Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Shatura @ 2011 02 25, 10:58)
Aš atsiprašau, bet grįšiu prie raugo gamybos. Aš čia pagalvojau. Kadangi mano namuose temperatūra nepastovi dėl kūrenimo (dieną iki 25, naktį kartais nukrenta net iki 14), mano keli bandymai buvo nesekmingi. Dasidėjo dar tai, kad dariau stiklainyje. Pagalvojau, kad tokiom sąlygom reikia daryti raugą plastikiniame inde. Galit pabandyti pridėti ranką prie stiklinio indo ir kitą ranką prie plastiko. Plastikas šiltesnis.

Man irgi nepavyksta užsiaugint raugo ax.gif namie irgi tokie pat temperatūros svyravimai g.gif du kartus rauga ispyliau.dar mastau gali but, kad per mazai as ji pamitinu, arba per retai. bet dariau pagal cia rasta berods Nataliuncik recepta smile.gif niekaip neprisiruošiu trečia karta pabandyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 25, 11:11)


keistuole, per mažai įdėjai raugo, reikia ~150g




ačiū 4u.gif
gi vis bijau, kad rūgštu nebūtų doh.gif


Dar man pasakykit, jei dvi dienas nemaitinau savo raugo ir nedėjau į šaldytuvą, tai kas jam galėjo atsitikt?

Vis galvojau nueisiu miltų nusipirkt, tai nekišau į šaldytuvą, bet vis tingėjau, taip ir atlaikiau vargšą alkaną dvi dienas.
Dabar nuėmiau ir išmečiau viršų, iškabininau didžiulį šaukštą iš vidurio ir pamaitinau, gal bus gerai unsure.gif
Atsakyti
kepejeles, dar noriu paklausti:
- kodel balta duona (na pvz tostams arba "duonos rutuliukai") po keliu dienu taip pradeda trupeti doh.gif nu tiek daug duonos issimeta per ta trupejima, ir nesvaru visur doh.gif kokios to trupejimo priezastys (pati duona tikrai minksta buna)?

- jei duonai tesla kildinti ir kepti tame paciame inde, pvz UltraPro is TW, tai jau aliejumi nereikia patepti, kad nepriliptu iskepta duonele?
ir siaip ar tas UltraPro is TW pasiteisino duonos kepimui?
aciu is anksto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virgonca: 25 vasario 2011 - 16:00
QUOTE(keistuole @ 2011 02 25, 13:24)
ačiū  4u.gif
gi vis bijau, kad rūgštu nebūtų  doh.gif
Dar man pasakykit, jei dvi dienas nemaitinau savo raugo ir nedėjau į šaldytuvą, tai kas jam galėjo atsitikt?

Vis galvojau nueisiu miltų nusipirkt, tai nekišau į šaldytuvą, bet vis tingėjau, taip ir atlaikiau vargšą alkaną dvi dienas.
Dabar nuėmiau ir išmečiau viršų, iškabininau didžiulį šaukštą iš vidurio ir pamaitinau, gal bus gerai  unsure.gif

Viskas bus gerai wink.gif AŠ savo raugą atgaivinau po 4sav nemaitinimo (laukytas šaldytuve). Ir ATSIGAVO smile.gif Gerai, kad nepaskubėjau išmest smile.gif
Atsakyti
dekoju lagunai uz issamia informacija 4u.gif as irgi kolkas tik skaitau, aiskinuosi bet dar nedrystu kepti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 25, 15:24)
ačiū  4u.gif
Dar man pasakykit, jei dvi dienas nemaitinau savo raugo ir nedėjau į šaldytuvą, tai kas jam galėjo atsitikt?

Vis galvojau nueisiu miltų nusipirkt, tai nekišau į šaldytuvą, bet vis tingėjau, taip ir atlaikiau vargšą alkaną dvi dienas.
Dabar nuėmiau ir išmečiau viršų, iškabininau didžiulį šaukštą iš vidurio ir pamaitinau, gal bus gerai  unsure.gif

Ir man taip yra buve blush2.gif nemaitinas isbuvo ir ilgiau prie 21,5 temp., bet jei tik pamatau per stiklo inda, kad pradeda sukrist-leistis, tai jau puolu maitint, ismakaluoju isimu dali ir pamaitinu miltais ir vandeniu, nieko, pakyla puikiai ir su kvietiniu taip pat.... Vakarais tureciau maitint, bet taip sutingsu blush2.gif o kartais su mazium uzmiegu doh.gif ir labanakt raugo maitinimui verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(virgonca @ 2011 02 25, 15:58)
kepejeles, dar noriu paklausti:
- kodel balta duona (na pvz tostams arba "duonos rutuliukai") po keliu dienu taip pradeda trupeti  doh.gif  nu tiek daug duonos issimeta per ta trupejima, ir nesvaru visur  doh.gif  kokios to trupejimo priezastys (pati duona tikrai minksta buna)?

