Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(indregu @ 2011 02 25, 13:55)
Ačiū mycas, kad dalinatės  mirksiukas.gif  Dėl fotoreportažo, tai aš kaip tik ir turėjau minty, kad namukų iš išorės nuotraukų būtų labai smagu pamatyti smile.gif Man teko lankytis kadaise Švedijoj, tai labai patiko, jie atrodė tokie mažyčiai, kompaktiški, raudoni su baltais langais  thumbup.gif

Norisi nuotraukyčių ne tik iš katalogų ar blogų, nes ten vis tiek dažniausiai viskas labai jau "kruopčiai sustatyta".....

suprantu ka turite mintyje, toli grazu ne viskas pas juos taip grazu, kaip kataloguose....tikrai kitaip negu LT, bet irgi yra ir lb. graziu ir nekokiu sodybeliu.... g.gif mes vasara daznai pavazinejam tik pasizvalgyti kaip zmones gyvena, bet va fotkiu kazkaip neturiu...dabar visur sniegai, ne kas ir matosi, bet va atsilus butinai daugiau papyskinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mycas @ 2011 02 25, 10:06)
Kiekvienas su savo nuomone zinai. Lietuvoj, is mano pazystamu ne vienas taip " lietuviskai" negyvena. Kas kaip ka suvokia.
P.S. pamatytym tu mano namus iki renovacijos, nuvirstum kaip "norvegiskai" zmones gyveno.  biggrin.gif
Papildyta:
ikeliau kelias exterjero. http://public.fotki....mas/exterjeras/        4u.gif

sakydama, nepataikyta i skandinaviska stiliu, neturejau minty- prasta, negrazu ar kazko tokio. o ir pati sakai, kad kiekvienas su savo nuomone, taigi issakiau savaja. vien baltos sienos nera skandinaviskas stilius arba gyvenimas Skandinavijoj nera faktas, kad jusu bustas yra skandinavisku stiliumi irengtas...kaip ir jusu uzuolaidos, odine sofke ir tt... na bet as tik savo nuomone sakau.
o, kad baisus buvo namas pries rekonstrukcija, net neabejoju, nes mes kaip tik dabar paieskose namo pirkimui, tai prisiziurim visokiausiu "grozybiu" doh.gif
as ne is piktos valios cia, tiesiog man jusu namai visiskai neskandinavisko stiliaus ir tiek. kadangi kelet foto i foruma, tai tikiuos, nesitikejot, kad visi komentarai bus tik teigiami 4u.gif

Jurgita Decor, kadangi tema yra skandinaviskas ir vintage stilius, tai ir tikejaus pamatyti kazka is siu stiliu, o kadangi nepamaciau, tai ir pasisakiau.
o su geografija man viskas gerai mirksiukas.gif

Atsakyti
Reabilituosiu skandinavišką eksterjerą. Štai mūsiškis:
taip atrodė spalio pradžioje
sausis
į aplinką, landšaftą nežiūrėkit, nes namo statybos dar netrunka nė pusmečio (išmetus šią žiemą) cool.gif

mycas - eksterjeras tobulas, kas viską sugalvojo, darė ir vargo? Matau baltą tvorą - kas kiek dažot? Ar patartumėt tokią kitiem? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odilija5: 26 vasario 2011 - 14:54
QUOTE(giedre.v @ 2011 02 25, 20:11)
Jurgita Decor, kadangi tema yra skandinaviskas ir vintage stilius, tai ir tikejaus pamatyti kazka is siu stiliu, o kadangi nepamaciau, tai ir pasisakiau.
o su geografija man viskas gerai  mirksiukas.gif

Asmeniškai Jums žinių apie geografiją netaikiau... O nuomonę kiekvienas išsakom tokią, kokią norim...

