Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras radikaliai pasikeitė

Gal jam reikia laisvės - laisvesnio pavadėlio, o naujasis darbo režimas gali reikšti, kad galės pabūti vienas su savimi? Iš čia ir gera nuotaika. Tik tiek.
[QUOTE][COLOR=red]

A6 dabar koncentruojuosi dabar į šią mintį ir veju šalin visas kitas.

Suprantu, kad žmonės negali gyventi be įsipareigojimų, bet raikia duoti vienas kitam kvėpuoti. MANO PAVADĖLIS YRA LABAI TRUMPAS.

Aš visada sakiau, kad šeimoje visi visada turi būti kartu, pradedant vakarienės valgymu, baigiant pramogomis, bendravimu su kitais žmonėmis. Vyras iš pradžių bandė protestuoti, bet ilgainiui nurimo. Tik ar tikrai taip? Apribojo draugų ratą, pomėgius. Man tai įvyko natūraliai, bet ar jam taip pat?

Pvz aš pykstu, kai vyras su draugais ruošiasi žvejoti (be manęs, aišku). Moku taip viską pakreipti, kad tų žvejybų būtų kuo mažiau. Jis lankė dziudo, badar mes kartu šokame viename klube. Iš pradžių nelabai norėjo, dabar man atrodo jam patinka (bet ar tikrai patinka). Kiek kartų bandžiau išklausti - diplomatiškai išsisuka atsakymu "Man gerai, kai tau gerai".

Dabar galvoju netgi, gal koks draugelis skambino tada, kuris man nepatinka...nors taip galvoti patogiau viniojant tokią versiją.

Kiek individualių pomėgių turi jūsų vyrai ir jūs neprieštaraujate, kad būna ne su jumis ar šeima?

Atsakyti
[quote=Dura,2011 03 06, 21:16]
[QUOTE][COLOR=red]

[/quote]

Labai gali buti, kad visa ka paraset yra tiesa. Jum geriau zinoti 4u.gif
Tik manau tokiu atveju, jei vyrui pablogejo gyvenimas, ta ir matytumete jo pasikeitimuose. O dabar matote skraidyma padebesiais, kas kaip raset truputi neiprasta.
Juk todel ir uzvedete tema, nes vyras pernelyg laimingas nei buvo. Nepanasu i uzguita seimos zmogu. Tikiuosi neuzglaistysit visko, kaltindama save.
Atsakyti
QUOTE(Dura @ 2011 03 06, 21:55)
[COLOR=blue]

Visi pradeda Mendelsono valsu ir tyra meile be debesėlio su lygiai tokiais pat ketinimais. Geri ketinimai išsilaiko tiek ilgai, kol neužspaudžia buitis. Ypač santykius 'išbando" vaikų gimimas. Turėtų būti priešingai, bet dažniausiai taip nėra. Atsiranda daug daug pareigų, atsakomybės ir min teisių ir laisvių. Ne visi yra pasiruošę tokiems pokyčiams. Ypač vyrai. Jie sunkiai išgyvena mūsu PMS, o ką kalbėti apie pasikeitimus pagimžius: bloga nuotaika, neišsimiegojimai, pasikeitusi figūra ir t.t. Naujos tėvelio pareigos. ..Vėliau kiek geriau, bet pareigų  nesumažėja, tampame vienas nuo kito priklausomi ir materialiai, ir fiziškai, iš laiko prasme.. Nebegalime laiko daug skirti savo individualiems poreikiams, tarsi sulimpame, o mes gi skirtingi žmonės. Turime savo talentų, savo norų... kartais norisi tiesiog pagyventi sau...nors negyvenamoje saloje (man), vyrai taip pat turi tokių norų (manau)  ???

Atleiskite, bet tai ka skaitau, tai stereotipu rinkinys.

1. Buitis butinai privalo uzknisti.
O jus buitis neuzknisa? Tai dabar jei ka butis uzknisa privalo lekti meiluzes ieskotis?

