Įprastai apie interjerus tik uoliai skaitau. Bet šita tema užkabino

Patys kuriame toki Lietuviškai-Skandinavišką namuką, tad lankysiuos dažniau, kad susirinkčiau visas jūsų imetamas nuorodas. Kažkaip SM nebepopuliaru dėti savo asmeninių nuotraukų, bet būtų žiauriai įdomu pamatyt, ką esat pritaikę realybėj, gal kaupiat kokių baldelių atsargas, gal kada ir aš įmesiu savo "archyvą"

O pristatydama savo stiliaus paieškas parašysiu apie mūsų artumą Skandinavams. Sėmėmės iš jų daug sprendimų, kurie lietuviams atrodė (ir iki šiol atrodo) visai "be ryšio". Pradedu:
1. Statėm karkasinį, vieno aukšto, dengtą molinėm beveik juodom čerpėm, klasikiniu keturšlaičiu stogu, namuką. - Viskas, ką išvardinau kėlė baisinį įtarimą aplinkiniams, nors Švedijoj tai šimtmečiais įprastas vaizdas ir patikima technologija...

2. Apkalėm plačiom, neobliuotom rudai-raudonos spalvos lentom - esam turbūt vienintėliai tokie mūsų gyvenvietėj

3. Statėm baltus langus su skirtukais (t.y. sudalintus) - pasak artimųjų, gyvenam už grotų, praktiškai nematom vaizdo už lango

4. palikom atvirus balkius tiek lauke, tiek viduje (bedrojoje zonoje). Juos bandėm balinti, bet kadangi jie pušiniai, o beicuoti patirties neturėjom, tai dabar jie nelabai balti, bet bent jau neryžėja...Nors vis tyliai pasvajoju, kad kada nors aš "davesiu šitą reikalą"

5. Ieškojau šviesių (pilkšvų) grindų, bet koją pakišo finansai ir senukų "nuolaidų ekspreso" akcija - tad griebėm, kas likę, kad tik ant betono negyvent, dabar turim ąžuolo spalvos parketlentes (jos neutralios) Bet vėlgi, gal kada.....

6. Įsistatėm baltas lauko ir vidaus kambarių duris su filingais. kai klausiau baltų lauko durų, tai pardavėjai gūžčiojo pečiais - o kam jums tokių nepopuliarių? teko palūkėt, kol mum atvežė mūsiškes

7.8.9.....98.. Dabar artimuose planuose - balti aukšti plintusai, kaip daugelyje įkeltų nuorodų.

Tai va.
Bet mano stilius toks "sušildytas" - sienos turi šiltą atspalvį (įsižiūrėjus), yra truputį tamsaus tapeto, vaikų kambariukai (mergaičių) gan ryškūs (pagal mažiukių pageidavimus).
QUOTE(vilnera @ 2011 02 10, 19:49)
...Beja, niekuomet sveciuose pas norvegus ar svedus neuzmaciau baltu grindu
.
Zurnaluose-taip, bet namuose arba naturalus medis,arba medzio sp.laminatas.. Cia gal dar nuo regiono priklauso siek tiek

Zurnaluose-taip, bet namuose arba naturalus medis,arba medzio sp.laminatas.. Cia gal dar nuo regiono priklauso siek tiek

vilnera, man irgi tokia pirma mintis buvo žiūrint įkeltas nuotraukas. Draugai, ne vienus metus dirba Švedijoj, aplankę daug šeimų ten, tai irgi sakė, kad nė karto nematė baltų grindų. Gal sutapimas. O gal tikrai tokie interjerai retesni, labiau žurnalams. Visgi jie už patogumą, o tokios grindys reikalauja kasdieninės priežiūros.