QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 03 07, 08:15)
Skaitant susidare vaizdas, kad vyras yra stumdomas i kaire ir i desine: nesportuosi, veziosi vaikus, alaus su draugais negersi ir nezvejos, eisi su manim sokti, na zodziu, nesistebiu, kad stengiasi nors darbo saskaita pasidziaugti ir daryti ka pats nori o ne ko yra verciamas. Vyrui laisve yra labai brangi ir neprotinga ji laikyti "prie kojos".
Nematau autores vyro kaip nuskriausto ar kontroliuojamo

QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 03 07, 09:29)
Be butino reikalo neskambineju, dirba juk. Jeigu jis man skambinetu su klausimais kur esi, ka darai ir pan. - uzknistu. Nors patiko, kaip cia kazkuri parase, "pritruko kilogramo meiles", panasu kad labai faini ir silti santykiai seimoje 

Juk tuos pacius pyragus ir vyras parejes is darbo valgys, tai jam zinoma paprasciau po darbo uzsukt i parduotuve tarkim salia ofiso, nei kad zmonai namuose grustis per sniega su keliais mazameciais vaikais.
QUOTE(Dura @ 2011 03 06, 20:55)
[COLOR=blue]
Visi pradeda Mendelsono valsu ir tyra meile be debesėlio su lygiai tokiais pat ketinimais. Geri ketinimai išsilaiko tiek ilgai, kol neužspaudžia buitis. Ypač santykius 'išbando" vaikų gimimas. Turėtų būti priešingai, bet dažniausiai taip nėra. Atsiranda daug daug pareigų, atsakomybės ir min teisių ir laisvių. Ne visi yra pasiruošę tokiems pokyčiams. Ypač vyrai. Jie sunkiai išgyvena mūsu PMS, o ką kalbėti apie pasikeitimus pagimžius: bloga nuotaika, neišsimiegojimai, pasikeitusi figūra ir t.t. Naujos tėvelio pareigos. ..Vėliau kiek geriau, bet pareigų nesumažėja, tampame vienas nuo kito priklausomi ir materialiai, ir fiziškai, iš laiko prasme.. Nebegalime laiko daug skirti savo individualiems poreikiams, tarsi sulimpame, o mes gi skirtingi žmonės. Turime savo talentų, savo norų... kartais norisi tiesiog pagyventi sau...nors negyvenamoje saloje (man), vyrai taip pat turi tokių norų (manau) ???
Visi pradeda Mendelsono valsu ir tyra meile be debesėlio su lygiai tokiais pat ketinimais. Geri ketinimai išsilaiko tiek ilgai, kol neužspaudžia buitis. Ypač santykius 'išbando" vaikų gimimas. Turėtų būti priešingai, bet dažniausiai taip nėra. Atsiranda daug daug pareigų, atsakomybės ir min teisių ir laisvių. Ne visi yra pasiruošę tokiems pokyčiams. Ypač vyrai. Jie sunkiai išgyvena mūsu PMS, o ką kalbėti apie pasikeitimus pagimžius: bloga nuotaika, neišsimiegojimai, pasikeitusi figūra ir t.t. Naujos tėvelio pareigos. ..Vėliau kiek geriau, bet pareigų nesumažėja, tampame vienas nuo kito priklausomi ir materialiai, ir fiziškai, iš laiko prasme.. Nebegalime laiko daug skirti savo individualiems poreikiams, tarsi sulimpame, o mes gi skirtingi žmonės. Turime savo talentų, savo norų... kartais norisi tiesiog pagyventi sau...nors negyvenamoje saloje (man), vyrai taip pat turi tokių norų (manau) ???
Briedas, absoliutus ir visiškas briedas.
Papildyta:
QUOTE(Dura @ 2011 03 06, 21:16)
<...>
Aš visada sakiau, kad šeimoje visi visada turi būti kartu, pradedant vakarienės valgymu, baigiant pramogomis, bendravimu su kitais žmonėmis. Vyras iš pradžių bandė protestuoti, bet ilgainiui nurimo. Tik ar tikrai taip? Apribojo draugų ratą, pomėgius. Man tai įvyko natūraliai, bet ar jam taip pat?
Pvz aš pykstu, kai vyras su draugais ruošiasi žvejoti (be manęs, aišku). Moku taip viską pakreipti, kad tų žvejybų būtų kuo mažiau. Jis lankė dziudo, badar mes kartu šokame viename klube. Iš pradžių nelabai norėjo, dabar man atrodo jam patinka (bet ar tikrai patinka). Kiek kartų bandžiau išklausti - diplomatiškai išsisuka atsakymu "Man gerai, kai tau gerai".
Dabar galvoju netgi, gal koks draugelis skambino tada, kuris man nepatinka...nors taip galvoti patogiau viniojant tokią versiją.
Kiek individualių pomėgių turi jūsų vyrai ir jūs neprieštaraujate, kad būna ne su jumis ar šeima?
Aš visada sakiau, kad šeimoje visi visada turi būti kartu, pradedant vakarienės valgymu, baigiant pramogomis, bendravimu su kitais žmonėmis. Vyras iš pradžių bandė protestuoti, bet ilgainiui nurimo. Tik ar tikrai taip? Apribojo draugų ratą, pomėgius. Man tai įvyko natūraliai, bet ar jam taip pat?
Pvz aš pykstu, kai vyras su draugais ruošiasi žvejoti (be manęs, aišku). Moku taip viską pakreipti, kad tų žvejybų būtų kuo mažiau. Jis lankė dziudo, badar mes kartu šokame viename klube. Iš pradžių nelabai norėjo, dabar man atrodo jam patinka (bet ar tikrai patinka). Kiek kartų bandžiau išklausti - diplomatiškai išsisuka atsakymu "Man gerai, kai tau gerai".
Dabar galvoju netgi, gal koks draugelis skambino tada, kuris man nepatinka...nors taip galvoti patogiau viniojant tokią versiją.
Kiek individualių pomėgių turi jūsų vyrai ir jūs neprieštaraujate, kad būna ne su jumis ar šeima?
Jeigu man, tokias sąlygas pabandyti pateikti mano vyras, drįsčiau teigti, kad netgi Mendelsono maršo jis nebūtų išgirdęs. Taip riboti žmogaus laisvę ir pasirinkimo galimybęs, kaip į kažkokį daigta... baisu. Gyvenimas šeimoje imituojant darną "vardan šventos ramybės", spraudžiant save į elgesio rėmus, tik todėl, kad kažkam nepatinka mano hobis, kuriuo gyvenau dar prieš ištariant "Taip, sutinku"... Kažkaip žodžių trūkumas.
QUOTE(Maidenana @ 2011 03 06, 22:46)
Zinote, jeigu buciau jusu vyras - jau jau buciau ex-vyras su tokiu naminiu teroru.
Ir as ir mano draugas turime ir bendru draugu ir kiekvienas savu, pomiegius irgi kiekvienas turim ir savu ir bendru... Nematau reikalo buti isikibusiai i jo nugara ir kaip suo is paskos lakstyti arba ji tampyti. Ir man net i galva nesautu priestarauti..
Ir as ir mano draugas turime ir bendru draugu ir kiekvienas savu, pomiegius irgi kiekvienas turim ir savu ir bendru... Nematau reikalo buti isikibusiai i jo nugara ir kaip suo is paskos lakstyti arba ji tampyti. Ir man net i galva nesautu priestarauti..
aš net ir būdama motera padusčiau nuo tokios kontrolės-darysim kaip noriu tik aš,jokių draugų,hobių ir tt

