Įkraunama...
Įkraunama...

idomi tiek vyru tiek moteru nuomone

Kad nekurti nieko naujo, reiktu pabaigti jau pradetas.
Keliu i virsu biggrin.gif
Atsakyti
as viska puikiai supratau, as gyvenu toliau, o lygiagreciai vyksta skyrybu procesas, o pretenzijas galima pateikti ir i sugyventinio turta, pvz buta
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 11:21)
as viska puikiai supratau, as gyvenu toliau, o lygiagreciai vyksta skyrybu procesas, o pretenzijas galima pateikti ir i sugyventinio turta, pvz buta

Tame ir esme, kad jusu statusas kuris yra anot jusu vertybe, jus ipareigoja, jis jus riboja.

Siaip uzgincyti galima viska, bet kam lengviau irodyti sutuoktiniui ar sugyventiniui? Ranka ant sirdies padejus, man soje temoje turtas jo saugikliai nera aktualu, lai apie tai diskutuoja tos, kurios geriau tai ismano, nes buvo susidurusios. I manaji niekas nesikesina.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 05 24, 10:29)
Tame ir esme, kad jusu statusas kuris yra anot jusu vertybe, jus ipareigoja, jis jus riboja.

Siaip uzgincyti galima viska, bet kam lengviau irodyti sutuoktiniui ar sugyventiniui? Ranka ant sirdies padejus, man soje temoje turtas jo saugikliai nera aktualu, lai apie tai diskutuoja tos, kurios geriau tai ismano, nes buvo susidurusios. I manaji niekas nesikesina.

na kur tu cia matai kazkoki ribojima? as nematau jokio. jei ir sutikciau kita zmogu, tai tikrai strimgalviais nepulciau teketi (juk ne niolikmete esu), reikia gi laiko pazinti zmogu
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 11:21)

na as gal durna,bet idiotiskai skamba kai sugyventine aiskina,kad va istapetavo kambari ir jau kambarys jos,nes ji savo pinigus i ji kiso. doh.gif

Zinoma zmonai lengviau,ji ir pinigu nekisus,gautu visko po lygiai smile.gif

bet tas materialus faktorius man neaktualus,kazkaip kitoks zmogus esu, nors suvokiu pinigu svarbuma ir kad reikia valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2011 05 24, 11:38)
na as gal durna,bet idiotiskai skamba kai sugyventine aiskina,kad va istapetavo kambari ir jau kambarys jos,nes ji savo pinigus i ji kiso. doh.gif

Zinoma zmonai lengviau,ji ir pinigu nekisus,gautu visko po lygiai smile.gif

bet tas materialus faktorius man neaktualus,kazkaip kitoks zmogus esu, nors suvokiu pinigu svarbuma ir kad reikia valgyti.

Anaiptol ne visada taip būna. Turtinį rėžima nusistatyti būtina, nesvarbu, žmona ar sutuoktinė, ypač jei yra bendrų vaikų. Kitaip gali tekti pradėti gyvenimą vienai su vaikais nuo nulio, jei ką.
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 11:34)
na kur tu cia matai kazkoki ribojima? as nematau jokio. jei ir sutikciau kita zmogu, tai tikrai strimgalviais nepulciau teketi (juk ne niolikmete esu), reikia gi laiko pazinti zmogu

Tas pats statusas, kuris jums suteikiamas pries visuomene, kuris jus palaimina ir iprasmina jusu santuoka-seima. Tai ipareigoja ne tik gyvenant seimoje, bet ir skiriantis. Mes kalbame apie moralini isipareigojima, jei zinoma santuoka jums yra vertybe. Sugyventiniams siuo atzvilgiu lengviau, nes jie isipareigoje tik savo seimos ribose, kai jus isipareigojote pries visa visuomene. O tai jau yra dorovingam zmogui papildoma moraline nasta, kuri ji riboja.

Mes gi nekalbam konkreciai ka jus/as darysiu, mes kalbame apie reiskinio visuma.

Papildyta:
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2011 05 24, 11:42)
Anaiptol ne visada taip būna. Turtinį rėžima nusistatyti būtina, nesvarbu, žmona ar sutuoktinė, ypač jei yra bendrų vaikų. Kitaip gali tekti pradėti gyvenimą vienai su vaikais nuo nulio, jei ką.

Pritariu, neretai moteri suklaidina iliuzijos, neva santuoka saugiklis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 gegužės 2011 - 10:48
QUOTE(Moonte @ 2011 05 24, 10:44)
Tas pats statusas, kuris jums suteikiamas pries visuomene, kuris jus palaimina ir iprasmina jusu santuoka-seima. Tai ipareigoja ne tik gyvenant seimoje, bet ir skiriantis. Mes kalbame apie moralini ispareigojima, jei zinoma santuoka jums yra vertybe. Sugyventiniams siuo atzvilgiu lengviau, nes jie ispareigoje tik savo seimos ribose, kai jus isipareigojote pries visa visuomenes. O tai jau yra  dorovingam zmogui papildoma moraline nesata, kuri riboja ji.

