Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su negalia

Mano mergytei yra genetine liga, jai bus problemos su vaiksciojimu- tures vaikscioti tik su protezais, bet duok Dieve, kad ji tik vaiksciotu. Mano maze kai gime, as turejau nuostabu palaikyma KMUK ejo pas mane gydytojai kruvom, bet nepasiziureti, na gal ir pasiziureti, bet visis mane moraliskai palaike, ir dave patarimu, kaip gventi toliau- kad neisokciau per balkona verysad.gif Viena neonatologe, atejo ir sake, kad susitvarkyciau dokumentus iskart kai grisiu is ligonines, tam kad vaikeliui [pinigeliu reikes, tai dabar kaupiu ir laikau savo mazylei , kad reikalui esant tureciau, nes Dieve, mes juk visos norim savo vaikams tik geriausio smile.gif
O kodel Kiss tau nepasake anksciau manau, kad tikrai tau tai privalejo pasakyti.
Butybe, o jus 2 menesius i vaiku raidos centra laukiat, del to kad ten ilgos eiles? bet jeigu tavo vaikeliui butinai reikia dabar, manau turi eiti , tiksliau listi, kad priimtu anksciau 4u.gif
Atsakyti
Mes taip pat nuo rugpjucio eisim i spec. darzeli ,,Zolineli,, , uzsirasem ten pries puse metu, tik reikia siuntimo is raidos centro. Taip maloniai mus ten prieme, aprode visas grupes, miegamuosius ...
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 05 29, 22:49)
Mano mergytei yra genetine liga, jai bus problemos su vaiksciojimu- tures vaikscioti tik su protezais, bet duok Dieve, kad ji tik vaiksciotu. Mano maze kai gime, as turejau nuostabu palaikyma KMUK ejo pas mane gydytojai kruvom, bet nepasiziureti, na gal ir pasiziureti, bet visis mane moraliskai palaike, ir dave patarimu, kaip gventi toliau- kad neisokciau per balkona  verysad.gif  Viena neonatologe, atejo ir sake, kad susitvarkyciau dokumentus iskart kai grisiu is ligonines, tam kad vaikeliui [pinigeliu reikes, tai dabar kaupiu ir laikau savo mazylei , kad reikalui esant tureciau, nes Dieve, mes juk visos norim savo vaikams tik geriausio  smile.gif 

O man Santariskese (ten patekome po gimimo), net ne mano gyd. atejusi pradejo aiskinti, kad mano maziu reikia izoliuoti nuo visuomenes (jau prejo 12m., o man taip ir skamba ausyse, tie zodziai) uzsidaryti namie ir , kad as ne su nieko negaliu bendrauti (nes gime su infekcija, ir pasirodo, kad ji ir pas mane buvo). Dziaugiuosi uz tave, kad neteko tokiu nesamoniu patirti.

QUOTE(mazzyla @ 2006 05 30, 09:40)
Mes taip pat nuo rugpjucio eisim i spec. darzeli ,,Zolineli,, , uzsirasem ten pries puse metu, tik reikia siuntimo is raidos centro. Taip maloniai mus ten prieme, aprode visas grupes, miegamuosius ...

Mes ji lankeme. Buvome pakliuve i tokia gr., kad nei vienai nelinkeciau. Vaika pasodindavo i inval.kede ir taip visa diena. Jei paklausdavau ar vaikui buvo proceduros, tai aukl. net nezinojo ar vaika buvo is gr. issinese, klausdavo seimininkeles doh.gif Maniski, tai reikedavo maitinti, tai seimininke pasake karta: neduok tris dienas valgyti, tai pats rankom prades valgyti. Na zodziu daug as ten su jom kariavau, buvom daeje, net iki ministeriju, tik vieno gailiuosi, kad tom dviem debilem zurnalistu neiskvieciau (labai jau vedeja issigando) pagailo jos man. Po to ilgai nevedziau as i ta darza. Man i namus paskambino is Vilties ir pasake, kad duos kita gr. Ten tai maniski prziurejo thumbup.gif Ir net abecele ismoko per men., na negaliu skustis, tikrai aukl. galiu mineti tik geru zodziu, ten visos buvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zaklina @ 2006 05 27, 08:40)
tai va ,rena, as nedirbu jau 10m. stazas eina bazinei pensijai gauti. turi kreiptis i sodra su visais neigalumo dokumentais ir savo sodros knygele. kadangi tu dabar augini maziu, tai stazas eis kaip nedirbanciai ir auginanciai vaika iki 3m.kai sis terminas praeis,tada reiks forminti kaip neigalu vaika slauganciai. ir cia jau jokio termino nera,nebent pradetum dirbti. vienu zodziu,susirink visus vaiku ir savo dokumentus ir dumk i sodra. smile.gif linkejimai berniukams!!!!!! thumbup.gif

Tai va, kad pas mane ir yra taip, kad kazkiek dirbau, poto del vako epilepsijos, turejau mesti darba, dabar su mazium niestumo metu dirbo knygute, tai kaip cia man dabar bus g.gif

