Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo II

QUOTE(rtukas @ 2011 02 19, 14:47)
Sveikos,
čia dar vienas tobulas filmukas apie įvaikinimą, gražesnio nemačiau, gaila, kad nėra su lietuvišku įgarsinimu

http://www.youtube.c...feature=related



Ačiū kad pasidalinai, šito nebuvau mačius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2011 02 21, 00:25)
Ar yra apie tai kas nors anglų, rusų, vokiečių kalbomis?


rusų kaba yra, dėl kitų nežinau, bet tai jau psichiatrijos literatūra ir nėra prieinama visiems. O psichologinės literatūros išverstos nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 21 vasario 2011 - 09:17
Labas visosm smile.gif

pas mane naujienos tikrai geros. visa savaite lakstom ivaikinimo klausimais net prisijungt prie jusu neturejau laiko.
Susipazinom su vaikuciais ir nusprendem tapti seima smile.gif
tik va turiu problemele. gal kas galit atsiust man i az teismui pareiskima del ivaikinimo, nes vta nedave o tik paskaite kaip tai turetu skambeti ir dave advokato nr pasiskambint kad parasytu. vos nenugriuvau kai kaina isgirdau.
tai jei kas turit pavyzduka prasau prasau prasau imeskit man i az smile.gif
Atsakyti
Sveikinimai didžiausi biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Smagu, kad radote savo vaikučius. smile.gif Stiprybės, meilės ir nesibaigiančios kantrybės Jums visiems!
Atsakyti
Sveikos, mums irgi jau skambino, kad galime ateiti rytoj pasiimti dokumentu ir tada pas advokata, kad ruostu dokumentus i teisma. Osan jei ne paslaptis kiek advokatas paprase uz dokumentu paruosima.

Panasu, kad ir mums reiks to pavyzduko buciau labai dekinga, kad ir man imestumet i az.

Taip pat galiu pasidziaugti, kad mums kas dien vis geriau sekas atrasti bendra kalba su vaiku...
Atsakyti
Labai džiugu dėl jūsų Osan , kad būsit didelė šeima ir suradot sau skirtus vaikelius. 4u.gif smile.gif
O dėl dokumentų paruošimo nu nejaugi jau taip vta gaila duot pvz juk brangu mokėt advokatui, mums provincijoj kitaip padėjo kaip tik pasiruošt.
Atsakyti
QUOTE(osan @ 2011 02 21, 23:48)
Labas visosm smile.gif

pas mane naujienos tikrai geros. visa savaite lakstom ivaikinimo klausimais net prisijungt prie jusu neturejau laiko.
Susipazinom su vaikuciais ir nusprendem tapti seima smile.gif
tik va turiu problemele. gal kas galit atsiust man i az teismui pareiskima del ivaikinimo, nes vta nedave o tik paskaite kaip tai turetu skambeti ir dave advokato nr pasiskambint kad parasytu. vos nenugriuvau kai kaina isgirdau.
tai jei kas turit pavyzduka prasau prasau prasau imeskit man i az smile.gif

