Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

nesutikciau su nuomone, kad skandinaviskuose namuose vyrauja vien balta spalva. Be grindu, lubu ir sienu labai daznai sutinkama juoda spalva. jie net ant langu kabina juodas uzuolaida( tiesa jos nedengia viso lango). daznai baldai kilimai ir ivairus aksesuarai buna juodi ar tamsiai melyni. Pati per pora metu aplankiau nemazai privaciu bustu ir viskas ne visada atitinka katalogines israiskas. Tiesa, jie absoliutus naturalistai - neobliuotu lentu stalai, beveik nedzytos tik"nubeicotos" grindys, nuogi langai....bet jaukumas beveik visur garantuotas. Nes cia daiktai tarnauja zmonems, o ne atvirksciai.... 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(soula @ 2011 02 24, 17:33)
mieli namai smile.gif

smagu kai idadate realiu - ne kataloginiu pavyzdziu smile.gif

labai aciu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mycas @ 2011 02 24, 17:39)
nesutikciau su nuomone, kad skandinaviskuose namuose vyrauja vien balta spalva. Be grindu, lubu ir sienu labai daznai sutinkama juoda spalva. jie net ant langu kabina juodas uzuolaida( tiesa jos nedengia viso lango). daznai baldai kilimai ir ivairus aksesuarai buna juodi ar tamsiai melyni.

Kaip tai nesutiktumėt??? g.gif Rašot apie juodus, tamsiai mėlynus baldus, užuolaidas, kilimus... Pakartojat tą patį, ką rašiau: "spalvų trūkumą kompensuoja ryški tekstilė" . Užuolaidos, baldų apmušalai, kilimai - tai ir yra namų tekstilė smile.gif
O kad ištisines namų sienas skandinavai dažytų juodai, tai tikrai nesu mačiusi, nebent būtų akcentuojamos pavienės namų sienos... unsure.gif
Atsakyti
aš esu mačiusi pavyzdžiuose ir kokią vieną sieną juodą, pvz su mokyklinės lentos dažais nudažytą, smile.gif bet vis gi vyrauja balta spalva. ir be to kad yra toks vadinamasis skandinaviškas interjero stilius, visai nereiškia, kad visi skandinavai būtent šio stiliaus laikosi. mirksiukas.gif juk mes nenorim laikytis "lietuviško' stiliaus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mycas @ 2011 02 24, 17:39)
labai aciu.  biggrin.gif

Labai dėkui, kad dalinatės savo namučių foto. Labai miela ir jauku smile.gif

Aš tai expromtu pagalvojau, kadangi esat tokioje šalyje, reikia duoti jums užduoti, kad padarytumėt fotoreportažą skandinaviškų namukų. Man rodos kuriant namus svarbus ne tik interjeras, bet ir eksterjeras. Na o LT kažko labai originalaus ir sunku ką pamatyti, visi pasigauna kažkokias madas ir pagal jas visi statosi. Norėtųsi originalumo daugiau smile.gif

Ar ne sunki užduotis būtų? blush2.gif
Atsakyti
nu kodėl aš nematau mycas namukų doh.gif nu neatidaro man su tuo slaptažodžiu, o taip knieti pažiūrėt unsure.gif Restricted access! ir psio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 24 vasario 2011 - 21:56
gal kam bus naudinga smile.gif

http://www.design-de...ions-2011/23595

ir dar

http://www.modresdes...-in-gothenburg/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soula: 25 vasario 2011 - 10:44
QUOTE(mycas @ 2011 02 24, 16:22)
sveikos mergaites, mes gyvename norvegijoje ir taip pat labai megstame sita stiliu, taciau su siek tiek lietuviskais elementais, jusu teismui...smile.gif

http://public.fotki....namai-namuciai/

Labai jaukūs namai, šilti... ir tikrai su lietuvišais elementais, bet juk nieko keisto... kad ir kur begyventum vis tiek savo šalies "šaknų" nepaslėpsi...manau ir nereikia... Šaunuoliai šeimininkai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yali @ 2011 02 24, 19:04)
Kaip tai nesutiktumėt???  g.gif  Rašot apie juodus, tamsiai mėlynus baldus, užuolaidas, kilimus... Pakartojat tą patį, ką rašiau: "spalvų trūkumą kompensuoja ryški tekstilė" . Užuolaidos, baldų apmušalai, kilimai - tai ir yra namų tekstilė smile.gif
O kad ištisines namų sienas skandinavai dažytų juodai, tai tikrai nesu mačiusi, nebent būtų akcentuojamos pavienės namų sienos...  unsure.gif

labai atsiprasau, tikriausiai neatidziai perskaiciau ax.gif butent ryski tekstile ir dominuoja ju namuose. bigsmile.gif
Papildyta:
Labai aciu visoms mergaitems uz grazius zodzius. 4u.gif Man namuose svarbiausia patogumas ir jaukumas 4u.gif
Del uzduoteles su fotografijomis : va jeigu butumet paprase to pora metuku atgal, tikrai mielai ir nesunkiai, taciau dabar turiu tik atsiprasyti, nes dirbu visiskai kitoki darbuka, tad namuose pas zmogeliukus nebesilankau verysad.gif
Papildyta:

