Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas -5

Serga MB verysad.gif Gripas matyt unsure.gif Aukšta temperatūra. Skambinau mamai ir prašiau, kad pasiliktų J nakčiai (paėmė iš darželio ir planavo parvesti į namus), o ryte į daržiuką nuvestų atgal. Jau tikėjaus, kad vaikis pakels škandalą, kad namo jo neveda (kai nori namo, atsisėda koridoriuje ant mažos kėdutės, pradeda batus dėlioti ir dar į spintą lenda striukės) ir be perstojo zirzdamas kartoja"noju mamo" (noriu namo).
Mama sako: "mes jau miegam" blink.gif Sakė, atsisėdo ant lovos, pasiėmė pižamą ir sakė "noju aaaa". 19 val. g.gif Labai tikiuosi, kad čia rimtai jis to miego norėjo, o ne koks gripas kabinasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 21:06)
zinok nzn sito - cia sprendzia pagal individualius atvejus - jei to reikia - gali, jei ner lesu - tai galima siulyt savo, kaip mamos paslaugas arba samdyt paciai kazka - nu zodziu turi buti derybos ir priimami visiems priimtini sprendimai vaiko labui - beje reikia ir su paciu vaiku tartis, o ne sprest jam uz akiu (va sita jis mums kale nuolat i galva, ir to nedaryma labai kritikavo) blush2.gif

jei aš tarsiuos su juo tai jo sprendimas bus visai neit į mokyklą g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttela @ 2011 02 23, 18:28)
Jeigu jau taip leidziam sau reikst savo nuomones, tai man labai daznai atrodo, kad P.Sviesioji turi labai daug autistisku bruozu... Labai daznai nesupranta, ka jai nori pasakyt kiti zmones.. . Visi kvaili, tik ji viena protinga umn.gif

Ir ka jus man norit pasakyti? Kad 90 proc. autistu pabaigs vidurine mokykla ir suras sau darba? Ikur seima ir tures vaiku? g.gif

Jusu zuikis ne visuomet bus zuikiukas. Po N metu jis isaug i DIIIIdeli ZUIKI, su kuriuo reikes tvarkytis jums. Ir patikekit, sio DIIIIdelio ZUIKIO norais teks paisyti vien tik del to, kad tam tikru momentu jis jus praaugs ir tures jegu daugiau uz jus.

Sekmes ir toliau gyventi savo iliuziju pasaulyje.
Papildyta:
QUOTE(linabalt @ 2011 02 23, 21:21)
lotuliukas.gif

Pasitikrinkit genus folatinio ciklo.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 23, 21:28)

lotuliukas.gif Tik man ar visoms mamoms?
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 02 23, 21:41)

sita matyt suzinosi pagerus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 02 23, 21:41)

lotuliukas.gif
Nu taip... sunku nepykti ar nesijuokti, bet mes akivaizdžiai bendraujam su neįgaliu žmogum, todėl ir rašiau, kad keičiu nuomonę.
matyt mūsų vaikai taip pat atrodo kitiems verysad.gif ir tikrai labai sunku toleruoti ir priimti tokį koks jis yra, kai tai nėr tavo vaikas verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 23, 21:49)
lotuliukas.gif
Nu taip... sunku nepykti ar nesijuokti, bet mes akivaizdžiai bendraujam su neįgaliu žmogum, todėl ir rašiau, kad keičiu nuomonę.
matyt mūsų vaikai taip pat atrodo kitiems verysad.gif  ir tikrai labai sunku toleruoti ir priimti tokį koks jis yra, kai tai nėr tavo vaikas verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Na taip. Tik mano vaikas pats supranta, kad labai stipriai skiriasi nuo kitu zmoniu, ir kad jam reikalinga gydytoju pagalba bei prieziura. O cia... nezino ir zinoti nenori g.gif Aisku, tai suprantama, juk seniau poziuris i sitokias ligas buvo toks, kad ju nesinoredavo tureti ar pripazinti, kad turi. Ir dabar dar garbes nedaro diagnoze autizmas ar AS, nes tai reiskia problemas ne vien del isskirtinumo, bet ir del pacios diagnozes egzistavimo. Galbut del to Sviesioji ir savo vaika taip labai stengiasi ir tikisi isgydyti - nes jaucia diskomforta del jo kitoniskumo. Motiniskas instinktas vercia traukti vaika is "bedos". Kaip ir naturalu. Tik negerai, kai noras isgydyti vaika virsta manija, ir mama to nenori suvokti... Itariu, kad vaikas per papildus ir tyrimus nebeturi laiko pabuti su mama akis i aki - be terapiju, be dresuros, be pastangu ji isgydyti.. Tiesiog - pabuti salia mamos nieko neveikiant ir nejauciant mamos itampos del to, kad jos maziukas "netaisyklingas". Bent jau is Sviesiosios postu susidaro toks ispudis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 23 vasario 2011 - 22:12
QUOTE(linabalt @ 2011 02 23, 22:11)
Itariu, kad vaikas per papildus ir tyrimus nebeturi laiko pabuti su mama akis i aki - be terapiju, be dresuros, be pastangu ji isgydyti.. Tiesiog - pabuti salia mamos nieko neveikiant ir nejauciant mamos itampos del to, kad jos maziukas "netaisyklingas". Bent jau is Sviesiosios postu susidaro toks ispudis...

