Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

QUOTE(PILNATIS13 @ 2011 02 12, 23:31)
Girdejau kaip vienas vaikinukas vielutes nesiojo 6 metus po breketu.

Mano draugė jau 6tus metus nešioja, bet ji tiesiog neina nusiimt, nes sakė po 5 metų turėjo nuimti. O kitam draugui vielutės kraštelis tiesiog atsilupo, tai jis sakė pats paėmė ir nusiplėšė ją visą biggrin.gif o kad visam gyvenimui tai nznau...nebent ją perklijuoti po kažkiek laiko, nes vis tiek ji neamžina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Polė @ 2011 02 13, 00:15)
Labas vakaras. Penktadienį lankiausi pas Damušienę, vasario 25 dieną turėtų uždėti breketus. Bet pasiskaičiusi apie jūsų kančias ėmiau bijoti. Pirmiausia dėl to, kad mano darbas toks, kad reikia nemažai kalbėti, visų antra, kad man gerokai virš 30 metų, turiu periodontitą, nors gydytoja sako, kad viskas bus gerai, gal gydymas užtruks ilgiau... Žadu dėti metalinius breketus. Gydytoja sakė, kad mano atveju gal jie ir tinkamiausi. Ir nemanau, kad labai kompleksuosiu su jais, nes turbūt didesnis kompleksas buvo vaikščioti kreivais dantukais, o apačioj nuo periodontito ir tarpas nemažas atsirado  unsure.gif Ir kai sulaukiau komentaro, "Ar čia pas tave danties nėra"  mega_shok.gif Pasijaučiau kaip bomžė  blush2.gif Dabar lieka apsispręsti apačioj ar viršuj dėti, sakė galiu pasirinkti  ax.gif Bet lyg ir abejonės kirba, kam man? Kam tuos skausmus kentėti (nes skausmo tai aš labai bijau  blush2.gif )

Atsimenu savo pirmas valandas ir dienas. Nesu labai popa, bet man skaudejo. Atsimenu atsisedu valgyti gal antra diena po breketu uzdejimo ir verkiu. Nes valgyti labai norejau, o tiek dantys skauda. Bet tik ta ir prisimenu. Daugiau ar ten skausmo nejauciau ar jo nebuvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Man gydytoja sake apacioje butu vielute visam gyvenimui...
Atsakyti
QUOTE(Polė @ 2011 02 13, 00:28)
Dės ir apačioj ir viršuje, bet galiu pasirinkti ar pirmiau dėti viršuje ar apačioje, o po 1,5 mėnesio dės kitus. Sakė ant abiejų deda iškart tik išimtinais atvejais, kai klientai yra iš užsienio, ar dėl laiko stokos, nes suaugę žmonės labai neatsparūs skausmui  smile.gif

Turbūt skausmas iškenčiamas  ax.gif Ir turbūt neskauda visą gydymo laikotarpį  ax.gif O ir skausmo barjeras kiekvienam individualus.  ax.gif Tai kol nepabandysiu nesužinosiu... Turbūt reikia padrąsinimo daugiau  biggrin.gif

Man gydytoja breketus sudejo ir virsuj ir apacioj vienu metu. Ir tikrai mano atvejis ne isskirtinis buvo. Tiesiog, gydytojos nuomone, taip geriau gydymo laikui.
Ir tikrai, pastebejau, kad jau per pirmuosius 1.5 menesio breketu nesiojimo jau matesi ir pirmieji pokyciai i gera thumbup.gif Dziaugiuosi, kad mano gydytoja pasirinko deti ir virsu ir apacia kartu
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2011 02 13, 13:21)
Man gydytoja breketus sudejo ir virsuj ir apacioj vienu metu. Ir tikrai mano atvejis ne isskirtinis buvo. Tiesiog, gydytojos nuomone, taip geriau gydymo laikui.
Ir tikrai, pastebejau, kad jau per pirmuosius 1.5 menesio breketu nesiojimo jau matesi ir pirmieji pokyciai i gera  thumbup.gif Dziaugiuosi, kad mano gydytoja pasirinko deti ir virsu ir apacia kartu

as tsai labai norejau kad pirma sudetu apacioje... bet deja padarius maketa, negalejo det pirma apacioje...
is dalies faina kai is kart viska sudeda, bet ir piniginei skaudetu kai viskas is kart....
Atsakyti
QUOTE(renachiuke @ 2011 02 13, 07:00)
Ar kuri turit auskara liezuvyje? As jau keli metai noriu,bet iki galo neapsisprendziu. Siuo metu tas noras vel pastiprejes,bet tikrai ortodontas paglvos,kad visai jau  umn.gif ,metalo burnoj neuztenka laugh.gif

