Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas -5

QUOTE(cezi @ 2011 02 08, 22:55)
nu jūs man paaiškinkit kaip čia su tais skiepais, man sakė, kad nuo stabligės ir difterijos, bet kad tokio amžiaus vaikai juo neskiepijami, 12 metų didysis MMR priklausytų g.gif  ar čia mūsų doktorša iki tokio ,lygio nekompetentinga, kad nė pavadinimų nežino ar kame čia reikalas g.gif

Labuxas. Man kaip tik reikia apsispresti del sio skiepo mazajam. 2 kartus skiepijau, o dabar zadu atsisakyti skiepu. Cia Vezaiciuose skiepu per visa istorija atsisake tik 1 pora, kuria yra krisnaistai ir del savo isitikinimu negali skiepyti. tai tas jos vaikas, sako susirgo sunkia difterijos forma, negalejo kvepuoti, reikejo statyti stoma i gerkle. Kazkokios pleves susiformavo...Nu pasveiko jis paskui. O difterija pernai nemazai Kaune sirgo, buvo ir KLP atveju. Idomiausia, kad perserga ir paskiepytieji, tik gal lengvesne forma. Paskiepysiu, kai isaugs ta pavojinga autistini amziu... jei Ugnius butu sveikas, skiepyciau be kalbu, o dabar..
Atsakyti

Laba 4u.gif

QUOTE(kristinelis @ 2011 02 07, 17:55)
saunu kad va tokius kursus turesit manau turetu padeti smile.gif  mano mazasis ir nenori valytis ir jokiu kursu niekas  nesiule verysad.gif  na bet jie man net dantistu net nevisada prisileidzia. tai dabar skaitysim knygutes specialias su paveiksleliais gal pades.

O jūs turbūt jau užsiregistravę pas dantistą, ar ne? Jei užsiregistravę tai paskambink į kliniką ir pasakyk, kad mažylis nenori valytis dantukų yra austistas ir reikia pagalbos. Arba užsiregistruokit ir tada patys pasiūlys.

AtėneV, smagu dėl sūnelio thumbup.gif Toliau man rodos bus daugiau tų 10 smile.gif
Atsakyti
O oj-Atėne-nuostabios žinios thumbup.gif Smagu,kad temutė nors ir autistų, bet užtat labai išprususių ir išsilavinusių autistų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 02 09, 10:24)
Anksčiau buvau rašiusi, kad sūnui PPT neleido modifikuoti istorijos, anglų programų. Noriu pasigirti, pirmadienį iš istorijos jis gavo 10. Savo akimis negalėjau patikėti, išklausinėjau už ką, Sūnus atsakė, reikėjo PASAKOTI temą.

Sveikinu! 4u.gif
Maniškis irgi šiandien P iš lietuvių kalbos diktanto parnešė, pagaliau išmoko nosines rašyti, kai žodis atsako į klausimą "ką?". Anksčiau, matyt, greitai diktuojant, nespėdavo įsikirsti, į kokį ten klausimą kas atsako smile.gif
O matematika visai neblogai sekasi. Nors kažkada pasakojo, kaip nesuprato uždavinio. Uždavinys skambėjo taip: "žaislas kainuoja 8 lt, o knyga 3 lt daugiau, kiek kainuoja visas pirkinys?". Tai vaikas ir sako: "o iš kur man žinoti, pirko žmogus tą knygą ar nepirko?" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2011 02 09, 14:42)
Uždavinys skambėjo taip: "žaislas kainuoja 8 lt, o knyga 3 lt daugiau, kiek kainuoja visas pirkinys?". Tai vaikas ir sako: "o iš kur man žinoti, pirko žmogus tą knygą ar nepirko?" smile.gif

aisku klausimu ar pirko zaisla jam nekilo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 02 09, 09:24)
Aš su broliu dabar sutariu puikiai, kai buvome vaikai ,vienintelė mus vienijanti veikla buvo muštynės, prasivardžiavimai ir skundai. Dabar mano vaikai elgiasi taippat. Grįžusi iš darbo taip noriu nors lašelio tylos, jei galėčiau, tai išjungčiau net ir šaldytuvą...Dėja, tai neįmanoma- muštynės, žviegimai, durų trankymai yra mano namų fonas.
Anksčiau buvau rašiusi, kad sūnui PPT neleido modifikuoti istorijos, anglų programų. Noriu pasigirti, pirmadienį iš istorijos jis gavo 10. Savo akimis negalėjau patikėti, išklausinėjau už ką, Sūnus atsakė, reikėjo PASAKOTI temą.

