Gal zinote, ar pagal nauja tvarka nuo liepos 1d. pasirinkus tik metus VPA, ar bus galima negrizti i darba antrus metus (bet nieko negauti), taip, kaip dabar buvo galima trecius metus nieko negauti, bet ir nedirbti?
QUOTE(linamask @ 2011 03 21, 11:04)
Gal zinote, ar pagal nauja tvarka nuo liepos 1d. pasirinkus tik metus VPA, ar bus galima negrizti i darba antrus metus (bet nieko negauti), taip, kaip dabar buvo galima trecius metus nieko negauti, bet ir nedirbti?
Aišku, kad galima, trejų metų atostogų niekas nepanaikino, ten kalbama tik apie pašallpos mokėjimo laiko pasirinkimą, o ne pačių atostogų.
QUOTE(linamask @ 2011 03 21, 11:04)
jei pasirinksite metus atostogų ir atostogausite metus. jei norite išeiti dvejiems metams, turite rašyti prašyma dvejiems metams, tačiau dalis vis tiek bus mokama, nebus tas pats kas su trejais metais

QUOTE(Enita @ 2011 03 21, 12:00)
Aišku, kad galima, trejų metų atostogų niekas nepanaikino, ten kalbama tik apie pašallpos mokėjimo laiko pasirinkimą, o ne pačių atostogų.
Negalima, neklaidinkite

QUOTE(maja7 @ 2011 03 21, 14:19)
Negalima, neklaidinkite
Jei eini dviem, tai ir mokes 40 proc antrus metus. O tris metus panaikino!!! Nes padare arba vienus metus 100proc. arba du metus su 70 ir 40. Treciu metu nebera. 

Cia jus neklaidinkit

QUOTE(maja7 @ 2011 03 21, 13:19)
Negalima, neklaidinkite
Jei eini dviem, tai ir mokes 40 proc antrus metus. O tris metus panaikino!!! Nes padare arba vienus metus 100proc. arba du metus su 70 ir 40. Treciu metu nebera. 

neklaidinkite, yra treti metai. tik kadangi jie niekada nebuvo apmokami, jie numatyti ne ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatyme, o darbo kodekse, kaip ir anksčiau.
QUOTE(l'eau @ 2011 03 21, 13:23)
neklaidinkite, yra treti metai. tik kadangi jie niekada nebuvo apmokami, jie numatyti ne ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatyme, o darbo kodekse, kaip ir anksčiau
Nu geras, atsiprasau as tada. O as sventai tikejau, kad liko tik du metai.

Dar karta atsiprasau, kad taip durnai parasiau

QUOTE(maja7 @ 2011 03 21, 14:39)
Nu geras, atsiprasau as tada. O as sventai tikejau, kad liko tik du metai.
Tai kaip gerai. O trecius ar bus galima papildomai dirbti?

Dirbkit,jug uz 3 metus nieko nemoka.

QUOTE(Muera @ 2011 03 21, 11:08)
Sveikos norejau pasitikslinti... Nestumo pati pradzia, 30 sav sueina rugpjucio gale, tad imtusi laikotarpis nuo 2010-07-01 iki 2011-06-31, bet iki 2010-08-31 as vis dar buvau VPA, tik dukrai jau buvo du metai ir nieko nemokejo. Nuo rugsejo pradejau dirbti puse etato. Suzinojus apie nestuma grizau pilnu ir planuoju dar ir i antra darba grizt. Pries gimstant dukrai dirbau dviejuose darbuose.
Klausimas: ar man ims dukrai skaiciuotus pinigus skaiciuodami ismokas dabartiniam nestumui, ar man is naujo reikia atidirbti 12 men, kad gauti uz sita nestuma ir vaika?
Nes is esmes, jei su nestumu viskas tvarkoj galiu pasidraskyt per dvi darbovietes ir iki 8to menesio, kad iseit spalio pradzioje, tada imtusi nuo 2010-09-01 iki 2011-08-31. Tik jei galima gauti is tu pinigu kuriuos uzdirbau pries pirma vaika, nematau prasmes draskytis 2 etatais
Klausimas: ar man ims dukrai skaiciuotus pinigus skaiciuodami ismokas dabartiniam nestumui, ar man is naujo reikia atidirbti 12 men, kad gauti uz sita nestuma ir vaika?
Nes is esmes, jei su nestumu viskas tvarkoj galiu pasidraskyt per dvi darbovietes ir iki 8to menesio, kad iseit spalio pradzioje, tada imtusi nuo 2010-09-01 iki 2011-08-31. Tik jei galima gauti is tu pinigu kuriuos uzdirbau pries pirma vaika, nematau prasmes draskytis 2 etatais
ar kas nors gali pakomentuoti? ar galima kazkur telefonu sodros pasiklausti? ar reikia butinai vaziuot pas jas ir klaust?
QUOTE(Muera @ 2011 03 21, 14:02)
ar kas nors gali pakomentuoti? ar galima kazkur telefonu sodros pasiklausti? ar reikia butinai vaziuot pas jas ir klaust?
O va čia, mano požiūriu, slidi situacija. nes dekreto apskaičiavimui tikrai turėsite galimybę rinktis, kad skaičiuotų iš to paties kompensuojamojo DU, kuris busvo apskaičiuotas ankstesnei pašalpai, bet jau kai eisit VPA, tai bus dar maždaug už 4 mėnesių ir į VPA pašalpos apskaičiavimo laikotarpį jūsų ankstesnės VPA jau nebepaklius. Taip kad gali būti, jog VPA pašalpa galės būti apskaičiuota jau tik pagal jūsų gautas pajamas per paskutinius 12 mėnesių praleidžiant vieną mėnesį iki VPA pradžios mėnesio.
Papildyta:
Bet geriau pasitikslinkite Sodroj dėl šito prasilenkimo.
QUOTE(Joringėlė @ 2011 03 22, 11:09)
Sveikos, dar kartą norėčiau pasitikslinti.Dabar esu VPA iki 3m.(2012.05.06).Jei dabar pastoju, tai bus skaičiuojami dekretiniu pinigėliai pagal paskutinius 12 dirbtų mėnesių ir gausiu nuo 7 nėštumo mėnesio?Labai jau čia viskas painu.
Jeigu paskaitytumete nors pora puslapiu atgal,tikrai nebutu painu