Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Norėjau pasiteirauti, kaip geriau daryti, planuoju VPA būti du metus, bet kaip geriau rašyti prašymą darbe? Ar iš karto trims metams ir po to nutraukti, ar geriau metams ir po to prasitęsti? ar rašyti dviems metams ir tada jei rikės prasitęsti arba nutraukti anksčiau g.gif
Kaip jūs rinkotės VPA terminą?
Atsakyti
QUOTE(Yasmin @ 2011 04 29, 11:33)
Norėjau pasiteirauti, kaip geriau daryti, planuoju VPA būti du metus, bet kaip geriau rašyti prašymą darbe? Ar iš karto trims metams ir po to nutraukti, ar geriau metams ir po to prasitęsti? ar rašyti dviems metams ir tada jei rikės prasitęsti arba nutraukti anksčiau g.gif
Kaip jūs rinkotės VPA terminą?

As su pirmaja parasiau 2 metams,paskui prasitesiau,dabar rasysiu 3 metams,jei reikes-nutrauksiu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 26, 17:29)
1.Teisingai supratot
2.Jei neimat NGA ir per ta laika turit atsigult i lygonine,tai reikes arba imti NGA,arba nemokamas atostogas,arba kasmetines atostogas,kad nebutu darbe pravaikstas,nes kiek man sake mano gidytoja,paprasto biliutenio neraso.Moketi nereikes,nes vistiek esat drausta.

Pabaigsiu minti...
ARBA imti pazyma is ligonines, kuri bus pateisinama priezastis kodel nebuvote darbe.
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 04 30, 07:20)
Pabaigsiu minti...
ARBA imti pazyma is ligonines, kuri bus pateisinama priezastis kodel nebuvote darbe.

pateisinimo, kad nebuvau darbe nereik, nes esu pirmo vaiko VPA
Atsakyti
QUOTE(mrgata @ 2011 04 30, 10:08)
pateisinimo, kad nebuvau darbe nereik, nes esu pirmo vaiko VPA

jus gal ir taip smile.gif bet yra kitu mergaiciu smile.gif
Atsakyti
Kai buvau vakar vienoj gydymo įstaigoje, tai viena moteriškė prašė pateisinimo kad ji nebuvo darbe. Tai jai atsakė kad tik nedarbingumo lapelis yra pateisinamas.
Nes nelabai radau kur parašyta kad galite atnešti lapelį ir jis bus pateisinimas dėl neatvykimo į darbą g.gif .
Atsakyti
dirbant IV pagal pazyma ismoka skaiciuojama nuo 100% pajamu ar nuo 50%? g.gif ir kuo skiriasi darbo staza turint is eiles 12men per 2 metus ir 12men per 2m pertraukiamai?
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 04 30, 13:03)
Kai buvau vakar vienoj gydymo įstaigoje, tai viena moteriškė prašė pateisinimo kad ji nebuvo darbe. Tai jai atsakė kad tik nedarbingumo lapelis yra pateisinamas.
  Nes nelabai radau kur parašyta kad galite atnešti lapelį ir jis bus pateisinimas dėl neatvykimo į darbą g.gif .

Tai cia ta pateisinima rasiusios ir turejo minty - nedarbingumo lapeli... Darbas tai ne mokymo istaiga, kur pazyma atbuline data galima parasyt ar mamos rasteli nunest... smile.gif Jei kas nutinka, turit skambint darbdaviui, ir pranest, tartis, kad paskui pravaikstu nepripaisytu... Buna, tiesa istaigu, kurios israso lapelius del nebuvimo darbe - pvz. dalyvavimas teismo posedyje su šaukimu...
Atsakyti
QUOTE(bzykas @ 2011 04 29, 09:24)
Tai gal ir man dėl to vėliau pervedė  g.gif

kiek zinau prikklauso kada tvarkot popieriu jei iki 15 men dienos tai ta pati men perveda, o jei po 15 tai dazniausiai perveda kai moka visoms uz vaikus sekanti menesi (tai mazdaug apie 10 diena)
nes as pati kai tvarkiausi (tai buvo 14 diena) tai sake kad mano popierius iskart nunes tai gal dar spes tam men paskaiciuot buhaltere tai po keliu dienu ir gavau
na turbut suprantamai parasiau
Atsakyti
Gal kas galite pakomentuoti dėl tėvystės pašalpos, jei vyras ima atostogas pirmą mėnesį gimus kūdikiui. Sodros tinklapy radau tokią info:

Nuo 2011-01-01 tėvystės pašalpa mokama įvertinus asmens draudžiamąsias pajamas, t.y. jeigu apdraustasis tėvystės pašalpos gavimo laikotarpiu turi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, ir jų dydis mažesnis už tėvystės pašalpą, jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas. Mokant pašalpą, į draudžiamąsias pajamas neįtraukiamos pajamos, gautos pagal autorines sutartis už darbą, atliktą iki pirmosios tėvystės atostogų dienos.

Logiškai mąstant tą laikotarpį jis žinoma gaus atlyginimą, už prieš tai buvusį mėnesį, tai negi jam išskaičiuos g.gif Juk tai yra praėjusio laikotarpio pajamos blink.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2011 04 30, 22:37)
Gal kas galite pakomentuoti dėl tėvystės pašalpos, jei vyras ima atostogas pirmą mėnesį gimus kūdikiui. Sodros tinklapy radau tokią info:

Nuo 2011-01-01 tėvystės pašalpa mokama įvertinus asmens draudžiamąsias pajamas, t.y. jeigu apdraustasis tėvystės pašalpos gavimo laikotarpiu turi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, ir jų dydis mažesnis už tėvystės pašalpą, jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas. Mokant pašalpą, į draudžiamąsias pajamas neįtraukiamos pajamos, gautos pagal autorines sutartis už darbą, atliktą iki pirmosios tėvystės atostogų dienos.

Logiškai mąstant tą laikotarpį jis žinoma gaus atlyginimą, už prieš tai buvusį mėnesį, tai negi jam išskaičiuos  g.gif  Juk tai yra praėjusio laikotarpio pajamos  blink.gif

Ačiū  4u.gif

Niekas jusu saskaitos banke netikrins, kada koks pavedimas padarytas... Svarbu, kad darboviete popieriuose Sodrai klaidu nepridarytu... Gi nurodo uz kuri men. gautos pajamos...Dar ir forma apie tevystes atostogu laikotarpi pildo buhaltere Sodrai. O juk ir neiseis taip, kad nuo men 1d. iki paskutines nedirbo... Paprastai gaunas vieno men. dalis ir kito men. dalis, kaip ir einant i dekreta, juk dazniau pasitaiko, kad ne nuo pirmos menesio dienos... tad gaunate ir atlyginimo, ir dekreto pinigeliu uz ta pati men...ir dar uz praejusi men., dazniausiai buna atlyginimas pervestas smile.gif . Ir del to jokiu problemu... Bet jei atlyginimas nesumazetu adekvaciai dirbtu dienu skaiciui uz atostogu men., tai gal ir kiltu Sodrai itarimas, kad ir dirbote, ir pasalpa gavote...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 01 gegužės 2011 - 12:58
Sveikutes smile.gif norejau pasiteirauti tokiu klasuimu ar istatymiskai galima atsisakyti 14 dienu jei komplikuotas gimdymas- nes ligoninej paprasius nersyti- sutiko -o veliua pasake kad sodros drbuotoja pertikrino korteles ir priverstinai liepe israsyti tas papildomas 14 dienu? Nejau ju negalima atsisakyti? ar kazkap apeiti?
Atsakyti