dieve kaip gerai, šaunuolis thumbup.gif

O pas mus prastai, išsireikalavau, kad parodytų man tą jų adaptuotą programą, tai esmė tame, kad vaiko net neketina nieko mokinti ko jis nemoka, kai pasakiau, kad noriu, kad būtų mokomas spręsti salyginius užd, dirbti be skaičiuotuvo, mokintūsi eilėraščius mintinai, bent bandytų parašyt kokį rašinėli nors 2-3 sakinių, tai pareiškė, kad tada jau bus modifikuota programa, o ji tokių nurodymų neturi doh.gif , parašiau ant programos, kad nesutinku ir atidaviau - jokios reakcijos, jom dzin ar aš sutinku ar ne doh.gif verysad.gif gerai, kad šautuvo neturiu... būtų daug aukų...
Papildyta:
QUOTE(vega2 @ 2011 02 09, 10:37)
Labuxas. Man kaip tik reikia apsispresti del sio skiepo mazajam. 2 kartus skiepijau, o dabar zadu atsisakyti skiepu. Cia Vezaiciuose skiepu per visa istorija atsisake tik 1 pora, kuria yra krisnaistai ir del savo isitikinimu negali skiepyti. tai tas jos vaikas, sako susirgo sunkia difterijos forma, negalejo kvepuoti, reikejo statyti stoma i gerkle. Kazkokios pleves susiformavo...Nu pasveiko jis paskui. O difterija pernai nemazai Kaune sirgo, buvo ir KLP atveju. Idomiausia, kad perserga ir paskiepytieji, tik gal lengvesne forma. Paskiepysiu, kai isaugs ta pavojinga autistini amziu... jei Ugnius butu sveikas, skiepyciau be kalbu, o dabar..

nu ir aš žadu atsisakyt, nes jis reik manyt buvo juo skiepytas kai buvo 6-šerių, o skiepas veikia 10m, niekaip nesuprantu kam mum jį aplamai kiša doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Miklė @ 2011 02 09, 14:42)
Sveikinu!  4u.gif
Maniškis irgi šiandien P iš lietuvių kalbos diktanto parnešė, pagaliau išmoko nosines rašyti, kai žodis atsako į klausimą "ką?". Anksčiau, matyt, greitai diktuojant, nespėdavo įsikirsti, į kokį ten klausimą kas atsako smile.gif
O matematika visai neblogai sekasi. Nors kažkada pasakojo, kaip nesuprato uždavinio. Uždavinys skambėjo taip: "žaislas kainuoja 8 lt, o knyga 3 lt daugiau, kiek kainuoja visas pirkinys?". Tai vaikas ir sako: "o iš kur man žinoti, pirko žmogus tą knygą ar nepirko?" smile.gif

lotuliukas.gif geležinė logika

kažkada seniai mokiau sviškį atimties, sakau įsivaizduok tu turi 5 sakdainius, ir man atidavei 2, kiek tau liko? sako - 0, klausiu kur kiti dingo? - suvalgiau doh.gif lotuliukas.gif

beje šaunuolis jis pas tave, mano tokių užduočių neįveikia, ir nenuostabu, jei jo nemokys tai ir neišmoks niekdada verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 09 vasario 2011 - 19:03
QUOTE(cezi @ 2011 02 09, 19:00)
dieve kaip gerai, šaunuolis thumbup.gif

