Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Noriu paprašyti pagalbos, nes baisoka, kad nebūčiau kažko ne taip supratusi.. blush2.gif
Man NGA iki birželio 12. Bus cezaris, tai dar plius 14 dienų. Ar spėsiu susitvarkyti dokus per tas porą dienų iki liepos, ar verčiau atsisakyti tų papildomų dienų ir nerizikuoti, kad nespėsiu? Iš anksto dėkui už patarimus! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asanti: 16 kovo 2011 - 15:52
QUOTE(Asanti @ 2011 03 16, 16:49)
Noriu paprašyti pagalbos, nes baisoka, kad nebūčiau kažko ne taip supratusi.. blush2.gif
Man nėštumo-gimdymo iki birželio 12. Bus cezaris, tai dar plius 14 dienų. Ar spėsiu susitvarkyti dokus per tas porą dienų iki liepos, ar verčiau atsisakyti tų papildomų dienų ir nerizikuoti, kad nespėsiu? Iš anksto dėkui už patarimus! 4u.gif

Jus spejat,nes imat dekreta ir jis baigesi birzelio men,todel nors ir nespesit sutvarkit dokumentus iki liepos men,jums vistiek skaiciuos pagal sena tvarka,nes i VPA jus iseinat po NGA.Tiesiog jei nerimaujat,galit atsisakit tu 14 d,kad neisrasinetu,tik reikia is anksto ispet gidytoja.
Atsakyti
Sveikos, perzvelgiau temas bet neradau kur tiksliau paklausti. Siandien isejau nestumo atostogu. Noriu susitvarkyti dokumentus per el. Sodros puslapi, deja telefonas Tele 2, tai kaip dar galima pasidaryti ta elektroninis parasa???? negi teks i pacia Sodra vaziuoti??
Atsakyti
QUOTE(Demesio19ta @ 2011 03 16, 19:35)
Sveikos, perzvelgiau temas bet neradau kur tiksliau paklausti. Siandien isejau nestumo atostogu. Noriu susitvarkyti dokumentus per el. Sodros puslapi, deja telefonas Tele 2, tai kaip dar galima pasidaryti ta elektroninis parasa???? negi teks i pacia Sodra vaziuoti??

Reikalinga asmens tapatybes kortele,ir kazkoks irenginukas,kurio paprastai pc nera,cia gal merginos placiau paaiskins...AS irgi viska tvarkau,biliotenius per sodra lt,egas,bet prasymui rasyti sendien teko vaziuoti i sodra,manau teks ir jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytte...: 16 kovo 2011 - 18:39
QUOTE(Enita @ 2011 03 16, 00:06)
O tai apskaičiuojant darbo dienos įkainį dalinamos ne visos per atitinkamą imamą laikotarpį gautos draudžiamosios pajamos iš per tą laikotarpį buvusių visų darbo dienų skaičiaus? Imamos tik to vieno mėnesio darbo dienos?

ten kalba buvo maksimalią pašalpą 4u.gif
Atsakyti
Labas,

Perskaiciau temas apie Sodros reikalus, taip pat ir Sodros tinklapyje info, taciau neradau atsakymo i man rupima klausima.
Jei truksta stazo, ar galima eiti VPA keli menesiai po gimdymo kad gauti pasalpa? Mano supratimu tai galima, nes VPA imama kol vaikui bus 1 ar 2 metai. Dar raso, kad VPA prasyma reikia pateikti ne veliau kaip 6 men po NGA. As neplanuoju eiti NGA. Gal as klystu.
Bet koks atsakymas vertingas!
Aciu
Atsakyti
QUOTE(imprytis @ 2011 03 16, 19:31)
Labas,

Perskaiciau temas apie Sodros reikalus, taip pat ir Sodros tinklapyje info, taciau neradau atsakymo i man rupima klausima.
Jei truksta stazo, ar galima eiti VPA keli menesiai po gimdymo kad gauti pasalpa? Mano supratimu tai galima, nes VPA imama kol vaikui bus 1 ar 2 metai. Dar raso, kad VPA prasyma reikia pateikti ne veliau kaip 6 men po NGA. As neplanuoju eiti NGA. Gal as klystu.
Bet koks atsakymas vertingas!
Aciu

VPA galit išeit bet kada iki vaikui sukaks treji metai. Tiesiog dokumentus Sodroje reikia susitvarkyt per 6 mėnesius nuo išėjimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 16 kovo 2011 - 19:39
Čia buvo klausimas dėl seniau paskirtos VPA pašaplos ir noro dirbti pagal naują tvarką. Ar negalima nutraukti VPA, grįžti į darbą dienai ir vėl išeiti po liepos mėnesio to paties vaiko VPA? Juk tai bus naujai paskirta pašalpa, antrais metais mokės 40proc ir bus galima dirbti. Ar ne taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(loncelotas @ 2011 03 16, 21:15)
Čia buvo klausimas dėl seniau paskirtos VPA pašaplos ir noro dirbti pagal naują tvarką. Ar negalima nutraukti VPA, grįžti į darbą dienai ir vėl išeiti po liepos mėnesio to paties vaiko VPA? Juk tai bus naujai paskirta pašalpa, antrais metais mokės 40proc ir bus galima dirbti. Ar ne taip?  g.gif

tai nebus naujai paskirta pasalpa,tai bus VPA pratesimas,nes naujai paskirta pasalpa nuo VPA pradzios skaitosi,o ne nuo puses.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 16, 12:25)
tai nebus naujai paskirta pasalpa,tai bus VPA pratesimas,nes naujai paskirta pasalpa nuo VPA pradzios skaitosi,o ne nuo puses.

Jei cia apie mano klausima, tai as ne apie sena ar nauja VPA. Pradejau dirbti rugpjuti, gimdymas geguzes gale. Taip ar taip man nelabai palankios salygos. Pagalvojau gal imanoma eiti VPA nuo rugpjucio ar rugsejo, sitaip as prarasciau kelis menesius, bet vis geriau negu nieko. Gal as per gerai noriu smile.gif
Atsakyti
Dėl naujos tvarkos ir 2 metų su 40% ir galimybe dirbti. Sodroje dar iki šiol niekas nieko nežino. Tikiuosi čia tikgandai, bet sako iki 07.01 ledai gali ir nepajudėti. Užknisa blyn doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2011 03 16, 15:57)
aaa sit kaip. as savaite turejau galvoj kad nuo vaiko gimimo dienos ligoninej 2-3 dienos, dar kol i metrikacija,... aisku, supratau  4u.gif

Nebutinas gimimo liudijimas tevystes atostogoms pasiimti - uztenka pazymos (kopijos) is gimdymo namu apie vaiko gimima. O jau norint vienkartine pasalpa uz gimusi vaikuti gauti, tai reikia ir gim. liud. ir gyven. vt. vaiko deklaruot.
Atsakyti