patikslinsiu - ne vaikas - o abu vaikai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 23, 21:28)

o kas tai yra? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 02 23, 22:11)
Na taip. Tik mano vaikas pats supranta, kad labai stipriai skiriasi nuo kitu zmoniu, ir kad jam reikalinga gydytoju pagalba bei prieziura. O cia... nezino ir zinoti nenori g.gif Aisku, tai suprantama, juk seniau poziuris i sitokias ligas buvo toks, kad ju nesinoredavo tureti ar pripazinti, kad turi. Ir dabar dar garbes nedaro diagnoze autizmas ar AS, nes tai reiskia problemas ne vien del isskirtinumo, bet ir del pacios diagnozes egzistavimo. Galbut del to Sviesioji ir savo vaika taip labai stengiasi ir tikisi isgydyti - nes jaucia diskomforta del jo kitoniskumo. Motiniskas instinktas vercia traukti vaika is "bedos". Kaip ir naturalu. Tik negerai, kai noras isgydyti vaika virsta manija, ir mama to nenori suvokti... Itariu, kad vaikas per papildus ir tyrimus nebeturi laiko pabuti su mama akis i aki - be terapiju, be dresuros, be pastangu ji isgydyti.. Tiesiog - pabuti salia mamos nieko neveikiant ir nejauciant mamos itampos del to, kad jos maziukas "netaisyklingas". Bent jau is Sviesiosios postu susidaro toks ispudis...

drinks_cheers.gif baisu ir gaila tų vaikų, kad tik su savo "valymu" kokių dar ligų neprišauktų jiem doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2011 02 23, 22:22)
o kas tai yra?  unsure.gif

kažin ar tokie egzistuoja lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Senokai jus paskaitau, nes mano didysis berniukas(jam tuoj 16), šalia visų kitų bėdų turi ir autizmą. Visada buvo malonu jus skaityto, na o šiandien blink.gif Aš pasibaisėjau.
Sviesioji yra beveik teisi. Vienetai, tik tie kurių AS ar kitos autizmo formos yra lengvos, tik tie gyvens kažką panašaus į normalų gyvenimą, su kitais bus labai sunku. Bet...Sviesioji, gal nereikia griauti niekam iliuzijų. Šitos išvados, daugelis iš čia esančių,prieis pačios, kad ir kaip tai liūdnai skambėtų.
Reikia ne svaičioti apie stebuklingus vaikus, o susitaikyti su vaiko liga ir tada nagais ir ragais plėšti iš gyvenimo viską ir dar daugiau. Kai serga vaikas- serga visa šeima. Todėl ir piktos visos mes čia.
Na, o dabar diagnozę nustatykit man.
Atsakyti
Diagnoze ir papildu paskyrima siame forume is vienos posto tesugeba nustatyti vienintele Sviesioji mirksiukas.gif - taip kad nesitikekit 4u.gif
sios dienos "tema" - nera puolimas uz vienkartini posta - tiesiog visos bendrai stengemes "nepastebeti", "ignoruoti" jos issukius, zeminimus, menkinimus ir pan, galu gale pratruko unsure.gif

As nepriestarauju, sutinku (manau ir kitos mergaites) - kad yra atveju, kai vaiko ateitis spec istaiga... Nu bet sorry - ar kas nors zino procenta visu, kuriems buvo diagnozuotas autizmas visiskai nesugebanciu pasirupint savimi, bent minimaliai? kiek tokiu yra? g.gif
Manau kad anksciau procentas turejo buti didesnis - nes vaikai nebuvo lavinamu, ugdomi - jie tiesiog buvo uzdaromi, atskiriami - deja, to nieks nebepakeis, is istorijos neisbrauks... Musu vaikai tobuleja - kas maziau, kas daugiau - bet zingsniuoja i prieki - nu nera jie beviltiski - gal profesoriais netaps - bet zmones bus cool.gif , tikiuos kol mes uzaugsim - pasikeis kazkiek ir teisine puse, parama, pagalba wub.gif

Kas mums belieka, auginant tokius vaikus? nuleist rankas? atiduot kam nors ir pamirst kad toks buvo? o gal pavedus iki upes nuskandint? Ka jus siulot? sedet ir verkt - ar TIKET vaiku, jo nors ir miglota - bet ATEITIMI rolleyes.gif

o gal atimt is vaiko tai - kas jam liko - kazkokia minimali vaikyste (gal minimali tik musu supratimu g.gif ) - ir tasyt per daktarus (nuolat juos keikiant ir apvadinant), atlikinet milijona tyrimu, ir gydyt, gydyt nuo nesamu ligu, kist bile ka, kad tik pabandyt ji padaryt tokiu - kokie yra visi unsure.gif
Atsakyti