O pas mus prastai, išsireikalavau, kad parodytų man tą jų adaptuotą programą, tai esmė tame, kad vaiko net neketina nieko mokinti ko jis nemoka, kai pasakiau, kad noriu, kad būtų mokomas spręsti salyginius užd, dirbti be skaičiuotuvo, mokintūsi eilėraščius mintinai, bent bandytų parašyt kokį rašinėli nors  2-3 sakinių, tai pareiškė, kad tada jau bus modifikuota programa, o ji tokių nurodymų neturi doh.gif , parašiau ant programos, kad nesutinku ir atidaviau - jokios reakcijos, jom dzin ar aš sutinku ar ne doh.gif  verysad.gif  gerai, kad šautuvo neturiu... būtų daug aukų...

verysad.gif Bet tai kokie bjaurastys, atrodo kaip tik turėtų optimaliai iš vaiko ištraukt kuo daugiau, kaip jie žino ka jis moka, ko ne, jei nemokina, irgi kala visus pagal viena kurpalių, o jei vaikas bent kiek kitoks- iš karto tingi šiknas pakrutinti,kad jam padėt...
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 09, 19:48)
verysad.gif Bet tai kokie bjaurastys, atrodo kaip tik turėtų optimaliai iš vaiko ištraukt kuo daugiau, kaip jie žino ka jis moka, ko ne, jei nemokina, irgi kala visus pagal viena kurpalių, o jei vaikas bent kiek kitoks- iš karto tingi šiknas pakrutinti,kad jam padėt...

Tai va kad tingi, su mano sunum irgi neypatingai cackinosi, jam modifikuotas mokymas nuo pirmos klases. Tai pradinese klases dar visai gerai buvo, mokytojas pakliuvo geras, o kai prasidejo 5 klase ir daug mokytoju - viskas, darbas baigesi...
Atsakyti
Kokie šaunuoliai mokinukai thumbup.gif

Jonukas susidomėjo Lego Duplo thumbup.gif . Deda visaip kaladėles, atsisuka į mane ir rodydamas kokį nors bokštą su žirafa viršūnėje sako: "Matai?". Paskui dar kartelį ir dar kartelį. Žinoma, aš ploju iš laimės ir sakau: "Matau, matau biggrin.gif"
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 09, 20:00)
parašiau ant programos, kad nesutinku ir atidaviau - jokios reakcijos, jom dzin ar aš sutinku ar ne doh.gif  verysad.gif  gerai, kad šautuvo neturiu... būtų daug aukų...

Jeigu tevai nesutinka, pedagogai neturi teises taikyti adaptuotos ar modifikuotos programos. Siulyciau eiti pas direktore ir reikalauti, kad sunu mokytu pagal modifikuota programa, bet is esmes tai nezinia ar kas keisis, juk cia turi veikti elementarus zmogiskumas ir pedagogo misija - ismokyti vaika. Apmaudu, kai vaikui, kuriam pagalba reikalinga labiau nei kuriam kitam, yra apskritai nurasomas ir neugdomas ugdymo istaigoje. Kvepia absurdu kaip ir daug kas musu tevyneje.
Atsakyti
Sveikos,

Sakykit mamos, ar Jūs visos atsisakot skiepų? Lyg skaičiau, bet gerai neįsidėmėjau. Maniškis skiepytas visais privalomais ir dar lyg vejaraupių, kai nežinojom, kad turim autistiškumą. Dabar mums greitai eiti į pirmą klasę ir pas gydytoją ant knygelės vėl didelėm raidėm užrašytas SKIEPAS. Nežinau kaip elgtis. Pabandžiau paprieštarauti, bet ji turi savo argumentų. ŽOdžiu, kolkas mes dar nepaskiepyti, nes keli mėnesiai niekaip neišbrendam iš ligų. O tas 6 metų skiepas lyg nuo difterijos, stabligės ir kokliušo, jei neklystu. Kiek girdėjau, tai kažkur Kaune dabar buvo mokyklinėj įstaigoj ar darželyje difterijos protrūkis.

