Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas -5

QUOTE(F @ 2011 02 23, 12:52)
O kuo psichiatras gali padėti suaugusiajam su AS ?

nemanau, kad tai tik AS, manau yra ir taisytinų dalykų
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 19:20)
negalima teigti kad TIKRAI - deja, nevisada ji atsiranda blush2.gif

Na pagalbos aišku,kad reikia... Bet aš galvoju,kad tie čia paminėti vaikučiai tai prasilauš g.gif
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 02 23, 19:38)
Na pagalbos aišku,kad reikia... Bet aš galvoju,kad tie čia paminėti vaikučiai tai prasilauš g.gif

visko gali but - bet gali ir nebut - tai neprognozuojama unsure.gif
Atsakyti
mergaitės, labai reikia jūsų patarimų ir minčių

Šiandien man paskambino spec pedagogė dėl modifikuotos programos. kabina makaronus kaip tik gali ir moka doh.gif penktadienį susitikimas su ja ir direktore. man jau trūksta žodžių kuriais galėčiau pasakyti tai ką galvoju doh.gif nes nuėjus išsiuntinėsiu jaučiu visas kur karaliai pėsti vaikšto doh.gif

svarstau ar nereikia pafilmuot to pokalbio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 20:13)

Šiandien man paskambino spec pedagogė dėl modifikuotos programos. kabina makaronus kaip tik gali ir moka doh.gif  penktadienį susitikimas su ja ir direktore. man jau trūksta žodžių kuriais galėčiau pasakyti tai ką galvoju doh.gif  nes nuėjus išsiuntinėsiu jaučiu visas kur karaliai pėsti vaikšto doh.gif

as klausiau destytojo, Siauliu PPT ten prie vyresniu (nzn tiklsiai pareigu) - kaip tik paskaita buvo apie tai - tai sake kad tevams nesutinkant neturi teises adaptuot ar modifikuot - tai turi but trisale sutartis - tevu, pedagogu ir pacio vaiko priziurint PPT, jie turi pateikt rekomendacijas kiekvienai pusei - ka ir kaip turi daryti - kad vaikui sektusi geriau - bet ir pati turi teikt pasiulymus ir prisiimt atsakomybe, dali pareigu, rupescio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 17:49)
nebek - ji pamidorais neuzmetys - tik israsys recepta kokiems vaistams ar papildams lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 19:20)
kaip supratau aš klystu smile.gif  ačiū dievui smile.gif  papasakok daugiau kas ten vyksta ar ten galima apsilankyt bet kada ar tik per paskirtus susitikimus? kaip įstoti?

Oficialiai dar vis neiteisinta si asociacija, uztai nelabai ir info kokia skelbiama. Bet susirinkimai vis tiek vyksta, galima atvaziuoti, galima pasiskambinti psichologei - ji ten viska zino ir yra pagrindinis zmogus, aplink kuri viskas sukasi, ir viska papasakotu smulkiau. Tik kad kol kas nera ka per daug pasakoti - vis dar laukiame dokumentu. Jau gal bus popieriai iki sekancio susirinkimo, kai nuvaziuosime, suzinosim. Jei nori kontaktu, galiu i az imesti psichologes tel.nr. ir emaila.

QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 20:13)

Šiandien man paskambino spec pedagogė dėl modifikuotos programos. kabina makaronus kaip tik gali ir moka doh.gif  penktadienį susitikimas su ja ir direktore. man jau trūksta žodžių kuriais galėčiau pasakyti tai ką galvoju doh.gif  nes nuėjus išsiuntinėsiu jaučiu visas kur karaliai pėsti vaikšto doh.gif

bigsmile.gif jei tik yra tokia galimybe - pafilmuok thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 20:20)
as klausiau destytojo, Siauliu PPT ten prie vyresniu (nzn tiklsiai pareigu) - kaip tik paskaita buvo apie tai - tai sake kad tevams nesutinkant neturi teises adaptuot ar modifikuot - tai turi but trisale sutartis - tevu, pedagogu ir pacio vaiko priziurint PPT, jie turi pateikt rekomendacijas kiekvienai pusei - ka ir kaip turi daryti - kad vaikui sektusi geriau - bet ir pati turi teikt pasiulymus ir prisiimt atsakomybe, dali pareigu, rupescio rolleyes.gif

va to aš ir noriu, kad būtų priimti mano pasiūlymai ir neabejotinai tai prisiimu, gal žinai ar jau įsigaliojo naujas spec.ugdymo įstatymas? ir kur jį rast?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 20:22)
va to aš ir noriu, kad būtų priimti mano pasiūlymai ir neabejotinai tai prisiimu, gal žinai ar jau įsigaliojo naujas spec.ugdymo įstatymas? ir kur jį rast?

