Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 26, 21:33)
aš vietoj bulvės sutrarkavau obuolį, nuo Beatos nužiūrėjau, labai tinka  smile.gif


Super, ir as taip padarysiu rolleyes.gif .
Atsakyti
kas cia per tyla? g.gif
Atsakyti
na galiu papasakot savo ispudzius, vakar oze valgiau indiskus ir nepalo patiekalus, vegetariskus, ba labai man patiko, ypac ryziai, taip skaniai isvirti, tokie geltoni, as pvz kai viriau ir dejau i vandeni kario prieskonius, man nesigavo tokie, ir darzpves skanios tokios, nemoku tikrai taip pagamint... gal krakmola deda g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 30, 11:30)
na galiu papasakot savo ispudzius, vakar oze valgiau indiskus ir nepalo patiekalus, vegetariskus, ba labai man patiko, ypac ryziai, taip skaniai isvirti, tokie geltoni, as pvz kai viriau ir dejau i vandeni kario prieskonius, man nesigavo tokie, ir darzpves skanios tokios, nemoku tikrai taip pagamint... gal krakmola deda  g.gif


Man ryziai geltoni gaunasi kai dedu i juos Santa marija prieskonius ryziams, bet jau taip sociai ju ibert reik. Tik va beda kad juose yra tas E621. Bet galvoju jai megint atkartot sudeti tai gal gautusi irgi, nes vien nuo kario man irgi nepagelsta.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 30, 11:38)
Man ryziai geltoni gaunasi kai dedu i juos Santa marija prieskonius ryziams, bet jau taip sociai ju ibert reik. Tik va beda kad juose yra tas E621. Bet galvoju jai megint atkartot sudeti tai gal gautusi irgi, nes vien nuo kario man irgi nepagelsta.



Yra ryžių prieskonių ir be E. Saudvos pvz. Ryziai užgeltonuoja nuo ciberžolės (kurkuma), kurios yra ir kario, ir ryžių prieskonių mišiniuose, dar dedama cinamono ir garstyčiu. Ryžius reikia barstyti jau išvirusius, jei norit birumo, riekia perplauti vėsiu vandeniu. Aš patariu ruošti kreoliškai: pakepinti truputyje sviesto ir aliejaus kario arba ryžių prieskonius, tada suberti ryžius - pakepinti iki skaidrumo tada atsargiai užpilti karšto daržovių arba vištienos sultinio, galima ir andens, arba vandens ir pieno mišiniu, bet būtinai užpilama karštu skysčiu, santykiu 1:2 ir verdama apie 15 min. po to 10 min. šutinama uždengus be ugnies. Paprastai indiškuose naudoja nemažai sviesto, pila jogurto, grietinėlės, todėl maistas skalsus. Man indų maiste labai patinka panyras (šviežio pieno sūris). Labai skanu daržoves pamaišyti su vaisiais: ananasu, mango. Daržovės taip pat pradžioje gerai pakepinamos su prieskoniais tada troškinamos. Taip "atsidaro" ir suintensyvėja skonis.
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 30, 20:54)
Yra ryžių prieskonių ir be E. Saudvos pvz. Ryziai užgeltonuoja nuo ciberžolės (kurkuma), kurios yra ir kario, ir ryžių prieskonių mišiniuose, dar dedama cinamono ir garstyčiu. Ryžius reikia barstyti jau išvirusius, jei norit birumo, riekia perplauti vėsiu vandeniu. Aš patariu ruošti kreoliškai: pakepinti truputyje sviesto ir aliejaus kario arba ryžių prieskonius, tada suberti ryžius - pakepinti iki skaidrumo tada atsargiai užpilti karšto daržovių arba vištienos sultinio, galima ir andens, arba vandens ir pieno mišiniu, bet būtinai užpilama karštu skysčiu, santykiu 1:2 ir verdama apie 15 min. po to 10 min. šutinama uždengus be ugnies. Paprastai indiškuose naudoja nemažai sviesto, pila jogurto, grietinėlės, todėl maistas skalsus. Man indų maiste labai patinka panyras (šviežio pieno sūris). Labai skanu daržoves pamaišyti su vaisiais: ananasu, mango. Daržovės taip pat pradžioje gerai pakepinamos su prieskoniais tada troškinamos. Taip "atsidaro" ir suintensyvėja skonis.


labai jau skani ta tradicine indu virtuve.
Ir sis geras labai budas pagaminti ryzius. tik as ant sviesto nemegstu kept, ant mazo saukstelio alyvuogiu aliejaus.(kartais sezamo).
o panyras wub.gif virtiniai su panyru!! kaip skanu!

Kai negaminau namie, megdavau pasmaguriaut Baltuose drambliuose. Bet ar as visad uztakikydavau ant to paties shefo,ar kas.. bet kalendros patiekaluose budavo perdaug ax.gif
Atsakyti
o pas mus yra panyro pirkt???
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 31, 12:20)
o pas mus yra panyro pirkt???



Žinoma. Po kodiniu pavadinimu: Saldaus pieno sūris arba Šviežio pieno sūris. Maximoj retai būna, bet Iki visuomet randu.