2. Vyrai yra silpni tam, kad istvertu isbandymus ir isipareigojimu nasta.
Tuomet kyla klausimas, kokio velnio jie veda? Ar jie subrende zmones? Nes tik infantilas vengia savo pareigu.

3. Vaiku gimimas butinai privalo tapti isbandymu.
O kaip su vaiku gimimu ateje dziaugsmai, manau, jie zymiai lenkia nepatogumus?
Ar vaiku gimimas tai tik jusu vienos ismyslas? Jusu vyras tam procese nedalyvavo?

4. Moteru PMS
Tarytu tai yra pateisinama priezastis, laigioti po svetimus plotus. O jei nebus PMS, tuomet bus pateisinama priezastis klimaksas ir t.t. be galo ir be krasto.

5. Moters isvaizda po gimdymo.
Idomu, kas butu jei moterys negimdytu vaikus ir saugotu savo isvaizda. O kaip vyru isvaizda, alaus pilvukas, be tonuso, suglebe raumenukai...

6. Su siemos gausejimu dideja pareigu nasta
Velgi seima gausinate tik jus viena?

7. Siema susieja zmones, nera laiko sau, sves realizacijai.

Siaip, zmones sugeba save realizuoti ir budami seimoje. Bet tikrai nezinau kokie tie privalo buti talentai, kad jiems reikia meiluzes paglbos...

O visi jusu isvardinti punktai liecia moteri, suteikia ir jai teise, gyventi sau?
Tuomet kam tokiems zmonems kurti seima?
Atsakyti
[quote=Dura,2011 03 06, 22:16]
[QUOTE][COLOR=red]

Suprantu, kad žmonės negali gyventi be įsipareigojimų, bet raikia duoti vienas kitam kvėpuoti. MANO PAVADĖLIS YRA LABAI TRUMPAS.

Aš visada sakiau, kad šeimoje visi visada turi būti kartu, pradedant vakarienės valgymu, baigiant pramogomis, bendravimu su kitais žmonėmis. Vyras iš pradžių bandė protestuoti, bet ilgainiui nurimo. Tik ar tikrai taip? Apribojo draugų ratą, pomėgius. Man tai įvyko natūraliai, bet ar jam taip pat?

Pvz aš pykstu, kai vyras su draugais ruošiasi žvejoti (be manęs, aišku). Moku taip viską pakreipti, kad tų žvejybų būtų kuo mažiau. Jis lankė dziudo, badar mes kartu šokame viename klube. Iš pradžių nelabai norėjo, dabar man atrodo jam patinka (bet ar tikrai patinka). Kiek kartų bandžiau išklausti - diplomatiškai išsisuka atsakymu "Man gerai, kai tau gerai".

Dabar galvoju netgi, gal koks draugelis skambino tada, kuris man nepatinka...nors taip galvoti patogiau viniojant tokią versiją.

Kiek individualių pomėgių turi jūsų vyrai ir jūs neprieštaraujate, kad būna ne su jumis ar šeima?
[/quote]

Siaip bet kuriam zmogui reikai laisves, vieniems daugiau kitiems maziau, bet reikia.
MAno vyras negali pakesti kontroles ir jo laisviu varzymo. Aisku pas mus cia dabar visokiu bedu, bet kai viskas normaliai, tai tos laisves duoti reikia. Galu gale vyrams norisi paplepeti "tarp musu berniuku" prie alaus bokalo ar brendzio taures. Del akskiru pomegiu, viskas ok, kol netampa pernelyg daznai.

