Įkraunama...
Įkraunama...

idomi tiek vyru tiek moteru nuomone

QUOTE(Moonte @ 2011 05 24, 11:22)
Na todel, kad jis turi liezuvi ir gali pasakyti savo sutuoktiniui, o nesinaudoti jo pasitikejimu. Man asmeniskai nera baisu, kad zmogus gali pamili kita, nemalonu, kad naudojasi sutuoktiniu, jo pasitikejimu, atima is jo galimybe rinktis ir spresti ko jis nori, nes neturi pilnos informacijos yra tikslingai klaidinamas. Jei jums sis veiksmas nera kiauliskas, tebunie. Cia yra mano subjektyvus vertinimas.

Nepriimtina, kad jei jau sutuoktinis yra neistikimas tu gali elgtis analogiskai. Asmeniskai man priesaika, nesvarbu viesa ji, ar asmeniskai pasakyta yra svarbi, ji tam ir skirta, kad primintu zmogui jo prievoles, ne viel tik teikiamus malonumus. Nera gi dideliu problemu laikytis prievoliu kai viskas puiku ir gerai, jos tampa ribojimu butent tada, kada yra negerai. Tokia jau ju paskirtis. Ir tol kol jos nera anuliuojamos ju privalai laikytis.

Pvz. Jei skyrybu metu sutuoktinis prades susitikineti su kitu asmeniu, advokatas jam uz tai tikrai nepadekos, laukia dideles komplikacijos, jei bus noro kitai pusei jas sukelti. Taigi, apie ka tai byloja?

o jeigu pasako, viska ramiai issiaiskina, tai kitas iki teismo sprendimo del skyrybu turi eiti i vienuolyna? ir nemanau, kad mano aprasytu atveju kas nors elgiasi kiauliskai (as nekalbu apie apgaudinejama sutuoktini).

as kalbu apie civilizuotu zmoniu skyrybas, kai nesidraskoma, kai advokatai nerenka kompromato ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiwi13: 24 gegužės 2011 - 11:29
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 12:28)
o jeigu pasako, viska ramiai issiaiskina, tai kitas iki teismo sprendimo del skyrybu turi eiti i vienuolyna? ir nemanau, kad mano aprasytu atveju kas nors elgiasi kiauliskai (as nekalbu apie apgaudinejama sutuoktini).

as kalbu apie civilizuotu zmoniu skyrybas, kai nesidraskoma, kai advokatai nerenka kompromato ir t.t.

tokių skyrybų yra vienetai. deja.
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2011 05 24, 11:31)

o tu galvoji visi sugyventiniai labai graziai issivaiksto?
Atsakyti
Kažkaip skaitant paskutinius postus, susidaro įspūdis, kad nesantuokinio gyvenimo privalumas yra tame, kad galima lengvai išsiskirti bigsmile.gif
Bet žmonės tuokdamiesi galvoja, kad santuoka amžina. Deja, būna, kad klysta.
Teisingai, Saulala rašė, kad artimiesiems skyrybos būtų skaudžios, nesvarbu ar pora gyveno susituokus, ar ne. Na, o visiems kitiems , tai tik penas kalboms. Jiems širdies tai tikrai neskauda.
Na, dėl to saugiklio, tai kaip ir yra jis susituokus. Dėl turto, jei šeimos turtas sąžiningai registruojamas sutuoktinių vardu, o ne tetulyčių, tai dalinamas pusiau. O jei vieno iš sugyventinio, skyrybų atveju teks ilgai pavargti. Plačiai per spaudą ir Tv nuskambėjęs atvejis, kai moteriškė jau metuose, liko be turto, be santaupų. Sugyventinis 12 m melžė turtą ir registravo savo vardu, sugebėjo net su sugyventine gyvendamas, susituokti su buvusia žmona ir jai turtą perrašyti.
Sugyventiniai laisvi pasirodo, net tuoktis su kitais gali ( čia irgi privalumas)Sutuoktiniai nuo tokių absurdų bent jau apsaugoti.
O ir dėl vaikų. Nepripažins sugyventinis vaiko, laukia teismų maratonai ir t.t. Santuokiniams net išsiskyrus, gimęs kūdikis po 9 mėn santuokos nuraukimo pripaišomas dar buvusiam sutuoktiniui.
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 12:28)

Idomi musu diskusija, pasirodo as esu didesne stagnatore nei jus, skirtumas tik tame, kad as uz vidini zmogaus cenzoriu blush2.gif
Man priesaika yra nenugincyjama prievole, nes tai yra tiesiogiai susije su mano garbe. Ir visai nesvarbu kas ka pasakys, man svarbu ramiai, be sazines grauzaties, ziureti sau i akis.

Bet jus kalbate apie kalte. Manau, neistikimybes ir yra pagrindine kalte, ne tai kad paimilo, o tai jog kai pamilo toliau naudojosi zmogumi, nedave galimybes rinktis, nes nesuteike informacijos, taip klaidindamas zmogu.