QUOTE(spylka @ 2006 05 27, 19:27)
zaklina, turiu klausima, o jeigu vaikui yra priskirta butina slauga, nu uz kuria ir moka, ir jeigu as pradeciau dirbti, tai nuiimtu tuos pinigelius g.gif  nes juk siaip tai gal man mama dabotu, darzelis ir taip toliau. kaip cia su tai s pinigeliais butu g.gif

Viskas bus ciki. As pati kiek, dirbau ir jokiu pinigu man nenueme, gaudavau visus. Nebent vestum vaika i savaitini darzeli, paliktum nakciai. Va Kiss veda i savaitini, tai jai labai daug atskaiciuoja doh.gif lygtais 400lt, jei ne daugiau.
Atsakyti
4u.gif Rena, o is kokio miesto jus esate, kur tas darzelis Zolinelis.
schmoll.gif labai baisu kaip tau taip galejo pasakyti ligonineje, siabas kazkoks schmoll.gif blink.gif
dar noriu paklaust, o kaip ten jums skambina is Vilties organizacijos? ar cia tik su specialiom kokiom ligom? blush2.gif
Atsakyti
Vilties bendrija vienija sutrikusio intelekto žmones. Taip pat prie šios bendrijos šliejasi ir vaikai su fizine negalia(bent jau musų mieste) nes Invalidų draugijoje tik suaugę nariai. Bendrija turi savo puslapi www.viltis.lt . Viltiečiai turi Šventojoje savo poilsio namus, ten vyksta vasaros stovyklos.
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 05 31, 12:12)
4u.gif  Rena, o is kokio miesto jus esate, kur tas darzelis Zolinelis.
schmoll.gif labai baisu kaip tau taip galejo pasakyti ligonineje, siabas kazkoks  schmoll.gif  blink.gif
dar noriu paklaust, o kaip ten jums skambina is Vilties organizacijos? ar cia tik su specialiom kokiom ligom?  blush2.gif

Tas darzelis yra Vilniuje, Antakalnyje, Zolyno gat. As pati esu gryna Vilniete, bet teko brangu miesta iskeisti i meile ax.gif ir dabar gyvenam Taurageje. Tai ten vaikstom irgi i darzeli, tarpkitko i ta pacia gr. su Kiss Samantele biggrin.gif
As buvau istojusi i Vilti ir ten pasiziurejo, kad nelankom jokios istaigos ir pasiule gr. tam darzeli, kuri priklause vilciai, taip mes ten ir patekom.

QUOTE(Bazile @ 2006 05 31, 14:25)
Vilties bendrija vienija sutrikusio intelekto žmones. Taip pat prie šios bendrijos šliejasi ir vaikai su fizine negalia(bent jau musų mieste) nes Invalidų draugijoje tik suaugę nariai. Bendrija turi savo puslapi www.viltis.lt . Viltiečiai turi Šventojoje savo poilsio namus, ten vyksta vasaros stovyklos.

As tose stovyklose nei kart nebuvau, nes kazkaip dar imant kitus seimos narius, tai man atrodo brangokai. Gal as klystu.
O kai gyvenau Vilniuje, tai priklausiau Vilties tarybai.
Atsakyti
QUOTE(Bazile @ 2006 05 31, 14:25)

g.gif bet manoji dar turbut per maza? kad ten issirasyciau? net nezinau , ir intelektas dar pas ja neaiskus, bet ji turi ir tures judejimo sutrikimu. kazin ar mes cia tinkamos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 06 01, 11:10)
g.gif  bet manoji dar turbut per maza? kad ten issirasyciau?  net nezinau , ir intelektas dar pas ja neaiskus, bet ji turi ir tures judejimo sutrikimu.  kazin ar mes cia tinkamos?  g.gif

Jau galit laisvai isirasyti i Vilti, nieko jus nepermazos mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif o kaip tai padaryt? tiesiog inernetu? www.viltis.lt? g.gif
Atsakyti
As tai vaziavau i pacia vilties bustine, nes tais laikais into tai dar nebuvo. O tu gal pabandyk internetu, gal ir galima taip istoti, dabar tai as nelabai ir zinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2006 06 04, 14:38)
As tai vaziavau i pacia vilties bustine, nes tais laikais into tai dar nebuvo. O tu gal pabandyk internetu, gal ir galima taip istoti, dabar tai as nelabai ir zinau g.gif

norejau paklausti, ar butina "Viltyje" uzsirasant tureti negalios pazymejima?
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2006 06 04, 16:15)
norejau paklausti, ar butina "Viltyje" uzsirasant tureti negalios pazymejima?

As tai nerodziau, nes mane pristate pazystama. O tu gali ir nusivezti, juk nesunkus. Bet Vilniuje, kiek atsimenu as mokedavau nario mokesti uz metus ar 6 ar 8lt., net neatsimenu, o Tauragej nereikia. Vilniuje eidavau i susirinkimus, suzinodavau kas naujo ir ka planuoja daryti ir t.t. O sitam kaime tik zurnaliuka gaunu ir viskas g.gif
Atsakyti