
himalaia, naudojam kelis būdus vienu metu.
1. Imbieras (kokie 5 cm šaknies supjaustau riekelėm, užpilu kokias dvi stiklines vandens ir užverdu. kai vanduo užverda išjungiu 'ugnį' ir palieku ant orkaitės kol dar burbuliuoja. Po to į puodelius ir kai atvės dedu medaus šaukštelį ir citrinos riekę storą). Gerklę labai gerai 'graužia'. Kas vakarą ruošiu naujai, o rytais tai vakarykštę šaknį dar kartą užverdu. geriu paprastai du kartus į dieną, peršalus - dažniau.
2. Vanduo su medum (užverdus vandenį įpilt į stiklinę ir kai atvės dėti šaukštelį medaus. palikti nakčiai. ryte įlašint kelis citrinos lašus ir išgert nieko nevalgius, geriausia kokį pusvalandį prieš pusryčius)
3. Žiedadulkės (šaukštelis žiedadulkių į vandenį ir gert ryte. vieną rytą geriu medų, kitą - žiedadulkės)
Nuperku kartais arbatų su ežiuole ir geriu vietoj paprastos, daugiau vitamino C vartoju ir cinko, daugiau daržovių, sumuštinukai su česnaku (man tai labai skanu, bet tenka galvot apie kolegas ir mėgautis tik savaitgaliais

Praeitais ir 2009 metais teko rudenį pagert kursą bronchomunal vaistų. 2009 visai padėjo, o jau 2010 nieko gero, tagi šiemet bandau natūraliai kovot.
Na ir žinoma svarbu ilsėtis pakankamai, miegot (sic!), bandyt šiltai rengtis, gert šiltus skysčius dienos eigoj.
Tokie mano receptai. Ar pasiteisins pasakysiu pavasario pabaigoj
