Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(*Tinginiuke* @ 2011 04 22, 21:03)
del soc taizinau gi ne pirmas kartas
na bet kokiu atveju bus matyt kai ateis laikas,bet jeiliepos ir rugpjucio menesiu neskaiciuoja tai galiu ir ant biuleteniu prabut vasara sau, nors ir taip reikes, kadangi trauma kelio sanario ir reikejo operuoti bet va pastojau tai db kenciu skausmus....

Biliuteni imti iki dekreto,nuo liepos men smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 balandžio 2011 - 20:22
QUOTE(***qwe*** @ 2011 04 22, 17:30)
tai kaip suprantu man skaiciuos butent tuos pinigelius,kuriuos uzdirbau dirbdama,taip? aisku dalins is 12,bet nekreips demesio i tai kad man truks poros menesiu iki to stazo,kadangi dieniniam mokausi dar..teisingai supratau??  blush2.gif  jei taip,tai bugtu lb gerai,nors ir kazkiek is tu graziu sawo gaut  lotuliukas.gif

Teisingai supratote, neskaičiuos jums 12 mėn, dalins tiek kiek pinigeliu spejot uzdirbti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas zinote atsakyma apie tevystes menesio ismoka/pasalpa...Jei zmogus yra dirbantis 0.25 etato, tai kokia suma gaus is sodros?
ir kitas klausimas-jei zmogus pries tevystes menesi patapo bedarbiu, tai ka nors begaus is Sodros?Ar tik bedarbio pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 04 26, 09:35)
Sveikos,
Gal kas zinote atsakyma apie tevystes menesio ismoka/pasalpa...Jei zmogus yra dirbantis 0.25 etato, tai kokia suma gaus is sodros?
ir kitas klausimas-jei zmogus pries tevystes menesi patapo bedarbiu, tai ka nors begaus is Sodros?Ar tik bedarbio pasalpa?

O kokia jis tevystes pasalpa gaus,jei jis bedarbis,nera kam isleisti ji i sitas atostogas,gaus tik is birzos,bedarbio pasalpa,jei tures reikiama staza jai gauti.
O del 0.25 etato nesu tikra,bet man atrodo,kad nieko negaus,nes ne pilnu etatu dirba,bet galiu ir klisti,tai gal kas geriau pakomentuos.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Labai prasyciau ismananciu ir zinanciu pakomentuoti mano situacija - i Sodra net bijau dar skambint, nes tie kaskart skirtingi atsakymai visai subalamutija g.gif
Taigi:

Esu vaiko prieziuros atostogose, kurios baigiasi birzelio 5d. Laukiuosi, man planinis gimdymas veliausiai geguzes 25d. dekreto neemiau, speju i sena tvarka (vpa imsiu nuo vaiko gimimo dienos). BET - mielai pasiimciau ta 2 savaiciu biuleteni priklausanti uz komplikuota gimdyma(cezario op.). Ir klausimas - juk siaip sis biuletenis yra traktuojamas kaip dekreto pratesimas - jis ir suteikiamas bunant dekrete, ir jam negalioja tie visi "kelios dienos apmokamos darbdavio" kaip paprastam biuleteniui...
Ar Sodra uzskaitys nunesus ji, man oficialiai esant vaiko (dar kito biggrin.gif ) prieziuros atostogose , kaip manot g.gif ? Tuomet i naujasias VPA iseiciau pasibaigus tam biuleteniui...

Tikiuosi supratote klausima - man kazkaip komplikuota atrodo.. Is anksto dekui uz komentarus/atsakymus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marsele @ 2011 04 26, 11:31)
Laba diena  4u.gif
Labai prasyciau ismananciu ir zinanciu pakomentuoti mano situacija -  i Sodra net bijau dar skambint, nes tie kaskart skirtingi atsakymai visai subalamutija  g.gif
Taigi:

Esu vaiko prieziuros atostogose, kurios baigiasi birzelio 5d. Laukiuosi, man planinis gimdymas veliausiai geguzes 25d. dekreto neemiau, speju i sena tvarka (vpa imsiu nuo vaiko gimimo dienos). BET - mielai pasiimciau ta 2 savaiciu biuleteni priklausanti uz komplikuota gimdyma(cezario op.). Ir klausimas - juk siaip sis biuletenis yra traktuojamas kaip dekreto pratesimas - jis ir suteikiamas bunant dekrete, ir jam negalioja tie visi "kelios dienos apmokamos darbdavio" kaip paprastam biuleteniui...
Ar Sodra uzskaitys nunesus ji, man oficialiai esant vaiko (dar kito  biggrin.gif ) prieziuros atostogose , kaip manot  g.gif ? Tuomet i naujasias VPA iseiciau pasibaigus tam biuleteniui...

Tikiuosi supratote klausima - man kazkaip komplikuota atrodo.. Is anksto dekui uz komentarus/atsakymus!  4u.gif

ir mokama uz ji 100proc.- kaip uz dekreta... Tai labai abejoju, ar galesit juo pasinaudot... Bet gal gydytojai gimd. namuose geriausiai zinotu ats. g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(marsele @ 2011 04 26, 11:31)
Laba diena  4u.gif
Labai prasyciau ismananciu ir zinanciu pakomentuoti mano situacija -  i Sodra net bijau dar skambint, nes tie kaskart skirtingi atsakymai visai subalamutija  g.gif
Taigi:

Ar Sodra uzskaitys nunesus ji, man oficialiai esant vaiko (dar kito  biggrin.gif ) prieziuros atostogose , kaip manot  g.gif ? Tuomet i naujasias VPA iseiciau pasibaigus tam biuleteniui...