Mes gi nekalbam konkreciai ka jus/as darysiu, mes kalbame apie reiskinio visuma.
Papildyta:

kalbant pirmuoju asmeniu lengviau reiksti mintis

o jei skiriuosi ne del savo kaltes, kokius moralinius isipareigojimus visuomenei as pamyniau? as kalbu apie konkrecia negincyjama kalte, kai vienas is sutuoktiniu nori skyrybu, nes isimyli kita zmogu
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 05 24, 11:44)

saugikliai turi yda perdegti anksciau ar veliau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 11:47)
kalbant pirmuoju asmeniu lengviau reiksti mintis

o jei skiriuosi ne del savo kaltes, kokius moralinius isipareigojimus visuomenei as pamyniau? as kalbu apie konkrecia negincyjama kalte, kai vienas is sutuoktiniu nori skyrybu, nes isimyli kita zmogu

Mes nekalbam apie Moontes seima, nes jums butu labai nedekinga pozicija diskusijoje. Todel butu is mano puses nesazininga, zinant kad yra maziau sekmingu ar nenusisekusiu sugyventiniu seimu. Mano siema nera rodklis, tik maza dalis visumos. Analogiskai ir su jusu. Todel jei norime prisikasti kiek imanoma prie tiesos, mes turetumeme atsiriboti nuo to.

Jus norite pasakyti, kad jei kitas elgiasi kaip kiaule, tai sudro jums pagrinda elgtis analogiskai? Tame ir esme, kad priesaikas reikia vikdyti iki galo, bent jau as taip manau. Tol kol institucija, kuri buvo jusu priesaiku liudininke, anuliuos jas. Kaltes samprata ganetinai plati ir tendencingai gali buti traktuojama, vienam tai kalte, kitam tai gali atrodyti norma, desninga ivykio pasekme, kuri gali buti isprovokuota.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 05 24, 11:00)

Jus norite pasakyti, kad jei kitas elgiasi kaip kiaule, tai sudro jums pagrinda elgtis analogiskai? Tame ir esme, kad priesaikas reikia vikdyti iki galo, bent jau as taip manau. Tol kol institucija, kuri buvo jusu priesaiku liudininke, anuliuos jas. Kaltes samprata ganetinai plati ir tendencingai gali buti traktuojama, vienam tai kalte, kitam tai gali atrodyti norma, desninga ivykio pasekme, kuri gali buti isprovokuota.

o kodel kaip kiaule? tiesiog taip nutinka kartais, zmones juk esame. ir apie koki vykdyma iki galo eina kalba? vyras/zmona sutinka kita zmogu, pamilsta arba tiesiog buna neistikimas, iseina is namu, apie koki priesaiku vykdyma kalbi? vienas is sutuoktiniu sulauzo priesaika, tai kitas ir toliau turi jos laikytis? Moonte kazkaip galai nesueina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 12:08)
o kodel kaip kiaule? tiesiog taip nutinka kartais, zmones juk esame. ir apie koki vykdyma iki galo eina kalba? vyras/zmona sutinka kita zmogu, pamilsta arba tiesiog buna neistikimas, iseina is namu, apie koki priesaiku vykdyma kalbi? vienas is sutuoktiniu sulauzo priesaika, tai kitas ir toliau turi jos laikytis? Moonte kazkaip galai nesueina verysad.gif

Na todel, kad jis turi liezuvi ir gali pasakyti savo sutuoktiniui, o nesinaudoti jo pasitikejimu. Man asmeniskai nera baisu, kad zmogus gali pamili kita, nemalonu, kad naudojasi sutuoktiniu, jo pasitikejimu, atima is jo galimybe rinktis ir spresti ko jis nori, nes neturi pilnos informacijos yra tikslingai klaidinamas. Jei jums sis veiksmas nera kiauliskas, tebunie. Cia yra mano subjektyvus vertinimas.

Nepriimtina, kad jei jau sutuoktinis yra neistikimas tu gali elgtis analogiskai. I priesaika ziuriu labai atsakingai, nesvarbu viesa ji, ar asmeniskai pasakyta zmogui, abi jos yra svarbios, tam ir skirtos, kad primintu zmogui jo prievoles, ne vien tik teikiamus malonumus. Nera gi dideliu problemu laikytis prievoliu kai viskas puiku ir gerai, jos tampa ribojimu butent tada, kada yra negerai. Tokia jau ju paskirtis. Ir tol kol jos nera anuliuojamos ju privalai laikytis.

Siaip jauciuosi keistai, kad tai jums rasau, nes manau tai jus man turite irodineti priesaiku svarba, todel jus gi ir renkates viesa priesaika, kad anot jusu iprasminti ir ipareigoti.

Pvz. Jei skyrybu metu sutuoktinis prades susitikineti su kitu asmeniu, advokatas jam uz tai tikrai nepadekos, laukia dideles komplikacijos, jei bus noro kitai pusei jas sukelti. Taigi, apie ka tai byloja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 gegužės 2011 - 11:29