tu cia apie nauja klasifikacija sutrikimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 20:25)
tu cia apie nauja klasifikacija sutrikimu g.gif

nežinau, girdėjau kad kažkas tam įstatymė keitėsi, bet nerandu tų pakeitimų niekur doh.gif gal kartais sakau jau nebeturiu tokios tesės dalyvaut savo vaiko ugdymo procese g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 20:31)
nežinau, girdėjau kad kažkas tam įstatymė keitėsi, bet nerandu tų pakeitimų niekur doh.gif  gal kartais sakau jau nebeturiu tokios tesės dalyvaut savo vaiko ugdymo procese g.gif

turi turi tu teisiu mirksiukas.gif
nauja klasifikacija turi but patvirtinta - na turejo pernai, bet siemet jau zadejo galutinai - ir ten kazkas del modifikuoto - adaptuoto keites - nebebus ju visai - o bus individualizuota - ar kazkaip panasiai - tas pats sss, tik kitoje saujoje unsure.gif . kiek supratau - siekia nebeskirstyt vaiku i modifikuota ir adaptuota - nes kazkaip su mod dirba, o adaptuoti numeta atsakomybe g.gif - dabar vaikams bus sudaromos individualios programos (nu esme kazkokia tokia) - bet tai neptavirtinta kol kas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 02 23, 20:21)
lotuliukas.gif
Oficialiai dar vis neiteisinta si asociacija, uztai nelabai ir info kokia skelbiama. Bet susirinkimai vis tiek vyksta, galima atvaziuoti, galima pasiskambinti psichologei - ji ten viska zino ir yra pagrindinis zmogus, aplink kuri viskas sukasi, ir viska papasakotu smulkiau. Tik kad kol kas nera ka per daug pasakoti - vis dar laukiame dokumentu. Jau gal bus popieriai iki sekancio susirinkimo, kai nuvaziuosime, suzinosim. Jei nori kontaktu, galiu i az imesti psichologes tel.nr. ir emaila.
bigsmile.gif jei tik yra tokia galimybe - pafilmuok thumbup.gif

Nu va dabar aiškiau, o ir tinklapį jau atsakė mačiau, o į susitikimus važinėt tikrai neturiu galimybės, nei laiko nei finansų atžvilgiu schmoll.gif todėl būtų labai gerai bendrauti forume, tik gyvybės ten mažoka verysad.gif o gal prezidentė galėtų čia prisijungti TAVAS vardu? būtų tiesiog super thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 20:35)
turi turi tu teisiu mirksiukas.gif
nauja klasifikacija turi but patvirtinta - na turejo pernai, bet siemet jau zadejo galutinai - ir ten kazkas del modifikuoto - adaptuoto keites - nebebus ju visai - o bus individualizuota - ar kazkaip panasiai - tas pats sss, tik kitoje saujoje unsure.gif . kiek supratau - siekia nebeskirstyt vaiku i modifikuota ir adaptuota - nes kazkaip su mod dirba, o adaptuoti numeta atsakomybe g.gif  - dabar vaikams bus sudaromos individualios programos (nu esme kazkokia tokia) - bet tai neptavirtinta kol kas unsure.gif

nu irą ptingai gal masto g.gif jei tik dar blogiau nebus g.gif
Papildyta:
ir dar ar gali vaikas turėti mokytojo padėjėją, kai mokosi pagal modifikuotą programą????
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 20:49)
ir dar ar gali vaikas turėti mokytojo padėjėją, kai mokosi pagal modifikuotą programą????

zinok nzn sito - cia sprendzia pagal individualius atvejus - jei to reikia - gali, jei ner lesu - tai galima siulyt savo, kaip mamos paslaugas arba samdyt paciai kazka - nu zodziu turi buti derybos ir priimami visiems priimtini sprendimai vaiko labui - beje reikia ir su paciu vaiku tartis, o ne sprest jam uz akiu (va sita jis mums kale nuolat i galva, ir to nedaryma labai kritikavo) blush2.gif
Atsakyti