Osan priminkite is kokio Jus miesto? Mums Vilniuje advokato net nereikejo. Cia tikrai tik pinigus ismesite.
Atsakyti
Sveikos, na, mes dabar mokomės PRIDE, o balandį jau turėtume būti įrašyti į eilę. Nei skendžiu euforijoj, nei kamuoja mane baimės, nes apie įvaikinimą galvojome seniai. Nors savų vaikų susilaukti galime, bet dabar laukiame mažylio, kuris mūsų kažkur laukia. Kažkaip nejaučiu didelio poreikio žūtbūt susilaukti savo bio vaikų, tai kažkaip be stresų viskas natūraliai ir vyniojasi.
Žinutė man įstrigusi dėl kūdikių iki 3 mėn. atsiradimo šeimose. Kadangi turiu šiokių tokių landų, tai daug domiuosi kaip viskas vyksta realiai ir padariau išvadą, kad vaikas visai ne pirmoj vietoj, net tokioj jautrioj srity interesai, pinigai ir kiti šlykštūs dalykai. Realiai per metus apie 70 naujagimių atsisakoma ligoninėse, tačiau "dėka" mūsų VTAT specialistų jie iškart papuola į "išrintąsias" šeimas. Daug dar galėčiau pripasakoti apie pinigų sumas ir pan. dalykus, bet man šlykštu. Taip kad, manau, geriau nutylėti dėl savo "išskirtinumo" gaunant vaiką, nei kad džiaugtis. Mes su, vyru, visgi nusprendėm, kad su niekuo mes nekalbėsim, nesitarsim, o leisim vaikui ateiti tada, kai jis panorės, tiksliau ateis laikas, kurį nuspręs tas, kuris gyvena aukštai ir reguliuoja mūsų gyvenimus:) mes laukiam vieno, jokio skirtumo mergaitė ar berniukas, bet kažkaip kirba man mintis, kad galim susilaukti dviejų, nes dažni pasiūlymai dėl brolių ar seserų įvaikinimo. Žodžiu, visoms linkiu kantrybės, ramaus laukimo, auginti mūsų būsimus ir esamus vaikelius toliau širdyje, tikėtis geriausio, bet nepamiršti, kad su džiaugsmu ateis ir nerimas, ir visokie kiti ne itin teigiami jausmai. Bet mes esame tik žmonės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 01 kovo 2011 - 01:15
nelabai seku skyreli, kazkaip nesiskaito man tie filosofavimai kas kaip kam del ko... kai augini mažus vaikus labai nedaug lieka laiko filosofavimams apie prasme, tiesiog gyveni, keiti saukelnes, verdi košę, slaugai kai serga, džiaugiesi kai ramiai miega, jautiesi gerai kai neserga,nerimauji kai vaikui nesiseka. Man suprantamesni tokie žemiški rūpesčiai kaip pasirūpinti vaiku, su kokiomis bėdomis susiduriame augindamos ir ttt. Iki įsivaikinimo ar globos, arba gal kažkada paauglytėje gal patikdavo diskusijos apie nieką, dabar realybė, vaikai kartu, su manim, pas mane.
Dar noriu paklausti, ar samdotės advokatą įvaikinimo teisme? manau nereikia, juk ten užtenka tik užpildyti prašymą, labai paprasta, patys galite tai padaryti, advokatui tk be reikalo pinigus išleisite.
Dėl vaikų patekimo į šeimą iki 3 mėn., tai manau, kad priklauso nuo VTAT darbuotojų aktyvumo, aš auginu du vaikus nuo 2 savaičų, niekam nieko nemokėjau, tiesiog mums padėjo miesto, kuriame gyvenu, VTAT vedėja. Nors sutinku, kad sistema netinkamai dirba, yra neaktyvi, ir siūlau ne sėdėti ir laukti vaiko, o paspausti kiek galima miesto VTAT, kad vaikai kuo skubiau patektų į šeimas. Man graudu klausyti, kad vaikai vargsta globos namuose, o šeimos turi sėdėti ir laukti, o po to spręsti apleistų vaikų problemas. Juk pagal visas raidos teorijas vaikui labiausiai kenkia gyvenimas globos namuose. Būsimos mamos, būkite aktyvios, nelaukite kol VTAT atsibus ir teiksis paskambinti, pačios lyskite į akis:)
Atsakyti
Kokios skirtingos, atrodytų, dviejų paskutinių pasisakiusių moterų pozicijos - ramiai laukti ir 'lįsti į akis', o juk abi su tuo pačiu tikslu, abiem panašus kelias... turbūt nėra universalaus patarimo, kiekvienai sava eiga 4u.gif
Atsakyti
Dorofėja, gal nelabai teisingai mane supratote, tą lindimą į akis vadinu bandymą išjudinti sistemą, o tai sėdi tos moteriškės VTAT dirbančios ir realiai nelabai ką daro kad vaikai greičiau ateitų į šeimas. O juk esame tie, kurie tikrai pasiruošę priimti tuos vaikus, tai kam tada vilkinti visą procesą? Juk sutiksite, kad taip išvengsime vaikų traumavino, jei kuo anksčiau jie apsigyvens šeimose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 01 kovo 2011 - 01:17