DEl exterjero: gal rasiu kelias fotkes savo arhyve tai patalpinsiu i ta pacia talpykla kaip ir savo namuciu, jeigu idomu ikeliu ir kelias savo exterjero fotkes, dar neuzbaigta, bet vistiek..... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2011 02 24, 19:30)
Labai dėkui, kad dalinatės savo namučių foto. Labai miela ir jauku smile.gif

Aš tai expromtu pagalvojau, kadangi esat tokioje šalyje, reikia duoti jums užduoti, kad padarytumėt fotoreportažą skandinaviškų namukų. Man rodos kuriant namus svarbus ne tik interjeras, bet ir eksterjeras. Na o LT kažko labai originalaus ir sunku ką pamatyti, visi pasigauna kažkokias madas ir pagal jas visi statosi. Norėtųsi originalumo daugiau smile.gif

Ar ne sunki užduotis būtų?  blush2.gif

pradzioj temos ikeliau nuoroda su Norvegijoj parduodamais namais/butais, tai ten pilna foto ir eksterjeru ir interjeru.
dar ikeliau nuoroda i didziausia Norvegijoj blog'u tinklalapi apie interjerus, ten taip pat pilna foto smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 02 25, 08:32)
Labai jaukūs namai, šilti... ir tikrai su lietuvišais elementais, bet juk nieko keisto... kad ir kur begyventum vis tiek savo šalies "šaknų" nepaslėpsi...manau ir nereikia... Šaunuoliai šeimininkai  4u.gif

na busiu tiesmuka, bet i skandinaviska stiliu nepataikyta visiskai...
matosi is karto, kad lietuviski namai blush2.gif
Atsakyti
busiu tiesmuka, bet i skandinaviska stiliu nepataikyta visiskai...
matosi is karto, kad lietuviski namai  blush2.gif

Kiekvienas su savo nuomone zinai. Lietuvoj, is mano pazystamu ne vienas taip " lietuviskai" negyvena. Kas kaip ka suvokia.
P.S. pamatytym tu mano namus iki renovacijos, nuvirstum kaip "norvegiskai" zmones gyveno. biggrin.gif
Papildyta:
ikeliau kelias exterjero. http://public.fotki....mas/exterjeras/ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2011 02 25, 12:29)
na busiu tiesmuka, bet i skandinaviska stiliu nepataikyta visiskai...
matosi is karto, kad lietuviski namai  blush2.gif

Bet, juk autorė ir nerašė, kad jos namai tipiški, skandinaviški... Be to Skandinavijos šalys žiūrint geografiškai....

Skandinavijos pusiasalis, supamas Baltijos, Šiaurės, Norvegijos ir Barenco jūrų. Skandinavijos pusiasalis – apima Norvegiją, Švediją ir vakarinę Suomijos dalį.
Kontinentinės valstybės su valstybinėmis skandinavų kalbomis: Švedija, Norvegija, Danija ir Suomija.
Visos šalys ir teritorijos su vyraujančiomis skandinavų kalbomis: Norvegija, Švedija, Danija (su Farerų salomis) ir Islandija.
Pastarosios šalys ir Suomija dar vadinamos Šiaurės šalimis ar Šiaurės šalių regionu (Norden, skandinavų kalbomis).

Tad nebūkim riboti...ir žiūrėkim plačiau į tą visų mėgiamą skandinavišką stilių...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita Decor: 25 vasario 2011 - 12:28
Ačiū mycas, kad dalinatės mirksiukas.gif Dėl fotoreportažo, tai aš kaip tik ir turėjau minty, kad namukų iš išorės nuotraukų būtų labai smagu pamatyti smile.gif Man teko lankytis kadaise Švedijoj, tai labai patiko, jie atrodė tokie mažyčiai, kompaktiški, raudoni su baltais langais thumbup.gif

Norisi nuotraukyčių ne tik iš katalogų ar blogų, nes ten vis tiek dažniausiai viskas labai jau "kruopčiai sustatyta".....
Atsakyti