Aš nuo rytojaus pradedu vegetarišką pasninką, taip kad man indiški/ajurvediniai patiekalai labai aktualu wink.gif Tiksliau įsivažiuoju nuo vakar, bet dar vis pasimaišo, koks užsilikęs mėsos gabaliukas. Šiandien gaminu juodąsias pupeles su daržovėm. Jei netingėsiu, dar išsivirsiu daržovinio sultinio kad užtektų kokiai savaitei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 31 kovo 2011 - 11:30
As cia mergytes aisku ne i tema ir gal SAGABONA nesupyks, kad taip tiesmukai i ja kreipiuosi. Bet kazkaip ji cia labai i daug mitybos klaidu ir principu isigilinus. Gal ka galetum pakomentuot apie stai si dalyka:
http://www.supermama...?...379368&st=0

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 31, 13:30)
As cia mergytes aisku ne i tema ir gal SAGABONA nesupyks, kad taip tiesmukai i ja kreipiuosi. Bet kazkaip ji cia labai i daug mitybos klaidu ir principu isigilinus. Gal ka galetum pakomentuot apie stai si dalyka:
http://www.supermama...?...379368&st=0

Aciu labai  4u.gif


Kodėl taip atsargiai kreipiesi, lyg būčiau pagarsėjus furija? blush2.gif
Įdomi dieta, gal kuri nors bandėt? Pasipasakokit.
Aš asmeniškai apie limonadą (vanduo+citrina) labai geros nuomonės. Įvairios versijos šito gėrimo tinka ir imunitetui stiprinti, ir inkstams valyti, ir odos būklei gerinti thumbup.gif
Iš esmės viskas, ką mamytė supasakojo, teisinga, išskyrus vieną dalyką - apetitą. Žinoma kiekvienam žmogui skirtingai, bet pagal visus dėsnius ir taisykles tai limonadas kelia apetitą ir nerandu paaiškinimo, kodėl turėtų būti kitaip. Na, nebent saviįtaiga.
Su dietom, kaip ir su kremais - jei tiko draugei, nebūtinai tiks ir tau. Todėl reikia išsiaiškinti, kaip kokia dietą veikia ir gerai pagalvoti, ar ji tau tinka.
Pvz. limonadinė dieta skirta žmonėms su neveikliu organizmu, susilpnėjusiu imunitetu, kai aiškiai matomas medžiagų trūkumas, ji stipriai prisotina organizmą vitaminais, mineralais, atstato ir atjaunina jį. Tačiau didelė rizika patirti "grįžtamosios bangos" efektą, nes toks atsinaujinęs organizmas imlus maistui ir inertiškas. Todėl reikia gerai susiplanuoti po-dietinę mitybą ir fizinę veiklą.
Ir dar mažytė pastabėlė dėl vidurius laisvinančių arbatų. Neverta su jom prasidėti, nes paskui atsiranda daug problemų su viduriais. Šitoj dietoj vartojama daug skysčių, ląstelienos, taip kad organizmas plausis savaime be laisvinamųjų.
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 31, 14:20)
Kodėl taip atsargiai kreipiesi, lyg būčiau pagarsėjus furija?  blush2.gif
Įdomi dieta, gal kuri nors bandėt? Pasipasakokit.
Aš asmeniškai apie limonadą (vanduo+citrina) labai geros nuomonės. Įvairios versijos šito gėrimo tinka ir imunitetui stiprinti, ir inkstams valyti, ir odos būklei gerinti  thumbup.gif
Iš esmės viskas, ką mamytė supasakojo, teisinga, išskyrus vieną dalyką - apetitą. Žinoma kiekvienam žmogui skirtingai, bet pagal visus dėsnius ir taisykles tai limonadas kelia apetitą ir nerandu paaiškinimo, kodėl turėtų būti kitaip. Na, nebent saviįtaiga.
Su dietom, kaip ir su kremais - jei tiko draugei, nebūtinai tiks ir tau. Todėl reikia išsiaiškinti, kaip kokia dietą veikia ir gerai pagalvoti, ar ji tau tinka.
Pvz. limonadinė dieta skirta žmonėms su neveikliu organizmu, susilpnėjusiu imunitetu, kai aiškiai matomas medžiagų trūkumas, ji stipriai prisotina organizmą vitaminais, mineralais, atstato ir atjaunina jį. Tačiau didelė rizika patirti "grįžtamosios bangos" efektą, nes toks atsinaujinęs organizmas imlus maistui ir inertiškas. Todėl reikia gerai susiplanuoti po-dietinę mitybą ir fizinę veiklą.
Ir dar mažytė pastabėlė dėl vidurius laisvinančių arbatų. Neverta su jom prasidėti, nes paskui atsiranda daug problemų su viduriais. Šitoj dietoj vartojama daug skysčių, ląstelienos, taip kad organizmas plausis savaime be laisvinamųjų.


Va ir as tiem laisvinamiesiems sitoj vietoj nepritariu. Ten ir taip vien skysciai. As sakau gal vietoj savo planuotu sulciu pameginsiu sita varianta. Na as noriu ne tiek del svorio, kiek biski pailsint organizma nuo viso s... kuri suvalgiau per ziema ir biski atgaivint skonio receptorius, kad per naujo maisto skoni o ne prieskoniu ir padazu atrasciau. Sakiau jei sustos reikalai su WC ivesiu biski daugiau lastelienos, pvz kokiu uzplikytu linu semenu gal. Tai pirmadieni startuosiu. Galesiu veliau nupasakot efektuka.
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 31, 12:25)
Žinoma. Po kodiniu pavadinimu: Saldaus pieno sūris arba Šviežio pieno sūris. Maximoj retai būna, bet Iki visuomet randu.


na va zinosiu dabar, reik is jo pabandyt ka nors pagamint, bet as tikiu be krakmolo neapseina niekaip, nes kiek as siaip kepiau darzoves, man niekad nesigauna jos normaliai apkepusios, visad sultys isbega ir gaunas darzoviu torskinys
Atsakyti