Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-12

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 25, 09:11)
18 - 20 cm skersmens pilnai uzteks.. nebent pakartot noretu smile.gif

aisku.aciu
Atsakyti
Vakar isbandytas receptukas:
Torta kepiau 22cm/27cm staciakampeje formoje.Biskvitai gavosi po mazdaug 8mm.
Biskvitam:
4kiausiniai
1st. cukraus
2a.š. medaus
1,5st. miltu
1a.š. nugesintos sodos
Isplakam,sumaisom,kepam 3 biskvitus(as kepiau kiekviena atskirai).

Kremui:
300gr. sviesto
1ind.Rududu
2š. kakavos
200gr. graikisku riesutu
Isplakam sviesta,iplakam rududu,kakava.Pasmulkintus riesutus galima imaisyti i mase arba veliau isdelioti ant uztepto kremo.

Sulaistymui naudojau kavos likeri atskiesta virintu vandeniu.

Surinkimas: biskvitas-sulaistymas-kremas-riesutai-biskvitas...
Riesutu tikrai negailekite,nes jie priduoda gera skoni mirksiukas.gif

Tortas nera gaivus smile.gif
user posted image
Tortas be pavadinimo.Kadangi i ji ieina nemazai graikisku riesutu,o pirma karta jam buvo suteikta tokia forma biggrin.gif user posted image todel pavadinkim ji "Graikas" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 02 24, 22:18)
zadu kepti torta  juodas miskas,suku tokia minti i grietinele deti rikotos, ar pertrintos varskes. gal kuri jau bande taip "patobulinti" krema- ar verta ar nesugadinsiu skonio? gal vistik geriau rekomenduosite tikslaii laikytis recepto? 4u.gif

na dar syki pakartosiu savo klausimuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 02 25, 13:17)
na dar syki pakartosiu savo klausimuka 4u.gif

Jeigu Jums patinka varškė ar rikota, tai dėkite, tiesiog kremas bus šiek tiek kitoks
Atsakyti
Sveikos. O man problema buna visiskoje nesamoneje unsure.gif Merginos padarius torta, nu pvz. formoje. reikia puosti. Kaip jus torta saugiai isemate is formos apacios, ar kokio kito padeklo jei jis sulaistytas. Kai kuriems tortams gi reikia daugiau to sulaistymo ir todel tortas gaunasi toks "nekietas" g.gif ka jus kisate po apacia, kad saugiai ji pernesineti nuo vieno padekliuko ant kito g.gif kaip jis pas jus stabiliai laiko forma ir neluzta, nelinksta ir pn. As jau nekalbu apie tuos didziulius tortus. Jei supratote ko klausiau blush2.gif paaiskinkite prasau 4u.gif
Atsakyti
uzdedi ant virsaus padekla ir apvert mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu dabar tai visai nesupratau unsure.gif Paimti ir apversti???? ir apacia tampa virsumi??? g.gif
Atsakyti
Nieko ten nereikia versti. Mazesnius tortus, jei sutepu formoje, tai pakisu mentele, ir paimu delnu, nieks nesusminga, tik keletas tortu yra, kuriu jau niekaip neperkelciau. O didelius tortus taip pat. Sutepu ant lentutes ar padeklo, ir tada perkeliu (be abejo, leidziu saldytuve susitoveti bent kelias valandas). Arba galima sutepti tiesiai ant padekliuko, ant kurio bus tortas, tiesiog is sonu patiesti kepimo popieriaus, deti biskvita ir tepti. Papuosus tie kepimo popieriai istraukiami, ir lieka svarus padekliukas.
Atsakyti
Bijuna, kaip merginos jau atsakė, aš ir visąlaik tepu jau ant padėkliuko. Nes man niekada nebūna toks tortas kietas, kad jį perkelčiau. Ir kai reikia daryt antrą aukštą būna didžiausias stresas jį užkelt doh.gif
O mintis tortą apverst, nebloga, nebučiau sugalvojus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupainga: 25 vasario 2011 - 15:34
Aciu mergaites, supratau, kad stebuklo kazkokio nera, visos darote kaip ir as tik man matyt ne visuomet pasiseka ax.gif , nors jei pertepimas skystesnis ( maskarpone ar koks jogurtas su zele ) kaip tada sutepti ant padekliuko g.gif , niekaip nepaslegsim, isvarves visas g.gif
Nepykit uz kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 02 25, 16:41)
Aciu mergaites, supratau, kad stebuklo kazkokio nera, visos darote kaip ir as tik man matyt ne visuomet pasiseka  ax.gif , nors jei pertepimas skystesnis ( maskarpone ar koks jogurtas su zele ) kaip tada sutepti ant padekliuko  g.gif , niekaip nepaslegsim, isvarves visas  g.gif
Nepykit uz kvailus klausimus  blush2.gif

as zinok susiduiu su lygiai tokiais klausimais biggrin.gif , tai va cia paskaicius nusprendziau kad jei torto slegti nereikia ir kremas tirstas tai turbut geriausia teptii tiesiai ant padekliuko su kep. popierium is krastu, o jei kremas turi stingti ir yra skystas tai turbut geriausia ji padaryti tortineje, sustingdinti saldytuve ir poto apversti g.gif
Atsakyti
Jus nepatikesite, bet per savo tuoj bus 37 metus niekada nebuciau pagalvojusi, kad galima bandyti apversti torta lotuliukas.gif Nu niekaip nebuciau sugalvojusi biggrin.gif
Atsakyti