- jei duonai tesla kildinti ir kepti tame paciame inde, pvz UltraPro is TW, tai jau aliejumi nereikia patepti, kad nepriliptu iskepta duonele?
ir siaip ar tas UltraPro is TW pasiteisino duonos kepimui?
aciu is anksto

Jus duoneles neismeskit, ypac baltos, taigi sumalus, turesit puikiu dziuveseliu karbonadui, kotletukams ir t.t. 4u.gif
Pries kildinima istepkit Ultra Pro sieneles aliejum, tada sudekit tesla ir jame kildinkit, sako, kad iskepa puikiai thumbup.gif
Atsakyti
keistuole,viskas bus gerai

virgonca,Ultra Pro niekuo netepiau, nei duoną, nei batoną kepdama, tik pritraukė kai kepiau pyragą doh.gif o kad balta duona netrupėtu, sumažinkit mielių kiekį


Atsakyti
NU ką kepėjėlės, prisiduodu. Šiandien ryte startavo mano duona dublis Nr. 2 - vien ruginė. Šį kartą su raugu viskas gerai buvo, taigi plikinį pasiruošiau iš vakaro. Pagal receptą ten rašo laikyti 12 val. Laikiau beveik 24 val, nes mažokai kilo mano akim žiūrint. Lygiai taip pat ilgiau laikiau jau užmaišytą duoną.Pagal receptą 3-5 val. aš laikiau apie 8 val. Kadangi ryte tik įdėjau kepti su instrukcijom ką daryti po to, tai grįžusi radau tik pusę kepalo biggrin.gif Šiaip duona drėgnoka, bet tikrai ne košė viduj, rūgštoka šiek tiek. Bet to ir tikėjausi. Dabar jau gryninsiu receptą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2011 02 25, 18:11)
NU ką kepėjėlės, prisiduodu. Šiandien ryte startavo mano duona dublis Nr. 2 - vien ruginė. Šį kartą su raugu viskas gerai buvo, taigi plikinį pasiruošiau iš vakaro. Pagal receptą ten rašo laikyti 12 val. Laikiau beveik 24 val, nes mažokai kilo mano akim žiūrint. Lygiai taip pat ilgiau laikiau jau užmaišytą duoną.Pagal receptą 3-5 val. aš laikiau apie 8 val. Kadangi ryte tik įdėjau kepti su instrukcijom ką daryti po to, tai grįžusi radau tik pusę kepalo  biggrin.gif Šiaip duona drėgnoka, bet tikrai ne košė viduj, rūgštoka šiek tiek. Bet to ir tikėjausi. Dabar jau gryninsiu receptą smile.gif

Tai VALIO thumbup.gif Nors jei liko puse kepalo reikia receptą tobulinti g.gif lotuliukas.gif Va kai neliks nė kriaukšlelės thumbup.gif Juokauju aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 24, 23:58)
Kaip keista, kad jums pelyja. Pas mane viska pelyja, vonia, rūbai, batai, o raugas puikiausiai laikos (tfu tfu tfu )

pirma kart man taip doh.gif ruginis nepelijo schmoll.gif perkėliau vakar i kita indą dalį raugo nu ir tfutfutfu - gražus, burbuliuojantis be pelėsio smile.gif
Užmaišiau sąstingio batona - nifiga tešla nepakilo doh.gif nu labai biški doh.gif suformavau batončikus - kildinu, žiūrėsiu kas ten iškils doh.gif numačius ryt cezario salotas daryt tai gal bent kubeliam tiks lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 25, 11:11)
Nerutė, jei 170g imi tada dėk mažiau 100g miltų 70g vandens  mirksiukas.gif

niu taip net neskaicius padariau 4u.gif tiesa as 70 ml skaiciavau, gramu jauciu but buve daugiau ml unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutė: 25 vasario 2011 - 21:24
man tie batonai su raugu neskanus nors tu ka..kazkokie keisti doh.gif g.gif va geriau jau italiska ciabata ax.gif ar prancuziski bagetai, kur reikai tesla laikyti saldytuve 12val. buna ir poreti graziai, ir siaip skanu...
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 02 25, 22:27)
man tie batonai su raugu neskanus nors tu ka..kazkokie keisti  doh.gif g.gif va geriau jau  italiska ciabata  ax.gif ar prancuziski bagetai, kur reikai tesla laikyti saldytuve 12val. buna ir poreti graziai, ir siaip skanu...

plačiau prašome 4u.gif

kepa mano plytukės doh.gif nekyla net orkaitėj sad.gif mesiu kvietinį raugą lauk... o ryt teks pirkti duonos baltos... nespėsiu išsikepti sad.gif
Atsakyti