Tikiuosi supratote klausima - man kazkaip komplikuota atrodo.. Is anksto dekui uz komentarus/atsakymus!  4u.gif

O man rūpi ar aš galėsiu pasiimti tas papildomas 2 sav. po cezario operacijos, jei neimu NGA g.gif dabar nesu nei NGA, nei VPA, o eilinėse arba nemokamose atostogose.
Atsakyti
QUOTE(Yasmin @ 2011 04 26, 15:39)
O man rūpi ar aš galėsiu pasiimti tas papildomas 2 sav. po cezario operacijos, jei neimu NGA g.gif dabar nesu nei NGA, nei VPA, o eilinėse arba nemokamose atostogose.

man rodos, kad jums reikes imt dekreta tas 56d. po gimdymo, kad galetume pasinaudot tom dviem savaitem. cia tik mano pamastymai ax.gif , siaip turbut geriau sodroj paklaust
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 04 26, 15:01)
man rodos, kad jums reikes imt dekreta tas 56d. po gimdymo, kad galetume pasinaudot tom dviem savaitem. cia tik mano pamastymai  ax.gif , siaip turbut geriau sodroj paklaust

abejociau.. Kaip ir pagal ju oficialu isaiskinima, neprivalo niekas imti dekreto. Dabar tarkim situacija tokia - mama dirba iki gimdymo, nes darbas super, atlyginimas didelis ir gerai jauciasi.. Tada gimdymas, kuris pasitaiko komplikuotas. Tai kaip ir teoriskai ji turetu teise i ta biuleteni.. Bet - is kitos puses, tas biuletenis uz komplikuota gimdyma minimas tik dekreto kontekste (126d. NGA, komplikuoto gimdymo atveju - dar plius 2 savaites).. Manau Sodra pati nlb zinotu - juk tik siuos kelis menesius tokie atvejai gali buti, del tu tvarku kaitos, o siaip manau visad visos imdavo dekreta.. Na bet kalba ne apie tai - gal dar uzeis cia ismananciu ir pasidalins pamastymais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marsele @ 2011 04 26, 16:32)
abejociau.. Kaip ir pagal ju oficialu isaiskinima, neprivalo niekas imti dekreto. Dabar tarkim situacija tokia - mama dirba iki gimdymo, nes darbas super, atlyginimas didelis ir gerai jauciasi.. Tada gimdymas, kuris pasitaiko komplikuotas. Tai kaip ir teoriskai ji turetu teise i ta biuleteni.. Bet - is kitos puses, tas biuletenis uz komplikuota gimdyma minimas tik dekreto kontekste (126d. NGA, komplikuoto gimdymo atveju - dar plius 2 savaites).. Manau Sodra pati nlb zinotu - juk tik siuos kelis menesius tokie atvejai gali buti, del tu tvarku kaitos, o siaip manau visad visos imdavo dekreta.. Na bet kalba ne apie tai - gal dar uzeis cia ismananciu ir pasidalins pamastymais  4u.gif

tai tos 14d ir yra dekretas (na jo pratesimas) tai tada iseitu kam imti tas kelias savaites, jei po vaiko gimimo eini iskart i VPA (i darba gi nereik). Na nebent dar jei neiti i VPA, o norit toliau dirbti tai butu logiska, kad po operacijos mamai reik atsigaut
Atsakyti
sveikos,
noriu pasitikslinti ar teisingai supratau ir pasiklausti gal kas ka zino..
esu VPA ir laukiuos sekancio.. dabar neimu NGA ir jei pagimdau iki 6.30 ir iki 07.01 speja darbe suforminti dokumentus (isakyma turiu omenyje) iseinu VPA antram vaikui pagal sena tvarka.. taip?..
o jei koks nors gulejimas ligonineje atsirastu ar privaloma imti biuleteni?? jei jo neimu, kaip yra su ligonines paslaugu apmokejimu (vistiek apmokes sodra ar jau teks paciai)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mrgata: 26 balandžio 2011 - 16:13
QUOTE(mrgata @ 2011 04 26, 17:11)
sveikos,
noriu pasitikslinti ar teisingai supratau ir pasiklausti gal kas ka zino..
esu VPA ir laukiuos sekancio.. dabar neimu NGA ir jei pagimdau iki 6.30 ir iki 07.01 speja darbe suforminti dokumentus (isakyma turiu omenyje) iseinu VPA antram vaikui pagal sena tvarka.. taip?..
o jei koks nors gulejimas ligonineje atsirastu ar privaloma imti biuleteni?? jei jo neimu, kaip yra su ligonines paslaugu apmokejimu (vistiek apmokes sodra ar jau teks paciai)?

1.Teisingai supratot
2.Jei neimat NGA ir per ta laika turit atsigult i lygonine,tai reikes arba imti NGA,arba nemokamas atostogas,arba kasmetines atostogas,kad nebutu darbe pravaikstas,nes kiek man sake mano gidytoja,paprasto biliutenio neraso.Moketi nereikes,nes vistiek esat drausta.
Atsakyti