QUOTE(ulyja @ 2011 03 07, 11:42)
aš net ir būdama motera padusčiau nuo tokios kontrolės-darysim kaip noriu tik aš,jokių draugų,hobių ir tt
kam taip įsitvert į žmogų ir neleist daryti kas JAM miela 

As kazkaip abejoju, ar tokie dalykai buvo sakomi taip grieztai is moters puses.
Seimoje naturaliai atsiranda kiti prioritetai, vyrai su laiku patys pradeda kitaip elgtis. Juk jos vyras tikrai panasu turi daug laisvo laiko sau. Tiesiog tapus seima, is dalies draugu naturaliai "isaugama", su zmonos pastangom ar be ju. Pagaliau tai gali sukelt konflikta, galima aiskintis iki pamelynavimo ir vistiek isvykti zvejoti, o ne ieskotis meiluzes. Nes su ja susitikineti irgi reiks issikovot laiko.
Taip kad manau cia netikrai priezastis, o moteris jokia monstre kaip kad save pateike.
Tiesiog prisiima del vyro pasikeitimu visa atsakomybe sau, o nereiketu.
QUOTE(baltic*girl @ 2011 03 07, 11:57)
šiaip rašė kad vyras pyko bet paskui susitaikė,vadinasi tai nebuvo procesas-kai palaipsniui išaugama.ir nesutinku,kad maždaug jei šeima-tai tu nesportuok,nežvejok,visur tik kartu-tai dusina.gal ne visus,bet mane tai tikrai uždusintų

