamintoja? abejoju ir naminio gaminimo vertingumu siuo metu, kai nera svieziu darzoviu.

aciu.
Atsakyti
Jeigu Jūs įsitikinusi, kad tikrai išbėrė nuo morkų (tai individuali alerginė reakcija), kurį laiką reikia morkų atsisakyti. Dabar pradėkite valgyti moliūgų bulvių tyrelę. Po mėnesio vėl galėsite pabandyti tyreles su morkomis, nes bręstant kūdikio žarnyno gleivinei, ta alerginė reakcija išnyksta. Jei ir vėl išbers, dar mėnesį palaukite, tada vėl pabandykite. Ilgai virtų morkų tyrelės atsisakyti kūdikiui nėra patariama, nes tai pati vertingiausia daržovė kūdikiui, turinti beta- karotino, o ši veiklioji medžiaga kūdikiui labai svarbi.
Atsakyti
Mūsų vaikeliui jau 3 mėn., kai valgome ji žiūri į akis ir čepsi arba zirziliuoja, nors būna ka tik pavalgiusi. Ar jau reikia primaitinti tyrelėmis ir sultimis. Dabar ji valgo motinos pieną.
Jei reikia tai kokiomis ir kiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redane: 06 birželio 2005 - 13:04
Papildomą maitinimą galima pradėti ne anksčiau 4 mėn ir ne vėliau 6 mėn.
Atsakyti