Tai kas pas jus vyksta, greiciausiai nevyksta nieko. As, pvz., del daug rimtesniu dalyku maiausiai 10 kartu jau buciau su savuoju isiskyrusi (tokiu kaip sms su mazybiniais maloniniais zodeliais naktimis, e-mailai, susitikimai pagert arbatos iki vidurnakcio ir pan.). Dabar tai isvis "grazus" dalykai dedasi, bet kadangi nesiruosiu jokiai mergai savo vyro atiduot, bandom kazkaip spresti bedas...
Atsakyti
[/QUOTE]Labai gali buti, kad visa ka paraset yra tiesa. Jum geriau zinoti
Tik manau tokiu atveju, jei vyrui pablogejo gyvenimas, ta ir matytumete jo pasikeitimuose. O dabar matote skraidyma padebesiais, kas kaip raset truputi neiprasta.
Juk todel ir uzvedete tema, nes vyras pernelyg laimingas nei buvo. Nepanasu i uzguita seimos zmogu. Tikiuosi neuzglaistysit visko, kaltindama save.
[QUOTE]

Bandote nuleisti mane ant žemės. Gal ir taip. Pasikeitimų labai daug: augina raumenis, "domisi madomis", skambučiai..
Nežinau, ką ir galvoti.

Toje knygoje, kur minėjau, rašoma, kad kartais vyrai ruošasi "pabėgimo planui" nuo rutinos, buities. Tada kedena plunksnas ir bando už šeimos ribų "patikrinti savo akcijų vertę", lygiai taip pat, kaip tą daro moterys pvz pavasarį. Bet širdies gilumoje net neketina keisti savo gyvenimo iš esmės. Taip būna, kai jaučiasi labai kontroliuojami žmonos. Tarsi pasitikrina: kas būtų, jeigu būtų", ryžtasi vienadieniams nuotykiams, gal net meilužę susiranda trumpam, kad pajustų, kad jie - TIKRI VYRAI, verti grieko. Bet šeima yra šeima - vertybė, kuri patikrinta laiko.
Ką manot?
Papildyta:
[[QUOTE]QUOTE]Atleiskite, bet tai ka skaitau, tai stereotipu rinkinys.

1. Buitis butinai privalo uzknisti.
O jus buitis neuzknisa? Tai dabar jei ka butis uzknisa privalo lekti meiluzes ieskotis?

2. Vyrai yra silpni tam, kad istvertu isbandymus ir isipareigojimu nasta.
Tuomet kyla klausimas, kokio velnio jie veda? Ar jie subrende zmones? Nes tik infantilas vengia savo pareigu.

3. Vaiku gimimas butinai privalo tapti isbandymu.
O kaip su vaiku gimimu ateje dziaugsmai, manau, jie zymiai lenkia nepatogumus?
Ar vaiku gimimas tai tik jusu vienos ismyslas? Jusu vyras tam procese nedalyvavo?

4. Moteru PMS
Tarytu tai yra pateisinama priezastis, laigioti po svetimus plotus. O jei nebus PMS, tuomet bus pateisinama priezastis klimaksas ir t.t. be galo ir be krasto.

5. Moters isvaizda po gimdymo.
Idomu, kas butu jei moterys negimdytu vaikus ir saugotu savo isvaizda. O kaip vyru isvaizda, alaus pilvukas, be tonuso, suglebe raumenukai...

6. Su siemos gausejimu dideja pareigu nasta
Velgi seima gausinate tik jus viena?

7. Siema susieja zmones, nera laiko sau, sves realizacijai.

Siaip, zmones sugeba save realizuoti ir budami seimoje. Bet tikrai nezinau kokie tie privalo buti talentai, kad jiems reikia meiluzes paglbos...

O visi jusu isvardinti punktai liecia moteri, suteikia ir jai teise, gyventi sau?
Tuomet kam tokiems zmonems kurti seima?[/QUOTE][/QUOTE]

Aš sutinku su visais punktais, bet mes - tik žmonės, o žmonės yra įvairūs. Vieni pakelia rutiną lengvai, kiti ne ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 03 06, 21:28)
Dabar tai isvis "grazus" dalykai dedasi, bet kadangi nesiruosiu jokiai mergai savo vyro atiduot, bandom kazkaip spresti bedas...

Mano ego neleistu saves matyti salia tokio vyro.

