Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas -5

QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 19:26)
atsimenu - is tasko A i taska B... lotuliukas.gif

manau tokius, kuriu mastymas, supratimas kiek ribotas - uzdaviniai turetu but kaip ir tavo pavyzdziuos - ir tam kad vaikas sugebetu susiskaiciuot parduotuveje, savo finansus ir pan - o tie visi taskai A, B ar lygtys - nu kam jam ju (nu jei neina vaikui suvokt) doh.gif

nu yra žinok panašaus tipo dabar... pvz aš turiu 10 lt mašinuytė kainuoja 4, lėlytė 6, rogutės 5, kamuolys 2. Kokius 2 daiktus galiu nusipirkti? nu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 19:38)
nu yra žinok panašaus tipo dabar... pvz aš turiu 10 lt mašinuytė kainuoja 4, lėlytė 6, rogutės 5, kamuolys 2. Kokius 2 daiktus galiu nusipirkti? nu ir pan.

zinau kad yra - bet jie ne visiem lengvi - vaikai kankinas, skyrius baiges - ir pamirso - o gal tokiam kaip tavo vaikui - ju reiktu mokyt istisus metus - vietoje lygciu ir visa kita - nes jam tai svarbu gyvenime - as ta norejau pasakyt mirksiukas.gif
o kas jam is tokiu uzdaviniu kur trikampio krastines skaiciuot? arba kaip X i kita puse perkelt, nzn kaip mano Mildai bus - bet jauciu vargs - kol neitikins nieks kam to reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 26, 19:44)
zinau kad yra - bet jie ne visiem lengvi - vaikai kankinas, skyrius baiges - ir pamirso - o gal tokiam kaip tavo vaikui - ju reiktu mokyt istisus metus - vietoje lygciu ir visa kita - nes jam tai svarbu gyvenime - as ta norejau pasakyt mirksiukas.gif
o kas jam is tokiu uzdaviniu kur trikampio krastines skaiciuot? arba kaip X i kita puse perkelt, nzn kaip mano Mildai bus - bet jauciu vargs - kol neitikins nieks kam to reikia doh.gif

nu va to aš ir noriu, man irgi tai atrodo logiška, o jam išvis jų neduoda, tiesiog praleidžia doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif pas mane jau darosi rupesciai ne su vaiku,o su vyru doh.gif doh.gif iki siol mazius ejo i darzeli iki pietu,nuo antradienio jau bandysim palikti pietu miegeliui,pratintis visai dienai,jam ten labai patinka,nesvarbu kad uzvakar parejo kakta nusibrozdines doh.gif siandien nuo sesiu ryto gyvas,stumia mane is lovos kad ruosciau i darzeli ji biggrin.gif o vyras panikuoja,ar jis ten miegos,ar neverks,ar patalyne daznai keicia doh.gif jau kaip nervina mad.gif sakau,negi man eit pas aukletoja ir klaust,o kaip daznai patalus keiciat,o kokiais milteliais skalbiat? doh.gif
jau sakau turbut pavydi darzeliui tevas:hm kad vaikui ten smagu,kad mokosi,kad jau nebera toks priklausomas nuo musu g.gif
kaip jusu tetukai? ax.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...m.d?id=42518563

Nu tai ko norėt, kad rasčiau kažkokį logišką kompromisą mokykloj doh.gif jei soc.darbuotoja neskiria neįgalaus nuo neveiksnaus doh.gif čia lietuva, čia lietūs lyja...
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 16:12)
nu mes namie gyvenom ir vaikščiojom į procedūras, tai nežinau nežinau ir aš ir vaikas pavargom schmoll.gif  aišku tada buvo didieji karščiai bet... laiką sunku susiderint, kad langų nebūtų, o tarp jų kažkur pasidėt reikia... sunku taip
Papildyta:

tai aišku, kad nevisiem, bet kaip išmokyt be to aš nežinau. juk kažkaip reik g.gif  o salyginiai uždaviniai iš gyvenimiškų situacijų tai tikrai padėtų. pvz. jei duona kainuoja 3 lt o kiašiniai 4 lt, tai ar tau pakaks 9 lt jiems įsigyti???? ar jei tu turi 500 lt, o už šildymą reikia mokėti 400 lt bet tu nori dviračio kuris kainuoja 200 lt ar tau pakaks pinigų abiems? kaip to išmokti, jei niekad nebus to mokomas?

Manajam su žodiniais sunkiai, bet parduotuvėje pinigus susiskaičiuoja thumbup.gif .Iš pradžių pirkdavo 1 daiktą ir pasiimdavo didesnę sumą pinigų, tarkim perka 1 bandelę (nors norėtų nusipirkti kokias tris), o duoda 10 litų. Paskui suprato, kad tris kartus stovėti eilėje dėl 3 bandelių nepatogu ir nusprendė skaičiuoti sudedant. Dabar broblemos nebėra, perka skirtingus daigtus, atidžiai studijuoja kainas, jas sudeda...
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 02 27, 20:22)
Manajam su žodiniais sunkiai, bet parduotuvėje pinigus susiskaičiuoja thumbup.gif .Iš pradžių pirkdavo 1 daiktą ir pasiimdavo didesnę sumą pinigų, tarkim perka 1 bandelę (nors norėtų nusipirkti kokias tris), o duoda 10 litų. Paskui suprato, kad tris kartus stovėti eilėje dėl 3 bandelių nepatogu ir nusprendė skaičiuoti sudedant. Dabar broblemos nebėra, perka skirtingus daigtus, atidžiai studijuoja kainas, jas sudeda...

nu šaunuolis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 27, 19:48)
http://www.delfi.lt/...m.d?id=42518563

Nu tai ko norėt, kad rasčiau kažkokį logišką kompromisą mokykloj doh.gif  jei soc.darbuotoja neskiria neįgalaus nuo neveiksnaus doh.gif  čia lietuva, čia lietūs lyja...

