Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

sveikos mamos..norejau pasiklaust.ant dieneliu turiu gimdyt.nuo geguzes 8 bus skaiciuojamos vaiko prieziuros atostogos..tai as kiek gausiu procentu,90 ir 75 ,ar maziau?drauge sake kad 80 ir 40%.bet skaiciau tai neradau tokiu skaiciu net niekur..gal blogai ziurejau.paaiskinkit kuri nors 4u.gif ir kokia dabar yra vienkartine ismoka?girdejau kad 1400 lt kazkur rolleyes.gif tiesiog idomu,nes nelabai ka zinau.dekui uz atsakymus is anksto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 03 16, 00:29)
O gal galetumet priminti kaip tas istatymas konkreciai suformuluotas... Kiek lieka pasalpos, kiek galima dirbti ir t.t

Ir jei galios tik naujai isejusiems mamoms, taip iseina, kad mamos kurios jau seniau isejusios i vaiku prieziuros atostogas, netures papildomos galimybes uzsidirbti???  g.gif

Įstatymas.

Bet jos turės galimybę gaut didesnę išmoką.

QUOTE(Silvukasss @ 2011 03 16, 01:03)
sveikos mamos..norejau pasiklaust.ant dieneliu turiu gimdyt.nuo geguzes 8 bus skaiciuojamos vaiko prieziuros atostogos..tai as kiek gausiu procentu,90 ir 75 ,ar maziau?drauge sake kad 80 ir 40%.bet skaiciau tai neradau tokiu skaiciu net niekur..gal blogai ziurejau.paaiskinkit kuri nors  4u.gif  ir kokia dabar yra vienkartine ismoka?girdejau kad 1400 lt kazkur rolleyes.gif  tiesiog idomu,nes nelabai ka zinau.dekui uz atsakymus is anksto blush2.gif

90 ir 75%. 1430 Lt.
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 03 16, 11:36)
kaip tos istatymus raso.... nelabai as suprantu  blush2.gif  doh.gif

jus dabar uz antrus metus gaunat 75% ir galit dirbt tik sodras mokes jus skirtuma (jei mazesnis uzdarbis tai damokes, jei didesnis nieko nemokes), o nuo liepos 1d, uz antrus metus jau moka tik 40% bet galima dirbt papildomai nepriklausomai nuo uz darbio tuos 40% neatims.
As tai pati labiau noreciau patekt i senesne tvarka ir ramiai paaugint vaika bent iki 2 metu, bet deja jau persoku i nauja istatyma verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 03 16, 11:56)
jus dabar uz antrus metus gaunat 75% ir galit dirbt tik sodras mokes jus skirtuma (jei mazesnis uzdarbis tai damokes, jei didesnis nieko nemokes), o nuo liepos 1d, uz antrus metus jau moka tik 40% bet galima dirbt papildomai nepriklausomai nuo uz darbio tuos 40% neatims.
As tai pati labiau noreciau patekt i senesne tvarka ir ramiai paaugint vaika bent iki 2 metu, bet deja jau persoku i nauja istatyma  verysad.gif

tai jei as jau esu vaiko prieziuros atostogose 2 metus, ir isejau pagal sena tvarka, man mokes tos pacius 75% kaip ir moka iki liepos 1 dienos. Bet jei as noresiu iseiti i darba, dar nepasibaigus vaiko prieziuros atostogoms, ar as turiu teise pasilikti 40% pasalpos???
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 03 16, 12:13)
tai jei as jau esu vaiko prieziuros atostogose 2 metus, ir isejau pagal sena tvarka, man mokes tos pacius 75% kaip ir moka iki liepos 1 dienos. Bet jei as noresiu iseiti i darba, dar nepasibaigus vaiko prieziuros atostogoms, ar as turiu teise pasilikti 40% pasalpos???

neturit teises.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 16, 12:13)
neturit teises.

kokie nelogiska man tie istatymai. Ar valstybei geriau jei as busiu namie ir jie man mokes 75% pasalpos... Jei galetu man moketi tik 40% ir as valstybei dar mokescius mokeciau doh.gif doh.gif Kvailai kazkokie pas mus seime sedi, ne kitaip doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 03 16, 12:29)
kokie nelogiska man tie istatymai. Ar valstybei geriau jei as busiu namie ir jie man mokes 75% pasalpos... Jei galetu man moketi tik 40% ir as valstybei dar mokescius mokeciau  doh.gif  doh.gif Kvailai kazkokie pas mus seime sedi, ne kitaip  doh.gif  doh.gif

tai vat ir pateise,kad moketu mokescius neprarasdami pasalpos,bet tai galioja tik naujei paskirtoms pasalpoms.
Atsakyti
Laba diena, noriu paklausti kada vyras gali eiti rasyti prasyma tevystes pasalpai gauti? kaip suprantu vaiko gimimo liudijimas isduodamas metrikacijoje, tai kol susitvarkai tenais min savaite buna praejus nuo vaiko gimimo dienos, tai tevystes pasalpa jau mokama ne uz menesi o tik tarkim uz tris savaites? turbut as kakzo nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2011 03 16, 13:41)
Laba diena, noriu paklausti kada vyras gali eiti rasyti prasyma tevystes pasalpai gauti? kaip suprantu vaiko gimimo liudijimas isduodamas metrikacijoje, tai kol susitvarkai tenais min savaite buna praejus nuo vaiko gimimo dienos, tai tevystes pasalpa jau mokama ne uz menesi o tik tarkim uz tris savaites? turbut as kakzo nesuprantu  blush2.gif

tikrai ne savaite uztruks,kol isimsit gimymo liudijima,o maximum 15 min,jei susituoke esat smile.gif ir mokes neatsizvelgent kada parasitas prasimas sodroj,vistiek mokes uz men.Ispradziu reikia darbe prasima parasiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 kovo 2011 - 12:46
QUOTE(rozine_svajone @ 2011 03 16, 13:41)
Laba diena, noriu paklausti kada vyras gali eiti rasyti prasyma tevystes pasalpai gauti? kaip suprantu vaiko gimimo liudijimas isduodamas metrikacijoje, tai kol susitvarkai tenais min savaite buna praejus nuo vaiko gimimo dienos, tai tevystes pasalpa jau mokama ne uz menesi o tik tarkim uz tris savaites? turbut as kakzo nesuprantu  blush2.gif

Man atrodo kad pazymos kopijos is ligonines uzteks, ta pazyma pristato i darba, ten isakyma paraso, pazymos kopija padaro ir tada i Sodra, mes tai tvarkem labai greit.
Atsakyti
Tia istatymai,nesuprantu nieko,tai ar gales mv antrus metus iseiti i prieziuros atostogu,su 40 proc ir toliau ramiai dirbti savo darbe?tuo metu as grysciau i savaji ir vaikui tarkim samdytumem aukle...? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 03 16, 16:36)
Tia istatymai,nesuprantu nieko,tai ar gales mv antrus metus iseiti i prieziuros atostogu,su 40 proc ir toliau ramiai dirbti savo darbe?tuo metu as grysciau i savaji ir vaikui tarkim samdytumem aukle...? blush2.gif

Dar neaisku ar galima bus dirbt tam paciam darbe ir gauti pasalpa.
Atsakyti