Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(indigas @ 2011 03 23, 10:57)
Sveikos,
Nebekalba tos mamytes, kurios neima NGA. Ar nebijot rizikuoti, ar cia nera jokios rizikos?

As neimu. O rizika tame, jei nepaspeja vaikutis gimt iki 30 dienos, arba "ant smugio" pasikeicia koks nors istatymas. Ir privers po gimdymo paimt 56 dienas NGA
Atsakyti
na kazkur buvau radus straipsni kad jei tau gydytojas israso NGA pazymejima o tu nenori imt NGA tai gali neim o toliau dirbt tik apie pazyma reik informuot darbdavi. na gaila kad to straipsnio nebuvau radus ankciau tai visai nebuciau sedejus tuose atostuogose ir buciau men dar padirbus ir i vaiko prieziuros isejus. na bet cia jau sodroj man nrml kai reikejo... ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 21, 16:00)
O va čia, mano požiūriu, slidi situacija. nes dekreto apskaičiavimui tikrai turėsite galimybę rinktis, kad skaičiuotų iš to paties kompensuojamojo DU, kuris busvo apskaičiuotas ankstesnei pašalpai, bet jau kai eisit VPA, tai bus dar maždaug už 4 mėnesių ir į VPA pašalpos apskaičiavimo laikotarpį jūsų ankstesnės VPA jau nebepaklius. Taip kad gali būti, jog VPA pašalpa galės būti apskaičiuota jau tik pagal jūsų gautas pajamas per paskutinius 12 mėnesių praleidžiant vieną mėnesį iki VPA pradžios mėnesio.
Papildyta:
Bet geriau pasitikslinkite Sodroj dėl šito prasilenkimo.

bandziau tikslintis telefonu, pagal atsiliepusios teigima, jei istatymas nesikeis, tai galesiu ir ta, ir ta rinktis... tikriausiai reik nuvaziuot.. nes jauciu nelabai mane suprato apie ta prasilenkima..
Atsakyti
na gal cia ne i tema, bet ar galima paimt biuleteni jei lelius negaluoja? na as db iki reikiamo stazo grizau i darba, bet lelui pradeda kaltis dantukai, tai gali negaluot, tai mastau ar galima paimt del to biuleteni jei sunegaluotu mazoji? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenalovein @ 2011 03 23, 16:22)
na gal cia ne i tema, bet ar galima paimt biuleteni jei lelius negaluoja? na as db iki reikiamo stazo grizau i darba, bet lelui pradeda kaltis dantukai, tai gali negaluot, tai mastau ar galima paimt del to biuleteni jei sunegaluotu mazoji? blush2.gif  ax.gif

Jeigu gidytoja israsis tai kodel ne,tik sumazins jusu pasalpos vidurki,nes uz vaiko biliuteni moka 85%.
Atsakyti
Darbovietėje susidūriau su maža problemyte. Buhalterė dar nėra išleidusi nė vienos mamytės į NGA ir nežino, nuo ko pradėti.Bandė skaityti Sodros tinklapyje, bet ten viskas taip painu ax.gif
Žodžiu pradžia lyg ir aiški. Jei ginekogė išrašo elektroninį biuletenį, darbovietė jį pamato, jei ne, matytė atveža jį pati. O toliau, kokia būtų veiksmų seka buhalterei, kad matytė galėtų drąsiai važiuoti pildyti į Sodrą prašymo dėl NGA.
Ačiū visiems atsakiusiems!!!
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 03 23, 17:27)
Darbovietėje susidūriau su maža problemyte. Buhalterė dar nėra išleidusi nė vienos mamytės į NGA ir nežino, nuo ko pradėti.Bandė skaityti Sodros tinklapyje, bet ten viskas taip painu  ax.gif
Žodžiu pradžia lyg ir aiški. Jei ginekogė išrašo elektroninį biuletenį, darbovietė jį pamato, jei ne, matytė atveža jį pati. O toliau, kokia būtų veiksmų seka buhalterei, kad matytė galėtų drąsiai važiuoti pildyti į Sodrą prašymo dėl NGA.
Ačiū visiems atsakiusiems!!!

Kartu nuvaziuokit i sodra ir ten jai viska duos,ka reikia uzpildyt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 23, 16:55)
Kartu nuvaziuokit i sodra ir ten jai viska duos,ka reikia uzpildyt.

Arba buhalterė gali tiesiog pasikambint į Sodrą ir ten pasakys kokias formas ji turi užpildyt ir pateikt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 23, 16:32)
Jeigu gidytoja israsis tai kodel ne,tik sumazins jusu pasalpos vidurki,nes uz vaiko biliuteni moka 85%.

na taip bet jei as i vaiko prieziuros atostogas iseisiu nuo gegzues 1d. tai man uz balandi pajamas i vidurki neitrauks ar ne taip? tai tas vidurkis ne toks jau ir svarbus, tik aisku pajamos ta men bus mazesnes del biuletenio. ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenalovein @ 2011 03 23, 18:09)
na taip bet jei as i vaiko prieziuros atostogas iseisiu nuo gegzues 1d. tai man uz balandi pajamas i vidurki neitrauks ar ne taip? tai tas vidurkis ne toks jau ir svarbus, tik aisku pajamos ta men bus mazesnes del biuletenio. ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif

taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 22, 13:54)
<...>Nuo vaiko gimymo galit eiti i VPA.

QUOTE(indigas @ 2011 03 23, 10:57)
Sveikos,
Nebekalba tos mamytes, kurios neima NGA. Ar nebijot rizikuoti, ar cia nera jokios rizikos?

Sveikos,
nusprendziau neimti NGA. Esu vaiko prieziuros iki jam sueis dveji metai atostogose (iki 2012 m. sausio), birzelio pradzioje gims kitas vaikelis.

Gal zinote, ar Sodra neuzdes 100 proc. "stogo" ismokoms uz du vaikucius nuo liepos 1 d. Nes pagal dabar galiojanti istatyma turetu moketi 165 proc. (75 proc. uz pirma + 90 proc. uz antra). Aciu.
Atsakyti
QUOTE(panelevasara @ 2011 03 23, 18:32)
Sveikos,
nusprendziau neimti NGA. Esu vaiko prieziuros iki jam sueis dveji metai atostogose (iki 2012 m. sausio), birzelio pradzioje gims kitas vaikelis.

Gal zinote, ar Sodra neuzdes 100 proc. "stogo" ismokoms uz du vaikucius nuo liepos 1 d. Nes pagal dabar galiojanti istatyma turetu moketi 165 proc. (75 proc. uz pirma + 90 proc. uz antra). Aciu.

Tai jeigu iseinat iki liepos 1 d,tai nieks ir neuzdes tu lubu.
Atsakyti