Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo II

taiska, man kažkaip irgi norisi tik post faktum pranešti, nes irgi žiauriai tingiu aiškinti apie genetikas, paveldimumus ir pan. Jeigu žmogus šventai įsitikinęs, kad iš įvaikinto vaiko ar globojamo užaugs tik alkoholikas ar narkomanas, tai man tingisi net aiškinti taip mąstančiam žmogui, kad taip nėra. Bet labai tikiuosi, kad mano tėvai sureaguos į mūsų žinią geriau nei tikiuosi smile.gif o vyro suaugę vaikai, na, mes visaip galvojom, kad jeigu blogai sureaguos, tai tik dėl to, kad jiems kils mintis, kad turtus reiks dalintis su būsimais broliais ar seserimis biggrin.gif Bet kaip mes sakom su vyru, kad jeigu esi sūnus ar dukra, tai visiškai nereiškia, kad ir tapsi paveldėtoju. Gal mes su vyru sugalvosim palikti savo užgyventą turtą gyvūnų globos namams ar, tarkim, bažnyčiai ax.gif
Atsakyti
Šeimos kaklas, negalvok kaip jie sureaguos, viskas bus gerai:) kai mes pranešėme apie pirmą vaiką, visi džiaugėsi, o tikėjausi, kad nesupras. Tačiau va kai jau antrą turėjom, tai tikėjausi, kad vėl visi džiaugsis, tačiau buvo atvirkščiai, visi kažkaip buvo išsigandę, o dar tas vaikiukas toks mažiukas plonas. Bet dabar jau gerai, nelabai aš rūpinuosi kas ką galvoja, bet va jei pajausčiau, kad kaip nors į vaiką neteisingai žiūri ignoruoja ar pan.,, tuomet nebendraučiau, atsiranda toks instingtas, kad dėl vaikų gali bet ką padaryti ir niekam jau jų skriausti negali leisti:) didžiausias palaikymas man tai vyro požiūris, jis nuo pat pradžios vaikais džiaugiasi, kažkaip jam natūraliai viska gavosi.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2011 02 24, 11:41)
taiska, man kažkaip irgi norisi tik post faktum pranešti, nes irgi žiauriai tingiu aiškinti apie genetikas, paveldimumus ir pan. Jeigu žmogus šventai įsitikinęs, kad iš įvaikinto vaiko ar globojamo užaugs tik alkoholikas ar narkomanas, tai man tingisi net aiškinti taip mąstančiam žmogui, kad taip nėra. Bet labai tikiuosi,

tau nieko ir nereikia tikėtis, tau reikia tik informuoti apie daromus žingsnius. kodėl imiesi atsakomybės už kitus suaugusius žmones ir jų jausmus?
p.s. būdama mama, nenorėčiau sužinoti apie vaiko daromus didelius pokyčius gyvenime - iš kitų žmonių arba post faktum. tiesiog šiaip, nenorėčiau. gal tai susireikšminimas, bet norėčiau žinoti apie saugusio vaiko gyvenimą iš jo paties.

pasakiau, kai lankiau kursus. Prie stalo įsivyravo mirtina tyla, nors to tikėtis iš 7 žmonių - sunkoka. Pradėjo kalbėtis - po kelių dienų. Tėtis pradėjo žiūrėti 'atleisk", brolis su broliene matyt permąstė ir apsitarė namie, sūnėnai irgi nežinojo kaip reaguoti, nors visi trys turėjo klasiokų iš globos namų.
Post faktum - tėtis džiaugėsi ir draugavo su vaiku, brolienė - krikšto mama smile.gif
Atsakyti
o aš norečiau paklausti tų, kur jau įsivaikino, kaip reaguojate, kai žmones sprendžia į ką panašus vaikas:) pas mus tai tokių juokingų situacijų būna, vaikai į mane visai nepanašūs, o į vyrą panašūs, tai taip juokinga man, visi sako, kad vyresnėlis grynas tėvelis:) mažiukas dar neaišku į ką panašus, mano bruožų tai nėra:(, vėl kažkas sakė, kad į tėvelį panašus:) mano draugė net juokais tokią teoriją išvedė apie tų vaikų atsiradimus ir neatsitiktinius panašumus:)
Atsakyti
mano tai sako kad panaši laugh.gif nosis buka, smakras riestas biggrin.gif

tiesą sakant iš pažįstamų 4 įvaikintų vaikų tik vienas nepanašus į įtėvius. kažkokia mistika....
Atsakyti
va as irgi galvoju kad cia mistika..smile.gif

mano mažiukas išmoko visur užlipti, šiandien sudaužė paskutinį puodų dangtį namuose, dabar jau visi puodai be dangčiu. Namai kaip po sprogimo,o aš dar randu laiko prie kompo prisėst, tiksliau pribėgt:)
Atsakyti
taiska, o Jūsų vaikai broliai tikri, ar skirtingų bio tėvų?aš mat ką mąstau, kaip ir minėjau, kad jeigu pasiūlytų du, tai gal reiktų, visgi, apsvarstyti tą galimybę, nors vyras kol kas atmeta iškart dviejų galimybę, bet mes galvojame, jog gyvenime niekas nevyksta šiaip sau, tad jeigu pasiūlytų du, tai gal ir vyras nebūtų prieš biggrin.gif