Tęsiant temą apie rinkimus: laukiame su vyru eilėje prie kabinų, plepame, studijuojame sąrašus, kalbame į kokį prekybos centrą važiuosime... Pribėga kažkokia salės darbuotoja nustumia vyrą nuo manęs ir sako, kad visais klausimais reikia tartis su ja blink.gif O aš jai ir sakau: gerai, vežkit į prekybos centrą. Ta supyko, įsižeidė, pakvietė stebėtojus...Neturėjau noro pyktis, patylėjau, paklausiau, kokį svarbų ir reikšmingą darbą jos dirba ir nuėjau balsuoti.
Dėl žodinių uždavinių, asmeniškai man tai labai sunku, ir apskritai matematika man tai-KOŠMARAS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 27 vasario 2011 - 20:43
QUOTE(Atėnė V @ 2011 02 27, 20:37)
Tęsiant temą apie rinkimus: laukiame su vyru eilėje prie kabinų, plepame, studijuojame sąrašus, kalbame į kokį prekybos centrą važiuosime... Pribėga kažkokia salės darbuotoja nustumia vyrą nuo manęs ir sako, kad visais klausimais reikia tartis su ja blink.gif O aš jai ir sakau: gerai, vežkit į prekybos centrą. Ta supyko, įsižeidė, pakvietė stebėtojus...Neturėjau noro pyktis, patylėjau, paklausiau, kokį svarbų ir reikšmingą darbą jos dirba ir nuėjau balsuoti.
Dėl žodinių uždavinių, asmeniškai man tai labai sunku, ir apskritai matematika man tai-KOŠMARAS.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif geras oi nors pažvengiau nuo dūšios lotuliukas.gif
Atsakyti
o aš nebespėjau prabalsuoti...šoką apturėjau...mama stipriai slydo ir susitrenkė galvą lauke...tai prablioviau nuo dūšios...nei bėkt, nei rėkt prie vaiko iš nevilties...tėtis nuvežė į klinikas...pernai buvo tas pats, irgi labai nesėkmingas kritimas...namo išleido...bet ryt eis pas neurochirurga...et... verysad.gif
Papildyta:

Čia tai kaip anekdotas cool.gif
Atsakyti
Pribėga kažkokia salės darbuotoja nustumia vyrą nuo manęs ir sako, kad visais klausimais reikia tartis su ja blink.gif O aš jai ir sakau: gerai, vežkit į prekybos centrą. Ta supyko, įsižeidė, pakvietė stebėtojus...

lotuliukas.gif Ir pasitaiko gi kvaisu doh.gif lotuliukas.gif Jau tikrai kad kaip anekdoas, pasakosiu dabar visiems lotuliukas.gif

QUOTE(Ice @ 2011 02 28, 00:05)
o aš nebespėjau prabalsuoti...šoką apturėjau...

O varge blink.gif Uzuojauta, Ice, reik tiketis, kad mamai viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 11:13)
bet gi logopedas skiriamas ne dėl adaptuotos programos schmoll.gif  jį skiria ir pagal bendras programas besimokantiems vaikams. O į PPT gali siūst mokykla, gali kreiptis ir pati, o tai priklauso nuo to kas parašyta išvadose, mum programa skirta nuolatinai, tai iš esmės mes ten galim ir nesilankyt daugiau
Papildyta:
svarstau rast kokį advokatą, kuris pakonsultuotų visais šitais ugdymo klausimais nes jau nebegaliu pati doh.gif  žiūri naglai į akis ir meluoja verysad.gif  o galiausiai mokytoja pareiškė, kad niekas jos negali priversti ką nors daryti ar nedaryti verysad.gif
gal kokį žinot, neįpatingą brangininką????

Labas rytas,

Su logopedu tai ilgai bendrausim unsure.gif Reikia jam ir spec. pedagogo, bet tokius ne visos mokyklos turi. Dabar i PPT tai mokykla siulo siusti, o as nepriestarauju. Pernykstese isvadose, tai parasyta kad pertestuoti pavasari.
Issamiu konsultaciju svietimo klausimu ir apskritai kas priklauso auginant neigalu vaika as noreciau . Nes darbe jau uzkniso (atsiprasau uz negrazu zodi smile.gif ), bet panasu, kad pas mane maziausiai problemu ir dar kartais vaikus prikabina.
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2011 02 27, 19:48)
Nu tai ko norėt, kad rasčiau kažkokį logišką kompromisą mokykloj doh.gif  jei soc.darbuotoja neskiria neįgalaus nuo neveiksnaus doh.gif  čia lietuva, čia lietūs lyja...

Nenustebau, nes pirmoje mokykloje pati mokyklos direktore man rimtu veidu aiskino, kad logopedas yra tas pats kas spec. pedagogas g.gif
Laime, kad is ten pabegom....

Cezi kaip as suprantu del mokyklos ir mokymosi mokyklose unsure.gif unsure.gif
As dar konkreciai tokiu problemu neturejau, bet bijau kad jos bus unsure.gif Kazkaip viliuosi, kad gal paliktas antriems metams jis kazkiek prasilaus. Galvodama apie persikraustyma i Druskininkus neatmetu tokios galimybes, kad jei jokio darbo negausiu, tai uzteks rupintis vaiku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjjolanta: 28 vasario 2011 - 08:47