Dar norėčiau pasiteirauti LINABALT. JŪsų sūnus jau didelis. O koks jis buvo mažas? AR jis turėjo aktyvumą ar hiperaktyvumą? Jei taip, ar tai susitvarkė? Manasis turi hiperaktyvumą. Aišku, tai kas buvo prieš 2, 2,5 metų negalima nė lyginti dabartinio laiko. Jis labai nurimęs. BEt preišinimasis labai didelis. Ir pyktis didelis. Jei jau už blogą elgesį nubaudi neleisdama žiūrėti TV, tai pyktis bus neišpasakytas. Paaiškini, kad elgeisi negerai, tai jis visada aiškina atvirkščiai, kad jis elgėsi labai gerai sad.gif Tas atbulumas ištisinis.

Neseniai gulėjom ligoninėj. Galima apsidžiaugti, kad elgesys palyginus su VRC tikrai pasikeitęs. Bet tikrai, kas tai yra autizmas gydytojai nežino. sad.gif Priėmusioji gydytoja iš 4 karto parašė Aspergerio sindromas, kol suvardinau paraidžiui. Mano vaikas dabar be visų kitų savo problemų mėgta keisti vardą ir pavardę smile.gif KOl dar šešiametis, tai gal kiek ir juokinga, bet kartu ir baugoka. Kas bus jei pasiklys? Jis gali pasisakyti savo sugalvotą vardą ir pavardę. Toje ligoninėje, net ir atvykus greitąjai jis ištisai pyko, kai aš pasakau tikrąjį jo vardą, jis , mat prisitatydavo jam patinkančiu. Įsivaizduokit, ateina kokia seselė ar gydytoja suleisti vaistų ir klausia palatoje kuris ......., maniškis tyli, tada pasako tą sugalvotą vardą. Seselė naršo po popierius, aiškinasi kur toks ligonis smile.gif Paskui jau viena suprato ir juokais jam sakydavo, kad sugalvotas vardas neturi kateterio, o ........ su kateteriu smile.gif.
Ar toms kurios auginat vyresnius ir kalbančius vaikučius nepasitaikė tokių atvejų?
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2011 02 10, 08:12)
Sveikos,
Dar norėčiau pasiteirauti LINABALT. JŪsų sūnus jau didelis. O koks jis buvo mažas? AR jis turėjo aktyvumą ar hiperaktyvumą? Jei taip, ar tai susitvarkė? Manasis turi hiperaktyvumą. Aišku, tai kas buvo prieš 2, 2,5 metų negalima nė lyginti dabartinio laiko. Jis labai nurimęs. BEt preišinimasis labai didelis. Ir pyktis didelis. Jei jau už blogą elgesį nubaudi neleisdama žiūrėti TV, tai pyktis bus neišpasakytas. Paaiškini, kad elgeisi negerai, tai jis visada aiškina atvirkščiai, kad jis elgėsi labai gerai sad.gif Tas atbulumas ištisinis.

