QUOTE(vaižgantė @ 2011 04 14, 16:41)
Esu realistė. Kai mano dukrai buvo 10 mėnesių, pasisamdžiau auklę ir kartą per savaitę pusdieniui dingdavau- su draugais važiuodavom medituoti.
Vaikui reikalinga rami, pailsėjusi mama, o ne isterikė su suktukais plaukuose ir chalatu.
bet ar tai buvo rimtas tikslas, kuriam esant ir atsirado tie pinigai auklei? dabar auklei jei samdyt kasdien, reiketu atiduoti visa minimalia alga...nezinau kaip man ja suvizualizuoti ar sumedituoti. stengiuosi.
Papildyta:
QUOTE(sarafea @ 2011 04 14, 18:00)
bet tai vyksta automatiskai,susimastau tik po veiksmo,kad kodel as aklai jiems paklustu.Atrodo rankos suristos ir vistiek darau

nebevertinu ir saves del to.
Tiesiog nesigilinsiu daugiau ,man tai kaip baisi liga,kurios viena neiveikiu.

butent,kad reikia,kiekvienam zmogui reikia poilsio...tik nesuprantu kaip ji gauti.
as manau, kad tokie dalykai is vaikystes, kudikystes. mama sako, klausyk manes, bara, kontroliuoja maitinimosi, maitinimo is buteliuko rezima. todel uzauges zmogus gali klausti, kodel as visiems paklustu, visi su manimi daro ka nori, o pirmiausiai, juk turiu klausyti pati saves

atsinesame daugeli tokiu dalyku per palyginti nereiksmingus dalykus anksciau, ir taip pat auklejame savo vaikus

manau, kad daug zmoniu nuo to kencia. priedo mergaites ipac mokinamos visiems buti geros, mandagios,( juk jos mergaites!) ir paklusti, slaugyti, buti svelniomis, moteriskomis, visiems itikti, patikti,buti kukliomis

, atsikelti nuo stalo truputi alkanos, buti nuolankios, nepasiduoti isdidumui, ir t.t. ir pan. man karta, kai buvau keliolikmete padovanojo ar Satrijos Raganos, ar Lazdynu Peledos rasyta knyga, skirta mergaitems, mergaiciu auklejimui. Paemiau ja skaityti, ir patys pirmieji knygos zodziai buvo tokie ar labai panasus: moters gyvenimas yra (net turi buti) kancia, ir jos tokia dalia, visa gyvenima nesti savo kryziu ir paklusti...
Nu tai ko noreti is taip per kartu kartas aukletu mergaiciu, moteru. Kada mes is to issivaduosim?