Sakau, visos mes skirtingos.
Atsakyti
Dabar tai isvis "grazus" dalykai dedasi, bet kadangi nesiruosiu jokiai mergai savo vyro atiduot, bandom kazkaip spresti bedas...
[QUOTE]

Man patinka jūsų karingumas. Tik įdomu kaip? smile.gif
Papildyta:
Brangusis ratus suka aplink, domisi, kuo esu taip užsiėmusi:)))

javascript:emoticon(':4u:')

Kaip tas šypsenėles įjungti? Neveikia man.
Atsakyti
QUOTE(Dura @ 2011 03 06, 20:43)
1.Mes nemokame vienas kito"paleisti'. Kai pavadėlis pasidaro labai trumpas, imame dusinti šalia gyvenantį žmogų, neleidžiame jam laisvai spręsti, judėti, keistis - "visada viskas kartu".

2. Vyras labai daug ko atsisakė dėl mūsų. Jis aktyviai sportavo, kol nepriverčiau jo vežioti vaiką į būrelius. Sutapo laikas, jis metė, iš pradžių labai pyko, paskui nurimo.
Yra dar ir daugiau "aukų"...
Mes abu kažką paaukojom dėl šeimos.
Dabar galvoju, ar nebus taip, kad buvimo visada kartu (dažniausiai mano reikalavimu) kaina per didelė
3.Gal vyras jaučiasi labai kontroliuojamas, nes skambinu jam dažnai, gal jaučiasi tikrinamas, nors skambinu buitiniais reikalais, nerimauju, kai ilgai negrįžta. Jis man kartais sako "Aš ne mažas vaikas..."
4.O jūs skambinate vyrams? Kiek kartų per dieną, kvailai gal skamba, bet noriu palyginti.
5.Gal jam reikia laisvės - laisvesnio pavadėlio, o naujasis darbo režimas gali reikšti, kad galės pabūti vienas su savimi? Iš čia ir gera nuotaika. Tik tiek.

1.Reiketu pavadeli pailginti,nes per trumpas gali nutrukti...o paskui gaudyk veja laukuose...
2.Jusu pasakymas "priverciau" doh.gif ...gyvenime aukojamas vieni del kitu,bet galima buvo pasirinkti kita varianta,be prievartos,suderinti abieju laika ar pasamdyti moteryte,kuri veziotu i burelius...kaip sakoma ir avys sveikos, ir vilkas sotus...
3.Jeigu as skambineciau(ar man)daznai tikrai pagalvociau(pagalvotu),kad nepasitiki...juk darbo metu nemanau,kad reiketu kvarsinti galva buitimi ar nesvarbiais dalykais(nebent isimtinais atvejais...)
4. Skambinu(skambina)ne daznai,nes musu toks darbas,kad visada uzsieme,taigi,nebent l.svarbu,neatideliotina...
5.Ziurekite i punkta 1.Laikete uz trumpo,gal ir dziaugiasi...o gal ir yra kita,rimtesne priezastis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 06 kovo 2011 - 22:23
[QUOTE]

[/quote]
Zinote, jeigu buciau jusu vyras - jau jau buciau ex-vyras su tokiu naminiu teroru.

Ir as ir mano draugas turime ir bendru draugu ir kiekvienas savu, pomiegius irgi kiekvienas turim ir savu ir bendru... Nematau reikalo buti isikibusiai i jo nugara ir kaip suo is paskos lakstyti arba ji tampyti. Ir man net i galva nesautu priestarauti..
Atsakyti
QUOTE(Dura @ 2011 03 05, 22:50)

Šiandien dar papostringavo, kad moterys niekada nesupras vyrų poreikių, dauguma yra kvailos, pernelyg įtarios ir besisavinančios savo vyrus, o aš ne tokia (cha...) Iš kur tos kalbos? Ir anksčiau kažką panašaus kalbdavome, bet dabar esu perdaug įtari.
Kažkodėl pasakojo, kad bendradarbis-draugas išsiskyrė su žmona ir dabar gyvena su moterimi, su kuria seniai draugauja (!!!). "Jis laimingas, nes ves mylimą moterį" - nuskambėjo taip lyg apgailestautų... Nepuoliau nieko aiškinti, tik paklausiau, ar jis norėtų būti jo vietoje? Atsakė, kad yra per didelis bailys ir per daug vertina tai, ką yra sukaupęs, dėl ko stengėsi ir investavo. Galima ir paparsčiau susitvarkyti, nieko čia tokio..