Sveika,

mano sunus nera aktyvus ar hiperaktyvus, kaip tik - jis pasyvus ir letas. Uztai jaunesnis sunus - be proto judrus, plepus ir... kaip jusiskis - megejas prisigalvoti visokiu dalyku. Vardu nekaitaliodavo, bet visa kita - pries juo patikint reikia gerokai pamastyti, ir dar pravesti kryzmine apklausa lotuliukas.gif Nes jam tai pramoga - sneketi ne taip, kaip yra is tikruju, galima sakyti, kad jis meluoja. Sita savybe berniuku tetis turejo (gal ir tebeturi, nezinau), vis kalbedavo kokias nors nesamones. Pradzioje man buvo juokinga, o paskui pradejo nervinti, emiau galvoti, kad jis patologinis melagis. Nezinau kaip ten is tikruju, bet paaiskejo, kad tai paveldima - jaunesnis sunus su savo teciu matesi kokius 5 kartus gyvenime (po skyrybu, kurios ivyko kai vaikui buvo metukai) ir praktiskai tecio nepazista, o elgiasi labai panasiai. Tik tetis buvo letas, letuma is jo paveldejo vyresnis sunus. O jaunelis - panasus i hperaktyvu, cia jau musu seimoje toks polinkis yra. Liezuvio isvis nevaldo, labai daznai lepteli ka nors negrazaus kitu zmoniu atzvilgiu, del to turejo bedu mokykloje su bendraamziais. Emociju kaita beprotiska, buvo laikas, kai labai pergyvenau kas bus su tokiu degtukiniu jo charakteriu - viena akimirka linksmas, kita - net perkreiptu is pykcio veidu arba staiga pradeda bliauti. Verkdavo del bet kokio nieko, uztekdavo ji subarti, ko nors neleisti, ko jis labai nori, arba jei mokykloje vaikai paerzindavo - puldavo i asaras ir tuo paciu pykdavo, pradedavo mustynes. Zodziu, sudetingas vaikas. Kadangi vyresniajam duodavau sedatif miegui pagerinti, jaunesniajam irgi tuo paciu duodavau sedatif - kad butu ramesnis. Padedavo kazkiek. Dabar jam 16, charakteris tapo siek tiek svelnesnis, tolygesnis. Bet jis kaip ir brolis pora kartu lanke SSI dienos grupe, ten siek tiek pasimokino kitaip elgtis, plius jau kokie 3 metai prasidejes brendimas irgi smarkiai slifuoja - nes rupi paneles, pradejo bastytis su draugais i pasimatymus, nu ir ziuriu glaudzia ausytes biggrin.gif Bet kad visai butu praeje tie pagrindiniai neraminantys dalykai - palaidas liezuvis, nuotaiku kaita ir pan. - sito nera, kartas nuo karto vis islenda.

Del skiepu as pati labai blaskausi, nes ir mano mazaja juk vel reikes skiepyti kazkada, o ji tokia... irgi padidinto jautrumo, yra kai kuriu bruozu, kurie man primena aspergeri, bet viskas nera stipriai isreiksta, gal del to, kad mazoji labai mylima ir prie jos labai taikomasi, ziurime kaip jai geriau ir taip darome - nori miegoti su teveliais - prasom, nenori pietu miego - nu ir nereikia, nori sultyciu - vakare tevelis parnes.. ir t.t. Kai kazkada suzinojau kad vyriausias sunus ne siaip sunkaus charakterio, o tai tam tikra liga, irgi pradejau prie jo taikytis daug labiau, nei anksciau. Tas pagerino vaiko bukle, su laiku ir itampa jam pradejo slugti, ir pykcio priepuoliai tapo retesni, ir per kelis metus nustojo slapintis i lova (tiksliai neprisimenu, slapinosi mazdaug iki 10-12m.). tai vat dabar tupinejame su teciu apie maziuke- jis is dideles meiles, o as gal labiau is susirupinimo, kad ir jai kas nors neislistu hihihi.gif Ir vis mastau apie busimus skiepus. Ka reikes daryt? Vis tik skiepai reikalingi. Isitikinau tuo pries pora metu, kai visa seima susirgo kokliusu - mazoji prasirgo lengviausiai, nes buvo neseniai skiepyta, vyresnieji berniukai ilgiau kankinosi su tuo baisiu kosulius, bet irgi gan lengvai atsipirko, o vat mums su vyru kliuvo... As persirgau sunkiausiai, buvo momentu, kai maniau kad tikrai atejo paskutinioji, ir kosejau paskui daugiau kaip puse metu. Uztai dabar i skiepus ziuriu gan rimtai - jei ne skiepai, vaikai irgi butu sirge taip pat sunkiai. O juk mazesni vaikai ir numirti gali nuo sios ligos. Mano maziukei tada buvo pora metuku, jai buvo didele rizika. Jei butu neskiepyta, kazin kaip viskas butu pasibaige.
Kiek zinau, yra tam tikru priemoniu, organizmui pravalyti nuo sunkiuju metalu. Tai gal butu geriau vis tik vaika paskiepyti, ir iskart panaudoti ka nors is tu priemoniu, kad valyti organizma nuo metalu, taip isvengiant nepageidaujamo skiepu poveikio?
Atsakyti