Odilija5, namas labai gražus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita Decor: 26 vasario 2011 - 14:56
sveikos merginos 4u.gif

oj oj mes niekaip neapsisprendžiam doh.gif tokiais tempais praeis trys metai kol įsikursim doh.gif

o MB išvažiavo pirkti klavesino. užsigeidė jis jo ir nieko jam nepadarysi smile.gif nesvarbu, kad nei vienas grot nemokam... na tik perspektyvoj gal vaikai mokysis doh.gif

o aš taip nenorėjau užgriozdint namų ne itin reikalingais daiktais... ir šiaip dabar neaišku kaip su tuo instrumentu bus, nes bute nėra vietos jam, o namas dabar nešildomas, tai bijau, kad išvis sugadinsim mes jį doh.gif

va pagal šita skelbimą:

klavesinas
Papildyta:
QUOTE(Odilija5 @ 2011 02 26, 15:49)
sausis
į aplinką, landšaftą nežiūrėkit, nes namo statybos dar netrunka nė pusmečio (išmetus šią žiemą) cool.gif

mycas - eksterjeras tobulas, kas viską sugalvojo, darė ir vargo? Matau baltą tvorą - kas kiek dažot? Ar patartumėt tokią kitiem?  smile.gif

labai gražus namukas 4u.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Žiūriu į baltas virtuves ir taip gražu. smile.gif O pati susiprojektavus ne baltą... Dabar pasigaminom tik spinteles ir stalviršį (be durelių), viskas labai šviesu. Durelės turėtų būti medžio masyvo - pilkai rudos. Pradedu bijot, ar žiūrėsis... Pripratau prie šviesumo. g.gif Nors tikiu, kad bus jauku.
Numatytoji durelių spalva maždaug tokios spalvos (įdomu kad paveiksliuke gabaliukas ir baltų spintelių yra):
user posted image
Ši virtuvė yra itališko klasikinio dizaino, bet, mano galva, dera su mūsų tema smile.gif

štai šitą nuotrauką išsaugojau pirmą savo albumuose apie interjerą. Gerai ji mane nuteikia smile.gif
user posted image

mameliete - gerai jus su tuo klavesinu biggrin.gif Ar jau parsivežėt? gražiai skamba?
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2011 02 26, 21:49)

mameliete - gerai jus su tuo klavesinu  biggrin.gif  Ar jau parsivežėt? gražiai skamba?

aš dar nemačiau. smile.gif tiesiai į namą nuvežė. bet patenkintas yra smile.gif tikiuosi ir man patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(memelietė @ 2011 02 12, 11:08)
skandinavijos šalyse irgi skirtingi žmonės gyvena, vieni labiau mėgsta vienaip, kirti kitaip, juk taisyklės nėra. ir tikslaus apibrėžimo nėra koks turi būti skandinaviškas stilius. turbūt pagrindiniai kriterijai yra šviesa ir natūralumas, originalios idėjos  smile.gif

To originalumo realiai laaabai mažai (na negaliu kalbėt už Norvegiją, nes ten negyvenau, bet Danijoj ar Švedijoj tai taip...). Viena yra tai, kas pristatoma žurnaluose, o realybėj visi perka tokias pačias lempas, kėdes, sofas ir visi namai atrodo vienodai (ir pasirinkimo kažką įdomesnio nuspirkt nelabai yra, nebent second hand, bet čia jau sėkmės dalykas plius nepigu). Mažai kas turi laiko ieškoti ko nors įvairesnio, plius daug kas nepasitiki savo skoniu ir tiesiog perka IKEA arba dizainerių baldus ir mano, kad atrodo labai stilingai. Realiai stilingų žmogų skaičius nėra toks jau didelis, tik tiek kad IKEA diktuoja geresnį stiliaus supratimą nei Lietuvos baldų parduotuvės.

QUOTE(yali @ 2011 02 24, 16:25)
Labai subjektyvi nuomonė...O ko jūs tikitėtumėtės iš skandinaviško interjero?  g.gif Juk skandinavijos šalyse, ypatingai žiemą, dienos trumpos, trūksta saulės ir šviesos, todėl ir interjeruose vyrauja balti ne tik sienų, bet ir baldų atspalviai. Spalvų trūkumą kompensuoja ryški namų tekstilė iš kokybiškų natūralių medžiagų: lino, vilnos... Šilumos ir jaukumo namams suteikia ne tik bendras namų apšvietimas, bet ir toršerai, stalinės lempos, žvakės, židinyje rusenanti ugnis... Todėl toks namų stilius ir vadinamas skandinaviškuoju.