Gal visgi reikėtų įsiklausyt, ką vyras sako?

QUOTE(Dura @ 2011 03 06, 20:56)
1. Vakar pakalbėjau su drauge (buvome koncerte), ji man kažkaip pametėjo mintį, kad žmonių santykių krizė yra dviejų kaltė. Negali būti kaltas tik kuris nors vienas. 

2. Jeigu vyras kažką ir susirado, vadinasi, jam su manimi nėra gerai, jeigu reikia kitų - jeigu tikrai kažką susirado ar yra pakeliui į tai?
O gal gerai, tiesiog užsisėdėjome vienas šalia kito, tapome perdaug "savi", nebestebiname, trūksta naujų įspūdžių. Man irgi trūksta.
smile.gif

3. Tai kodėl jam nesuteikus progos? Juk myliu jį, tai kodėl turiu riboti? Gal ir keistai skamba, bet gerai pažįstu savo vyrą, pririšti jo dirbtinai prie savęs nepajėgčiau. Nesileistų. Jis labai smalsus, energingas, mėgstantis naujoves, pokyčius, yra lengvai bendraujantis...Gyventų su manimi sukandęs dantis, o vieną dieną susirinktų daiktus ir išeitų arba nuolat pyktumėmės, arba nuolat man meluotų. To nenoriu.
Skamba nelabai įtikinamai, bet tikrai pasistengsiu jo nespausti.

4. Jeigu aš jam svarbesnė už tą moterį, jis pasirinkjs mane, gal ne šiandien, gal po kurio laiko (pasiganys ir grįš), o jeigu kita moteris įdomesnė, patrauklesnė už mane - pasirinks ją. Aš nieko čia  nepadarysiu. Kaip priversti kitą mylėti tave? Neįmanoma.

1. Nebūtinai. Dar yra visokios vidutinio amžiaus krizės, ir pan.

2. Manykim, kad teisingas antras teiginys.

3. Aha, o pati kankintumėtės. Prisiimintumėte visus šeimos rūpesčius, kol vyras po "komandiruotes" zylioja? Jei manot, kad tai ištversite, bandykite.

4. Arba ana bus "plėšresnė", ryžtingesnė.
Atsakyti
[QUOTE][COLOR=red]

[/quote]

Mano vyras turi tiek pomegiu kiek jam patinka: sportas 3xsavaitej, dar fule vasara savaitgaliais, zvejyba su draugais, alus su draugais, pirtis su bendradarbiais, savaitgaliai kaime. Net negalvoju drausti. Turiu savo pomegiu, jiems ir skiriu laika, kai jis uzsiima savaisiais.
Skaitant susidare vaizdas, kad vyras yra stumdomas i kaire ir i desine: nesportuosi, veziosi vaikus, alaus su draugais negersi ir nezvejos, eisi su manim sokti, na zodziu, nesistebiu, kad stengiasi nors darbo saskaita pasidziaugti ir daryti ka pats nori o ne ko yra verciamas. Vyrui laisve yra labai brangi ir neprotinga ji laikyti "prie kojos".
Atsakyti
QUOTE(Dura @ 2011 03 06, 20:43)

O jūs skambinate vyrams? Kiek kartų per dieną, kvailai gal skamba, bet noriu palyginti.

perskaičiau,i pagalvojau-jetkau,aš iš vis vyrui neskambinu į darbą.čia gerai ar blogai? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti