Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 51 namučiai

QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 16, 13:20)
Labas rytas  smile.gif
Na bet tau tikrai sekasi vis laugh.gif

Aha,labai. doh.gif
Atsakyti
Tik dabar pasiskaicius jus suzinojau, kad J.Marcinkevicius mire verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 02 16, 11:22)
Aš irgi kątik sužinojau  verysad.gif  Labai gaila, tikėjausi, kad jis atsigaus po tos nelaimės.  verysad.gif

O... gaila poeto unsure.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Siberica @ 2011 02 15, 21:33)
Sveikutes! Noreciau jungtis prie jusu burio.

Sveika prisijungusi 4u.gif

QUOTE(daite @ 2011 02 15, 23:38)
Bet kažkurią čia dieną paėmiau į rankas Koppel "Dienoraštis raudonos odos viršeliais"

Suintrigavai bigsmile.gif Mėgstu sodrias knygas (kaip ir sodrias spalvas tongue.gif ).Aš ją irgi netolimoje ateityje skolinsiuosi rolleyes.gif

QUOTE(Reggae @ 2011 02 16, 00:53)
geeerai, baigiu skaityt Strindbergo ,,Pamišėlio išpažintį" ir grąžindama pasiimsiu Rugiuose prie bedugnės  mirksiukas.gif ačiū, kad padėjot apsispręst  thumbup.gif

Iš tavo minėtų visos daugiau mažiau vertos dėmesio. Ir Sabaliauskaitės knygą, sakyčiau, tiesiog būtina perskaityti smile.gif Ir "Chirurgas" kaip detektyvas yra labai įtraukinatis, vienas iš labiausiai man patikusių (šiaip nesu didelė detektyvų gerbėja).
O va dėl Selindžerio tai net nežinau ką atsakyti. Aš ją skaičiau paauglystėje, jau prieš daug metų. Tuomet ji man labai patiko. Nebepamenu turinio, bet kirba mintis, kad ta knyga šiuo laikmečiu gali būti mažumėlę morališkai atgyvenusi, dabartiniams jaunuoliams gali būti ir nebesuprantama g.gif Bet šiaip pati norėčiau ją dar kartą perskaityti (bet kokiu atveju man pačiai galbūt sužaistų ir sentimentai).

QUOTE(Masako @ 2011 02 16, 11:36)
Dabar pasiemiau A. Makine "Moteris, kuri lauke". Na, irgi per daug nekabliuoja...Beje, istraukele:

Kažkaip ir nemaniau, kad ji galėtų tau patikti mirksiukas.gif
Bet jau ištraukėlę parinkai tongue.gif doh.gif
Toms, kurios neskaitė - šiaip tai graži, labai romantiška knyga. Tik va pačiame priekyje būta ir tokių vietelių. Pagal įdėtą citatą pagal šią knygą anaiptol negalima spręsti.

QUOTE(Fairyland @ 2011 02 16, 12:31)
Tik dabar pasiskaicius jus suzinojau, kad J.Marcinkevicius mire verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Aš irgi tik dabar sužinojau unsure.gif Gaila verysad.gif , buvo neeilinė asmenybė...

Merginos, o nuo kurios Umberto Eco knygos verta pradėti pažintį su šio rašytojo kūryba? Kuri būtų lengviausiai skaitoma, o tuo pačiu ir įdomi, įtraukianti blush2.gif
Atsakyti
Ingėnai, aš planuoju pradėti nuo "Rožės vardas" ax.gif Kaip tau Rushdie skaitos? Aš laaabai lėtai skaitau, vakar tik 20psl paskaičiau ir nuėjau miegot. Tokiu greičiu tai mėnesį skaitysiu
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 16, 14:07)
Merginos, o nuo kurios Umberto Eco knygos verta pradėti pažintį su šio rašytojo kūryba? Kuri būtų lengviausiai skaitoma, o tuo pačiu ir įdomi, įtraukianti blush2.gif

siūlau nuo Rožės vardo mirksiukas.gif nors tik tą vieną skaičiusi ir esu rolleyes.gif Pirmieji šimtas o gal ir trup daugiau neturėtų būti įdomūs (na, bent jau man nebuvo), o toliau tai kaip koks gerai susuktas detektyvas thumbup.gif Pabaiga iš viso puiki thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 02 16, 13:16)
Kaip tau Rushdie skaitos? Aš laaabai lėtai skaitau, vakar tik 20psl paskaičiau ir nuėjau miegot. Tokiu greičiu tai mėnesį skaitysiu

Gerai skaitosi, neklūpčiojant smile.gif Tik pastaruosius du vakarus nelabai turėjau laiko ją skaityti. Kokius 120-130 psl. turbūt jau esu perskaičiusi.
Tiesa ta, kad ją skaitant reikia įsigilinti į tekstą . Jei gretimame kambaryje televizorius įjungtas, man sunkoka susikaupti.

QUOTE(laTulipe @ 2011 02 16, 13:21)
siūlau nuo Rožės vardo   mirksiukas.gif nors tik tą vieną skaičiusi ir esu  rolleyes.gif Pirmieji šimtas o gal ir trup daugiau neturėtų būti įdomūs (na, bent jau man nebuvo), o toliau tai kaip koks gerai susuktas detektyvas  thumbup.gif Pabaiga iš viso puiki  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Turbūt nuo jos ir pardėsiu (tik pirma reikia ją kažkur gauti biggrin.gif ).
Atsakyti
Labas,

Čia vieną eilėraštį perskaičiau, net nesitiki, kad Marcinkevičiaus. Bet labai man aktualus, nes dažnai nemėgstu perdėto smurto knygose smile.gif

Keista senutė bibliotekoje

Stovėjo pasimetus:
šitiek knygų!
Nepagalvojo niekados,
kad šitiek daug
jų gali būti.

Slinko baugščiai
tarp nesibaigiančių lentynų,
viena ranka vis liesdama knygas,
kita – raukšlėtą savo veidą.
Šnibždėjo:
– Man kad taip…
kol akys dar įžiūri,
apie laimę…
Sakykite, kuri iš tos daugybės
galėtų būt laiminga?
Kad be karo,
be vargo, be nelaimių, be ligų…
dar, jeigu galima… be melo
ir be vienatvės…

Čia kažkas pridūrė:
– Ir be mirties.

Ji neišgirdo.
Dar kitas jai rimtai pasiūlė:
– Gal apie rožių priežiūrą?
– Ne, ne! –
ji rankom sumosavo:
– Apie žmones!

Jaunutė bibliotekininkė nusišaipė:
– Gal Šventą Raštą?

– Kad jau tą žinau, –
senoji nesumišo.
– O be to, norėčiau,
kad apie laimę…
dar šiame pasauly.

Dabar jau kilo triukšmas.
Vienas siūlė
jai vieną,
kitas – kitą.

Ji vis laukė.
Stovėjo ir šypsojosi kaltai.

Kažkas, paėmęs už parankės,
palydėjo
galiausiai ją į kitą skyrių,
kur ant durų
ji dar suspėjo perskaityt:
„Knygos vaikams“.

1988–2004
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2011 02 16, 13:31)
Tik dabar pasiskaicius jus suzinojau, kad J.Marcinkevicius mire verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Sveikutes.. unsure.gif ATA tokiam didziam zmogui.. verysad.gif tegul ilsisi ramybej.. tikrai geras poetas buvo unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Pajauta @ 2011 02 16, 00:25)
Iš romanų šios dar neskaičiau, bet praitoj temoj labai išgirta A.Adiga "Baltasis tigras" (2008m gauta laim4ta Bookerio premija, joje atskleidžiama kitokia Indija)

Sitai kaip tik akcija Vagoj, isigyjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 02 16, 13:25)
Aha,labai.  doh.gif

Ir dar pirsta su vinim persibreziau. doh.gif
Atsakyti
Kauno prismoj knygoms 40 procentu nuolaida ,siandien paskutine diena.
http://prisma.lt/lt/...ail.php?ID=6752
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 02 16, 17:36)
Kauno prismoj knygoms 40 procentu nuolaida ,siandien paskutine diena.
http://prisma.lt/lt/...ail.php?ID=6752

Kodėl šio fakto nežinojau anksčiau doh.gif
Atsakyti