Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas -5

QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 10:19)
o kam tau tai? neturi kur energijos eikvot? nepaprasciau butu eit i kita klase, kita mokykla g.gif

siaip pagalvok logiskai - kas ja gali priverst? kas bus is tos prievartos? ka tu laimesi? g.gif

nežinau, aš jau nieko nežinau... pavargau aš nuo to.... o kodėl tu manai, kad kitoj mokykloj nebus tas pats????
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 10:29)
nežinau, aš jau nieko nežinau... pavargau aš nuo to.... o kodėl tu manai, kad kitoj mokykloj nebus tas pats????

manau, as nepulciau vaiko kilot - bet eiciau kalbet su mokytojais - juk tas darbas, supratimas - individuali savybe - vienam dzin ant tavo vaiko - kitas is prigimties mokytoiskas ir is visu jegu stengsis del jo mirksiukas.gif
Gal as neteisi - bet niekur nekovojau del vaiku geroves - jei matau kad ten blogai - atsitraukiu ir ieskau kur jiems geriau - per prieverta mielas nebusi blush2.gif

antra vertus - gal istikro tavo vaikui per sunku butu MP - juk mokytoja klaseje turi virs 20 mokiniu ir negali tiek laiko skirti individualiam darbui blush2.gif
ko tu sieki ja priverst? ko tu reikalauji? kokie tavo tikslai - paaiskink placiau jei nesunku g.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 02 25, 21:47)
Kokios mazdaug kainos toje klinikoje (vaikams)? Ju puslapyje nerandu kainorascio ax.gif

Štai čia kainoraštis: http://www.neodenta....cid.482,lang.lt
Maniškei užplombavo vieną mažulytę skylutę. Gręžt nereikėjo, užteko pakrapštymo. Už viską buvo 40Lt.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 10:37)
manau, as nepulciau vaiko kilot - bet eiciau kalbet su mokytojais - juk tas darbas, supratimas - individuali savybe - vienam dzin ant tavo vaiko - kitas is prigimties mokytoiskas ir is visu jegu stengsis del jo mirksiukas.gif
Gal as neteisi - bet niekur nekovojau del vaiku geroves - jei matau kad ten blogai - atsitraukiu ir ieskau kur jiems geriau - per prieverta mielas nebusi blush2.gif

antra vertus - gal istikro tavo vaikui per sunku butu MP - juk mokytoja klaseje turi virs 20 mokiniu ir negali tiek laiko skirti individualiam darbui blush2.gif
ko tu sieki ja priverst? ko tu reikalauji? kokie tavo tikslai - paaiskink placiau jei nesunku g.gif

siekiu, kad jis būtų mokomas to ko nemoka, o ne darytų tik tai ką moka, pvz ne tik sudėt ir atimt, o ir spręsti salyginius uždavinius, lygtis ir pan. Jam tiesiog vaikui atsibido tą patį per tą patį daryt. ar mokintis kokį eilėraštuką mintinai, tegul tik 1 ar 2 posmus, bet kad būtų lavinama atmintis, kad būtų mokomas savarankiškumo (pačiam perskaityti užduotį, namuose jis tai puikiai daro, o mokykloj jam net neduoda tokio šanso), kad nebūtų mažinamos skaitymo užduotys (nesuprantu kaip galima išmokti skaityti to nedatant schmoll.gif ), kad nebūtų naudojama skaičiavimo mašinėlė. ir pan. visa tai jis tikrai gali, tik su salyginiais užd. labai jam sunku verysad.gif o pasak jos ko norėsiu to ir mokysiu ir niekas manęs neprivers doh.gif

davė palyginimui ką sprendžia jo klasiokai (tipo pažiūrėk koks jis pas tave atsilikėlis doh.gif ) tai bandysim išspręs ar mum gausis kai grįš iš močiutės cool.gif

Dar vienas įdomus faktas, jau prasidėjo antras pusmetis, o man taip niekas ir neatsako ar mano vaikas anglų kalbos mokomas pagal adaptuotą ar pagal BP doh.gif ir iš šito susirinkimo išėjom be atsakymo doh.gif
Atsakyti
Cezi, o tu nenoretum pasiimt vaiko, tu uzduociu kurias jis gali padaryt, bet nepadaro anot mokytojos, pasikviest pacia mokytoja ir nueit i PPT - pokalbiui bendram. Nors su tokiu mokytojos nusistatymu - kad jis atsilikelis - nemanau kad labai pakovosi... As ko gero ieskociau zmogaus - kuris sutiktu su mano ugdymo planais, gi jei jau neiseina klaseje - gali namie uzduot daugiau - pati pasedeum kartu, arba gal jam pagalbos pamokoje daugiau reikia - gal gerai butu jei su juo kas pamokoje sedetu ir jam gelbetu - gal tada mokytojos poziuris pasikeistu g.gif

