Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Kai rašomas prašymas tėvystės atostogoms, tai kaip įvardijamos datos? Kaip suprantu - 30 kalendorinių dienų, tai būtų pvz. nuo gegužės 5 iki birželio 4 imtinai?

O kaip su VPA, jei imami 2 metai? Nuo 2011 birželio 5 iki 2013 gegužės 5 d. (kitaip tariant, iki vaiko antrojo gimtadienio dienos)?
Atsakyti
QUOTE(Cactus_ @ 2011 04 27, 10:14)
Kai rašomas prašymas tėvystės atostogoms, tai kaip įvardijamos datos? Kaip suprantu - 30 kalendorinių dienų, tai būtų pvz. nuo gegužės 5 iki birželio 4 imtinai?

O kaip su VPA, jei imami 2 metai?  Nuo 2011 birželio 5 iki 2013 gegužės 5 d. (kitaip tariant, iki vaiko antrojo gimtadienio dienos)?

tevystes atostogos tesiasi iki kol vaikui sueis menuo tai butu nuo geguzes 5 iki birzelio 5d. taip pat ir VPA
Atsakyti
Patarkit man, aš iki naujų metų dirbau puse etato, nuo naujų visu etatu ir dabar galvoju, kaip aš galėčiau pasididinti išmokas. Jeigu aš tarkim pasirašyčiau porai mėn autorines sutartis, tai man automatiškai padidės tų mėn pajamos ir jos pakels bendrą metų vidurkį? Ar taip suprantu? Tarkim bus dvi sutartys po 2000Lt, tai tais mėn jau pajamos bus 2800Lt/mėn. Tikiuosi aiškiai parašiau smile.gif
Atsakyti
I dekreita neinu, terminas 06/12.
Pasiimu nuo geguzes apmokamas atostogas iki 06/06, nuo 06/07 iki 06/24 - neapmokamu. Iseina neapmokamu 17 kalendoriniu dienu, ar neprisikabins sodra?
Atsakyti
Mergaites, o gal zinot ar iseinant i dekreta ir pildant sodroi dokumentus butinai reikia savo saskaitos numeri nurodyt, ar galiu ir vyro saskaita nurodyt? 4u.gif
Atsakyti
Nezinau ar sitoj temoj klausiu, bet kitos neradau apie tevystes atostogas, tai paklausiu cia blush2.gif

Ar yra kazkoks terminas, per kjuri reikia Sodroj susitvarkyt tevystes atostogas? MB atostogos jau baigesi, bet iki Sodros taip ir nenukeliavo doh.gif ar nebus per velu jau?

Dar klausimas: ar galeciau as nunest visus popierius ar jam butinai reikia paciam eit? Prasyma uzpildytu ir pasirasytu, o as nunesciau, vistiek man reiks eit i sodra dar (ar sodroj be prasymo dar kazka reikia pildyt, kur jo parasas reikalingas?). g.gif
Atsakyti
Sorry, jei klausimas kartojasi, bet noriu paklausti per kiek laiko išmokama motinystės pašalpa? maždaug dekretinių pradžioje ar antroj pusėj? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 04 28, 15:06)
Sorry, jei klausimas kartojasi, bet noriu paklausti per kiek laiko išmokama motinystės pašalpa? maždaug dekretinių pradžioje ar antroj pusėj?  smile.gif

jus apie 126dienas klausiat?
jei taip, tai man sodroj sake po prasymo uzpildymo (jei yra visi popieriai) per 7darbo dienas, nors ju puslapyje raso, kad per 15darbo dienu 4u.gif
Atsakyti
Laba vakara,

Atsiprasau jei netycia klausiu, to kas jau buvo aptarta, bet permetus lyg ir neradau atsakymo...
Siuo metu esu NGA, sestadieni man numatytas planinis cezaris, kas kaip ir skaitosi veliau komplikuotu gimdymu... Zinau, kad galiu neimti papildomu 14 dienu atostogu, tik reikia perspeti gydytoja... Gal kas zinot, kada tos papildomos dienos yra israsomos ir kas jas israsineja, nes bijau, kad nespesiu pagauti gydytojos ir jinai spes israsyti... Tada jau nebus kur detis, teks eiti tu 14 dienu atostogu...
Aciu is anksto labai uz pagalba... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pikde @ 2011 04 28, 23:30)
Laba vakara,

Atsiprasau jei netycia klausiu, to kas jau buvo aptarta, bet permetus lyg ir neradau atsakymo...
Siuo metu esu NGA, sestadieni man numatytas planinis cezaris, kas kaip ir skaitosi veliau komplikuotu gimdymu... Zinau, kad galiu neimti papildomu 14 dienu atostogu, tik reikia perspeti gydytoja... Gal kas zinot, kada tos papildomos dienos yra israsomos ir kas jas israsineja, nes bijau, kad nespesiu pagauti gydytojos ir jinai spes israsyti... Tada jau nebus kur detis, teks eiti tu 14 dienu atostogu...
Aciu is anksto labai uz pagalba...  4u.gif

paprastai pratesima raso israsant is ligonines ir atiduoda kartu su visais israsais (cia turbut nuo gydytoju priklauso, kada turi laiko gal) tai turbut kuo anksciau perspesit tuo geriau wink.gif
Atsakyti
Atsakykite prašau,jei aš pagal naują tvarką nuo liepos 1 pasirenku gauti išmoką už VPA metams tai aš antrus metus jei sugalvosiu dar likti atostogose nieko negausiu kol neišeisiu dirbti,o tai kaip mano tada stažas tuos antrus metus gausis kad aš nedirbu niekur ar skaitysis vis vieną kad aš esu VPA tik kad negaunu pinigus už vaiką.
Atsakyti
QUOTE(Rituxx @ 2011 04 29, 10:53)
Atsakykite prašau,jei aš pagal naują tvarką nuo liepos 1 pasirenku gauti išmoką už VPA metams tai aš antrus metus jei sugalvosiu dar likti atostogose nieko negausiu kol neišeisiu dirbti,o tai kaip mano tada stažas tuos antrus metus gausis kad aš nedirbu niekur ar skaitysis vis vieną kad aš esu VPA tik kad negaunu pinigus už vaiką.

Stazas eis,tik nieko is sodros negaudinesit,cia taip pat,kai ir 3 metus.
Atsakyti