QUOTE(baltic*girl @ 2011 03 07, 12:57)
As kazkaip abejoju, ar tokie dalykai buvo sakomi taip grieztai is moters puses.
Seimoje naturaliai atsiranda kiti prioritetai, vyrai su laiku patys pradeda kitaip elgtis. Juk jos vyras tikrai panasu turi daug laisvo laiko sau. Tiesiog tapus seima, is dalies draugu naturaliai "isaugama", su zmonos pastangom ar be ju. Pagaliau tai gali sukelt konflikta, galima aiskintis iki pamelynavimo ir vistiek isvykti zvejoti, o ne ieskotis meiluzes. Nes su ja susitikineti irgi reiks issikovot laiko.
Taip kad manau cia netikrai priezastis, o moteris jokia monstre kaip kad save pateike.
Man pats faktas, kad gali tekti "aiskintis iki pamelynavimo" del noro isvykti zvejoti yra atatinkamas rodiklis.
QUOTE(ulyja @ 2011 03 07, 12:49)
ir nesutinku,kad maždaug jei šeima-tai tu nesportuok,nežvejok,visur tik kartu-tai dusina.gal ne visus,bet mane tai tikrai uždusintų 

Taip zinoma ne

Papildyta:
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 03 07, 12:52)
Man pats faktas, kad gali tekti "aiskintis iki pamelynavimo" del noro isvykti zvejoti yra atatinkamas rodiklis.
Man pirmi puslapiai atrode labiau informatyvus del problemos, nei vienas paskutiniu

Apsigyvenus kartu naturalus apsitrynimo periodas, bet siandienai jos vyras toli grazu nepanasus i neisvaziuojanti savo reikalais ar prasanti leidimo is zmonos kazka padaryti. Kaip ir ji turi galimybe iseiti pasigrazinti ir nustebinti vyra grizus (dauguma juk turetu susiplanuoti su juo isejima, pagaliau del vaiku). Nepanasu i uzguitus santykius

Tuo vieninteliu postu netikiu turbut.
Iki "melynumo" juk as uzastrinau bandydama pasakyti, kad siaip jau zmones bando nepasiduot ir draugu nemeta jei patys nenori, jei jaucia kontrole tai ir tupi po padu arba protestuoja, o ne ieskosi meiluzes (nes del jos irgi reiks nemazai laisvo laiko iskovot ir priekaistu del to isklausyt, daugiau nei del zvejybos! O kur dar kurt istorijas).
A jau atkaset meiluze?? ar dar ne..

QUOTE(Paradoksualė @ 2011 03 07, 13:18)
Tai kad autore pernelyg uzsiemus problemos ieskojime seimoje, kuria supranta kaip save. Nera kada ieskot.
As toki vaizda bandau susidaryt - vyrui likus trauma, kad pries n metu neisvyko karta i menesi su draugais pazvejot, ir kad priverstas uz tai kelis kartus per savaite krepsiniu uzsiiminet (jei zmona monstars, kur priekaistai uz tai? Netikiu.). Trauma, kad moteriai gime vaiku, kad jie lanko burelius ir kad jie nori pavakarieniaut kartu su etevu jei tas imanoma, nes jis daznai ir daug kur vazineja darbo reikalais. Zmona senai nieko nebedraudzia ir nebepriekaistauja, nes pati irgi nori buti grazi ir vis dar karsta nakti, gal atsirado siokia tokia baime ir susent... Dar tos vyro uzuominos, kad jis gal ir iseitu, bet yra per didelis bailys. Is tos dideles nuoskaudos vyras po daug metu sugalvoja darbo metu susirasti simpatija. Zinoma, viso to kaltininke zmona

QUOTE(baltic*girl @ 2011 03 07, 13:29)
Tai kad autore pernelyg uzsiemus problemos ieskojime seimoje, kuria supranta kaip save. Nera kada ieskot.
Jooo autorei problemu netruksta.. savyje

QUOTE(baltic*girl @ 2011 03 07, 14:29)
As toki vaizda bandau susidaryt - vyrui likus trauma, kad pries n metu neisvyko karta i menesi su draugais pazvejot, ir kad priverstas uz tai kelis kartus per savaite krepsiniu uzsiiminet (jei zmona monstars, kur priekaistai uz tai? Netikiu.). Trauma, kad moteriai gime vaiku, kad jie lanko burelius ir kad jie nori pavakarieniaut kartu su etevu jei tas imanoma, nes jis daznai ir daug kur vazineja darbo reikalais. Zmona senai nieko nebedraudzia ir nebepriekaistauja, nes pati irgi nori buti grazi ir vis dar karsta nakti, gal atsirado siokia tokia baime ir susent... Dar tos vyro uzuominos, kad jis gal ir iseitu, bet yra per didelis bailys. Is tos dideles nuoskaudos vyras po daug metu sugalvoja darbo metu susirasti simpatija. Zinoma, viso to kaltininke zmona

Na meiluzes buvimas pas autores vyra yra tik spejamas. Itarimu pagrindas: vyriskis eme rupintis savim, graziau rengtis, kvepintis, daugiau dirba ir pas autore atsirado viena kita licna rauksle, kas is esmes yra nemalonu, bet nebutinai turi reiksti semynine neistikimybe ir nereikia to pateikti kaip fakto. Kiek pamenu, butent autore verziasi ieskoti meiluzio del visu auksciau isvardintu prielaidu.