QUOTE(keistuole @ 2011 02 25, 15:24)
ačiū
Dar man pasakykit, jei dvi dienas nemaitinau savo raugo ir nedėjau į šaldytuvą, tai kas jam galėjo atsitikt?
Vis galvojau nueisiu miltų nusipirkt, tai nekišau į šaldytuvą, bet vis tingėjau, taip ir atlaikiau vargšą alkaną dvi dienas.
Dabar nuėmiau ir išmečiau viršų, iškabininau didžiulį šaukštą iš vidurio ir pamaitinau, gal bus gerai
Ir man taip yra buve

nemaitinas isbuvo ir ilgiau prie 21,5 temp., bet jei tik pamatau per stiklo inda, kad pradeda sukrist-leistis, tai jau puolu maitint, ismakaluoju isimu dali ir pamaitinu miltais ir vandeniu, nieko, pakyla puikiai ir su kvietiniu taip pat.... Vakarais tureciau maitint, bet taip sutingsu

o kartais su mazium uzmiegu

ir labanakt raugo maitinimui
Papildyta:
QUOTE(virgonca @ 2011 02 25, 15:58)
kepejeles, dar noriu paklausti:
- kodel balta duona (na pvz tostams arba "duonos rutuliukai") po keliu dienu taip pradeda trupeti

nu tiek daug duonos issimeta per ta trupejima, ir nesvaru visur

kokios to trupejimo priezastys (pati duona tikrai minksta buna)?
- jei duonai tesla kildinti ir kepti tame paciame inde, pvz UltraPro is TW, tai jau aliejumi nereikia patepti, kad nepriliptu iskepta duonele?
ir siaip ar tas UltraPro is TW pasiteisino duonos kepimui?
aciu is anksto
Jus duoneles neismeskit, ypac baltos, taigi sumalus, turesit puikiu dziuveseliu karbonadui, kotletukams ir t.t.
Pries kildinima istepkit Ultra Pro sieneles aliejum, tada sudekit tesla ir jame kildinkit, sako, kad iskepa puikiai