o ka sako direktorius i tokia situacija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 11:32)
Cezi, o tu nenoretum pasiimt vaiko, tu uzduociu kurias jis gali padaryt, bet nepadaro anot mokytojos, pasikviest pacia mokytoja ir nueit i PPT - pokalbiui bendram. Nors su tokiu mokytojos nusistatymu - kad jis atsilikelis - nemanau kad labai pakovosi... As ko gero ieskociau zmogaus - kuris sutiktu su mano ugdymo planais, gi jei jau neiseina klaseje - gali namie uzduot daugiau - pati pasedeum kartu, arba gal jam pagalbos pamokoje daugiau reikia - gal gerai butu jei su juo kas pamokoje sedetu ir jam gelbetu - gal tada mokytojos poziuris pasikeistu g.gif

o ka sako direktorius i tokia situacija rolleyes.gif

jis turi mokytojo padėjėją! o dėl namų darbų tu teisi aš nekartą prašiau, kad jei nesusitvarkot klasėj užduokit ND, bet bergždžiai verysad.gif

aš ketinu pafilmuot kaip mes sprendžiam namie ir tada žiūrėsim

O dirikė doh.gif aš be žodžių doh.gif klausiau pas ją ar jum atrodo normalu, kad toj vietoj kur turi būt tėvų parašas yra prierašas NESUTINKU ir vis tiek vykdomas toks ugdymas be jokios reakcijos į prierašą???? atsakymo neišgirdau doh.gif ir reakcijos jokios doh.gif ji aplamai ten sėdėjo kaip šešėlis ir visai neketino net įsiterpti ar ką nors spresti, diskusija vyko tik tarp mūsų ir mok. bei spec.pedagogės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 26 vasario 2011 - 11:44
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 11:39)
jis turi mokytojo padėjėją! o dėl namų darbų tu teisi aš nekartą prašiau, kad jei nesusitvarkot klasėj užduokit ND, bet bergždžiai verysad.gif

aš ketinu pafilmuot kaip mes sprendžiam namie ir tada žiūrėsim

o tai tas padejejas ka? palaiko kad reik sunkint vaiko uzduotis ar kad ne? Nesuprantu kaip taip buna - nu yra zmoniu, kurie kai isitikina- neperkalbesi doh.gif , tada tikrai nebegaisciau laiko - ir ieskociau kito mokytojo blush2.gif pradziai eiciau be vaiko, papasakociau apie ji, paskui uzpirkciau kokia val pas ta mokytoja individualiam darbui - kad ji isitinikntu ko imasi ir tada jau perkelciau blush2.gif - nu o ka laimesi - kai zmogus zino ir isitikines kad jo nepriversi ir pan - nervai jums, jai ir aisku paciam vaikui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 11:48)
o tai tas padejejas ka? palaiko kad reik sunkint vaiko uzduotis ar kad ne? Nesuprantu kaip taip buna - nu yra zmoniu, kurie kai isitikina- neperkalbesi doh.gif , tada tikrai nebegaisciau laiko - ir ieskociau kito mokytojo blush2.gif  pradziai eiciau be vaiko, papasakociau apie ji, paskui uzpirkciau kokia val pas ta mokytoja individualiam darbui - kad ji isitinikntu ko imasi ir tada jau perkelciau blush2.gif  - nu o ka laimesi - kai zmogus zino ir isitikines kad jo nepriversi ir pan - nervai jums, jai ir aisku paciam vaikui doh.gif

nu jei jis palaikytų, tai jam reiktų dirbt mirksiukas.gif o dabar gali šalia pasėdėt

be aš nevadinčiau to sunkinimu, o greičiau keitimu. Nu isivaizduok jei tu pusę metų tik veidrodžius valytum kasdien ar tikrai nenorėtum laikas nuo laiko langus pavalyt, grindis ar dulkes???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 26 vasario 2011 - 11:58
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 11:39)
O dirikė doh.gif  aš be žodžių doh.gif  klausiau pas ją ar jum atrodo normalu, kad toj vietoj kur turi būt tėvų parašas yra prierašas NESUTINKU ir vis tiek vykdomas toks ugdymas be jokios reakcijos į prierašą???? atsakymo neišgirdau doh.gif  ir reakcijos jokios doh.gif ji aplamai ten sėdėjo kaip šešėlis ir visai neketino net įsiterpti ar ką nors spresti, diskusija vyko tik tarp mūsų ir mok. bei spec.pedagogės