dėl pasakymo tėvams, tai aš laukiu blogiausio varianto, bet širdy tikiuosi geriausio. Labiausiai noriu tik vieno iš tėvų, kad jie leistų vaikui vadinti juos seneliu ir močiute (jeigu pats vaikas norės) ir, kad jų pagalba, vaikas pažintų senelių ir anūkų santykius, daugiau nieko nenoriu.
dėl panašumo vaikų į įtėvius, tai jūs pažiūrėkite kaip žmones gyvendami drauge supanašėja išoriškai, šuva su savo šeimininku, tai ką čia kalbėti apie vaikelius smile.gif ...
Atsakyti
QUOTE(taiska @ 2011 02 24, 12:34)
o aš norečiau paklausti tų, kur jau įsivaikino, kaip reaguojate, kai žmones sprendžia į ką panašus vaikas:) pas mus tai tokių juokingų situacijų būna, vaikai į mane visai nepanašūs, o į vyrą panašūs, tai taip juokinga man, visi sako, kad vyresnėlis grynas tėvelis:) mažiukas dar neaišku į ką panašus, mano bruožų tai nėra:(, vėl kažkas sakė, kad į tėvelį panašus:) mano draugė net juokais tokią teoriją išvedė apie tų vaikų atsiradimus ir neatsitiktinius panašumus:)

kaip reaguoti, niekaip nereaguoju: kam reikia, tegul žaidžia "atrask kelis skirtumus paveiksliukuose"...
Man įdomiau, kai vaikai ima ieškoti panašumų su įtėviais ir tai jiems labai svarbu...ech, bet čia kito skyrelio tema. jei kas norėtų plepėti, kraustomės, kur globėjai plepa
Atsakyti
mano vaikai skirtingų šeimų, pirmiausia įvaikinome vyresnį, po kokių 3 metų vėl nusprendėme pasiryžti procesams visiems iš naujo:). Manau, kad jei pasiūlytų iš karto du, tai būtų pats šauniausias dalykas:)
Atsakyti
Osan, jeigu neklystu, Jūs rašėte, jog tikėjotės vieno, šeimoje atsirado du vaikai. Aš kažkaip irgi neatmetu tokios galimybės, nors vyras kol kas 2 neįsivaizduoja, bet man su tuo sprendimo priėmimu. Kokie argumentai nusvėrė pasirįžti 2?

sveikutes.
prasyme mes nuredom kad norim 1 leliaus nes varbu berniuko arba mergaites, bet vta paklause kaip jei 2 butu. sakem jog pagalvotume. kai atsiunte 2 vaikiuku pasiulyma buvo sokas. bet kai susitikom su savo maziais viskas pasikeite. nebijokit jei jums pasiulys. nors nuvaziuokit susitikt. kartais surizikuot gyvenime verta smile.gif
Atsakyti
ačiū osan ir taiska 4u.gif
osan, o kokio amžiaus Jūsų vaikai? Tarkim per mokymus siūlė du vaikus, tačiau amžius 2 ir 6, o aš labai bijau vaiko autobiografinės atminties, kuri prasideda 3-4 vaiko metais...nors nurodėme vaiko amžių iki 1.5, bet jau dabar suprantu, kad nesipriešinsiu, jeigu vaikas bus iki 3 metų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šeimos kaklas: 24 vasario 2011 - 14:49
QUOTE(šeimos kaklas @ 2011 02 24, 13:48)
ačiū osan ir taiska 4u.gif
osan, o kokio amžiaus Jūsų vaikai? Tarkim per mokymus siūlė du vaikus, tačiau amžius 2 ir 6, o aš labai bijau vaiko autobiografinės atminties, kuri prasideda 3-4 vaiko metais...nors nurodėme vaiko amžių iki 1.5, bet jau dabar suprantu, kad nesipriešinsiu, jeigu vaikas bus iki 3 metų smile.gif

mes buvom nurode iki 2.5m viena, o pasiule pirma kart (atsisakem pirmo pasiulymo del vaiku sveikatos) vienam 1.5 kitam 3. antra kart (kuri priemem pasiulyma) mazajai si sekmadieni 1 sueina smile.gif broliui 3 bus ziema.
tai ir buvo musu salyga jog pagalvosim apie 2 jei jie nebus vyresni negu 3. as taip pat nenorejau vyresniu.
maziai tuoki bendraujantys, tokie linksmuciai.berniukas tik pradeda sneket tai toks juokingas.
tikrai nebijokit jei jums pasiulys iki 3m ar du vaikus. nors nuvaziuokit susitikt be jokio nusistatymo o po to susesit su vyru ir tada jau apsvarstyti visus pliusus ir minusus.
Atsakyti