QUOTE(hondute @ 2011 03 24, 16:58)
Sagabona, turiu tik viena klausimuka. Kadangi gal but koki balandi isbandysiu visa tai, tai man idomu ar galimas cukraus vartojimas. Jis teoriskai tai kaip ir augalines kilmes. Nes as nelabai isivaizduoju kaip duona issikept be cukraus. O gal as klaidingai mastau, gal raugas duonos surugs ir nenaudojant cukraus?? Planuoju balandi sulciu programa paskatint limfos tekejima ir pravalyt zarnyna tai sakau gal apjungsiu visa tai. Ir iki velyku busiu krikscioniskai issivaliusi

.
Niekad nesidomejau veganine mityba, tai sorry gal sis klausimas pasirodys juokingas. Bet as atsakymo nezinau

.
Nejuokingas klausimas. Ne šeip sau parašiau šitą straipsnį, aš pati užsikrėčiau pasninko idėja. Anksčiau visada prieš šventes bent savaitę stengiausi pasninkauti. Tiesiog savo skonio receptoriams ir gastronominiams kaprizams pasakydavau NE. Gamindavau paprastai, ribojau mėsiškus, atsisakydavau alkoholio ir saldumynų. dabar labai rimtai planuoju nuo balandžio (kaip ir tu) imtis realaus kryptingo pasninko.
Dėl cukraus tai privaloma ir visiškai įmanoma jo atsisakyti. Galima kepti neraugintą duoną, paplotėlius, bandeles. Naudojamas panašus į picos papločio receptą: mielės brinkinamos vandenyje, prisotinama augaliniais riebalais, nenaudojant jokio cukraus, pieno ar kiaušinių. Be to galima mieles rauginti su razinomis, kaip girai.
Paskutiniu metu gana aktyviai siūloma nevartoti sulčių (vaisių, daržovių, žalumynų išspaudų) prie apribotos mitybos. Jei tai būtina, siūloma skiesti jas. Nežinau, kokią sulčių programą taikysi, bet teoriškai ji ne visai tinka pasninkui. Pasninkaujant geriamas tik vanduo. O čia ir man kilo klausimas: šiuolaikinėje mityboje sultys, kaip ir pienas, priskiriami maistui. Pasninkaujant leidžiama valgyti vaisius, leidžiama vandenį paskaninti citrusų išspaudomis, tai gal ir sultis galima... valgyti. Skamba kvailai, bet jei galima valgyti vaisius, tai kodėl turėtų būti draudžiamos jų išspaudos? Bet vėl grįžtu prie to, kad sultys yra intensyvus produktas, veikiantis skrandžio (ypač kai jis tuščias) sieneles, kepenis. Nedera pamiršti, kad natūralių sulčių stiklinė = 5-6 morkos/obuoliai/apelsinai, tiek per dieną vargu ar suvalgome.