Turiu, bet buvo jau mintis issitraukti, vistiek jis kazkiek aptranko dantis, aj nzn viena karta noriu nesiot kita jau nebe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Polė @ 2011 02 12, 22:28)
Dės ir apačioj ir viršuje, bet galiu pasirinkti ar pirmiau dėti viršuje ar apačioje, o po 1,5 mėnesio dės kitus. Sakė ant abiejų deda iškart tik išimtinais atvejais, kai klientai yra iš užsienio, ar dėl laiko stokos, nes suaugę žmonės labai neatsparūs skausmui  smile.gif

Turbūt skausmas iškenčiamas  ax.gif Ir turbūt neskauda visą gydymo laikotarpį  ax.gif O ir skausmo barjeras kiekvienam individualus.  ax.gif Tai kol nepabandysiu nesužinosiu... Turbūt reikia padrąsinimo daugiau  biggrin.gif

nereikia taip blogai nusiteikti ir taip ziauriai bijoti to skausmo. as kaip tik manau, kad suauge daug atsparesni skausmui nei pvz vaikai. ir manau faktas kaip blynas, kad merginos atsparesnes nei vyrukai... be abejo kiekvienas turi individualu skausmo barjera, bet jei jau taip blogai gi padetis ne be iseities- yra nuskausminamieji. as siaip asmeniskai stengiuosi kiek imanoma be vaistu issiversti. nesiodama breketus nei vienos nuskausminamuju tabletes negeriau ir tik 1 karta buvo, kad galvojau, jei taip bus ir rytoj tai gersiu nuskausminamuju (nebuvo neimanoma kenteti, bet aisku sunkiau susikoncentruoti pvz darbe), bet per nakti viskas praejo. ir kiek skaitau foruma matau, kad labai labai mazai kam prireikia tableciu. ypatingai jautrus dantukai buna po vizitu pas gyd, kas buna turbut vidutiniskai kas 5 savaites. nors jautru buna apie savaite, pats pikas tesiasi kiek 1-2 dienas?
vienu zodziu manau nera ko bijoti. paskaityk praeitus forumus kaip panos apraso pirmas dienas su breketais, pamatysi, kad tikrai nera taip baisu.
as labiau bijociau del breketu poveikio periodontitui. nors gal jokio ir nebus, jei gyd sako.
beje, mano bendradarbei 41m ir ji pries savaite pasipuose breketais. ir pas ja nebuvo atvejis is paprasciausiu, turejo daryti operacija vienoj pusej, kazkad ten su kaulu buvo. istraukti 1 sveika danti, 1 su karunele. ir 2 men iki breketu turejo gomury prie priekiniu dantu nesioti tokia mase ir gelezu kruva kurie plecia zandikauli ir stumia dantukus i prieki. pirma diena atejus i darba negalejo kalbeti, o mes negalejom susilaikyti nesijuokusios. nepiktai aisku, bet tikrai juokinga buvo. o geriausia, kad ji pati irgi juokesi. zodziu svarbu pacios nusiteikimas.

linkiu sekmes 4u.gif

QUOTE(PILNATIS13 @ 2011 02 13, 10:31)
Atsimenu savo pirmas valandas ir dienas. Nesu labai popa, bet man skaudejo. Atsimenu atsisedu valgyti gal antra diena po breketu uzdejimo ir verkiu. Nes valgyti labai norejau, o tiek dantys skauda. Bet tik ta ir prisimenu. Daugiau ar ten skausmo nejauciau ar jo nebuvo  lotuliukas.gif

vajai kaip baisiai unsure.gif man uzdejo iskart virsuj ir apacioj, tai kai prisimenu tikrai buvo diskomfortas pirmas 1-2 savaites, bet nekreipiau i nieka demesio, nes panos sitam forume daug optimizmo ikvepe biggrin.gif
Atsakyti
o kaip sneketi, sunku buvo? mano darbas pagrinde telefonu, kad suprastu pasnekovai ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 02 13, 17:28)
o kaip sneketi, sunku buvo? mano darbas pagrinde telefonu, kad suprastu pasnekovai ... g.gif

as tai is vis nesveplavau... kalbejau ir kalbu kaip kalbejus
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 02 13, 16:28)

Ne, manau kad beveik visoms jis nepakito, o jeigu tai tikrai laikinai daugiausia savaitei kol priprantama
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 02 13, 17:28)

Kai man uzdejo breketus - sveplavau, ir taip gan gerokai doh.gif kaip jau rasiau, man is karto dejo abiems zandikauliams, gal del to?

Bet jau po poros dienu pripratau, ir sveplavimas tuom ir baigesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 02 13, 15:28)

man kai sudejo ibreketus, atrode, kad reikia daug daug pastangu, kad normaliai aiskiai sneketi. nes siaip mes net neatkreipiam demesio kaip lengva yra sneketi, net burnos daug nepraveriam. kai uzdejo breketus atrode reikia snekant ir praverti burna ir kitus veido raumenis judinti, kad sneketi pakankamai aiskiai. nu taip lyg dabar stengtumeis labai raiskiai sneketi ir tai parodyti. bet po keliu dienu pripratau. ax.gif
Atsakyti