Kiek nugyvenau, nedaug sutikau zmoniu, kurie civilzuotai issiskyre. Siaip ar kitaip, skyrybos skausmingas procesas. Kad mes su vyru issiskyrem civilizuotai, tai mums suteike sansus tolimesniam bendravimui.
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2011 05 24, 12:31)

Tikrai, nedaugelis sugeba gražiai išsiskirti, bet čia vėl ir sugyventinių ir sutuoktinių atžvilgiu tinka.
Reikia pavydėti tokiems, kurie sugeba išsiskirti padoriai ( nu tas žodis temoj lyg keiksmažodis jau bigsmile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2011 05 24, 12:44)
Santuokiniams net išsiskyrus, gimęs kūdikis po 9 mėn santuokos nuraukimo pripaišomas dar buvusiam sutuoktiniui.

Ir ji analogiskai laukia DNR tyrimai, teismu maratonai mirksiukas.gif

Visur pagrindinis faktorius yra ne statusas, o zmogaus dora.
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 12:35)
o tu galvoji visi sugyventiniai labai graziai issivaiksto?

o aš kur nors sakiau kad tai tinka tik vedusiems?
nesuprantama man ta gynybinė pozicija, kas ką berašytų iškart gynyba smile.gif
kad ir kokioj temoj bediskutuotume, išvada prieinama viena-reikia tuoktis kad lengviau būtų turtą pasidalint biggrin.gif
Atsakyti
kiek mano aplinkoje skyresi poru, visos skyresi civilizuotai, nebuvo nei karu, nei karo kirviu ar kazkokiu dalybu, ir kadangi visos turejo vaiku, tai bustas likdavo moteriai su vaiku(-ais)
Papildyta:
QUOTE(wit @ 2011 05 24, 11:49)
o aš kur nors sakiau kad tai tinka tik vedusiems?
nesuprantama man ta gynybinė pozicija, kas ką berašytų iškart gynyba smile.gif
kad ir kokioj temoj bediskutuotume, išvada prieinama viena-reikia tuoktis kad lengviau būtų turtą pasidalint  biggrin.gif

Wit, gal tu mane ne taip supratai. as tik paklausiau, jokiu budu ne puoliau ar gyniausi. zodziu truputuka nesusikalbejom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kiwi13 @ 2011 05 24, 12:56)
kiek mano aplinkoje skyresi poru, visos skyresi civilizuotai, nebuvo nei karu, nei karo kirviu ar kazkokiu dalybu, ir kadangi visos turejo vaiku, tai bustas likdavo moteriai su vaiku(-ais)

Paradoksuali situacija, ta atsakykite man, kam reikalinga santuoka? Papunkciui, jei nesunku, isgryninkite minti, as jau visai susipainiojau.

Kokio velnio tos merginos SM uzverte temomis apie alimentus nemokancius vyrus, ar kad vyras paleido jas su vaikais basas, nes yra losejai, alkoholikai, mergisiai ir t.t. Logiskai mastant tokiu temu turi buti vienetai, o jos auga geometrine progresija... Keista ir tiek. Belieka tik pasidziaugti, kad dauguma civilizuotai skiriasi. Valio.
Atsakyti
Aš manau, kad klausimo "Kaip geriau gyventi - susidėjus ar ištekėjus?" kėlimas iš esmės yra klaidingas. Vienoms geriau taip, kitoms - kitaip. Kiekvienos (-o) asmeninis pasirinkimas ir niekas kitas iš šono to nuspręsti negali. Manyčiau, kur kas prasmingiau diskutuoti apie toleranciją arba netoleranciją kitos barikadų pusės atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2011 05 24, 13:11)
Aš manau, kad klausimo "Kaip geriau gyventi - susidėjus ar ištekėjus?" kėlimas iš esmės yra klaidingas. Vienoms geriau taip, kitoms - kitaip. Kiekvienos (-o) asmeninis pasirinkimas ir niekas kitas iš šono to nuspręsti negali. Manyčiau, kur kas prasmingiau diskutuoti apie toleranciją arba netoleranciją kitos barikadų pusės atžvilgiu.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 05 24, 13:07)
Paradoksuali situacija, ta atsakykite man, kam reikalinga santuoka? Papunkciui, jei nesunku, isgryninkite minti, as jau visai susipainiojau.

Kokio velnio tos merginos SM uzverte temomis apie alimentus nemokancius vyrus, ar kad vyras paleido jas su vaikais basas, nes yra losejai, alkoholikai, mergisiai ir t.t. Logiskai mastant tokiu temu turi buti vienetai, o jos auga geometrine progresija... Keista ir tiek. Belieka tik pasidziaugti, kad dauguma civilizuotai skiriasi. Valio.

Moonte, bet juk tas temas kuria ne tik sutuoktinės, bet ir sugyventinės.
Kaip pati mėgstat sakyt, čia ne nuo statuso, o nuo žmogaus dorumo priklauso g.gif
Atsakyti