Visiškai pritariu. Ir kadangi su baltom sienom tiek užaugau, tiek išsikrausčius visada vien baltai dažytuos butuos gyvenau, tai iš patirties galiu pasakyti, kad nieko nepraktiško tikrai nėra. Galbūt atsiranda koks nubrūžinimas, bet jis gali atsirasti ant bet kokia spalva nudažytos sienos. Užtat atrodo daug stilingiau nei kokios žalios ar oranžinės. Daug gražiau kai tas ryškumas sukuriamas detalėmis, o ne sienomis (aišku, kiekvienam savo cool.gif )
Beje, kas dėl grindų, tai visai nebūtina jas baltai dažyti, Mes naudojame balinantį muilą kiekvienąkart jas plaudami ir tos lentos po truputį baltėja, bet atrodo natūraliai.
Vienintelis, ko nerekomenduočiau, tai baltų sofos ar kėdžių apvalkalų - tačiau ir tuos dažniau keičiant ir skalbiant įmanoma išlaikyti visai švarius.

QUOTE(mycas @ 2011 02 24, 16:39)
Nes cia daiktai tarnauja zmonems, o ne atvirksciai.... 4u.gif

Na nežinau, nežinau, tas begalinis potraukis būtent PH lempai ar Arne Jakobsen kėdei man kaip tik panašu į tarnavimą daiktams (ypač pažiūrėjus į tų daiktų kainas ir tai, kad kas antruos namuos tokį rasi).
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2011 02 26, 15:49)
sausis

mycas - eksterjeras tobulas, kas viską sugalvojo, darė ir vargo? Matau baltą tvorą - kas kiek dažot? Ar patartumėt tokią kitiem?  smile.gif

Labai mielas Jusu namukas!!! thumbup.gif Musu eksterjeras dar toli grazu nera baigtas, toli iki to, bet dar tik viena vasarele prabego, tai tikekimes su laiku.... biggrin.gif Galvojam, statom ir vargstam abu su vyru 4u.gif o tvoryte tik si rudeni pasistatem, tai net nudazyt nespejom iki salciu, cia tik gruntas blush2.gif bet siaip norvegiski dazai laiko neblogai, sako net iki 10 metu. g.gif matysim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(memelietė @ 2011 02 26, 15:59)
sveikos merginos  4u.gif

oj oj mes niekaip neapsisprendžiam  doh.gif tokiais tempais praeis trys metai kol įsikursim  doh.gif

o MB išvažiavo pirkti klavesino. užsigeidė jis jo ir nieko jam nepadarysi  smile.gif nesvarbu, kad nei vienas grot nemokam... na tik perspektyvoj gal vaikai mokysis  doh.gif

Manau, labai įdomus pirkinukas, aš irgi būčiau tokį "prigriebusi", nors su muzika nieko bendro neturiu, be to tokius daiktus parduoti visada spėsi, jei matysi, kad namuose "nepritampa"....
Papildyta:
QUOTE(Balta balta @ 2011 02 27, 19:51)
Mažai kas turi laiko ieškoti ko nors įvairesnio, plius daug kas nepasitiki savo skoniu ir tiesiog perka IKEA arba dizainerių baldus ir mano, kad atrodo labai stilingai. Realiai stilingų žmogų skaičius nėra toks jau didelis, tik tiek kad IKEA diktuoja geresnį stiliaus supratimą nei Lietuvos baldų parduotuvės.

Kalbant apie IKEA, patys švedai mano, jog ji jau prarado savo veidą... manęs, jei atvirai tai nei kiek nestebina - juk gyvename vartojimo laikotarpiu... kur iskas keičiais labai greit... nori pritapti rinkoje, taip pat turi keistis... Taip ir su IKEA...

Namuose turiu IKEA spintą, kuriai jau tikrai daugiau nei 30 metų - ji ir po šiai dienai atrodo stilingai ir manau dar atlaikys ne vienus metus, o šiuolaikiniai baldai -sukalk keturias lentutes ir turi lentyną, arba staliuką...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
na tikiuosi, klavesinas kažkaip prigis mums namuose smile.gif
o dėl šiuolaikinių baldų, tai tikrai sunku atrasti kokybiškų baldų už normalią kainą ax.gif
o kartais tai iš vis nustebina kaip drįstą už kažkokį "kartoninį" baldelį virš tūkstančio prašyti doh.gif tai mes daugiau dairomės po sendaikčius... kažkaip labiau patikima-jeigu dešimtmečius atlaikė, tai dar ir mums atitarnaus mirksiukas.gif
Atsakyti