tai ka jus dar veikiat tokioje mokykloje???? As kiek esu ejus del savo dickio - reakcija visad buvo kazkokia - ar tai bando mane itikint, kad taip reikia (ejau - kad vaikas nedaro kuno kulturos pamoku - jis neprivalo sedet sporto saleje, o as leidziu jam eit namo ir tu pamoku neteisinsiu jokiais rasteliais, nes jam sergant - nevedu pas gydytojus, gydau pati, ir sprendziu kiek jam daryt ta kuno kultura ir kiek ne - o kad jis sedetu ir nieko neveiktu, kai daznai nespeja gryzes pavalgyt turi begt i muzikos mokykla - as neleidziu), paskui prieinam prie bendru kompromisu - as parasau mokytojui rasteli - kad zinau, jog vaikas eina namo vietoje kuno kulturos ir nedalyvauja pamokoje... Nu reakcija turi but - gi ne kalejimas - o mokykla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 11:54)
tai ka jus dar veikiat tokioje mokykloje???? As kiek esu ejus del savo dickio - reakcija visad buvo kazkokia - ar tai bando mane itikint, kad taip reikia (ejau - kad vaikas nedaro kuno kulturos pamoku - jis neprivalo sedet sporto saleje, o as leidziu jam eit namo ir tu pamoku neteisinsiu jokiais rasteliais, nes jam sergant - nevedu pas gydytojus, gydau pati, ir sprendziu kiek jam daryt ta kuno kultura ir kiek ne - o kad jis sedetu ir nieko neveiktu, kai daznai nespeja gryzes pavalgyt turi begt i muzikos mokykla - as neleidziu), paskui prieinam prie bendru kompromisu - as parasau mokytojui rasteli - kad zinau, jog vaikas eina namo vietoje kuno kulturos ir nedalyvauja pamokoje... Nu reakcija turi but - gi ne kalejimas - o mokykla doh.gif

kita mokykla mum nelabai patogu, ten reiks važiuot autobusu, o aš nevisai tikra kad jis neįsės į kokį kitą doh.gif o ir tai, kad jis nesiorientuoja laike, tai jei nespės į autobusą, tai reiks laukt ir pan. o svarbiausia, kad nesu tikra, kad ten bus kitaip, nors direktorė ten tikrai protingesnė, ir daug. Rimtari svarstau tokią galimybę, gal kitais metais taip ir padarysim g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 12:04)
kita mokykla mum nelabai patogu, ten reiks važiuot autobusu, o aš nevisai tikra kad jis neįsės į kokį kitą doh.gif o ir tai, kad jis nesiorientuoja laike, tai jei nespės į autobusą, tai reiks laukt ir pan. o svarbiausia, kad nesu tikra, kad ten bus kitaip, nors direktorė ten tikrai protingesnė, ir daug. Rimtari svarstau tokią galimybę, gal kitais metais taip ir padarysim g.gif

nu as nuvezciau tokiu atveju - arba auklytei kokiai pamokeciau kad palydetu (jei ner galimybes paciai) ir bandyciau jau dabar, bent apsiuostyt su mokytojom tu klasiu, paklausinet ka jos mano apie kitoki vaika. blush2.gif

kelintokas tavo berniukas? Zinok su pradinukem dar susitarsi - o kas bus kai vaikas i dalykine pereis unsure.gif kazkaip reikia ta sistema sutvarkyt jam - kad spetu adaptuotis, priprast ir suprast ko is jo reikalaujama, perprast pacia sistema unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 12:10)
nu as nuvezciau tokiu atveju - arba auklytei kokiai pamokeciau kad palydetu (jei ner galimybes paciai) ir bandyciau jau dabar, bent apsiuostyt su mokytojom tu klasiu, paklausinet ka jos mano apie kitoki vaika. blush2.gif

kelintokas tavo berniukas? Zinok su pradinukem  dar susitarsi - o kas bus kai vaikas i dalykine pereis unsure.gif kazkaip reikia ta sistema sutvarkyt jam - kad spetu adaptuotis, priprast ir suprast ko is jo reikalaujama, perprast pacia sistema unsure.gif

tai ir baisiausia, kad mes 4-tokai doh.gif
Atsakyti